Бактерия оцеляла цяла година в открития Космос

Организмът е прекарал 12 месеца на специална платформа извън МКС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че е в открития космос! Демек, интелигентна е почти колкото жена ми...

Сигурно защото не е била в открития космос. Както и по-долу писаха, МКС е в обхвата на земната атмосфера и магнитното ѝ поле.

е, и да не е имало, вече сме принесли. но няма старшно, живота е заложен да се самозаражда и разпространява. скоро ще кажат и останалото, което подават малко по малко.

Не могат да контролират прост вирус Covid-19,20,21,22,23 Сега дърпат бактерия за опашката. Освен едни печалби... трилиони Евро за експериментатори, поръчителите, учените, политиците, най малко трохи за докторите. Време е за голяма тояга и наред та да има ред

Нямаш си и идея за какво става дума! Тази бактерия се среща повсеместно на Земята и си е устойчива на радиация. С този експеримент сравняват дали еднакво реагира в космоса и на Земята. Прочети малко инфо за бактерията, преди да гадаеш!

Международната космическа станция се намира в Термосфера-та на Земята. Реално погледнато това не е открит космос. Макар и силно разредена в нея има наличие на различни газове, които явно са достатъчни за оцеляването на бактерията.

Бактерия или спора на бактерия? И много ми е интересно как е оцеляла прякото слънчево нагряване или тази е била на сянка. Да си проверят още веднъж условията на експеримента.

или превода на статията

Тва е бонбон, 2 слепени. Кви бактерии кви пет лева

Искаш ли да ти дам мойте два бонбона да ги посмучеш?

Невярвах, че някой може да повярва на такива фантазмагории!!! Ама явно се налага за науката да си оправдаят глупостите!!!

И аз не вярвах, че някой който не разбира ще коментира тук, но ти ме опроверга!

Сега я пуснете обратно на земята тая бактерия и реши проблема с пренаселението на планетата.

За убийствено банални напъни като тоя трябва да ви дават по 15 дни в тухларната ей.

Бактерията не е болестотворна и директно не е опасна за човека. Води до разваляне на хранителните продукти, наред с други бактерии и плесени. Освен това тя се среща на Земята повсеместно. Знае се за устойчивостта ѝ, не е нищо ново. С този експеримент само са проследили механизма ѝ на адаптация. Това е правено и на Земята чрез облъчване, но са тествали и в космоса дали би оцеляла по същия начин. Един вид да докажат, че животът може да се пренесе с комети, астероиди или ние да го занесем на друго небесно тяло при пътуванията си.

Аз казвах, че короната е от космуса и маски не помагат

Това "космуса" къде е? Някъде по майка ти?

Не ни стигат китайски вируси, сега и космически бактерии

То и на Земята е така - по-низшите форми на живот са неизтребяеми просто...

А дали са по-низши ?

Мисля, че намеква за едни брат'чеди... :))) Иначе по-низши означава на по-ниско стъпало в еволюционната стълба. Т. е. първични и по-просто устроени организми. Това не ги прави по-несъвършени. За да оцелеят милиони или милиарди години, следва че са доста съвършени.

Не бих казал, че са неизтребяеми, просто ...