Apple представи новото поколение iPhone

Три нови модела ще се борят за пазарна доминация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълна скука. Толкова скучно не ми е било отдавна на представяне на iPhone...

Щом се пените 2 ден под статията, значи има защо да се гвали айфончето хихи Андроид телефон статия на втория ден не помнят даже че я е имало

Малиииии, ся ши се продадът сума ти бъбреци само и само да сме в крак с модата и особено кифлите по кафетата да се правят на модерни

Ужас, не ги ли четете тези статии преди публикация ? Правописни грешки като на второкласник.

Защо не пишат разделителната способност на дисплея на iPhone 11? Или ги е срам? ;)

828 x 1792

Много ме кефят ябълките, но в последните 5-6 години се замозабравиха. Ще си купите един мак-про и към него трябва да си купите още 5 адаптора за елементарни неща като usb3порт, защото няма такъв на мака. Преносим компютър с цял антураж от адаптери и прочие става непреносим като удобство. При телефоните им е същото. Как не се сети някой да пуснат един модел с две сим карти. Сетили са се, но така няма да си купите два телефона и пак стигаме до неъдонство да носиш два или 3 телефона, ако си заклет фен на ябълките/

Защо са ти два или три номера?

Има хора със служебни(фирмени) номера и едновременно лични.

Това за портовете на мака не го разбрах - моя е от 2014, и има няколко USB3! За какво говориш човече?

Купи си един нов и ще разбереш.

Без да претендирам за познавач, но е добре да знаете, че предния модел и новия, имат т.н. Виртуална карта, която е все едно втора. За съжаление, на малките пазари, като нашия, операторите не са още готови да предлагат тази възможност. Тенденцията е тази- без физически карти.

Сегашните модели като XS имат eSIM, така че реално могат да работят с два номера. Моят е такъв. Изобщо физическите SIM карти би трябвало да се използват само за разни спедиализирани устройства като модеми, IoT датчици.

Моя mak е с само с usb-c и имам само един адаптор с всички стари портове,карти и тн, който си купих в началото. После съжалявах. Просто се оказа,че нямам нужда от него. И двата ми външни ssd-диска по 1тб са на usb-c,имам още два nasa по 5тб , монитора ми е на usb-c и докато го използвам, ми зарежда компа , а клавиатурата и мишката са ми безжични. Имах нужда от това да чета sd-карти но и това отпадна като си купих новия апарат, той си има usb-c и wi-fi трансфер. Така ,че не си прав. Е ако използваш някаква стара, допотопна техника, най вероятно ще ти трябва но един адаптор ти е напълно достатъчен.

Има ли българско меню? !

Има хинди. Върши ли ти работа?

Има, бе! Срещу 199 долара.

Съмнително ниски цени. Аз под 3к не давам. Ще ми падне имиджа...

Голямо чудо станало. Ще кажеш че лекува болести и съживява мъртъвци. Багайте оттука зомбирани нетидиоти.

Не схванах язи за кво? се пише тука,някъв продавал печка с котлоните,язи не видех де е фурната? И що е толкова скъпа тази печка така и не разбрах

Тва с печката и котлоните се изтърка, не е нужно да ко повтаряш през 2-3 поста под различно име. Ти да не си хуявеец?

Чудесно, че имат вариант и с цена 700 долара. Това е съвсем нормална цена за нов смартфон в момента. А и айфон се ползва минимум 3-4 години, а андроид смартфон 1-2... т.е. цена на година даже е по-изгодно.

аз моят IPhone 4S го ползвах 8 години :)

Брей.. 1-2 години. Аз, Балъков, по 3-4 ги ползвам и нищо им няма.

Имал съм Самсунг - чудесна машинка, страхотен дисплей. Обаче след всеки системен ъпдейт започна да лагва по малко. След година лага се чуствашпе осезаемо - слайдването ставаше насечено и бавно. Към края на втората не можех да набера или вдигна нормално - програмна латенция от няколко секунди ! И това го прави ТЕЛЕФОН, на който най-важното е да се телефонира! Препоръката беше да не съм го ъпдейтвал повече! Това е от личен опит, не споря с никого, но когато след две години телефона не може да се ползва, щото софтуера му го спъва, все ми е тая колко добър му е хардуера... При айфона този проблем просто не съществува - и след 4 годинин работи толкова плавно, колкото първата. Факт.

Точно така е. Имам Iphone 7, купен преди 3 години когато излезе на пазара. Не е мръднал! Имам все още работещ Ipad2, който дъщеря ми експлоатира години на ред, и то съвсем не нежно.... Не е мръднал.

Почти същия като стария е, но това не го прави лош телефон. Руснаците и консерва зо риба не моган да измислят как да направят.

e как успя да вкараш руснаци и в тази тема немога просто :D

Те сами се вкарват с идиотски коментари. Затова и човека ги кове.

Чакаме Йотафон с които ще можем да си гладим рубашките докато работи !

Много е тъпо няма да ти платим Козяк

само като се сетя, че като го взема и като ми изпратят файл, който трябва да го сеивна в телефона и да го препратя на друг и това ми отнема 10 минути и все пак не става ... как точно да си взема този телефон?! Ок, камерата снима перфектно (и то 4к със много добро качество) :-) ама все още го мисля тоз файл по дяволите

Значи нямаш айфон, лъжецо. Файла се запомня във файлс и го пращаш на когото искаш, през каквото искаш за секунди!

Колегата е прав, save to files... вярно нямаш или си плиткоумен? Кое от двете?

Който не знае как, да пита. Препращането става за секунди според сръчността Ви.

Истината е една, iPhone с хардуерната си архитектура и операционната си система най-вече бие андроид по всички показатели за сигурност, бързина, надеждност и най-вече удобство. Самите китайци признават а и корейците правещи Самсунг че не могат да стигнат все още показателите на iPhone, независимо че са ги натъпкали с най-мощните процесори, супер камери, памет и т.н. Най-големия недостатък на iPhone е безсрамно високата му цена при положение, че се произвежда основно в Китай от Foxconn. Единствено Huawei може да направи сечено на iPhone ако наложат собствена затворена операционна система, което и планират. Затова и САЩ виждат в Huawei голям враг за националната им сигурност, защото и Андроид и iPhone са отворени книги за тях - четат ви всичко янките когато си поискат в името на националната сигурност, докато с Huawei си имат голям проблем, нещо им се опъва хардуерно хакването без следа.

Преди андроид устройствата бяха евтини, защото потребителя плащаше хардуерната разработка, софтуера се осигуряваше от гугъл, срещу колектване на дата и продажбата и на трети страни. Сега започнаха да продават на някакви космически цени без нищо да се е променило - все така безплатен софтуер, но хардуера се продава на двойна цена...Не знам кой е балъка в случая...

Да бе, неможеш електронен молив да ползваш, да ти и екрана и платформата!

Вярно, купуваш айфон или андроид - американските служби ти слушат разговорите и ти гледат снимките. Купуваш Уауей - китайските служби те слушат. Ние крайните потребители го духаме във всички варианти.

Защо си мислите, че освен китайците не слушат и американците?!?

Според мен системата им е изградена (затворено) само от една гледна точка, а тя е финансова, да си купуваш приложения и доспъпа до свободни(отворени) сведен до минимум. Цялата им гама от продукти е в такава. Сафари не може да се нарече, че води по-показатели за сигруност, а да не говорим, че в момента ми е забило на макбука, който е с mojave и единствения вариант да го стопираш е option+command+esc= force quit. такова забиване не ми е правил друг браузър. По удобство също не бие никой. В света на usb3.0 сме и ще бъдем поне още няколко години, а те нямат такива портове по системите им.

Цял живот работя с компютри, имам още и таблет и естествено телефон с Android. Честно, не рабирам за какво са ви такива мощни телефони и така ги обсъждате, сякаш живота и благополучието ви са изградени върху тях. Недоумявам що за идиотщина е да плащате за телефон два пъти по-скъпо, отколкото за нормален компютър и да се хвалите какви страхотни екстри имал. Телефона го разбирам когато сте някъде навън - да направите справка за нещо, малко чат, понякога GPS, някоя снимка и толкова. За всичко останало неизмеримо по-удобно е да си седнеш на големия дисплей, нормалната клавиатура и да си свършиш каквото ти трябва без да се кьоравиш в това миниатюрно дисплейче.

Стъклен телефон с алуминиева рамка, на който не може да се сменява батерията от потребителяи струващо над 1000 лв - тия ни имат за балъци.. Този чуплив дрраскащ се кичозен несъбираш се в джоб смартфон с 3 годишен живот /тогава ще му издъхне батерията ще му искат над 1000 лв - баси алчните копел..та.

А, аз още си пазя 6s отпреди 4 години. Като second device. Работи перфектно. Смених си батерията сам, струваше 40 долара - батерията и инструментите. Никакъв опит нямам в електрониката, само гледах 3-4 видеота в ютуб. Не е трудно изобщо.

Говориш за Sony, нали ?

И кво? Няма 5G, няма разгръщащ се екран, абе жалка картина! Палк на китайски телефони ще я караме!

Откак ползвам айфон, никога не ми се е налагало да го рестартирам, защото е забил - с последният XS MAX съм вече една година от как съм ъпгреднал, без наложителен рестарт. Нека питам господата хейтъри, ама честно ( въпреки че знам - никой няма да е честен и е по-скоро риторичен въпрос) колко е от тях не им се е наложило да рестартирате?

Братле, Андроид от няколко поколения не се налага да се рестартира. Моя телефон е вече на пълни 2г, не е рестартиран никога, а далеч не е флагман. С Андроид 7 е.

Братле, имам служебен Самсунг s9, служебен таблет Самсунг, личен Самсунг s8 - подарък от оператора, и нито едно от изброените устройства не е минало без да забие и без да се налага да го рестартирам. Ползвам айфон от 3gs нататък и никога, не се е налагало да рестартирам...

Като го казваш вярваш ли си или говориш че не се налага за една седмица? Щото андроида да функционира му трябва рестарт на седмица и нова батерия след година

Каквооооо ?! момче какво пушиш ти ве ще умра

Общо взето и пластмасова кутиика да пордават пак ще направят милиарди. По интересно ми е какво правят с тези огромнии печалби - защото мража им между разходи и приходи със сигурност е най голям от всики прозиводители на телефони. Най вероятно инвестират в нещо друго . Така или иначе този тип телефони от отдавна ем минал пикът на развититето си а никой не прелга някаква сериозна иновация.

Андроид са поне 5 години по назад с качеството, апъл е нумеро уно 1000 долара не са проблем за качествен телефон за поне 3 години

луд ли си? след 1 година ще те е срам от това бе.. кой носи модрн аксесоар от преди 2 години?нонсеснс пич! модните играчки са произведени за да се сменят всяка година!

Въртят се на 3 години, телефон, после айпад и макбоок Пада се на 3 години на девайс, разбийш ли Ти си сменяй китайския боклук на 1

Не се излагай, купих си iphone 6s, когато излезна, от щатите, като човек използвал Андроид от началото, реших пък да пробвам. Преди това използвах one plus 1, за жалост го строших. Проблем 1 при айфона, батерията още от кутията си беше зле, след първата година по 2 пъти на ден го зареждах и то ако не го ползвам много много, спирам мобилните данни, bluetooth и wi-fi, забиваше, ама така забиваше, че сам си се рестартираше, освен това заради хубавия алуминиев корпус отзад така загряваше на моменти, че не можеше да се държи. И кой каквото ще да ми обяснява, ако ги ползвате са фейсбук, месинджър, whatsapp, viber, да направите някоя снимчица и да поцъкате някоя игра или да изгледате някое клипче, става. За работа не става, най-дървения мейл клиент, как работите със zip и rar, ssh клиент адекватен няма, кофти подръжка на vpn, малко РАМ (операционната система е оптимизирана, като няма мултитаскинг, няма бе няма истински мултитаскинг и това е), не прави хубави снимки, remote desktop е мъка да се използва, дисплея е гаден с ниска резолюция. В момента използвам one plus 7 pro, имам си и докинг станция, вкъщи го използвам като компютър, с мишка, клавиатура и монитор, брутален телефон, батерията с истезаване държи 2 дни, и се зарежда за 20 минути.

Каква е тази измама с ежегодното превъзнасяне "новите" камери в телефоните като едва ли не някаква иновация, за която да платиш на Епъл и останалите по 1000 долара и нагоре. И още 20 години да изкарват ъпдейти, с 5-милиметрова лещица на камерата, снимките никога няма да са дори далечно подобие на професионални. Елементарен оптичен закон, който каквито и технологии да прилагаш, няма как да заобиколиш. Който иска добри снимки, да си купи фотоапарат с нормален обектив - почват от 2 хиляди долара, като горница няма.

Е, те не се опитват да се конкурират с професионални камери. Просто камерите на всяко тяхно ново устройство са по-добри от на старото. Факт. Айфон винаги е правил чудесни снимки, но винаги е издишал на тъмно. Тук Самсунг го биеше от всякъде, а последно време и не само Самсунг. Но въпросът е, колко от снимките ще правиш на полутъмно... Сега са решили и този проблем, и то както винаги - значително по-добре от останалите. Това е.

Тим Кук е бил избран от борда на директорите след като Джобс е обявил че се оттегля. Специалист в маркетинг и продажби и без никакъв усет за иновация и създаване на нещо ново, Кук ще бъде запомнен като човекът който заби в земята най-скъпо оценената частна компания в историята на света. Когато Джони Ай напусна през август, навсякъде плъзна слухът че причината е личното му неразберателство и нежелание да работи с Кук. Известен с пълната си липса на интерес към техническото разработване на продуктите (пълен контраст със Стийв Джобс навремето, който прекарвал по 16 часа на ден в лабораториите и наглеждал всяка стъпка от разработването), Кук предпочиташе публични изяви из Щатите и Европа където да прави нападки към превържениците на сегашния президент на САЩ и да се наслъждава на аплодисменти от либералния елит. Точно след напускането на Джобс, Епъл имаше нужда повече от всякога от умен и силен лидер за да се изправи срещу растящата империя на Гугъл и Андроид. За съжаление това не се случи.

Тим Кук беше лично предложен от Джобс тъй, че няма как да боготвориш Джобс пък Кук да ти е крив. като главна причина за това Джобс изтъкна брилянтното познаване и организиране на производствения процес от страна на Кук. Джон Ай напусна Апъл в смисъл че вече не е нает на служител на Апъл. Той основа дизайнерско бюро и продължава да работи за Апъл чрез него. Разликата е че сега, след като не е служител на заплата към Апъл, може свободно да се занимава и с други дизайнерски проекти. Нещо което той не веднъж е споменавал че иска в интервюта още от времето на Джобс. Всичко останало е пълен бълвоч.

Затворените системи са за малоумници

Споко, сектантите вече чакат на опашка пред джибре центровете, и 4 котлона отзад да има все тая, нали е огризка - и гимезарник да представи като иновативен сектата ахва

Споря С едни малоумници.....някой спомня ли си nokia бяха номер 1 навремето ....но после спряха с иновациите ....това ги чака и ябълките

Прекалено са големи. Няма да стане. Имат си собствена екосистема, а хората са мързеливи и робуват на навици. NOKIA ги уби това, че се запънаха с тяхната ОС, която не развиха достатъчно и бързо и "Андроид" просто ги изхвърли от пазара. Да не говорим, че и им разкатаха играта отвътре. Микромеките не прощават на нищо, до което се докоснат.

Гледах им представянето. Стандартните клишета как дизайнът е уникален и как вече имат функции, които при останалите производители са стандарт от поне 3 години. Пак грозните вежди, пък за камерите даже ме напуши смях като видях на к`во мяза прото им. Като кухненски плот за вграждане е. И не казвам тези неща от злоба, защото имам техни продукти и ги ползвам от години, но както обикновено - много шум за нищо. Ще седна да си редактирам "професионалното" видео в телефона... Ще снимам професионално с камерата на телефон... Часовникът им имал AOD, нещо което "Самсунг" имат от години. Особено ме забавляваха поясненията за AOD. Направо с глас се смях. "Ако се в среща и не можете да си вдигнете китката..." :D Дори платените им аплодиращи се чудеха струва ли си да вдигат шум на места. Ясно е, че ще се продават. Защо? Отговорът ми убягва.

Демек няква камера в повече....зумът си е същия и парите....за баламурниците е добре

Що, при самсунга прахосмукачка ли са вградили? Ми смартфон е, кво да има? Същото като преди, ама по-усъвършенствано.

колко е грозно. И за тва с тези три котлона отзад ще му искат 2000+ лв.?

Samsung вече са точка в далечината... ма нищо гоните ги по цена

Нищо особено з амного пари това което при китайците е стандарт тука е екстра от3 г имат Тройни камери..и ред полезни функции

Стив Джобс беше иноватор и страхотен маркетингов стратег. Тим Кук откакто пое CEO поста не е направил абсолютно нищо за Епъл, една голяма нула, за съжаление. Никаква иновативност, абсолютно нищо интересно и прогресивно, Епъл в момента следва течението и се движи по течението, а преди налагаше до някаква степен тенденцията при мобилните устройства, както и имаше голям дял в развитието на технологиите. Сега освен да се хвалят с олигофренския си self driving ai, за който говорят от години вече и се изтърка, не привличат с абсолютно нищо интереса. За мен лично, добре че са им mac book, докато не ги осерат и тях.

Донорите пак ще режат от дробовете. Бъбреците вече ги няма.

Тая шега вече е баба, време е да я пенсионираш... 700 долара за смартфон е абсолютно нормална цена в днешно време, и всеки нормално печелещ може да си я позволи, предвид факта, че айфон се сменя средно на 3-4 години, а не на една или две като при андроид устройтвата.

Редакторът е гАрбав :-)

Приятно фотоапаратче, макар че вече конкуренцията е пуснала не 12 Ами 108 Мег пиксела камера

телефони правещи снимки изпращат копие на Google акаунта. Там се архивира и всяко търсене и активност в Google. Повечето потребители не го знаят и ....после отнякъде "изтичат" интимни снимки.

Google ги пази от чужди очи.... :) ;). Андроид е мократа фантазия на ЦРУ 8)

Голуема иновация, аз ползвам S10 с 3 камери от 3 месеца а и вече не се намира флагман на другите компании с по- малко от 3 камери. Браво не Apple,респект;)

Аре сега ще си мериме броя на камерите. Андроид няма да пипна ако ще да се налага да мина на стара Нокиа 3310. За мен по-важното е защо няма нов модел на SE или поне с размерите на IPhone 8. Не всеки е фен на големите екрани и многото камери.

Андроид не е това което беше преди 5+ години. Става все по-добър а от Apple са зациклили здраво и изход не се вижда.

Екстра. За мен това са най-добрите телефони.

малииии утре отивам до кредисимо да взема кредит и да си го купя хаихиаиахиахаи няма да се излагам да чета новини и да пиша във Viber с някакъв телефон от 300 лева ....

Да си ги купуват американците и зомбираните от тях потребители.