Коментари - Най-модерните версии на автомат ”Калашников” | IT.dir.bg
назад

Най-модерните версии на автомат ”Калашников”

Автомат "Калашников" има множество варианти, доказали се като здрави и надеждни оръжия. Кои обаче са най-модерните версии на АК?

Обратно в новината

Коментари - Най-модерните версии на автомат ”Калашников” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За война бих избрал българския.

Изключително "хубава" новина, браво! Всички много се обогатихме с тази благородна информация от хуманния свят на средствата за убиване!

Нека само краварите да имат оръжия.Ние обичаме демокрацията :)

Кефи ме.Искам да си купя един.Оферти с цена на лично съобщение :)

И напълно неграмотен технически човек, като види вътрешностите на немския автомат и вътрешностите на АК47 ще разбере, че нямат НИЩО ОБЩО двата автомата, ама това за соросоидните отпадъци не се отнася. Те от 90 кладенеца вода ще ви извадят, само и само да ви излъжат, че Михаил Калашников не е конструктора на АК47. Щото побесняват от яд.

Нито знам нито ме интересува кой точно какво е конструирал по въпросната пушка. Само гледам пяната по устата с която браниш името на народа на господаря си и недоумявам що за твари сте това родените да бъдете слуги. По-нископълзяща пасмина от руските слуги не съм виждал през живота си.

Нито е твоя работа, нито пък твоето лазене в краката на колониалните тъпанари е за предпочитане. На всичкото отгоре, сте една шепа предатели на изхранване от козяк и сте живото свидетелство, че в България психиатричното здравеопазване вече 27 години не работи.

Автоматът използва принципа на една чешка карабина, така че Хуго Шмайзер не е изобретател изобщо. Руснаците просто доразвиват чешката карабина с някои елементи от други оръжия, включително и техни, руски.

Просто Хуго Шмайзер Е РАБОТИЛ ПО СЪЗДАВАНЕТО НА КАЛАШНИКА!

Това е ЛЪЖА. Хуго Шмайзер е работил по ТЕХНОЛОГИЯ, а не по конкретно оръжие. Автоматът АК 47 е развитие на АК46, разработен от Булкин, който пък е използвал принципа и технологията на ZH29 на чехът Вацлав Холек. И да се съдерете да лъжете, отдааавна е ДОКАЗАНО, че немци нямат пръст в разработката на АК47.

А това е свидетелство на самия Калашников: "немецкие системы МП-43 и МП-44 появились только в 1944 году, а у меня уже в 1942 году было несколько опытных образцов, в том числе карабин и пистолет-пулемёт. В этом можно убедиться, посетив Исторический артиллерийский музей в Петербурге. Когда я работал над своей конструкцией, никаких немецких вариантов в глаза не видел."

Немците няма нищо общо с АК-47. Хиляди пъти е доказвано , ама и те като ЛохНеското чудовище - още търсят немското и лъжат гьотере.

Намерете книгата на Огнян Маринов: "Немското стрелково оръжие през Втората Световна Бойна" и я прочетете. Там всичко е написано!

Ами ние си знаем, но друг е въпросът дали искаме да си го признаем ...

На Сайта на Калашников изобщо няма АК-12 и АК-15, а вече сме 2017 г. Те си остават все още само опитни образци. За сметка на това има други модели, като АК-74М, АК101 до 105. Всичките ЕСТЕСТЕВНО са доста по зле от характеристиките на българската версия. Да не говорим че Арсенал предлага и по нова и добра версия: AR-M5TB С по-висока начална скорост, с по-голяма далекобойност и по-голям ефективен обвхвата на стрелбата. Явно статията е чисто рекламна за руското производство, като се сравняват НЕАКТУАЛНИ модели на други производители с опитни образци, които евентулно с характерното руско ЩЕ бъдат произвеждани.... Обаче сравнявайки сайтовете и характеристиките на предлаганото оръжие се вижда огромната разлика и преднина на Арсенал пред руския "оригинал" Калашников.

Шило

Тъй, отстар кашик да знаете- няма оръжие, което да гърми само. В ръцете на добър стрелец, обучен, привикнал към определно оръжие, всяко едно е страшно.

На 3 април 1945 година американските войски завземат неголемия град Зул в Тюрингия. Тук се намира и фирмата на Хуго Шмайсер където е съсредоточено основното производство на щурмгеверите. Колкото и странно да изглежда, американските военни експерти не проявяват голям интерес към новото оръжие. За разлика от тях руснаците, които имат вече зад гърба си две години неуспешни опити за копиране на автомата, през август 1945 година молят американските си съюзници да им доставят 50 бройки Stg-44 от последните модификации налични в складовете на фабриката. Молбата им е удовлетворена и оръжията заминават за СССР с допълнителен бонус заедно с тях за Москва пътуват и 10 785 страници чертежи и техническа документация.

През октомври 1946 година в къщата на Хуго Шмайсер в Зул нахлуват офицери от НКВД и заповядват на 62 годишния инженер да се подготви за заминаване заедно с болшинството от сътрудниците си във фирмата. Разрешава им се да вземат със себе си семействата и каквото пожелаят от имуществото си. Съпругата на Шмайсер отказва да го последва и остава в Германия. Докато техническият персонал се готви за заминаване към СССР, в завода се демонтират и прилежно опаковат оръжейните производствените линии. Оборудването и строго охраняваните немски специалисти пристигат в Ижевск на 24 октомври 1946 година. Към тях се присъединяват и други известни немски конструктори Карл Барнитцке, Оскар Шинк, Оскар Бетцолд, Отто Дич и Ханс-Йоахим Дич. Някъде пак в този период, на Урал е заточен и Вернер Грюнер(Werner Gruner) ведущ немски оръжеен специалист в щампите и заварките, съавтор на известната картечница MG-42. Вернер променя технологията за изработване на ствола на АК, като заменя фрезовата технология от парче метал с щампова.

лед установяването на германците в СССР, работата потръгва бързо. През 1948 година се извършват първите изпитания на АК и те са много успешни. Тук е мястото да уточним, че в този период съкращението АК няма нищо общо със сержант Калашников и не означава автомат Калашников, а автоматический карабин. Точно в този момент, след първите успешни изпитания, се появява за първи път и Михаил Калашников. От този момент започва и пропагандното изграждане на легендата за простия неграмотен работник изобретил супер оръжието АК-47. Калашников, който тогава е само на 27 години, пристига на работа в конструкторското бюро на Ижмаш през месец декември 1948 година, където в същото бюро от вече две години се труди и екипът на Хуго Шмайсер. Интересно е, че този факт е напълно премълчан в автобиографията на Калашников.

Моля, посочи къде може да се прочете тази информация?

link/wiki/Hugo_Schmeisser

Някога в казармата имах АК-74, 5.45мм десантен модел със сгъваем метален приклад. Отлично оръжие! Лек, удобен, и изключително лесен за поддръжка и обслужване автомат. А новите модели като АК-12, АК-400 и АК-15 са още по добри. Защото освен че са здрави и надеждни, са с отлична ергономичност и адаптивност. По тях може да се накачи какво ли не. Оптичка, прицели за нощно виждане, колиматорни прицели, гранатомети, лазерни целеуказатели, дръжки и т.н Тоест, най-важното-надеждността е запазена, а възможностите са значително увеличени! И това са фактите.

Всички терористи са с Калашници!

Не четох статията до край. Писал я е някой, който си няма представа от материята или е copy-paste. Научих, че "Далекобойността е между 350 и 400 метра" и че са дори смъртоносни. Бря!

Просто сайта си изпълнява квотата за технологични "новини" от Русия, демек и там нещо се развива и разработва.

Развива се и се разработва миксер.

Калашников - няма по-добро!

Най-същественото предимство на АК е че за два часа обучение и кромакьонеца ще се научи да стреля и да го зарежда, а дали се чисти или не все ще си гърми автомата, стига да има патрони. А м16 например трябва да се учи поне две седмици и да се чисти по два пъти на ден, дори за целта си имат цял рецитал преди заспиване хамериканците за пушката дето почва "Аз се грижа за теб и ти ще се погрижиш за мен" А всички останали предимства за АК освен надеждноста са в силно преувеличени. Всеки който познава материята знае каква е дължината на дулото на АК и съответно дулната скорост а и като се сравно стандартния боеприпас на М16 5.56х45; НАТО 7,62х52 с жалките и евтини руски 7,62х39 става ясно защо е много по лесно да се спре куршума на АК, а за точност избщо не става дума.

Новите така наречени "М16" или "М4А1" нямат тоя недостатък като старите. Те също могат да не се чистят вече дълго време. Но не са така здрави и защитени от кал и други външни предмети както системата на АК.

Аз съм руснак. Вижте лак добре пиша на руски с български букви ( европейски) - нищо, че ние руснаците сме ги измислили, точно както и калашника.Живея в Москва и пиша от Москва затова знам толкова, просто началника ме следи какво пиша за да ми плати и да си купя пиячка, плащат ми малко затова пия шампоан за гъз ( използван от началника), само на него му дават, ние не се бършем, защото сме истински мъже и ходим с памперси родна производство. Следващия месец ще го сменя с нов, защото в момента няма, освен за началника, новия памперс е носен само две седмици от началника, кеф.

Аз съм българин от Тънково и работя на Слънчака. Основното ми занимание е да шибам рускини.

Ей, ама намерихте точно в кой раздел да пуснете тази статия... :) Вие сте просто невероятни!

другите в екипа му. Направили са "перфектно" оръжие. Сигурно и след 100 години още ще е актуално. А бе кажи му немска инженерия и всичко е ясно!

Хуго Шмайсер (Hugo Schmeisser), не ХЮго ШмайЗер, стига с тия англо-американизми навсякъде и за всичко! А инженерията е германска защото той е от Тюрингия, Германия.

През Август 1945 се сглобяват налични части за монтаж 50 броя от щурмовите пушки и се предават на Червената армия за техническа оценка, заедно с 10785 листа техническа документация за производство на армейски оръжия. През Октомври 1945 Хуго Шмайзер е насилствено командирован за работа в СССР, където работи по въвеждане на използваните в неговия завод технологии за металообработка.

Точно така...грам руско няма в калашника.А гениалния млад инженер Калашников е ...нито гениален,нито инженер...Училище едвам е завършил.

С основно образоване, но без и една книга да е прочел за металознание, механика (и особено частта от тази наука, наречена кинетика) е успял да изобрети това съвършено за времето оръжие и даже да организира производството му ...

Абе АК-то е много яко оръжие, с удоволствие би си купил един, но в Булгаристан все още не разрешават на нормалните хора, а само на бандюгите

В Българския вариант няма нищо подобрено само са сменили дървото с пластмаса и са сложили две релси.

Ти как точно си предсатяш подобренията?

Намаляване на от ката, респективно подобряване на точността особено на втория изстрел, увеличаване на далекобойността, увеличаване на скорострелноста, смяна на онзи скапан механичен мерник който при носене се отваря и т.н.

Значи статията е направо "невероятна"! "научих" много нови неща! Едното от които е че автоматите Калашников били смартоносни, особено по-новите им версии! А аз до сега тънейки в невидение си мислех, че с калашников може да се оре и сее и жъне и рочие такива неща! Брех да му се невиди!

е авторът на калашника. Прототип е немски автомат от края на войната. В началото на войната Германия разработва нов патрон 7,92 мм. В последствие Хуго Шмайсер създава за него опитен образец на ново оръжие Mkb-42 (Maschinenkarabiner). Следват изпитания на Източния фронт през 1942 година, модификации и в началото на 1943 година оръжието в малка серия като МР-43 (Maschinenpistole) е пуснато в серийно производство с около 1200 бройки на месец. Обяснението за това малко количество е, че германското ръководство и лично Хитлер са били против масовото превъоръжаване на армията по време на интензивните бойни действия. По тази причина, първоначално новото оръжие е доставено на танковите части и елитните подразделения от Waffen SS. Едва през 1944 година усъвършенстваният вариант на системата Шмайсер е пуснат в масово производство под име StG-44 Sturmgewehr(щурмова винтовка). По този начин немският конструктор създава нов клас стрелково оръжие с блестящо бъдеще щурмовата винтовка. Днес то доминира в цял свят и едва ли има човек да не е чувал за американската M-16 или разбира се за автомат Калашников, който представлява истинската немска щурмова винтовка.

Нищо вярно няма в тази ЛЪЖА. Карабината на Шмайзер САМО ВЪНШНО прилича на автомата на Калашников, но вътрешно вяма никаква прилика, включително и в начина за изхвърляне на гилзите, зареждане на нов патрон и прибиране на бойната пружина в работно състояние.

И за да не бъда голословен: "АК-47 - это оригинальное изобретение, которое полностью отличается от немецкого образца не только своими тактико-техническими характеристиками, но и по своему внутреннему устройству. Практически все детали и важные узлы в АК-47 полностью отличаются от STG-44. Более того, даже принцип разбора этих автоматических винтовок абсолютно разный. Разница видна везде, начиная от запорного механизма, повторного запора у АК-47 и перекоса у STG-44; переводчики режимов огня у STG и АК абсолютно разные, курковый принцип действия, несмотря на свою схожесть, также имеет разную практическую реализацию. Если рассматривать каждую деталь автоматов в отдельности, то ничего общего друг с другом вы не найдете." Това е мнението на ЕКСПЕРТ.

Не пиши повече неверни нещта нищто вярно няма което си на писал Първо ако имаше нещто общто намците отдавна щтяха да ревът чее копие на тяхният и щтяха естественно чрез америка санкции и второ гледълсъм именно на тая тема по телевизора предавания с немски инжинери и самите те казват че калашников няма нищто общто с тяхната автоматична винтовка и друго АК сие автомат а не автоматична винтовка и много по опростен и принципътму на обратният механизъм е друг .Съжелявам много вижда се че не обичаш Руснаците но правдата си е правда

Основен проблем е, че Шмайсер не е доволен то затвора, въпреки че той осигурява минимална ширина на оръжието. Това налага да се приспособи схемата на затворите на немските авиационни картечници и да се преработи за АК47. Още в началото един от най-тежките проблеми на автомата е разсейването при стрелба(особено в неустойчиво положение или в движение). За решаването на този проблем отново е ангажиран Хуго Шмайсер

Абсолютно вярно. Разликата е, че Американците са взаимствали идеята, а руснаците са я копирали тотално. Ото Шмайзер е бил в СССР и "ПОМАГАЛ и НАПЪТСТВАЛ" сержанта Калашников за Направата на първият АК. Това е доста добре документирано. АК си е копие на немската пушка.

Това също е ЛЪЖА. "заслуга Хуго Шмайссера заключалась лишь в его участии в разработке технологии холодной штамповки, которой он якобы занимался в СССР до 1952 года, что по этой версии сыграло свою роль в появлении штампованной ствольной коробки АКМ (с 1959 года). Между тем, подобные технологии использовались и раньше, в том числе и в СССР при изготовлении пистолетов-пулемётов ППШ и ППС-43, которые имели преимущественно штампованную конструкцию до появления StG-44, то есть у советской стороны к тому времени уже был опыт в массовом изготовлении деталей стрелкового оружия методом штамповки. С другой стороны, действительно известны проблемы с качеством штампованных ствольных коробок АК ранних выпусков, вызвавшие переход на цельнофрезерованную конструкцию, продержавшуюся в серии вплоть до появления АКМ; однако аналогичные проблемы в связи с цельноштампованной конструкцией отмечались и при эксплуатации StG-44"

Очаквайте статия за най- новите кремаклийки!

Имам Арсенал SAR-M9F 5.56x45. И съм изключително доволен. За тези пари направо си е подарък.

Ото Шмайзер - каквото и да правят основата е на Шмайзер!

Ако тази пушка беше българска, щеше да се казва АР(сенал), а не AR(senal)!!!!!!!!!!!!!! А данните и са смешни!!!

Хората правят автомобилен салон във Франкфурт, тук пускат статии за съветски пушкала..И то, крадени разбира се. Какво ли могат сами да измислят спиртосаните мозъци?

Оди там де? Що чиниш на кура ми!?

Ти да не си камикадзе дето иска да гази хората с автомобили че те влече автоизлижението?

Трай, бълхо проста - тук не е за лампион като теб ! Отивай на гейпрайда да се гордееш със 7-те си дупки !

Близачи...

Има ли,ги?

добре че чичко Шмайзер е измислил МП-43 и МП44, та да могат неграмотниците руснаци да откраднат нещо свястно. Ама то не става само с крадене - трябва и акъл. Когато през 1944 руснаците за пръв път виждат новата МП-44 те установяват че именно това енещото, което им трябва. След 1945 г. се опитват да го изкопират, но това се оказва не толкова лесна работа. Конструкцията и принципа - ОК, но нещата опират и до технологии. И така руснаците откарват чичко Шмайзер и целия му екип от разработчици в СССР и ги карат да направят подобрения по МП-44, така че да стане наистина превъзходно оръжие. Чичко Шмайзер е в СССР чак до 1953 г. Защо, ето в това евъпроса. Ако е вярна легендата ч еедин полуграмотен съветски сержант може да направи много повече от стотици инженери, за какъв дявол Шмайзер и целия му екип са били в СССР чак до 1953. Има прост отговор. Др. Калашников може и да се е опитвал да направи нещо, но със сигурност не е могъл. Съветските инженери около него - също. И тогава, след войната най-естествено е да възложиш тази работа на конструктора на прототипа. Но в СССР не е като в Германия. Там какво ли няма? Специалисти по сплави няма, специалисти по прецизни технологии няма, специалисти балистици няма, абе какво ли няма. И през 1947 г. може и да е имало работещ прототип на АК-47, но конструкцията е усъвършенствана чак до 1953. Когато накрая пускат чичко Шмайзер да си ходи в ГДР. Другото е идиотизъм - какво ще прави конструктора на МП-44 заедно с целия си екип от над 100 човека инженери и техници в СССР? А полуграмотния селяк Калашников се кичи съ славата. Така е трябва да се дава път на работническата класа и трудовото селячество. А интелигенцията да бачка по лагерите. Ето затова и в съвременна Русия не може да се намери свестен руски телевизор, мобилен телефон или лаптоп. Адно свястно ножче за бръснене не може да с енамери.

Мнжгж дращене ама файда нема. Калашников всички го ползват и го знаят кат руски.

Пушки, карабини.....че и смъртоносни! А ва ей, писател, ти виждал ли АК-47, та ги плещиш тия простотии ва!

четете: "Immediately after Kaspersky Lab released this fix to protect people and their Microsoft software using computer devices from this CIA backdoor, this report further details, the FBI began nighttime raids against this companys employees living in the United States, and then went on a vicious campaign telling private companies in America to no longer use the Kaspersky Total Security anti-virus programme because it was an unacceptable threat to national securitybut with no one in the US offering any proof to substantiate this outrageous claim."

Добре е да сме информирани в случай, че на някой му се прииска да ги изпробва пред парламента.

ПО-ДОБРЕ ДА ОТИДЕ НА ПСИХИАТЪР!

Че какво са му направили на човека обикновените минувачи пред парламента?

Изби рибата :))))

Цитат от статията "които са много по-точни, леки и дори смъртоносни" и дори смъртоносни!!! Лелее, Гогов, това се казва полет на мисълта!

Абе Гогов, ти по цял ден освен да следиш руските канали за помивка на мозака, наречен руски оръжеен комплекс, друга работа нямаш ли си че подбираш така тенденциозно нещата??? Що пък веднъж не пусна тема за европейско, израелско, или каквото и да е друго въоръжение, освен руско? И за това ти се плаща? от кой???

Има ли модерен начин да убиваш?! Нямате ли си друга работа?

Любимият другар на пиндосите. Поне от това разбират.

ами от тех освен оръжие и газ няма какво да си купиш - с мързел и алкохол толкова

водеща новина за цял свят е това

Всичките модификациии са идеални за лов на сороспетини при всякакви условия. Сороспетина - дребен вреден и нагъл гризач с произход Западна Европа и Северна Америка. Пренасящи всякакъв вид зарази и болести. Унищожаването им е задължено със закон ратифицират от всички правителства и неправителствени организации.

думи на роб, който не може да живее без господаря си, на който би продал и майка си

Кажи робе, ще бъда милостив с теб?

ЧУДЕСНО! ЕТО , ЗНАЧИ , СЕГА РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ГРЪМНАТ ОЩЕ ПО- ЕФЕКТИВНО)));

Дали няма да е по-целесъобразно да ги пробват върху соросоидните подлоги и прочие цигани?

За разлика от руските и българските олигарси, Д.Сорос САМ със собствения си акъл и способности е натрупал богатството си, а не защото властта му е дала куфарче с пари, или някойя мина с диаманти. Всички богати хора в България имат връска с БКП?БСП, а същото се отнася и за Раша.

КАТО ТЕ ГЛЕДАМ ТИ МАЙ ЩЕ СИ ПЪРВИЯ НА ОПАШКАТА .