Бактерия оцеляла цяла година в открития Космос

Организмът е прекарал 12 месеца на специална платформа извън МКС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и на Земята е така - по-низшите форми на живот са неизтребяеми просто...

Не ни стигат китайски вируси, сега и космически бактерии

Аз казвах, че короната е от космуса и маски не помагат

А дали са по-низши ?

Мисля, че намеква за едни брат'чеди... :))) Иначе по-низши означава на по-ниско стъпало в еволюционната стълба. Т. е. първични и по-просто устроени организми. Това не ги прави по-несъвършени. За да оцелеят милиони или милиарди години, следва че са доста съвършени.

Сега я пуснете обратно на земята тая бактерия и реши проблема с пренаселението на планетата.

За убийствено банални напъни като тоя трябва да ви дават по 15 дни в тухларната ей.

Не бих казал, че са неизтребяеми, просто ...

Невярвах, че някой може да повярва на такива фантазмагории!!! Ама явно се налага за науката да си оправдаят глупостите!!!

Тва е бонбон, 2 слепени. Кви бактерии кви пет лева

Това "космуса" къде е? Някъде по майка ти?

Искаш ли да ти дам мойте два бонбона да ги посмучеш?

И аз не вярвах, че някой който не разбира ще коментира тук, но ти ме опроверга!

Бактерия или спора на бактерия? И много ми е интересно как е оцеляла прякото слънчево нагряване или тази е била на сянка. Да си проверят още веднъж условията на експеримента.

Бактерията не е болестотворна и директно не е опасна за човека. Води до разваляне на хранителните продукти, наред с други бактерии и плесени. Освен това тя се среща на Земята повсеместно. Знае се за устойчивостта ѝ, не е нищо ново. С този експеримент само са проследили механизма ѝ на адаптация. Това е правено и на Земята чрез облъчване, но са тествали и в космоса дали би оцеляла по същия начин. Един вид да докажат, че животът може да се пренесе с комети, астероиди или ние да го занесем на друго небесно тяло при пътуванията си.

Международната космическа станция се намира в Термосфера-та на Земята. Реално погледнато това не е открит космос. Макар и силно разредена в нея има наличие на различни газове, които явно са достатъчни за оцеляването на бактерията.

Не могат да контролират прост вирус Covid-19,20,21,22,23 Сега дърпат бактерия за опашката. Освен едни печалби... трилиони Евро за експериментатори, поръчителите, учените, политиците, най малко трохи за докторите. Време е за голяма тояга и наред та да има ред

е, и да не е имало, вече сме принесли. но няма старшно, живота е заложен да се самозаражда и разпространява. скоро ще кажат и останалото, което подават малко по малко.

Нямаш си и идея за какво става дума! Тази бактерия се среща повсеместно на Земята и си е устойчива на радиация. С този експеримент сравняват дали еднакво реагира в космоса и на Земята. Прочети малко инфо за бактерията, преди да гадаеш!

или превода на статията

че е в открития космос! Демек, интелигентна е почти колкото жена ми...

Сигурно защото не е била в открития космос. Както и по-долу писаха, МКС е в обхвата на земната атмосфера и магнитното ѝ поле.