Коментари - Бактерия е резистентна към всички антибиотици | IT.dir.bg
назад

Бактерия е резистентна към всички антибиотици

Американските здравни власти са идентифицирали първи случай на инфекция, която не се поддава на лечение чрез нито един от известните антибиотици.

Обратно в новината

Коментари - Бактерия е резистентна към всички антибиотици | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уж гриби ? Тичи вирОс ?

.....ами спорно е кой е господар на тази планета.... ....човека създаден по образ и подобие със сигурност е продукт на извратен извънземен разум стремящ се да унищожи всичко създадено от законите на природата на земята... .....така че не се знае кой кого....

Масовата употреба на антибиотици дори само при отглеждането на животните е цъкаща бомба със закъснител. Това е известно от преди повече от 20 години. Филма "Седим на Бомба със закъснител" на Уолтър Файт излага интересни факти по темата.

JsT

През 2005 година се дава нобелова награда на 2ма учени за откриването на бактерията Helicobacter pylori и нейната роля. Смята се, че в 80% от случаите тази бактерия предизвиква рак на стомаха!! Човек може да я носи 30-40 години преди да му поставят фаталната диагноза! И къде са били тези конспиратвини фармацевтични компании през последните 50 години? Къде бяха за да продадат скъпо на дядо ми лекарството, за да спасят живота му? Лесно е да пишете глупости, как всяка бактерия разбираш ли я изобретяват в лаборатория, за да направят след това лекарство! Къде е логиката да чакат 50 години "след като я измислят", за да започнат да я лекуват и продават лекарства?!

Логиката е, че от таков алекарство може да се печели мног опо-малко, отколкото от медицински дейности по раковите заболявания. Познавам откривател на метод за лекуване на рак на мозъка. С голям зор доставя вещество, което просто не искат да му поризведат, а могат, държавите не щат. Има третирани вече достатъчо брой пациенти, за да се инвстира и да се вкара като пазарен продукт. Предлагат и който се интересува, да си доведе пациент с докаан тумор и да види как се постига ремисия - с очите си. Вече 3 години няма никакъв шанс да напрвят и крачка към пазарен продукт, понеже се искат няколко милиона инвестиция за това. Ти не си мисли, че тези неща с пазарната реализация са ей-така в найлонова торбичка да прдаваш нещо си. Това е много скъп процес, само регистрацията на лекарство струва милиони, а след това още милиони, за да го докараш до пазара. С елементарни представи ивеят само хора, които не са имали допир с реалността. Живеете си из дупките си, но и ръсите идеи, звучащи инфантилно. Ами интересите на големите са рещаващи, бе момче, н акой свят живееш. Като рекат големите компании, ще има продукт на пазара. Опитай се ти да изкараш медициснки продукт на пазара, тогава ще спреш да се чудиш.

JsT

Това са пълни глупости в контекста на Хеликобактер пилори! Няма лекарство, което да поправи щетите нанесени от бактерията. Все едно да мине ураган през къщата ти и след това да пръснеш със спрей и тя отново магически да се само построи! "Лекарството" за рак на стомаха е да се излекуваш от бактерията навреме!!

на "дизайнерите".

Я по леко с параноята. Нови класове антибиотици в 21-век се синтезират все по лесно и бързо. Изобщо бактериите не са проблем. ПрблемЪТ драги са вирусите. Там такъв ще го ядем някой ден, че ще се чудим.

Точно обратното е. Нови формули, с различен, непознат за бактериите механизъм на действие, се откриват все по- трудно. Може да има нови вариации на стари антибиотици, но тъй като към тези стари антибиотици и техния механизъм на действие бактериите вече са резистентни, то и към вариациите скоро се развива резистнентност.

Добро утро, Америка. В Дания с тази бактерия се борят от няколко години. И най-интересното е, че заразата се разпространява точно в болниците.

По точно казано "разпространяват я в болниците" !

аиде сега, пак фармацевтичната идустрия е виновна... ами антибиотициците в храните

Ясно! Първо създаваме психоза и паника, след това някой открива препарат за случая , всички правителства отделят средства ( от нашите данъци) да го закупят в случай на нужда, понеже не се налага да го ползват стои по складове докато му изтече срока, след това отново се плаща ( пак от нашите данъци) за да се унищожат наличностите.

Бог ще заличи отново човешкия род,и ще създаде нов,по сполучлив ъпдейт,с опции за кръпки в софтуера.

Дреме му на Бог за човешкия род. Няма да си гледа кефа, ами ще се занимава с глупостите на някакви паразити на някаква забутана планета в още по-забутана галактика.

Изключителни тъпи коментари на хора, които дълбоко не разбират естеството на проблема. Неизбежно антибиотиците ще спрат да действат за почти всички бактерии съвсем скоро. Успокоителното е че тъпанарите също ще намалеят рязко, както и останалото население.

А ти си параноичен смотяняк. Това ти е проблемът.

Не съм употребявал антибиотици поне от 25-30 години. Така, че малко ми дреме дали действат или не. Повечето ми приятели и познати също някакси се справят без антибиотици. Та ми се струва, че доста надценяваш ролята им.

аз ще чакам да ти извадят зъбче или пък некоя пневмонийка да те пипне пък пак ще си пишем знайко :)

Добре е, че и ти тогава ще изчезнеш

Ти също си от тъпанарите, щом смяташ, че бактериите подбират по IQ-то, кой да заразят.

''- Учени откриха супер антибиотик ,убиващ и най-резистентните бактерии'' :)

Аман от експерименти!

Бакти и бахтерията!

Бухай чесън и мастика. Ако бактерията оцелее, още чесън и ракия, но добавяш и люти чушки.

После може и джинджифил или джинджър както му викат западняците. Важното е бактерията да умре преди теб. ;)

Нищо де. Ние ще измислим. И ще ви го продадем. Ама ще вдигнем цените.

Спина не свърши плануваната работа... Пускаме нови неща....

Няма как виртуален вурус да свърши каквато и да е работа. Но "лекарствата"с които се атакуват виртуални вируси вършат мръсната работа.

Щом има 1-а значи ще има и други.