Apple представи новото поколение iPhone на ежегодното си септемврийско събитие, провеждано в театър "Стив Джобс" в Купертино, Калифорния. Дебютът бе предаван в YouTube и достъпен за всички.

Вижте как изглеждат новият iPhone 11 и iPhone 11 Pro >> >> >>

iPhone 11

На практика това е ъпдейт спрямо iPhone XR. Новият модел идва с 6,1-инчов Retina LCD екран, който запазва представения преди 2 години нотч. Рамката е алуминиева, а гърбът - от стъкло. Именно отзад е разположена и най-голямата новост в смартфона - камерата. Тя е двойна и поместена в квадратен отсек в горната част на телефона. Устройството ще се предлага в 5 цвята - лилав, бял, зелен, жълт, черен и червен. И двата сензора са с 12 мегапиксела. Едната камера е с бленда f/1.8, а другата е ултраширока и с бленда f/2.4.

Вижте какви снимки може да прави iPhone 11 >> >> >>

Софтуерът позволява на екрана да се появяват едновременно зрителните полета на двете камери, така че лесно можете да прецените коя да използвате. Apple са добавили и много нови режими и алгоритми за подобряване на качеството на снимките.

Новост е, че не само основната камера, но и 12МР селфи сензорът може да заснема на 4K 60fps видео. 

iPhone 11 е водоустойчив и издържа потапяния до 2 метра дълбочина. Цената му започва от 699 долара.

iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max

Единствената разлика между флагманските устройства на Apple е тяхната големина. iPhone 11 Pro разполага с 5.8-инчов OLED дисплей. Той е с резолюция 1125 x 2436 пиксела и е с HDR10 възможности.

При iPhone 11 Pro Max матрицата е с размер 6.5 инча и резолюция от 1242 x 2688 пиксела.

Корпусът му е метален, а гарбът - стъклен. Най-голямата иновация е свързана с тройната основна камера, която комбинира три на брой 12МР сензора.

Първият е с f/1.8 бленда, вторият е широкоъгълен и с f/2.4 бленда, а третият е телефото и с f/2.0 бленда. Конфигурацията разполага и с двутонова светкавица и система за оптична стабилизация. Клипччетата са 4К, а в 1080p могат да се правят слоу-моушън видеа.

Вижте какви снимки може да прави iPhone 11 Pro >> >> >>

Селфи камерата е с 12 MP и също може да прави 4К клипове.

От Apple са наблегнали на технологиите за снимане, като благодарение на хардуера и софтуера телефонът им ще се превърне в един от най-добрите мобилни системи за заснемане.

iPhone 11 Pro и Pro Max са водоустойчиви и издържат потапяния до 2 метра дълбочина. Стартовата цена е съответно от 999 и 1099 долара.