Коментари - Новият американски космически кораб (снимки) | IT.dir.bg
назад

Новият американски космически кораб (снимки)

Частната компания SpaceX представи вчера космическия си кораб "Dragon V2", който до 3 години се очаква да започне да превозва американски астронавти до МКС.

Обратно в новината

Коментари - Новият американски космически кораб (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак тъпотии! Вижте годината и помислете докъде ще стигне науката и техниката на Рус и др.???

Господин разбирач - усеща се че всичко руско ти е трън в задника, но приеми, че не всичко в техниката е плод на американския "гений". Ако не беше Вернер фон Браун да им направи на американците космическата програма - познай докъде щяха сами да стигнат. А откак човека си е отишъл от тоя свят какво значимо направиха в Щатите - май нищо? А за Циолковски да си чувал? А за Корольов? А колкото до преписването - истината е, че преписвачи са и американците. Не е необходимо да показваш некомпетентността си на всички - никой не се интересува от твоето мнение.

И на теб, както на руските управляващи - главата ти е здраво набутана в задника. Аз твърдя, че Русия (СССР) никога не са имали визия как да се развиват в тази област. Това, което ги е спасвало от тотален провал, е че са имали (и имат) страхотни учени, които примерно са разработили ракетен двигател ползващ се половин век след създаването си, без обещаваща алтернатива.

Не е хубаво да мислиш за себе си и да пишш за мен. Това че твоята глава се намира там, не означава че можеш да предполагаш и за останалите хора. Некомпетентността ти е видима отдалеч. Комплексите си избивай другаде. Твърденията ти са по детински наивни и лишени от смисъл. Ако няма какво да напишеш недей да спамиш.

Руснаците пак са в 9-та глуха. Никога не са имали по-обща визия накъде искат да се развиват в тази област. Винаги са гледали в купичката на американците и са преписвали от тях.

От Москва пристигна съобщение - новия им кораб е на водка! Така с един куршум два заека - и ракетата(кораба) и космонавтите доволни :)

САЩ -340 астронавти, СССР/рассия 120 =================== НАСА 20 милиадра бюджет, рассия 1 милиард....

50 милиарда! Има някяква грешка!

И ти им повярва, че са дали 50 милиарда за олимпиадата? Наивник...

Рекордът за най-продължителен и непрекъснат престой в космоса се държи от руския космонавт Валери Поляков, който е прекарал на станцията МИР цели 438 дни. Поляков е останал в орбита около Земята от януари 1994 година до март 1995. Най-краткият полет на човек в космоса е продължил само няколко минути и е извършен от американеца Алън Шепърд. Той прекарал 15 минути извън Земята и с това постижение станал първият американец в космоса. Да намираш разлика? Американците през 5 минути може и 100 000 човека да пратят в космоса, ама ползата каква е? Руснаците пращат екипаж и той върши работата на 50 американски "космонавти". Това се казва ИКОНОМИЯ на ресурси.

Ползата е, че в момента си пишем по интернет, чийто гръбнак е резултат от американските постижения в електрониката, изчислителната и космическата техника (а не руската такава). Всички тия комуникации текат по американски сателити, а не по съветски. Американците харчат пари за военни и изследвания, но после знаят как да ги превърнат в масов продукт и пари, а руснаците си остават само със статии във Википедия!

Ами ще прекара, като няма как да се върне :) Нали трябва някой да прати кораб да го докара обратно, До там метрото още не е направено.

Половината коментиращи се мислят за велики и лудо подкрепят САЩ. Другата половина се мислят за велики и лудо подкрепят Русия. БОЛНА РАБОТА. Една новина, и българите се разделихме на американци и руснаци...на кой да се кланяме първо!

Това БГ манталитетът да броиш някого, който не е смачкан за "смятащ се за велик" е разпространена смачканост, да - слава богу не повсеместна. Част от постовете са наистина от такива смачкани "специалисти", главно мечтаещи как цивилизацията ще изчезне и ще си маршируват щастливо с всички останали без да им се налага да виждат негодността си да правят нещо смислено. Но немалка част от хората просто виждат и си правят сметката, ако и под руско-затролените новини да не личи.

Руснаците докато се тупаха в гърдите и си вярваха колко са зависими другите от тях сега вече другите напреднаха и то пак с около 100г в ракетостроенето. Сега са решили да си продават първобитните и свръх надежни технологии на Китай ха ха ОК но и китайците не са маймуните които бяха!

Който наистина си Маймуняк!!! Щот са им примитивни технологите на руснаците американците ползват техните кораби като ходят до МКС. А не ползват свойте високотехнологични совалки тип гърмяща пиратка. Или летящ ковчег!!!

Колкото повече организации/фирми се занимават с полети в космоса, толкова е по-добре. Пожелавам им успешно завършване на Дракона и успешни пилотирани мисии след това. Относно формата на технологичните съоръжения, винаги съм се чудил каква част е продиктувана от функционални съображения, и каква от артистични.

От NASA обявиха официално, че коментарите във форума на дир.бг най-много са допринесли за развитието на космическите им програми.

От маса обявиха неофициално, че не им дреме за НАСА. А, наздраве със шуменско.

Е това е като за мен, аз съм комиксов герой и този така наречен кораб е като от комиксите.:):):)

Това на картинката е просто смешно и това произведение даже на макет не прилича а на 3Д скица ! Поне 15 г американците няма да могат сами да ходят в космоса а след 2020 ще го гледат през крив макарон !!

е ..щом ти, великия експерт, прецени по малка картинка с ниска резолюция , че е смешно - ОК, така ще да е :)) Предполагам братушките така са се смели и на Кюриосити, като е бил на Земята, а на Фобос-Грунт са се възхищавали.

ае скрий се капут!

Това ми прилича на гей бар, не на космически кораб :) Още поне 20 години ще се возят при руснаците, май :)

Специалисти тука бе. Отде тоя мерак руските ви господари и те да са нещо след като това за вас не значи нищо не знам, предполагам се надявате да останат само те та да я няма цивилизацията на тоя свят в която сте никои.

Братле, до кой клас си ходил на училище? Да не си от малцинствата?

Нидийейти лъга. Тва са новите Софийски трамвай + Евгени Минчев отпред

Ако неграмоти Пут-инояди у форумчето, и за това ли ви плаща Пут-ин. Важно е едно, каквото и да лаете Раша е с десетилетия назад в космическата надпревара. Пример давам: Кажете ми името на РУСКИЯ МАРСОХОД, който събира проби от МАРС

Ще ти кажа разбира се.Казва се марсоход "Путин 1"

казват се путлерисити и путкинити

факт е , че в момента съществуват само два косм. кораба- Съюз и китайският Съюз. идеята за кораба е на повече от 40 год., но доказаха своята многофункционалност. явно Корольов беше напред с мисленето. но мисля, че и в двете държави имат нещо впредвид за смяната на поколенията. всичко останало са спекулации и заиграване с публиката.

Какъв кораб бе.Това си е капсула която пада на земята... и когато пада космонавтите се молят да се отворят парашутите.Ква водка кви пилотирани кораби.Пилотиран ще е когато параметрите при излитане и кацане ще могат да се променят от пилотите.Американците са по близо до пилотиран космически отколкото руснаците с техните тенекии.

Ми да хората си пият водка, да им е наздраве и са щастливи че се прибират на Земята. А не като хамериканците да се връщат на земята във вид на добре изпечено в микровелето русенско варено. Видехме колко са "надеждни" технологичните им щайги тип совалка-пиратка!!!! Гърмят като фоерверки!!!

Youtube пишете grasshoper и гледайте.

И-ха космическите спецове пак се надлъгват. Ще рече, че лично сте тествали двигателите на едните и другите да го ева. Ама айде в канцеларията няма кво друго да се прави освен да се дъвчат л-на.

BaiK

Аз ракета не виждам, ами само модул в който да пътуват космонавтите. Ем успех на НАйСА, руските ракети ще си имат нов "нос". Все пак нали трябва да ги вдигнат във въздуха тези астронавти, а частната компания дали си има и частен завот за произвеждане на ракети, и по-интересното е ако имат, колко ще вземат те, за един полет.

А че кой ти говори за ракета. точно за космическия кораб - капсулата се говори в статията. Ракетите иги има отдавна с тях пратиха ТОВАРНИ модули до МКС 4-5 пъти досега. И не са руски ракети. Такива НАСА изобщо не използва. Използва руски двигатели в пакетата Атлас V. В случая обаче става въпрос за системата на СпейсХ с ракета Фалкон 9 и двигатели Мерлин. НАСА е сключила договор със "Спейс Екс" за 1,6 милиарда долара. Тази сума трябва да осигури 12 полета на "Дракон".

"Неясно бъдеще за МКС след 2020 г. Русия не вижда икономически смисъл в участието си в проекта Международна космическа станция след 2020 година, тъй като той "би изял над една трета от бюджета на "Роскосмос". Това заяви наскоро руският вицепремиер Дмитрий Рогозин." Еми, толкова си могат руснаците. В тая криза на горките скъпичко им излиза. Всеки си гледа интереса в крайна сметка. Който може да си го позволи си го позволява.

Пак нищо не си разбрал! Чисто и просто, руснаците не виждат смисъл да влагат пари в съвместен проект с САЩ при положение че последните им се цупят и се опитват да им правят проблеми. И това е абсолютно правилно. Нека да ги видим как американците ще си построят сами космическа станция.

Тя е международна...така че дали с водкаджиите или без тях все тая.Те освен да внасят нелегално водка в станцията друго не правят.

Уникално си прост Сашеее.

А ПУт-иноядчета сега схванахте ли номера? Я пак да чуеме , чии са най-модерните и високотехнологични кораби? Мухахахахаха Не се ядосвайте, на Русия за момента това и е тавана, разполага с техника от 70-те годинки.

Мите, не си праФ, пратчет, преброди дебрите на интернет за няколко часа и се убеди сам.

dimitarpeshev73@abv.bg

Добре де от 81 година, айде да не са 70-тте, ма то пак тая

Човек най-приятелски ти казвам истината. Болен си. Имаш някаква мания на обсебване. Ходи при лекари има дори хапчета, за теб ще помолиш специално американски да ти изпишат.

Ти точно на какво се радваш? На модерни брошури ли? Союз доказа МНОГОКРАТНО своята надеждност, докато на тоя те първа му предстои да се доказва. Тя и совалката беше модерна ама стана на фойерверк. Руснаците вече се отказват от МКС, а американците те първа имат намерения да си качват космонавтите там - едните откъдето идват, другите натам отиват. Сега стопли ли?

кат прани гащи. Я потърси малко в нета за руски космически кораб" Рус" пък тогава плямпай небивалици.Кат бъкел не разбираш не плямпай.

кога, казвате, е направил приземяване?

Пук-ин пак го прецакаха, ползваха му евтините стари железарии, докато НАСА разработи нов високотехнологичен кораб. А ПУт-ин хитреца пак със старото ще си върви.

Само дето не го е разработила НАСА ама айде ...

Ама верно ли НАСА са го разработили тоя кораб? Що не вземеш да прочетеш първо статията и после да ръсиш обичайните си глупости?!

А вие кого точно мразите - НАСА, американците, всички, или себе си?

NASA разработва друг кораб- орион. може да видите снимки в съответните статии за него.

Ползваха по-евтините, но и по-добри двигатели, като с това помагаха и на Роскосмос да не прекрати програмите си. Вижда се, че след като приключи договора със САЩ през 2020 г. за 70 милиона на човек и Русия спира с МКС, защото трябвало почти половината бюджет да е за изстрелване и връщане на космонавти до МКС. А сега получават от НАСА, ЕС, Япония по около 4-500 милиона долара всяка година и полетите им излизат безплатно. Отделно Звената им за развитие на двигателите вместо да пусне кепенците беше подпомогнато в трудния момент да оцелее и да намери пазари. Обаче както се развиват събитията Русия може да прекратяи работат си с МКС още през 2018 г.

По думите му руската страна изпитва сериозни съмнения продължаването на живота на проекта МКС след 2020 г. Грамотността

По - добрия кораб и да осведомим некои неграмотни маймуняци , че не е само макет, както не са макети и МАРСОХОДИТЕ с изключение на Руския де. А Пу-кин да си взима модула от МКС и да си го прикачва към повредения китайски луноход. Ако успее де, щото има вариант да падне в Океана, справака: наскоро беше

г-н Оли какво се пените за нещо което още го няма? Изчакайте поне 3 годинки и тогава се гневете. ПП Понеже няма да се сетиш Оли е галено име, съкратено от Олигофрен.

dimitarpeshev73@abv.bg

Няма ти го мозъка от как си се родил. Вземи да четеш повечко

Другарки и Другари, като прегледах дискусията разбрах, че ние ще да сме космическа сила номер едно в целия свят, че и отгоре. Това двигатели, това ракети, фалкони, мерлини, възли за скачване, и разбира се сложната геополитическа играа между Великите сили. Надявам се следващия Ентърпрайз да носи гордо родния флаг и да е комплектован с български екипаж! Ние ще помагаме с квот можем - домашна ракийка и компоти.

нАса никога не са зависили от руски двихатели. Просто излизаха по-евтино

Всъщност, презентацията трябва да се тълкува като "Рогозин, не се пъни да вдигаш цената за превозите, че може да отпаднеш от пазара".

абе нали има ракета фалкон, и та нали е направена така зада носи капсулата на драгон, а драгон в2 нали е горе долу еднакво тезак.. защо ще им е нов носител кагато имат.. някои неразбирач ще ми казе че руся има две ракети = носитела, една за доставяне на стока друга за хора.. спасе-х ще има сущо 2 /другата година ракетоносител фалкон хеви/ но нема да имат като другите 2 модула ама 3.. при фалкон хеви, тои ще о нормален като руснаците имат портон,американците делта 5 и атлас 4 или аряна 5 на ека, но спасе-х при ракетата фалкон /тази която лети сега/ ще ползват драгон в2 за хората и драгон в1 /сегашня/ които е главно предназначен за врщане на иследоватески стоки от орбита на земята, разбира се нема до там да го пращат празен, но моментално мозе като единствен да врне 2 тона полезна стока обратно..

Абе, ти една дума не можеш да изпишеш правилно, седнал анализ на ракетостроенето да правиш?!? Я марш да завършиш 4- ти клас!

в материала не се казва нищо за начини за спасение при изстрелване и кацане- индивидуални и общи. не става ясно и къде е възелът за скачване с мкс. може би при следващото шоу на г-н мъск ще бъдат приложени и тези декорации.

Еййй решиха веднъж и американците да използват нещо руско и тия им се качиха на главата, дано са си извадили поука, на мужик подадеш ли му пръста си ще ти отхапе ръката. Бих предложил следващите изобретения на американците да си ги кътат за лично ползване, а не да образоват разни жълтури и мужици що е нет, компютър и тн, щото .айната са лицемерни, коварни и неблагодарни, бой по каската трябва, с нетърпение чакам новия УС президент, сигурен съм че толко беше с идеята за цветнокожа и тн толерастия там, втори път няма да се повтори тази грешка.

Напълно подкрепям.

Ами дръжте си ги нещата за вас. Само че не виждам какво точно произвеждате там.;):)

Ми те руснаците не са им ги навирали на сила тия двигатели. Хамериканците не са знаели как да си ги направят и са ги внасяли. Ето сега са се научили.

Предвид многото неясноти около тоя "дракон", мога да допусна, че ударението е поставено върху "зрелищното представяне" и може да е най-вече опит да се окаже натиск върху Русия, предвид позицията им за МКС, пазарната цена от 50млн. и изтичащият договор. Мисля, че и от двете страни подхващат от рано пазарлък.

не. в западните медии се появиха точните коментари: пича на рисунката се опитва тотално да съсипе зараждащата се в САЩ конкуренция от 2-3 други компании. това на рисунката не е корабът, него още го няма. това е макет. просто използва политическата обстановка да монополизира пазара, изпреварвайки другите и дърпайки всички инвестиции и поръчки.

Има си договори ВЕЧЕ сключени. Така че конкуренцията не спи. Сигнус не са се натискали за пилотиран полет, а само за товарни засега. Делта ІV си работи с военните поръчки. Атлас с близките планети. Туристическите полети на Брансън са с друг таргет. Наса си развива също свой кораб. А Модула е готов и не е макет.

а може би са разработили анти-гравитационен двигател като в нф филмите. все пак без топлинен щит няма да мине. интересен ще ми е първият му полет с астронавти- жалко , че няма дата определена.

"ръководителят на НАСА" Чарлс Болдън да не е на дрога? Русия казва, че няма да участва в работата, а не че ще спира МКС.

Добре де, какви ще са тези двигатели с обратна тяга, които да намалят огромната скорост на кораба при навлизането му в земната атмосфера? И интересно къде ще поместят необходимото за работата им гориво? А може би ще дозареждат във въздуха от самолети-танкери?

Огромната скорост при навлизането се убива от самата атмосфера която служи като спирачка. Затова и корабите се нажежават - заради голямото триене. Тия двигатели няма да работят през цялото време на свободно падане, а ще се запускат малко преди приземяването. Дори руските капсули използват двигатели секунда преди самото приземяване, въпреки, че са с парашути.

що не го питаш комаров дали двигателят за приземяване щеше да го спаси при тази скорост. дори и совалките кацаха с висока скорост и нямаха възможност за втори заход. а и тези в статията казват, че ще каца точно и меко на всякаква повърхност без парашути- неясна работа.

излитането пак ще е с ракета- носител. но така обяснено кацането не ми е ясно. товарният драгон каца с парашути. надявам се до 3 год. да го видим в действие заедно с други разработки от русия и китай, а защо не и от ека.

Това нещо изглежда странно, но симпатично.Доколкото мога да схвана, това е спускаемия апарат, който вместо парашути използува реантивни двигатели с цел меко приземяване.Дотук добре.Въпроса е как и с какво ще излиза в орбита, каква ще бъде ракетата-носител и т.н. Иначе, OK, както казах, изглежда симпатична и високотехнологична джаджа.А, и още нещо, какъв е полезния товар, който може да пренася.

Двигателите на първата степен са Мерлин 1д, на 2-ра степен са Мерлин-вакуум 1д Total Launch Payload Mass 6,000kg Total Launch Payload Volume 25 m3 Total Return Payload Mass 3,000kg Total Return Payload volume 11 m3

Имат си ракета-носител: http://ru.wikipedia.org/wiki/Falcon_9

си е уродлива котка да стои права на мужишка музичка, яд ме е, че американците нямат такива "технологични" новини, взели да строят космически кораби, коли без шофьор, некви очила, абе на кой му пука за такива глупости

че ми стана смешно, едните още не могат да направят кола за шофьор, мухахахахаха

ПИПО

Явно си тотално напушен, щом се смееш на собствените си идиотщини.

Хубаво ни обясняват как ще каца, ама нещо не става ясно как ще излита;) Нещо за ракети носители с какви двигатели са няма ли да кажат.

Двигателите на първата степен са Мерлин 1д, а ракетата носител Фалкон 9.1 Двигателите на 2-ра степен са Мерлин-вакуум 1д Двигателите за двете степени работят с течен кислород. Това на снимките е само обитаемия модул. Той не е совалка

Нещо сякаш липсва на това чудо , това не може да стигне до космоса , никакви двигатели не се виждат.Все едно на представяне на нова кола да покажат само салона.

Елън Мъск е гений!

А защо чак след 3 години?? Нали го представят вече?

тва е само корубината . чакат двигателите от Русия

Иска им се на руснаците да доставят такива двигатели!!! Не че са лоши в теоритичните разработки! Но в реализацията са си все същите. Правят лада и москвич.