10 факта за космическата станция "Мир"

Това е първата постоянно обитаема орбитална станция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А мъск ко каза? Кога ще пусне негова? Никога!

Мислех си че когато фактите са толкова красноречиви, козяшките тролове ще си замълчат. Ама не, зяят простаците, да им с@ра в устата русофобска.

ще се казва WAR

Тука всички ли сте тъпаци, или е клуб на тъпака?

И двете.

Докато "Мир" " геройстваше" в ролята си на орбитална въртележка на която пращаха тоя и оня за да се чуе нещо и от тяхната програма хората имаха цяла флотилия от совалки които качиха горе маса апаратура, та и сегашната станция/въртележка. А умствено изостаналите руски слуги ще пляскат с ръце и ще си вряката в коментарите тук, има си хас. Ей го щатният се е активизирал днес, пак ще се олигави - ако му се размине само с това.

ТЪПАК. Друго не мога да ти кажа. Ако я нямаше МИР, нямаше да има и днешната МКС. А прехвалените совалки, защо ги спряха? Щото много взеха да падат и изпотрепаха маса народ. И САЩ се принуди да плаща на "умствено изостаналите руснаци" маса пари за да могат да им летят космонавтите в космоса. Иначе щяха да загубят и тази война.

Нито една Совалка не е паднала бр тъпак. Една се разпадна, една гръмна при излитане. Падат руслямските ракети и то зрелищно.

Ами и двете си паднаха едната от 40км другата от 5км. От тия км спряха да летят. От там на сетне всички видяха падане на отломки.

Гръмнаха им 2 совалки с по 7 човека всяка. А МКС почва с руският модул Заря.

"Станция "Мир" е "герой" в много поп продукции." И кои са тези ПОП продукции, Гогов?

ако слушаш местните ковидопитеци, Русия е изостанала, нищо не става, бедна, борящник, ватенки, блябля...беее.. мууу.. истината е, че България е тотално унищожена и, че ѝ остават най-много 20-30г. .. и кретеноидната маса малоумници във форуми като този го доказва.

Няма лошо. Нека си лаят. Дразнещето е че едно 50% от тях са от така наречените "български турци", които имат сметка от това българите да мразят Русия. Защо? То е близко до акъла.

Прост си като селски русофил.

Здрасти градски. Не виждам нищо лошо да си селянин. А няма как да бъдеш българин, ако не си и малко русофил. Всеки един българин с повече от 2 мозъчни клетки, лесно може да види че българските интереси (не на 100% де) се пресичат най много с руските и най малко с турски и американски или други.

Здрасти селски. Не съм казвал, че има лошо да си селянин. Ама факт - децата на русофилските селяни са в Америка. Явно не са чували за българските интереси.

Нема кво да се обесняваш. Ясен си.

"обесняваш" Малко повече грамотност моля.

Хохо..там ли избега :-) Жалък си. Нали знаеш че забележките за правопис са последното убещижте на глупака който не знае какво друго да прави. Ето ти още една правописна грешка :-)

Аз ли съм избягал? Май ти търсиш оправдания за неграмотността си.

СССР умря. А децата на русофилите не щат в Русия, а заминават на запад. Що така колхозник?

по принцип и един не добре направен изкуствен интелект спокойтно може да замени цялото рософобско малоумие.. все пак се иска алгоритъм с 5 реда код - "ватенка, борящник, колхозник, чебурашка, защо децата им ходят на запад, ходи в Сибир"...

Брее. Вмирисаният русофил и от изкуствен интелект взел да разбира. Тц.тц.

Ти не си виновен, че си прост. Но защо трябва да навираш простотията си толкова агресивно в очите на хората? Качвай се на жигулата и отивай при Путин да ти бие един Спутник, белкимм се успокоиш. Само внимавай, че може да го обърка с Новичок!

"Изостаналите" руснаци дето не правят айфон, печки и апове за пърдене! Дай Бог, всички да сме толкова изостанали!

Обаждат ли се внуците от Америка колхозник?

Айде сега..ше се обиждаме. Прекалено съм млад за внуци. Аз се обаждам на мойте баби и дедовци в България ама от Изток, не от Запад.

Лъжеш като дърт селски русофил с внуци в Америка.

Аз му казвам че нямам внуци и не съм Америка или Западна Европа, то настоява че е така .Чакай да позная, ти си от тези дето вярват че Земяата е плоска и 5джи кулите са вредни :-)

Дъртият селски русофил - лъжец бил казвал, че няма внуци и бил на изток. Колко да е на изток Раднево муххльо?

И къде си на изток? Да не си в Русия, че те е срам да си кажеш?

В статията пише: "Първият чуждестранен екипаж стъпва на борда на руската станция "Мир" през 1995 година. " А 2рия ни космонавт Александър Александров е там 7 до 17 юни 1988 г. Явно е бил инкогнито защото определено не е с руски паспорт. Вероятно е превод на американска новина и става въпрос за това че след 95та почват да пътуват до там американци

Станция МИР беше и си остана символ на международното сътрудничество в сферата на космическите изследвания... Дано и МКС продължи тази традиция. Дано поне в тази сфера Човечеството обедини усилия, без да я политизира и използва за недобронамерени и военни цели.

И в това руснаците бяха първи!

И тебе кво те топли тая работа?

Руснаците са първите, които изстрелват изкуствен спътник на планетата, първите, които изтрелват човек в космоса, и още 100 неща... в космическата надпревара, ама иначе са изостанали, според местните полуидиоти, които не могат да си напишат имената без грешка.

Не разбрах тебе кво те топли какво били изстреляли руснаците?

Вие, изтрещелите русофили сте много жалки. Хем оргазмирате като чуете СССР и Путин, хем най-много мрънкате колко бил скъп бензина и газа. Братушките ви го дават, затова ви е скъп, приячели. Иначе карате немски коли, говорите по американски телефони, гледате япоснки телевизори и разхвърлляте простотията си през американска опреционна система и южнокорейския монитор. Ако не бяха американците да ви дадат интернета щяхте да си псувате само в селския нужник пред вестник работническо дело.

Само дето 13 години, преди да и изстрелят първият модул руснаците , "Скайлаб" вече функционираше - 1973г. Скайлаб - 1973 г. Мир - 1986 г. Първи, ама не съвсем. Съвсем малко не им е стигнало да са първи.. едни 13 години.

От Салют1 никой не се е върнал жив.

Правиш ли разлика между МИР и Скайлаб? Скайлаб е монолитна станция, която на практика е оперирала малко повече от една година. От подобен тип са били и руските Салют, само дето след провала на първия Салют (който между другото е вдигнат в орбита преди американската станция), руснаците не се отказват и пускат още 6 станции, коя успешна, коя не толкова, но в крайна сметка се стига до пробива МИР. Пробив, защото е първата космическа станция изградена на модулен принцип, с възможност за дълъг престой на екипажите - на практика без прекъсване, просто един екипаж сменя друг, а не както е било преди с "мъртви периоди"... на практика МИР е майката на МКС.... Ако не бяха успешните и неуспешните опити на руснаците със Салют и МИР, МКС никога нямаше да съществува! В крайна сметка, Скайлаб, остава единствената американска станция, която по между дургото се приема за не особенно успешна... Общо взето най-големия успех на Скайлаб е бил, че при връщането си не е убила никой.. ама това е било по-скоро късмет от колкото целенасочен успех....

Украинците бяха, а не руснаците...