17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно е, че досега не са били такива по това твърдение. А с какво е изпратен, е съвсем друг въпрос.

Новата Надежда на дир. Ще задмине Гогов по нескопосан превод!

какви глупости само... и досега как са се програмирали спътници, бре дирници малоумни?... за всеки от хилядите спътници са пращали програмист и QA ли, мама ви проста...

Работи ли бутона "Изпрати" от Германия Тест 11

Тия от ЕКА да се стегнат, че сме назад и от САЩ, и от Русия. Трябва ЕС да почне да финансира научни и технологични изследвания. Все пак технологиите се развиват и ние имаме голям шанс да останем назад.

ти май ембедед код не си пипал :)

Всички спътници могат да се препрограмират в орбита. От има-няма 30-тина години.

България не е част от ЕКА, поради факта че в последните 12 години имаме най-изумително простия премиер. Освен че и пари кой знае колко нямаме, учени също. Та поради тази причина, точно ние нямамае право на мение.

_stankow

Какво точно се препрограмира ? Очевидно става дума за смяна на някаква програма. Но едва ли е първият спътник, на който отдалечено може да се зареди нов FW (фърмуер, вградено програмно осигуряване). Може би става дума за препрограмиране на SDR (software defined radio) модулите, които отговарят за приемането и предаването, реализират обработката на радиосигналите програмно. Това вече е по-интересно и си струва да се отбележи като първо. Но не става ясно. За автора всичко е препрограмиране - от смяната на програмата на "Вояджер", докато беше на 3 милиарда км от земята (и такъв случай имаше преди 20 г)., през "програмирането" на кои канали телевизорът да се превключи сам, до "програмирането" на микровълновата печка, завърташ копчето и "програмираш" 2 минути да ти подгрява супата :)

ееегати какви тъпаци сте коментирашите...

През развития социализъм млад комунист върти ПРОГРАМАТОРА на телевизор "Опера 2" на канал 1. Оттам тръгва Първа програма на БНТ с новини. Младия комунист върти ПРОГРАМАТОРА на канал 2 - оттам тръгват пак новини по БНТ2. Врти на канал 3 - там новини на руски. Върти на канал 4 и....на екрана се показва униформен милиционер поклащащ заканително пръст: - Другарю, не върти повече каналите!

Преди няколко дни руската Протон-М качи в орбита 20 тонен научен модул за скачване с Международната космическа станция, а тук не видях и един написан ред.. Иначе за краварите, които изстрелват с прашка по 1-2-ма плешивци се леят манни небесни.. ;)

Чукча писател , а не читател за срамния модул нааука има поне две статти, но ти от де да знаеш

пълни глупости измислени от неграмотни "пуйки" !!

_stankow

Прав е човекът - две статии. А за подскоците на Безос и Брансън колко имаше - десет поне. Необективно се отразяват космическите събития. Пристрастно и политизирано. И човек не може да виси непрекъснато на тази страница, точно пък тази !? Ето, пропуснал ги е тези статии човекът.

_stankow

Много як виц ! През 1990-та брадатите сдс-ари плашеха с такива вицове бабичките. Пък бабичките не им оставаха длъжни и плашеха с тях внуците, ако не искаха да заспиват ! :D :D :D

BajMihal

Значи викаш, "нито един написан ред" = две статии... А ти колко статии очакваше точно за това? Може би документален филм? Да, пристрастно се отразяват нещата, защото "самоволно включване" на двигателя е сериозен проблем, но тук едва ли не - нищо не се е случило. Дано не разбият МКС... че както е тръгнало...

Да преброим заглавията на "нито ред$ : Руските космонавти от МКС влязоха за пръв път в модула "Наука" Интеграцията на модула "Наука" с МКС продължава въпреки инцидента Русия успешно скачи своя модул "Наука" с МКС (видео) Руската лаборатория "Наука" днес трябва да се скачи с МКС Русия изстреля нов модул към МКС (видео) Международната космическа станция ще се сдобие с нов модул (снимки) Ми да бе, това си е направо мъртва тишина.

Дебилчик, този "действителен" случай го знам от времето на преразвития социълизъм. Причината е банална- тогава поправях ПРОГРАМАТОРИТЕ на социалистическите телевизори.