САЩ с хиперзвуков самолет през 2023 г. (снимки)

Американските военновъздушни сили се надяват да разполагат с хиперзвуков самолет, прелитащ над цели държави в рамките на минути, през 2023 година.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПостСъвеЦките кучета (и калашници) си лаят, а Илон Мъск (частните компании) и САЩ си вървят към бъдещето... Тъй ще е! Но: Товарищи, не надо грустить! Товариш путин е издал декрет и нашите най-умни и най-големи учени ЩЕ направят най-големият и най-хиперзвуков и с най-голямо оръдие самолет!

Какво става с разраб.на плазмени двигатели в САЩ?!

Пишман "Професора" не е Г. Филипов, а сина му, когото комунегите направиха дирек тор на Института за Космически изследвания на Бан. Бащата беше министър птедседател на тошо живков, въпреки, че не знаеше български, защото беше руснак, а сина страдаше от маниакално депрезивна психоза и му се привиждаха извънземни и НЛОта. Дъщерята пък стана писателка, но дали има ной да я чете? За копелдаците на висшите комунистически гаулайтери нямаше и няма прегради, както за бащите им. Бедна ми Българио, ти си обремена на тези изроди.

Не се притеснявайте-това е американско оръжие което значи отбранително!

Знаем,знаем,съвсем отбранително,но за употреба над чужда територия /"над целия свят"/!Съвсем по вече не двойния а троен стандарт на янките - "едно мисля,друго говоря,трето правя"-Сърбия,Ирак,Египет,Либия,Сирия!!!

Тоя квазисамолет е пригоден да лети чрез изгаряне на слама! Бързо и евтино!

Всичко това са пълни глупости. Въздух под налегане :) Целта е да се оправдаят откраднатите пари $ за "$упер технологиите". Спомнете си как Сърбите свалиха със стария модел Руски "клечки за зъби" (според някои Осведомени тук) Невидимия Стелт за милиард долара. Изглежда Стелт-технологията е невидима само за американците, ха-ха...

Спомняме си! От над 1000 полета веднъж успяха ... поради повреда в самолета. Сърбите имат няколко версии - 2 ракети, Миг 29 и друг вид ракета и т.н. И те самите не знаят какво е станало. И самолета е 111 милиона, а не някакви си милиарди. Програмата е 5,65 милиарда ама за 64 бройки.

Свалянето на който и да е американски самолет е планирано и винаги е тактическа победа за САЩ! Каквото и да направите САЩ винаги печели - свиквайте! Борете се за долари!

Това не е самолет а ракета. Технологията е от втората световна война. Ракета с течно гориво. Крайно взривоопасно (Ме163). По същество X-15 от 60-те години, само че с радиоелектроника вместо пилот.

да бе, направо е същото, от преди 70 или 50 години, точно същото използват сега нали?!?

Нанасянето на удари по целия свят е само с отбранителна цел. Да не сте посмели да си помислите друго!

Ах ти путинов агент такъв...не се заяждай с мисията на демократичния свят.Само комунистите правеха износ на революция,демократичните държави само показват предимствата на свободния пазарен свят,те никога не налагат волята си над други народи...ясно ли ти е комуноид такъв!!!:):):)

Разрешете да се поправя!.. Ама не обещавам...

По минусите виждам че не всички модерни привърженици разбират от политико-хайтек хумор...

Преди 5-6 години създадоха бой ни самолети които летят с 1000 км в секунда. Дори професор Г.Филипов се изтърва за това в едно предаване на Стойчо Керев. А има филм в нета където водещи руски асове признават че стрелят и избиват точно определен вид НЛО и че много са научили от оцелелите пленници.Просто почетете повече и недейте да си показвате простотията с комлексарски изказвания.

Явно разчитат на нова физика защото познатата ни не позвоялва такива чудеса във флуид като въздуха.

Пълни глупости!

абе тъпчо, ти ходил ли си на училище, бре? А професор не се казва Г. Филипов, а Л. (Лъчезар) Филипов и не е говорил за такива небивалици (1000 км/с в атмосферата :-) ).

да,и със около 26 трилиона долара държавен дълг. за добавка към самальота......

Ами той за това е самолета, да го изпращат да "връща" дълга на тези дето си го поискат.

Днес с приятели бяхме на излет в една дълбока и неоплюта от паплачта девствена гора.Почуствахме първичната чистота на живота и природата,толкова милиони години владяла нашата чудна планета.И сега като чета за плановете на напуснали окончателно лоното на естественото "учени" и "хайтехничари" как да прелитат за минути над цели държави ми става тъжно за бъдещето на децата,внуците и правнуците ни.Зверския стремеж към печалба,успех на всяка цена,защита на интерес над всичко и оскотял напредък за сметка на природата и естеството на човешкия род и цялата биосфера няма да доведе до хубаво човека.Дори да се крият зад маската на прогрес,глобализация, демокрация и равноправие!

Природата с нейната девствена красота наистина е зареждаща и завладяваща. Но защо да е на милиони години? Да не би да имате писмени свидетелства от очевидци? Доколкото е известно на науката днес най-старите свидетелства датират от няколко хилядолетия назад. По-стари няма. сигурно не е случайно.

Паплачта не звучи добре. Изглежда имате някакво чувство за превъзходство -основа на всички човешки бедствия и войни. Гордостта и суетата. Ако човек забрави за егото , гордостта и суетата, има всички необходими условия да намери душевен покой и да бъде щастлив.

Един такъв е прелетял над американски боен кораб в Черно море, и голяма част от екипажа му се изходили по голяма нужда от страх.

ДОТОГАВА САЩ ЩЕ БЪДЕ ЗАВЛАДЯН ОТ ИД И НИКАКВИ ТАКИВА ПРОЕКТИ НЯМА ДА ВИДЯТ БЯЛ ДЕН.

"Това е и област на конкуренция между САЩ, Русия и Китай." Да се добавят към втората и третата още и Того, Занзибар и Танзания.

Tanzania i Zanzibar sa edna darjava-TANGANAIKA + ZANZIBAR= Tanzania, chetete predi da komentirate ili ste samo pisateli

Русите имат таен фотонен самолет, нещо нечувано за краварчетата!

... управляван от извънземни нали ?!

ТИ ПО ДОБРЕ ВИЖ КАКВО ИМА В МРЕЖАТА ЗА КВАНТОВИЯТ ДВИГАТЕЛ СЪЗДАДЕН В РУСИЯ И ПОСЛЕ ПЛЯМПАЙ .

пак са се развихрили малоу.ниците соросоиди и путлерасти и са оср,али поредната новина. Абе как не ви омръзна, бе хора, че и претенции имате за интелигентност... Боже, Боже, слез на земята да си прибереш вересиите!

А през 2032 ще имат ТРИПЕРЗВУКОВ САМОЛЕТ,както казват селяните ще трИперят всички от тях и шИ се страхувать.Самолйетьът мьи е по добър от смолета тьи.

И ще разпръсква трипер над друговериците? :)

Американците и сега могат да им обърнат фъча на руснаците.Путин още се надъхва, но по всичко личи,че иска да си примерят пиш...те с Обама.По всяка вероятност ще загинат много руснаци,но за Путин няма никакво значение

Ройтерс ли те осведоми? Много начетен си, явно ги знаеш нещата!!!!

Чети за U2!

Няма какво да чета, аз ги слушам! Класици!

Продължаваш,все едно никой -нищо не ти е казал!! Непобедим си!! Като всеки идиот!!!

Това ли намери модератора да избе? Сигурно е дрогиран!

модераторът му е съпартиец, съмишленик тъй да се каже, или още по-точно имо същото светоусещане за нещата около нас и за света като цяло и тям подобни глупости.

Избрали са ти поста като най-глупав явно. И какво значи да обърнат фъча? Я дай малко по културно с думите!

Мисля че "осведоменият" е много неосведомен относно военните способности между Америка и Русия

Уважаеми Осведомен, на ваше място тайно бих се надявал това никога да не се случи, т.е руснаци и американци да не рашат да си ги премерят ... Планетата ни и по-скоро живота, не би могъл да понесе толкова много ядрени оръжия, които несъмнено ще влезнат в употреба!

И аз така.Освен,че се надявам знам,че Путин осъзнава собственото си нищожество пред могъществото на Капитала и Прогреса в лицето на САЩ.И между другото съм сигурен,че Американосите няма да позволят това да се случи.Най-вероятно да гръмне някоя бомба на руска земя.Ама за тях, ,нема везе".Они за ценой не постоят.

Нямаш никаква представа как реално стоят нещата плещиш пълни глупости. Няма как да гръмне само 1 ядрена бомба в Русия или САЩ. Гръмне ли дори една в коя да е от тези 2 държави, ще гръмнат много и цялата Земя ще бъде унищожена. Ама ка.пут като тебе няма капацитета да осмисли това.

ти си много, много прост човек, некомпетентен, злобен и елементарен. Може би след време, ама не е сигурно,ще те е доста срам.

американците ли те осведомиха или получи сигнали от космоса като си махна алуминиевата шапка. :)

...ясно е само, че не си осведомен, а само предубеден...

ти не си осведомен а си много прост

Американците не могат да се мерят с картонено-шпертплатовия танк "Армата", който развива 5000 км/час! С нищо не могат да го стигнат, когато бяга!

ама той и в която и посока да бяга (нали е много бърз и никой няма да го стигне), пак ще им излезне в гръб на преследващите. Ама те са тъпички и не знаят, че трябва да се обурнат и да чакат, вместо да гонят.

Чудесна новина, но негрите продължават да ги гърмят, което води до въпроса защо умря Кинг? По-добре атомна бомба фъф вашингтон, отколкото човек на луната, но и това ще стане, лошото е друго, бомбата ще е термоядрена. Затова Сорос не си плаща данъците и глобите за паркиране, макар и некролога за рака в дебелото черво да е в ръцете на Килъри Хлимтън. Аз залагам на Маккей, той ще е наследника на белокосия актор в продължението на булката-беглец. Всичо това не променя нито проблема с климата, нито гадните сандвичи в македоналдс. В македония вятър вее, дъжд вали ЯМКС.

Ти най-добре си намери смислена работа вместо да се цаниш слуга и да пишеш кьопави агитационни коментари.

Кой шъ го земе тоя коопут на работа бе?

още от 1966г. анериканците имат самолет който лети с 4000 /h ....eй колхозници ,колхозници мъка мие за вас :)))))

Оп-а-а ! Още един на третата ракия !

гоше ти напаса офците и отвори съветЦкия комп. а сега почети за SR-71 и си купи учебници по математика да зазбереш колко е mach 3 + ...:))))) успех

Миг-25 - масов изтребител, чийто първи полет е още през март 1964 г. - достига скорост М 3.2 (3 645 km/h). А наследникът му Миг-31 (първи полет септември 1975) може да прихваща цели, движещи се със скорост до М 6. Така че по-внимателно с полюциите.

по полека червенков миг 25 маch 2.5 .миг 31 макс. 3000 к/h тъй че тия на село не на нас търчи лъжи другарю

Част от въоръжението на Миг-31, ракети: R-33 - М 4.5 R-37 - М 6 ;)

3евзек

Ракети и баба знае да прави свръхзвукови.

Много добре, технологиите се развиват. Дано да се ползват и за човешки цели, не само за военни. Но по отношение на хиперзвуковия боеприпас - преди около 15 години си спомням със сигурност за статия, в която ставаше въпрос за едни изпитания, финансирани от французите само срещу резултатите от телеметрията, на руска хиперзвукова зенитна ракета. Интересното е правотоков маршеви двигател, охлаждане чрез подаване на горивото от носа и смесването му с кислорода от въздуха в правотоковия двигател. Цитираха резултати от порядъка на 9000 км/ч., което става възможно точно заради споменатия тип комбинация от подаване на гориво и охлаждане, в противен случай самото нагряване при такива скорости би разрушило апарата.

Правотоков маршеви двигател? Ала-бала! Това е двигателя на немската крилата ракета V-2 от Втората световна! Голямо достижение - 360 км/ч! След 100 години! Миналият век!

ти поне прочете ли нещо преди да си изходиш по въпроса? Двигателите за хипрезвуковите машини са или правотокови или комбинирани с турбореактивен (реактивен при ракетите).

Добре бе защо някой не изчисли по колко часа трябва да ускорява и спира един самолет до и от такава скорост за да не пречука пътниците от претоварване.

Ако ускорява с 1g (9.8 m/sec^2) 158.7 сек.

,,червеният,, бутон е по ,,бърз,,!!! след ,,натискането,, му няма ,,връщане,,!!!

Проблемът е, че руския червен бутон го дебнат 7 други! А е натиснат, и Русия се изпарява!

Ма ти смяташ ли за какви пространства става дума? Или си геймър и караш на изуст?

кви тъпанари мутанти имало

h_gren@

Путин се наака...

квото и да правят американците путин трябва само да погледне сурово! да не говорим когато е по без риза и с очила! и някой тъгър наоколо!!!! за тоя вече мисля като за ким кардашиян!!!

Сега очакваме "новина" от другите световни империалисти, че са изобретили ултра мега гига свръхзвуков самолет. Пък после лидерите на двете "миролюбиви" държави да ни разправят, че няма надпревара във въоражаването и те се стремят към световен мир (ама те да са гарантите за него - с оръжие)

Кефат ме тези американци - голяма работа са. Живеят вече в 22 век. Истинската причина за това е че са свободни хора в свободна страна. Където има свобода, има резултати. Да благодарим на господ че има Съединени Американски Щати.

Дали не помага малко и това че са задължили целия свят да ползва валутата, която те печатат нез никакво покритие, освен 10те самолетоносача, и който реши да не я ползва - става диктатор и умира? А дали не помага и това че международните корпорации с американско управление крадат ресурси по целия свят? Само питам де :)

Кажи Путин що взима долари?

Кефат ме тези американци - голяма работа са, валутата, която те печатат е без никакво покритие, мъ всички я ползват за разплащане! А с валутата, със всякакво покритие, дори и златно просто се забърсват! Друго си е да се забърсваш със злато!

Язе сум прос човек. Не знам що е това свобода на свободни хора в свободна држава. Че го напишеш ли тудева?

Е най-важното нещо за един мислещ индивид. Затова ще имат развитие, за това живеят добре. Слава Богу, че има САЩ слава на справедливостта и борбата срещу тиранията и подтисничеството.

Хиперзвуков самолет, чудесно, между другото се предвиждала и военна ракета :) ахаа, с "малка конвенционална бойна глава". Ахаа. Е, 2 неща. Цената на този носител сигурно ще е доста висока, за да се ползва примерно по джип (с малка конвенционална бойна глава - толкова) :). Малка конвенционална глава, е колкото средна ядрена. Военни бази в 63 страни, 10 ядрени самолетоносача (най-отбранителното оръжие) Изобщо, да живее САЩ - най-миролюбивата държава на земята...

ТРЯБВА ДА ИМА И ТАКИВА ДА ОЗАПТЯВАТ БОЛНИ И АЛХОЛИЗИРАНИ ГУМЕНИ ГЛАВИ КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ДЕМОКРАТИЧНО И НЕ ЦЕНЯТ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ. НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО И ЦИВИЛИЗОВАНО.

Абе Иване, ти къде живееш толкова умно и демократично или просто да си говорим глупости.Та, къде се живее демократично, не разбрах?Не, наистина, аман от лумпени и партийни клакьори.

Руснаците са по-миролюбиви! Имат само 200-300 бази по света! Наскоро писаха, че 201-ва военна база се намира в Таджикистан!

Новина от вчера: "Apple изтегля опасен говорител" Те един говорител не могат да направят, сънуват хиперзвук.

Стара истина е , че най-хубавите говорители са Руските. Радиоточката

Мишко Пишев, наистина са хубави говорителите, руските.Но не радиоточките, а говорителките.Телевизионните.Ама поколението на Кончита Вурст определено предпочита радиоточките.

Да бе, те тия от DoD право при Епъл ще идат за нови разработки. Може и при друг производител на дрънкулки от модния сектор да идат, що не, те един такива загубени 1+1 не могат да сметнат, да знаеш. Стига се пънахте с агитационни коментари бе, от напъване само се насирате.

Едните се готвят за позиционна война - да отбраняват/завземат (Армата), другите се готвят за дистанционна експанзия/изтребление от фотьойла пред телевизора. Въобще тази препирня, на кого са му по-лъскави изграчките за убиване на хора, на САЩ или Русия, е толкова глупава, колкото спора кой електрически стол е по-удобен.

Те до тогава да оправят Ф35, че проблемите му вместо да се решават, стават повече.

като избият всички хора по света ще мирясат

за края *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ПРО А-135 Амур - СИСТЕМАТА ЗА ПВО НА МОСКОВСКА ОБЛАСТ Е С ЯДРЕНИ РАКЕТИ ЗА ПВО .... .... ЯДРЕНИЯ ВЗРИВ НА ВИСОЧИНА 100 КМ ПЪРЖИ ВСИЧКИ БОЙНИ ГЛАВИ ВЪВ РАДИУС 20 КМ :))

Пържат ли ги. Да не са направили ФРИТЮРНИК , а па ти го мислиш за ракета?

КАТО УДАРИ ЕЛЕКТОМАГНИТНИЯ ИМПУЛС , ГЕЙФОНИ И БМВ-ТА СТАВАТ ВСЕ БЕЗПОЛЕЗНИ ВЕЩИ ... ВСИЧКИ СА ИЗПЪРЖЕНИ :)) ЗА ДА СЕ ПОКРИЕ ЕВРОПА ТРЯБВА 1 МЕГАТО ВЗРИВЕН НА ВИСОЧИНА 160 КМ НАД АЛПИТЕ :)))

Американците правят хиперзвуков самолет, а руснаците тан армата с картонени довършителни работи, които се разпадат по червеният плоШад. Кво да ви кажа :)

Ма ти галиба четеш мозъчните промивки, а?

В заглавието пише че са "с" самолет (значи имат). А по-надолу - 'се надяват да имат". Едното от двете е лъжа, а другото истина. Явно на джурналята все им е тая дали лъжат или не. Важното е да се изпълнява партийната заръка (или там както му е името на богоизбрания, дето им дърпа конците).

Има самолет с 4 изпитателни полета ВЕЧЕ. Това ще се отнася за друго.

С 500 МОЖЕ ДА СВАЛЯ ЦЕЛИ ДВИЖЕЩИ СЕ СЪС СКОРОСТ ДО 7 КМ/С .... С 400 МОЖЕ ДА СВАЛЯ ЦЕЛИ ДВИЖЕЩИ СЕ СЪС СКОРОСТ ДО 5 КМ/С ..... А ХИПЕРЗВУКОВОТО ОРЪЖИЕ ХВЪРКА СЪС СКОРОСТ 1.5 -2 КМ/С .... В БЪДЕЩЕ ДО 3-4 КМ /С И ТВА Е :)))

Кай ти каза че може да сваля, каквото и да било. За сега C 300 нищо не можа да свали.

СЪС С-100 РУСКИТЕ ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ В СИРИЯ СВАЛЯТ ПРЕЗ 1970-ТЕ ГОДИНИ 25% ОТ ИЗРАЕЛСКАТА БОЙНА АВИЯЦИЯ ЗА 1 СЕДМИЦА :))) .

Мите.... ами то е нормално С300 да не е свалил нищо в бойна обстановка.... Там където имат С300, никой не сме е да фърка "ей така".... Ти си същия като оня с голф-а, дето спрял до едно Ферери и пита "абе ти доволен ли си от колата, щото гледам не ги карат много".... ами какво да ти кажа.... Хубавото оръжие по принцип никой не смее да го предизвиква... и то затова не стреля много.... Имаш ли го, никой не те закача.... Това като междуконтиненталните балистични ракети.... имаш ги за да не ти се налага да ги ползваш....

То и аз мога с плюнка да сваля 10 ракети движещи се с по 100 км/с, ама като се събудя и краката ми отвити. С-400 е все още въздух под налягане.

Личи си че си спал с отвити крака, истинал ти е мозъка ....

Ми то на камчатка разположиха вече с400...та не знам....

а ми че тогава какъв е проблема? какъв е тоя страх, че щатите ще завземат Русия при положение, че руснаците след 1-2 години ще имат оръжие, което да противодейства на американско оръжие, което ще влезе на въоражение след почти 10 години? параноя нещо, що ли?

Почнаха и тия като руснаците.

Да вкарам малко светлина по случая. Съвременните зенитни оръжия не се притесняват от СКОРОСТ, а от ВИСОЧИНА. Колкото е по-голяма скоростта на една цел, толкова тя е по-достъпна. Колкото е по-ниска височината на една цел, толкова тя е по-трудно достъпна. Така. Преди около 25 години, българското ПВО разполагаше в руски зенитно-ракетни системи от края на 60-те години, които изминаваха 50 километра за 82 секунди (ср.скорост от 2200 км/ч), като първите 7 километра ги изминаваше за 3 сек. средно (8400 км/ч). Същият ЗРВ комплекс свали едно заблудено американско U2 над Русия, през 1960-та, считано до тогава за неуязвимо. И това е с технология отпреди 50 години. Хайде сега, сметнете дали руснаците ще се притеснят от 'новото оръжие', дето вдигало 5600 км/ч при днешното им въоръжение. В локални конфликти, разбира се, това оръжие би имало успех. Не бива да се забравя, също така, че то не трябва да се разглежда индивидуално, а в контекста на цялостната концепция за армията.

Ю-2 не беше "заблуден" разузнавателен самолет и историята тогава стана голям международен скандал. Техният пилот при поразяването на самолета не използвал минирания му катапулт, приземи се жив на руска територия и стана много умирисана история.

На щатите най-далечна им е Русия защото там нямат техни бази. А за близки дистанции е напълни излишна такава хипотетична технология. От гледна точка на техническото предизвикателство ми се струва че плашат гаргите с нея.

Почти целият самолет ще бъде резервоар с нужда от активно охлаждане. Човешките желания са едно, а реалностите често са съвсем други.

Щеше да си прав, ако вече не беше извършил няколко УСПЕШНИ полета.

Бихте ли уточнили какви са параметрите на полета за да е ясно за какво спорите. Но мисля че не са достъпни за цивилни хора.

Защо ли Щатите разработват такива оръжия???? Къде мислят да ги ползват и къде искат да ходят с тях??? Това са изключително нападателни оръжия. Хитлер в навечерието на втората световна война е правил същото!!!

Отговор на руските разбаротки. Или за руснаците такива въпроси не си задаваш.

Ами нали руснаците уж нищо не могат да разработят. Все това постваш като развалена плоча. А сега видите ли това било в отговор на руските разработки. Айде бъди малко по-последователен в нещата, които пишеш.

Колкото на луната кацнаха, толкова и този самолет ще построят :) Най-новите военни разработки в момента се правят в Китай. Но не го афишират, скоро ще има изненади:)

как да го афишират! те дори отричат! хаването на пентагона на локхийд мартин това са най-новите китайски разработки!

Е то не може да искаш да правиш индустрия с китайски хора и да мислиш, че няма да има теч на информация. Могат да си правят компютрите и техниките със свой граждани, ама май не се получава нещо.

Прав си! Само като прочете човек следното от статията: "Експерименталният самоуправляващ се самолет Х-51А Waverider, създаден от военновъздушните сили на САЩ вече е достигал хиперзвукова скорост по време на изпитания край южните брегове на Калифорния, летейки със скорост над пет пъти тази на звука." и веднага на човек му става ясно че американците са кацали на Луната. Само най-простите путлерасти продължават да повтарят до пълното им видиотяване глупости като твойте.

При ускорение до трикратно на звука, пилотът става на пастърма. Нащият космонавт Георги Иванов единствен до сега го издържа и Запада го обяви за Господ. Ма щото е българин. А това за пропагандните изпитания на свръхзвукови ги четете по-предпазливо, ако акъла не Ви пречи.

Ама защо спряха да кацат на Луната? Непоследователно нещо ми се виждат.

старата плоча счупена руска отново! и срещу ф22 реваха колко бил зле докато не си направиха техен ф22:))))) ся вече е ССССССУПЕР :))))) жалка история

бъгавия кенеФ-22 е колосален провал, а прескъпи и бъгав Ф-35 е позор за авиацията. Въпреки това двете програми свършиха чудесно предназначението си - да свалят кожата от гърба на данъкоплатеца за да могат чичковците от военно-промишлените предприятия да забогатеят с още някой-друг милиард

10 години "разработват" ? Тарикати! Ние ще взимаме 10 години заплати, пък после - 3D картинки.

Да бе, повярвах.

С този самолет САЩ ще унищожи Русия веднъж за винаги!

:))))))) е не съм толкова надъхан измисли си твой ник

Е, ама чак след 2023г. Но ти се надъхвай през това време.

Те да успеят да вкарат отново Боинг на международния пазар, че с тия военни баламосваници, с които си правят далаверите, дадоха възможност на Ербъс да ги изпревари здраво. Ама явно към военните винаги е далаверата - там не личат дефекти, няма загинали пътници, плаща се предварително, бройката е без значение. Ако Европа беше като Америка и Ербъс щяха да тръгнат по лесния път.

китай измисли хартията и компаса и ракетите чингис хан използва за пръв път ракетите в битка германия измисли двигателя с вътрешно горене и изпрати първа ракета в космоса сащ измислиха автоматичното оръжие дигиталния компютър електрическата крушка камерата грамофона интернет самолета телефона мобилния телефон лекарството срещу полото (да спра защото са много) какво измисли русия???? тетриса!!! мерси - играх си един месец с него :)))

Стига с тая Русия. Действай по другите опорни точки, стига си копирай старите постове!

nip

руски изобретения самолет Самолёт - Можайский А.Ф вертолет- Б.Н. Юрьев в 1911 г радио А.С.Попов телевизор Борис Львович Розинг. 25 июля 1907 Парашут атомна електростанция спътник ракета носител лазер наркоза менделеева таблица водолазни апарати индукционна печка. кабелна телеграфна линия гъсенични вериги синтетичен каучук оптически прицел Велосипед 1801 г. уральский мастер Артамонов И много други.. да не споменавам най мощните межконтинентали ракети Сатана. заваръчни апарати

.....то и азбуката им е написал Ленин.

правилно, ама това ми прилича на изпълнение от 'каунтинг карс' хахахахаха - смешници, ще лети, но с прелетните птици

той света се върти около идиотския ти мозък :))) това ВЕЧЕ лети :)))

хаха поредната реклама на юс оръжие, само реклами гледаме. ами нали ф35 щеше да разбие руснаци, китайци и марсианци, но рзбърка само го-ната впентагона, същото е и това. сащ никога няма да са преди Русия в тия неща, просто нямат толкова акъл по физика и математика.

Имат вече, отличните студенти от Русия отиват в САЩ. А при руснаците остават само преподавателите.

Това е така, но руснака винаги си остава руснак :)

изостаналите по физика сащ измислиха самолета направиха най-бързия самолет направиха най-високолетещия самолет направиха "невидимия " самолет какви руснаци?????? руснаците са последователи добре че китайците им дадоха плановете за ф22 които откраднаха от щатите та си направиха тоя новия самолет поне да измият малко срама :)))

то си личи, но явно много малко разбирате, поне прочетете повече, но се иска мозък да се разбира от тия неща, по-добре яжте в макдоналдс

Много точно си използвал кавичките в "невидимия " самолет. Конграчулейшънс!

Аха заради липсата на акъч ще да е това, че почти всички нобелови награди по Химия, Физика и Биология се взимат от американци. Ае бега залегай над водката и почвай да си жинееш в измисления свят.