2 трилиона $ срив в крипто пазара от най-високия му връх

В епизод 14 на Crypto поглеждаме към динамичните събития в настоящия Bear Market

Обратно в новината

Коментари - 2 трилиона $ срив в крипто пазара от най-високия му връх | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не забравяме че реалната стойност на Биткойна е под 1 долар. На толкова е бил оценен когато е бил пуснат на паричния пазар.

Яко изтрещяха наивните сельовци Пирамидка та дрънка

Ейй тук много разбирачи дето биткойн бил балон и ще падне до $100 след няколко месеца. Ами като сте толкова сигурни що не регистрирате акаунт и участвате на форекс пазарите с ливъридж. Купете биткойн на цена $20000 за един някъде за $1000-$2000 долара и му дайте да затвори на $100. Ще направите луди пари, ако му падне цената, но никой форумен плъх няма да посмее, защото ако тръгне нагоре цената ще изгори..

1/Парите са били мерило за стойност в миналото, когато са имали златно покритие и стокови ценности с/у тях. 2/ В момента парите са една виртуална реалност, която съществува благодарение на споразумението м/у държавите и техните институции. В случая с долара: продължава да съществува и чрез него да се измерват стойностите на стоки и услуги (и финансови инструменти), защото все още изпълнява, макар и не както преди, ролята на резервна валута. Ако в един момент, вселдствие на някакъв глобален катаклизъм, ресурсите на планетата ударят дъното, цялата фин. система отива на кино и минаваме към натурална размяна. Основната роля на парите е да служат за осъществяване и развитие на търговските отношения в межд. мащаб и като естествено следствие от това е ролята им на стойностен измерител.

само русия ще се връща към племена, натурална размяна и тотален регрес, други няма да го правят.

Ако си купил за 1 000 долара и сега продадеш за 20 000 хич не си на загуба. Просто си изпуснал по-голяма потенциална печалба. Но виж ако си купил на 60 000 - тогава вече нещата стоят по друг начин.

За зомбитата с промитите мозъци всяка пропусната печалба е равна на загуба. Толкова голяма е лакомията.

Е да, някои не продаваха дори на 60К, като казваха, че до лятото ще е е поне 100К. Както е тръгнало до есента може да е 100 ама без К-то.

Пирамиди, фараони и балъци за милиони....

От както отпадна "обезпечен с всички активи на държавна банка Х", няма световна валута с реална стойност. Стойността на валутите се влияе от статии в медии, от настроението на политици като Байдън, Шолц, Путин или Пин. При изчерпващи се всякакви ресурси в световен мащаб, единствената сигурна и дългосрочна инвестиция е точно в тези ресурси. И не в акции, а в директна покупка.

Намериха ли ги ония брокерчета на крипто дето се изпариха

Само един беше - не, не го намериха.

Биткойна каот се върне на 65000 може и да изплува някой и друг череп или кокал.

ти заговори за Биткойн, значи е време да разпродаваш. Даже си и закъснял!

Аз май се набутах :)))))

СОРОС КОЛКО ЛИ Е ЗАГУБИЛ?

СА БАЛОН ?

Азиатците за какво копаха тогава?

ДежаВю виждам..

Инвестира се в крипто не само за печалба. А от идеализъм. Мечта за борба със системата с контрола. Загубих към 35000$ досега,но ги смятам за, дарение срещу системата. Ще инвестирам още в биткпйн.

само ако продадеш! :)

така,така..чакай ралито до последно и като стане 100 долара тогава продавай...

а 100 хиляди до 2 години 500 хиляди до 5 години 1000 хиляди до 10 години ама маймуна като теб освен шарка да хване друго не може :)

Че ти си ги дарил баш на системата, бе... Кой смяташ изсмука ликвидността от балъците като теб?

Честито на печелившите ...

Мерси , аз декември си изкарах печалбата ,да не споменавам каква е ,че много душмани ще завидят , но е достатъчна сумата да си купя едностаен на морето :) До края на годината криптото ще е леш , но от октомври пак ще купувам понеже 2024г ще вадя печалбата Който не разбира от криптография , периодите й и кога да инвестира и кога да си тегли печалбата съжялавам , но с повечко четене и търсене на правилната валута за инвестиция той ще спечели , другото е чист хазар Хайде със здраве и 2024г пак ще си пишем кой какви ги е свършил

Мерси!

Някои се нагушиха с долари и евро,но са малка къметлийска групичка от тарикати. Останалите да го духат.

при сегашната цена на койна около 70 % от играчите са на загуба ! А може и повече !

Малеее, сега какво ще прави Майки??? Майки - сина тийнейджър на чалга певицата Десислава, който като го пита Цитиридис какво работи, отговори - компютри. - Компютри? - попита го Николаос. - Да, копачки, криптовалути - отговори Майки :)

2022-06-23 11:56:29 _stankow Една от основните свойства на парите е да бъдат "мерило за стойността". ------ идва само от едно - ценността и от нищо друго ! това че нещо си е "много на брой" - нищо не значи, както и ако е "само 1 бройка" и това нищо не значи и не е абсолютно никакъв критерий за ценност ! доларите може да са трилиони напечати, на ако всеки ги иска, ако всеки ги вижда ценни - винаги ще има цена ! и обратно!

"доларите може да са трилиони напечати, на ако всеки ги иска, ако всеки ги вижда ценни - винаги ще има цена !" А кой иска биткойните? Освен да ги купи в долари...за да ги продаде след време за повече долари Как я виждаш тая работа да я има дългосрочно?

_stankow

Не разбрах вашия пост, но това не значи, че не е верен. Все пак да изброя и други функции на парите: 1. средство за размяна 2. мерило на стойността 3. средство за натрупване (запас от стойност) Както казах, криптовалутите не са подходящи за (1) и (2) - мерило за стойността и средство за размяна. Още по-малко са подходящи за (3). Особено неподходящи. Да ги сравним със златото - отлично за (3) и (2) и неудобно за (1). Хартиените пари - много подходящи за (1), стават и за (2), но неподходящи за (3). И т.н. Всяко средство си има недостатъци. Но критповалутите - особено много.

1/Парите са били мерило за стойност в миналото, когато са имали златно покритие и стокови ценности с/у тях. 2/ В момента парите са една виртуална реалност, която съществува благодарение на споразумението м/у държавите и техните институции. В случая с долара: продължава да съществува и чрез него да се измерват стойностите на стоки и услуги (и финансови инструменти), защото все още изпълнява, макар и не както преди, ролята на резервна валута. Ако в един момент, вселдствие на някакъв глобален катаклизъм, ресурсите на планетата ударят дъното, цялата фин. система отива на кино и минаваме към натурална размяна. Основната роля на парите е да служат за осъществяване и развитие на търговските отношения в межд. мащаб и като естествено следствие от това е ролята им на стойностен измерител.

вече се говори за срив , ... дъното е близко ! още малко остана ... от тук, разделете всичко на 2 и там ще е дъното !

Имам познати милионери станаха от крипто, имач и такива дето се забатачиха. Това е пирамида, който излиза рано е яко на кяр

Пирамида е талончетата които триете Криптото е 24/7 пазар Ти изобщо имаш ли идея , информация и нещо с криптографията ясно ли ти е изобщо ? Само мозък ръсите , ама живей с родителите си и хейтвал всичко което не разбираш

_stankow

Една от основните свойства на парите е да бъдат "мерило за стойността". Но как може да бъде мерило, например един шивашки метър, който днес е дълъг 10 метра, а утре 10 см ? Така че, с тази изменчивост (добре де, добре, волатилност, айде мирясайте !) критовалутите могат да бъдат всичко друго, но не и валути, т.е пари. Най-вероятно са прекрасен инструмент за спекулативни сделки, но за друго не стават. И за разплащане не стават, все пак от договарянето до плащането минават поне няколко дни. И в това време стойността на платежното средство се изменя с десетки проценти ? Страхотен платежен инструмент, няма що !

Представи си, че в основните протоколи на Интернет имаше вградена валута. Нямаше да се налага, когато плащаш за покупки от сайт например, да ползваш банкови карти или да правиш преводи и т.н. Само отваряш сайта, избираш какво искаш да купиш, натискаш плати и край - не те пита за никакви твои данни за плащането, като предварително си заредил някакви пари в твоята "Интернет сметка". И тази сметка не се управлява от никой друг, освен от теб, никой не може да реши да ти я закрие, да ти сложи такси и т.н. И не говорим за Биткойн, той е бита карта вече, остарял.

Рай за всякакви престъпници. Използваш едни пари и нито някой те пита откъде аджеба ги имаш тия пари нито си длъжен да доказваш произхода на тези пари.

_stankow

Да, представям си го и го одобрявам. Лекота на превода, независимост от банките, лесни разплащания. Колко неща бих си купил в повече, сега си е мъка с разни платежни системи, банки, swift-ове ... Но все пак - трябва стабилност. Иначе е хазарт, а не бизнес.

никой нищо не можел да му следи или каже... Вие хора верно ли сте толкова найвни бре!? Няма такова нещо като да не може да се проследи или блокира. Всичко може да се следи и блокора стига да се налага и тези отгоре да са решили. Хора които знаят как реално комуникират хардуерите на компютрите помежду си ще го потвърдят това. Тия които си мислят че е само до софтуер... много сте заблудени мили мои. Щом си вързан за кабела или рутера, всичко може да се проследи, пропете и блокира. Едно по-лесно друго по-трудно. Няма скрито!

До колкото те знам Станко имаш инженерно образование или поне такъв начин на мислене и в случая това малко те подвежда. Проблема е, че препознаваш в парите "мерило за стойност", каквото те всъщност не са. Търсиш в тях точна абсолютна мярка, а те всъщност са сложно отношение на безброй стойности. Нека малко развия примера с шивашкия метър. Примерно 5 метра от плат 1 се търгуват за 10 метра от плат 2. Добре обаче утре плат 2 изведнъж стана много модерен и сега вече се търгува 5 метра плат 1 за 5 метра плат 2. Това не означава, че изведнъж трябва да променяш мерната си единица. Това не означава, че сега трябва да разпънеш шивашкия метър за плат 1 в който 1 метър реално е 2 пъти по-дълъг от колкото преди, а за плат 2 различен шивашки метър със стандартна дължина. Мерната ти единица за 1 метър си остава със същата дължина, а съотношението на стойностите на тези два плата се променя. Точно същото нещо става и при парите, или щеше да става ако съществуваха само 2 стоки на този свят. По една или друга причина днес едни стоки се търсят повече утре по-малко. В зависимост от това къде стоките се произвеждат и общото им влияние в икономиката, флуктуацията на ценността им за обществото може да промени и общата икономическа обстановка от там да рефлектира и върху валутата. *горното игнорира непазарни фактори, като например печатане на пари, разнородни политически решения и тн. Относно крипто "валутите" според мен лично, поддържайки твоето мнение, това да бъдат наричани "валути" е силно пресилено, тъй като единствено биткойнът и единствено в ЕлСалвадор реално е разплащателно средство и съответно реална валута. Изключително дребна и несъществена икономика, която няма почти никакво влияние нито на световната икономика нито на пазара на биткойни. Следователно каквото и да си говорим за валути не смятам, че е особено приложимо за крипто "валутите". Самите криптота смятам, че е са най-точно оприличими на ценни книжа, за които издателя им не носи никаква отговорност. Парите също са ценни книжа, но такива за които някой носи отговорност.

хмм, и какво им е ценното, ако никой не носи отговорност за тях?... ценните книги са ценни, защото има някой или нещо зад тях, което влияе на това колко са ценни...

ценното е именно в това, затова го ценят анархисти и анархистично мислещите.

Еееее..много мозък се ръси по тия статии, че свършат запасите в редакцията...

Аз самият този път се набутах с Биткойна и засега съм на сериозна загуба. Но не абрявайте, че биткойна беше измизлен именно по време на последната (засега) финансова криза през 2009-та, като начин за алтернативни инвестиции. Тогава струваше стотинки. После разни алчни хора решиха да правят пари. Тая делавера обече свърши. Но... финансовата криза (може би) още не е започнала. И не се знае знае ли се. А при биткойна няма инфлация, няма кой вместо вас да решава какви да бъдат лихвите. Ако тресен пак някоя финансова криза, заедно с тая инфлация и милиони останат без работа кво правим?

Ко трябва да правиш?

Правим Backtobasics - нива, мотика и мръсна пот.

Аз купих на 4К и продадох на 55К. За вас не знам.

Хитър си Ограбил си 10 агнета

Мхм и пишеш анонимно в дира

Купих си китайско сет топ боксче с андроид за телевизия. Забелязах го, че даже в стендбай прави мрежов трафик. Преди време същото с една АйПи камера за наблюдение. Попрочетох в интернет - явно е честа практика китайците да влагат тайно копачка по устройствата на клиентите. Тарикати жълтури - продават ти евтино устройство и после копаят крипто за твоя сметка.

Пьлни глупости, колко му са силичките, че да може да копа?

На едно силичките са малки, но това се продава в стотици хиляди бройки. За АйПи камерите с копачка, само в Австралия били 200 хиляди.

И Майкрософт правят същото. Остави си компютъра без да пипаш КБД и Маус и гледай след няколко минути какво къртене става с процесора и диска.

Майкрософт есеншъл секюритито е това. Уж за вируси сканира. Прави го и без интернет.

По-добре е понякога да си траеш Сканира или за вируси Или индексира файловата система да ти работи сърча бързо

Всеки компютър работи за мен. Даже изключен.

Не коментирай неща които не разбираш че ставаш смешен.

Стана смешен.

“Пирамиди, фараони…и балъци - за трилиони” (адаптираме текста с инфлацията) ;-).

Ама им ръби отзад на криптоидиотите все едно са седнали на истинска пирамида. Честито!

Купувайте Биткоин, ще стане 200 000 долара! :) А може и 20 долара!

Остави,че Дир подава абсолютно едностранчива информация, ама и една карта не е сложил до ден днешен. А на картата се виждат много ясно очертаващите се няколко "котела", където ВСУ трябва или да умрат, или да се предадат. Отделно - Зеленски е без правилен ход (в шахмата му казват цугцванг) - ако изтегли ,доколкото може, войските си от очертаващото се обкръжение - губи окончателно имидж; ако ги остави там - явна гибел...

А ти зняеш ли че за цялата си история германия няма ни един добър шахматист

Явно не знаеш кой е Емануел Ласкер - световен шампион от 1894 до 1920

Статията е за криптовалути, путкинския трол почна за "котели" да говори

Началото на края.Много ги търпяха-непроследими,с неясен произход,стават за оръжие,наркотици,тероризъм и т.н.На всички,инвестирали на нива 68 000 -ЧЕСТИТО !!!!!!!

Колко балъци изгоряха. Мамооо. Братовчеда инвестира близо 10К за компютри копачи, и за три години едвам ги изби тея мангизи, хем биткойн беше над 50к. Сега вече не копае, щото сметката му за ток е по-голяма от това което изкарва. Сега има 3видео карти, които не знае какво да прави. От цялото упражнение е на кяр - един компютър. Друг мой-приятел е пред психически срив, заминаха му половината спестявания, щото набута всичко в крипто. Ако продължава пазара да пада, 10г. труд ще са безвъзвратно загубени. Имам и познати дето са на солидна печалба - с тая далавера си накупиха реални продукти, точно когато биткойн беше най-скъп.

Както отпечатаха правителствата трилиони виртуални пари покрай Ковид така и си ги прибраха и ги занулиха тези виртуални пари. Явно балъците не разбраха, че няма как да парите да се увеличават десетократно по борси на акции и крипто валути а реално такива банкноти да няма отпечатани и всичко е едни цифрички на компютър. И щом тръгне някой да осребрява парите свършват и всичко потъва.

Илюзии, илюзии ........ че може да имаш пари дето са независими от тия дето печатат хартийките, че може да сърфираш в Интернет невидим за нЕкои добри хора дето те следят ....... а всички тези системи са създадени от "добрите хора" с цел да те следят още по-добре и да видят кои са тия НЕПОКОРНИТЕ дето искат да избегнат матрицата и да им резнат главата овреме

Аз инвестирах в недвижими имоти и кетъринг услуги и вече 30 години съм на върха. Автор съм на първата криптовалута, наречена „Град на мечтите“.

Важното е, че се изразходва огромно количество електроенергия за копаене на крипто. Забележително е, че това не прави никакво впечатление на еколозите и на радетелите за зелена енергия. Никой дори не споменава какъв е въглеродния отпечтък на копането, за разлика от този на приготвянето на мусака например.

Въглероден отпечатък има само в кухата ти глава и на тези които ти тракат плюсове.

Пирамида. Който извади парите си пръв - той ще спечели. Вече е късно за балъците. Очертаващата се световна криза с инфлация и свиване на потреблението ще доведе до окончателното закопаване на инвеститорите в таз боза.

Това е просто по добре представена и рекламирана шашма от тази наще цигани Тука Има - Тука Нема.

Е кризата се знаеше,че иде,въпроса беше откъде ще започне сеча на "буреняка"

Пъра грешка, не са два а три! И второ , ако сега откриваш криптото, виждаш само цветя и рози!!!!!! Високите залози водят до големи печалби и огромни загуби. Когато инвестираш само защото някой ти е напълнил главата с глупости, това е резултата....

Голяма набутвация. ЦРУ изтърбуши стотици милиарди напечатани без покритие доларчета.

Така е. Който си го може си го може. Другите да лапат уая. Накамото Кукомото е сигурно дело на една група очиларковци от ЦРУ. Само глупак който няма опит в бизнеса - особено този по интернет - може да си помисли че нов продукт или услуга която придобива такава известност, може да стане случайно и без сериозни напъни от много сериозни играчи. В главите на зелените "предприемачи" страхотният продукт се прави в гаража или в спалнята на мама, и после като го "пуснеш" по интернета става хит щото е страхотен :-) За съжаление света не работи така.

Май някой се напапа и врътна кранчето.

Няма страшно. Ще измислят нова схема за да оберат парите на "инвеститорите". :-) Не е първия и не няма да е последния подобен инструмент. Откакто има борса, има и високо рискови инвестиционни инструменти за алчни "инвеститори". :-)

Не случайно го сравняваха с хазарт. Кой кого ще излъже. Има 0 реална полза, освен за заобикаляне на ограничения от разни със санкции и престъпният свят. Но за сметка на това носят вреди. Харчи се ток, произведен например на въглища и замърсяване на околната среда. Харчи се техника, за които производство пак се ползват ресурси и замърсяване. Оскъпиха цени на техника. И други такива негативни ефекти. Реална полза - 0.

Много риба бе!

Oще $2 трилиона ще изчезнат Докато стигнат нула.

Хахахаха , ама ти май стреляш на посоки Маркерът беше $3трильона до декември , в момента е под $1трильон , математиката ти куца майка

Down the rabbit hole: The promise and perils of decentralised finance. http://archive.today/CayoX