2 трилиона $ срив в крипто пазара от най-високия му връх

В епизод 14 на Crypto поглеждаме към динамичните събития в настоящия Bear Market

Обратно в новината

Коментари - 2 трилиона $ срив в крипто пазара от най-високия му връх | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Down the rabbit hole: The promise and perils of decentralised finance. http://archive.today/CayoX

Oще $2 трилиона ще изчезнат Докато стигнат нула.

Много риба бе!

Не случайно го сравняваха с хазарт. Кой кого ще излъже. Има 0 реална полза, освен за заобикаляне на ограничения от разни със санкции и престъпният свят. Но за сметка на това носят вреди. Харчи се ток, произведен например на въглища и замърсяване на околната среда. Харчи се техника, за които производство пак се ползват ресурси и замърсяване. Оскъпиха цени на техника. И други такива негативни ефекти. Реална полза - 0.

Няма страшно. Ще измислят нова схема за да оберат парите на "инвеститорите". :-) Не е първия и не няма да е последния подобен инструмент. Откакто има борса, има и високо рискови инвестиционни инструменти за алчни "инвеститори". :-)

Май някой се напапа и врътна кранчето.

Голяма набутвация. ЦРУ изтърбуши стотици милиарди напечатани без покритие доларчета.

Пъра грешка, не са два а три! И второ , ако сега откриваш криптото, виждаш само цветя и рози!!!!!! Високите залози водят до големи печалби и огромни загуби. Когато инвестираш само защото някой ти е напълнил главата с глупости, това е резултата....

Е кризата се знаеше,че иде,въпроса беше откъде ще започне сеча на "буреняка"

Това е просто по добре представена и рекламирана шашма от тази наще цигани Тука Има - Тука Нема.

Пирамида. Който извади парите си пръв - той ще спечели. Вече е късно за балъците. Очертаващата се световна криза с инфлация и свиване на потреблението ще доведе до окончателното закопаване на инвеститорите в таз боза.

Така е. Който си го може си го може. Другите да лапат уая. Накамото Кукомото е сигурно дело на една група очиларковци от ЦРУ. Само глупак който няма опит в бизнеса - особено този по интернет - може да си помисли че нов продукт или услуга която придобива такава известност, може да стане случайно и без сериозни напъни от много сериозни играчи. В главите на зелените "предприемачи" страхотният продукт се прави в гаража или в спалнята на мама, и после като го "пуснеш" по интернета става хит щото е страхотен :-) За съжаление света не работи така.

Важното е, че се изразходва огромно количество електроенергия за копаене на крипто. Забележително е, че това не прави никакво впечатление на еколозите и на радетелите за зелена енергия. Никой дори не споменава какъв е въглеродния отпечтък на копането, за разлика от този на приготвянето на мусака например.

Аз инвестирах в недвижими имоти и кетъринг услуги и вече 30 години съм на върха. Автор съм на първата криптовалута, наречена „Град на мечтите“.

Илюзии, илюзии ........ че може да имаш пари дето са независими от тия дето печатат хартийките, че може да сърфираш в Интернет невидим за нЕкои добри хора дето те следят ....... а всички тези системи са създадени от "добрите хора" с цел да те следят още по-добре и да видят кои са тия НЕПОКОРНИТЕ дето искат да избегнат матрицата и да им резнат главата овреме

Както отпечатаха правителствата трилиони виртуални пари покрай Ковид така и си ги прибраха и ги занулиха тези виртуални пари. Явно балъците не разбраха, че няма как да парите да се увеличават десетократно по борси на акции и крипто валути а реално такива банкноти да няма отпечатани и всичко е едни цифрички на компютър. И щом тръгне някой да осребрява парите свършват и всичко потъва.

Колко балъци изгоряха. Мамооо. Братовчеда инвестира близо 10К за компютри копачи, и за три години едвам ги изби тея мангизи, хем биткойн беше над 50к. Сега вече не копае, щото сметката му за ток е по-голяма от това което изкарва. Сега има 3видео карти, които не знае какво да прави. От цялото упражнение е на кяр - един компютър. Друг мой-приятел е пред психически срив, заминаха му половината спестявания, щото набута всичко в крипто. Ако продължава пазара да пада, 10г. труд ще са безвъзвратно загубени. Имам и познати дето са на солидна печалба - с тая далавера си накупиха реални продукти, точно когато биткойн беше най-скъп.

Началото на края.Много ги търпяха-непроследими,с неясен произход,стават за оръжие,наркотици,тероризъм и т.н.На всички,инвестирали на нива 68 000 -ЧЕСТИТО !!!!!!!

Остави,че Дир подава абсолютно едностранчива информация, ама и една карта не е сложил до ден днешен. А на картата се виждат много ясно очертаващите се няколко "котела", където ВСУ трябва или да умрат, или да се предадат. Отделно - Зеленски е без правилен ход (в шахмата му казват цугцванг) - ако изтегли ,доколкото може, войските си от очертаващото се обкръжение - губи окончателно имидж; ако ги остави там - явна гибел...

Купувайте Биткоин, ще стане 200 000 долара! :) А може и 20 долара!

Въглероден отпечатък има само в кухата ти глава и на тези които ти тракат плюсове.

Ама им ръби отзад на криптоидиотите все едно са седнали на истинска пирамида. Честито!

А ти зняеш ли че за цялата си история германия няма ни един добър шахматист

“Пирамиди, фараони…и балъци - за трилиони” (адаптираме текста с инфлацията) ;-).

Купих си китайско сет топ боксче с андроид за телевизия. Забелязах го, че даже в стендбай прави мрежов трафик. Преди време същото с една АйПи камера за наблюдение. Попрочетох в интернет - явно е честа практика китайците да влагат тайно копачка по устройствата на клиентите. Тарикати жълтури - продават ти евтино устройство и после копаят крипто за твоя сметка.

Аз купих на 4К и продадох на 55К. За вас не знам.

Аз самият този път се набутах с Биткойна и засега съм на сериозна загуба. Но не абрявайте, че биткойна беше измизлен именно по време на последната (засега) финансова криза през 2009-та, като начин за алтернативни инвестиции. Тогава струваше стотинки. После разни алчни хора решиха да правят пари. Тая делавера обече свърши. Но... финансовата криза (може би) още не е започнала. И не се знае знае ли се. А при биткойна няма инфлация, няма кой вместо вас да решава какви да бъдат лихвите. Ако тресен пак някоя финансова криза, заедно с тая инфлация и милиони останат без работа кво правим?

Еееее..много мозък се ръси по тия статии, че свършат запасите в редакцията...

Пьлни глупости, колко му са силичките, че да може да копа?

Ко трябва да правиш?

И Майкрософт правят същото. Остави си компютъра без да пипаш КБД и Маус и гледай след няколко минути какво къртене става с процесора и диска.

На едно силичките са малки, но това се продава в стотици хиляди бройки. За АйПи камерите с копачка, само в Австралия били 200 хиляди.

Явно не знаеш кой е Емануел Ласкер - световен шампион от 1894 до 1920

Майкрософт есеншъл секюритито е това. Уж за вируси сканира. Прави го и без интернет.

Не коментирай неща които не разбираш че ставаш смешен.

_stankow

Една от основните свойства на парите е да бъдат "мерило за стойността". Но как може да бъде мерило, например един шивашки метър, който днес е дълъг 10 метра, а утре 10 см ? Така че, с тази изменчивост (добре де, добре, волатилност, айде мирясайте !) критовалутите могат да бъдат всичко друго, но не и валути, т.е пари. Най-вероятно са прекрасен инструмент за спекулативни сделки, но за друго не стават. И за разплащане не стават, все пак от договарянето до плащането минават поне няколко дни. И в това време стойността на платежното средство се изменя с десетки проценти ? Страхотен платежен инструмент, няма що !

Представи си, че в основните протоколи на Интернет имаше вградена валута. Нямаше да се налага, когато плащаш за покупки от сайт например, да ползваш банкови карти или да правиш преводи и т.н. Само отваряш сайта, избираш какво искаш да купиш, натискаш плати и край - не те пита за никакви твои данни за плащането, като предварително си заредил някакви пари в твоята "Интернет сметка". И тази сметка не се управлява от никой друг, освен от теб, никой не може да реши да ти я закрие, да ти сложи такси и т.н. И не говорим за Биткойн, той е бита карта вече, остарял.

Имам познати милионери станаха от крипто, имач и такива дето се забатачиха. Това е пирамида, който излиза рано е яко на кяр

Биткойна е най-ценната крипто боза. Може да има историческа, нумизматична и дори сантиментална стойност. И е с доста малък тираж, е ако не решът да го учеличат(възможно е). Ако инвестирате дългосрочно в крипто, Биткойна си струва, каквото и да ви говорят. Голямата измама са т.н. стейбъли. :) Те като гръмнат сълзите и сополите ще са Ниагарски водопад.

вече се говори за срив , ... дъното е близко ! още малко остана ... от тук, разделете всичко на 2 и там ще е дъното !

Рай за всякакви престъпници. Използваш едни пари и нито някой те пита откъде аджеба ги имаш тия пари нито си длъжен да доказваш произхода на тези пари.

По-добре е понякога да си траеш Сканира или за вируси Или индексира файловата система да ти работи сърча бързо

2022-06-23 11:56:29 _stankow Една от основните свойства на парите е да бъдат "мерило за стойността". ------ идва само от едно - ценността и от нищо друго ! това че нещо си е "много на брой" - нищо не значи, както и ако е "само 1 бройка" и това нищо не значи и не е абсолютно никакъв критерий за ценност ! доларите може да са трилиони напечати, на ако всеки ги иска, ако всеки ги вижда ценни - винаги ще има цена ! и обратно!

Малеее, сега какво ще прави Майки??? Майки - сина тийнейджър на чалга певицата Десислава, който като го пита Цитиридис какво работи, отговори - компютри. - Компютри? - попита го Николаос. - Да, копачки, криптовалути - отговори Майки :)

Правим Backtobasics - нива, мотика и мръсна пот.

при сегашната цена на койна около 70 % от играчите са на загуба ! А може и повече !

"доларите може да са трилиони напечати, на ако всеки ги иска, ако всеки ги вижда ценни - винаги ще има цена !" А кой иска биткойните? Освен да ги купи в долари...за да ги продаде след време за повече долари Как я виждаш тая работа да я има дългосрочно?

Хитър си Ограбил си 10 агнета

Някои се нагушиха с долари и евро,но са малка къметлийска групичка от тарикати. Останалите да го духат.

Статията е за криптовалути, путкинския трол почна за "котели" да говори