Астроном смята, че полетът до Марс ще започва от Луната

Пред човечеството има бъдеще, ако не направи някоя глупост, казва ученият

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде ще завършва?

Наш Стенли от 4-и км пак го няма до късно, сгазил е лука и го държат заключен?

Съгласен съм, с малко уточнение. Ще има междинно кацане в Карлово за дозареждане с луканки.

Преклон пред делото на Циолковски, само че Земята стана твърде малка заради комбинацията от антибиотици, торове и модерната европейска политика по миграцията. Бинго Бонго се размножава в геометрична прогресия, не мре като по-рано от болести, има зърно да преживя и мигрира към Европа, където някакви радикализирани п*тки, капитанки на кораби го чакат с отворени обятия и го натрисат на нашите общества под бурните аплодисменти на Ска Келер и баба ви Меркел. За къв чеп ни е в Нигерия всяко семейство да има по 20 деца ? То с такива темпове и луната няма да ни стигне. Кви ти ракети, направо ги да ги качим един върху друг и сами ще стигнат до Космоса.

Не ти ли писна жалкият живот на щатен трол бе. Та и плюсов си нащракал, ти да видиш гений да видиш.

хората често си мислят че критиката е най-простото нещо на този свят. "няма нищо по-лошо от (вмъкни кое да е случайно твърдение)!" или "(вмъкни кое да е случайно твърдение) е смотано!" троловете си втълпяват как с подобна "градивна критика" помагат на света. всъщност това не е критика, това е просто безумно безсмислено мрънкане. реалната критика действително започва по този начин "няма нищо по-лошо от (вмъкни кое да е случайно твърдение)!" обаче продължава с "защото" и завършва с "а пък едикак си според мен е по-добре". След реална критика можем да проведем реален спор за нещо. След безсмислено мрънкане, освен да ти отговорим с подобно безсмислено мрънкане просто няма с какво.

Човечеството прави глупост след глупост! И то във всички възможни направления! Така, че тези хипотези и предвиждания са напълно излишни и лишени от смисъл!

много си е добре човечеството

Да го беше казал преди НАСА да обяват същото преди месеци, ОК, но сега е много наивно да го изразяваш като собствено мнение!

Човечеството обаче е склонно да прави големи глупости, както и отделният човек.

полет до марс с хора на борда няма да има !

е щом ти така заповяда, човечеството ще изпълнява! Какъв друг избор имаме?

Това е все едно, ако искаш да ходиш от София до Бургас да си построиш вила без път, ток и вода на 2 километра от града за да стигаш по-бързо.

не, това е от софия да идеш до варна за да си построиш плавателен съд за да преплаваш черно море, вместо да го построиш в софия и да го докараш до варна. колкото е по- голям тоя съд, толкова по- удобно ще ти е да не го строиш в софия, а по- близо до морето. затова в софия някои си правят лодки но корабите се строят във варна.

сбъркана ви е логиката кви вили, кви кораби ... първото тотално не го схванах, второто ще ме прощаваш аналогията ти е съвсем грешна. по скоро избора е дали да си построя самолет в София и да прелетя черно море до Тбилиси например или да нося на гръб всички материали до Бургас там да го построя и да прелетя морето (а да, трябва да си нося и храната и водата и въздуха ...) Докато на Луната няма автономен независим от Земята добив на ресурси, преработка и производство на космически кораби, същото няма смисъл да се прави там. А това надали ще се случи поне идните 40-50 години. В момента Луната е излишно усложняваща нещата междинна спирка.