Коментари - US космическите кораби със система за евакуация | IT.dir.bg
назад

US космическите кораби със система за евакуация

Новото поколение американски космически кораби ще има система за спешна евакуация на екипажа в случай на екстремна ситуация.

Обратно в новината

Коментари - US космическите кораби със система за евакуация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе то след гърмежите тези дни кораб не им остана, ама нейсе... Като няма кораби, поне с-ма за евакуации ще има... И завод за цели проводници.

Това що е хамериканец ,все е лъжец ! Умора нямат ! Били взривили кораба по команда , нарочно ! Колкото кацнаха на луната ! И ще продължават с трагедиите щом се конфронтират с руската космическа индустрия . Без руските ракети носители са кръгла нула ! Жалко за загиналите !

Ракета е избухнала 6 секунди след излитане. Взривена от земята по команда ама друг път.

...не виждам голям смисъл да мерим кой "по" и "най"... това е човешки прогрес и се заплаща с много жертви и загуби... в интерес на човечеството е да има развитие в покоряването на космоса...по-добре е да има споделяне на техническия прогрес но това може да стане само ако се гарантира използването му за мирни цели, което ни се струва невъзможно на този етап... все пак не може да не прави впечатление наличието на редица частни американски компании, които самостоятелно са в състояние да реализират космически проекти... нещо, което не забелязваме другаде...

Също не можем да не отбележим, че печатницата на долари се намира в Щатите, а не другаде.

Никакъв смисъл няма от това. Корабите им направо гърмят като фойерверки още при излитането, на метри от земята. Време за евакуация няма.

Труповете на екипажа ще бъдат напълно запазени! Като живи...

Ще им трябват

Не казват команда от Центъра за управление. Кой ли е дал командата? От коя точка на Земята?

Старите кораби "Съюз" я имат от 80 те години..

И старите Аполо ги имат, е и!

В грешка си. Нямат я тази система за безопасност на старите си кораби ... За Американците ще е новост. Отказаха да я инсталират, ,бяха откраднали от руснаците още на времето, защото минаха на совалки, а там не може да се приложи. А това "ново поколение" отдавна се ползва...

На руснаците системите за безопастност се наричат 'информационно затъмнение'

Чудесно. Прекрасно. Много добре. Обаче, трябва да побързат според мен, защото току що научих новината че частният кораб на компанията Върджин Галактик на Ричард Брансън се е разбил и единият пилот-изпитател е загинал. Другият е в много тежко състояние. Дано да оцелее, макар че докато нямам достатъчно информация още, не съм сигурен в това.

Много хубаво, ама защо не предвидят нещо такова за самолетите. Ако се прецака нещо пътническият салон да се катапултира и да се смъкне с парашути на земята?

За какво да го измислят?За да харчат допълнително пари? Нали живееем в капитализъм.Скоро ще махнат и седалките в самолетите,за да качват повече пътници ти искаш спасителни капсули.Луд ли си )))

Стършел

За седалките не си прав! Просто ще ги заменят с велосипедни :) Това не е майтап, потърсете инфо ;) Да му мислят дебелогъзите кравари :)))

А ти къде видя тука "нова идея" Пише че новото поколение американски космически кораби ще са с такава система. И все пак има разлика - руската капсула не се катапултира и е самият кораб, а тук става въпрос за капсула към основния кораб.

Какво е новото в тази идея? Руснаците ползват такива системи от около 50 години.

Точно така е !

системите! Самият "кораб" е тип капсула.

Ха Ха Ха! Била унищожена по команда! Същото говореха и за взривената ракета на другата компания SpaceX. Двете с които работи НАСА. Поне не можаха ли да взриват ракетата по-нагоре, че да няма такива поражения на наземните установки. Макар да се разхвърля настрани.

По нагоре или като загуби стабилизация и се завърти и забие в Земята. Въпрос на избор

Сещам се за вица: Бригадира идва при строителите и им казва: - Момчета, утре ще идва комисия по строителството. Каквото и да се случи, давайте си вид, че всичко се случва точно по план, навреме и нищо не е неочаквано. На следващия ден идва комисията и една стена пада със силен грохот. Работник от строежа си поглежда часовника и казва: - 10:35 часа - точно по график!

Руският двигател гърми за втори път, първият път беше през май.

Айде сметни колко руски и колко американски двигателя се използват за една година при изстрелване на ракети.

Нещо казаха за гръмнали резервоари а не за двигатели. А те не са руски.

С много мека американска дъвка уплътняват резервоарите и затова текат.

Двигателят на Антарес не е руски, а американско копие на руски двигател от 70-те години . Тези двигатели са били изработени от руснаците за евентуалните им мисии до луната . След като проекта се прекратява, те биват консервирани . Няколко от тях по-късно са купени от американците, които правят копия, с известни доработки и усъвършенствания . това е историята на двигателите на Антарес, която никой я от независимите ни медии не разказва . добре, че има и независими медии /не руски/ .

НАСА почна да се държи както БНБ лакардии без край

А може ли да сложите и един авариен изход през прозореца на тоалетната? Благодаря!

УНИЩОЖЕНА ПО КОМАНДА???!!! ПРИЛИЧА НА ИЗКАЗВАНЕ НА БАТ САЛИ И БИРИЧЕДИ ХАХАХА

такива системи за отделяне на кораба от ракета-носител при етап на излитане си ги има от години и при съюз и при аполо. при съюз има и реално ползване със напълно положителен резултат.

Их изпревари ме. Значи имаме завръщане към изпитаните стари системи. Понеже при совалките нещата със средствата за спасяване доста куцаха.