Коментари - Учени изследват различните видове славяни | IT.dir.bg
назад

Учени изследват различните видове славяни

Учени изясниха защо източните и западните славяни си приличат, а южните се отличават от тях.

Обратно в новината

Коментари - Учени изследват различните видове славяни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както става ясно само 12 процента от Българите са от славянски произход. Таман колкото са русофили, путинофили и комунисти и друга атакистко-бесепарска утайка. Основната част от Българите са потомци на коренното население на Балканите - ТРАКИТЕ и техните разновидности - мизи, даки, пеони и македонци.

Абе какво те кара да мислиш, че ни интересува вашата семейна драма, че сте потомци на шебеци и защо го вменяваш на всички?

Несерйозните псевдо "научни" статии в Интернет колкото си щеш!В тях няма имената на Научния колектив провел т.нар. "Научни изследвания",година и номер на Научните Списания където са публикувани резултатите,лабораторията където са проведени а така също и колко души от колко страни са изследвани. Не бива да се смесва лингвистичното изследване с Генното такова! И още този който не знае защо на север мечките са бели а на юг черни и кафяви явно не познава природните Закони! Естественно е Северните "Славяни" - Траки да имат по-различен външен вид от южните! Но по кръв те са същите, предците им са едни и същи!Българите не идват от "Иран", а се връщат от там! Разликата е голяма!След като има намерени Български Народни музикални инструменти във Франция, Шотландия и Ирландия, това какво означава?!Няма разлика между Траки и Българи и "Славяни", защото всички ТЕ произлизат от Пра-Траките Белазги коренното население на Европа, Северните брегове на Африка и Мала Азия! Стига с това "Разделяй и Владей" на Юдейо-Елино-Ватикана - ЦРУ!! Просто на някой му е възложено да напише "статия" и той е направил некомпетентен сбирщайн! "Нашите" чужди ТВ, "Медии", "Хистори ченъл" и вестниците са пълни подобни некомпетентни измислици!

българите не сме славяни.

Славяни сме. Или поне били сме славяни до турското робство. Вижте как са изглеждали българите по фреските от Боянската църква, високи светлокоси хора. След това сме поели гените на всички боклуци населяващи Анадолското плато - траки, арменци, тюрки, цигани и т.н. Иначе сме създали т.н. Славянска азбука и говорим определено славянски език.

Имаме ги и славянетсти имаме ги всякакви, виж коментара ми по-долу.

Докато ни определят ще изчезнем като нация....

Аз съм космат - имам косми в ушите и в носа, по гърба и корема, по гърдите, ръцете и краката. Вероятно съм представител на местното палеолитно население.

Може би маймуна си?

Латиши.... това на български е латвийци....

В крайна сметка ще се окаже най-логичното а то е....на юг от Дунав на балканите, гърци и перси, като траките са си перси всъщност. Не случайно са единствените съюзници на Троя. Това което наричаме гърци са смесица от северноафриканци и перси. А това което в момента наричаме българи са основно перси, гърци, някакви останки от няколкото десетки хиляди прабългари, и южни славяни, които също са местно население според мен. Източните и западните славяни...разликата е в разстоянията и с това с кои съседи са по близо и са най-многобройното население на Европа....също коренно население. Между другото, прусаците които са в основата на германската държавност са всъщност западни славяни а не германци. Германците са доста по на запад от Дрезден. Разбира се всичко това са лични изводи на базата каквото знам по история а то определено е и много и малко и доста противоречиво.

Нямаме нищо общо със славяните. ние сме европейци по ген, а руснаците да си говорят каквото си искат. генетиката говори друго. Иска им се на руснаците, ама не.

Какъв е тоя "език от фино-угорската група"?

руската академия на науките и ТАСС !!! тия докога ще се опитват, неуспешно, да изкарат че руснаците са хора ?

Е какво се разбра от тази статия !? Славяни ли сме , сармати ли или местни палелолитни племена ?

Бащата на историята Херодот е казал, а и всички археологически находки показват, че по нашите земи са живели ТРАКИ, а не някакви неизвестни племена, които сега се определят като славяни. Аз вярвам на фактите, а не на историята по целесъобразност, която се фабрикува от различните изреждащи ни се политици. Аз се чувствам трак (или тракиец - както ви е угодно) и съм горд с културата на моите предци - нещо, което е възхищавало дори древната елинска цивилизация. Несъмнено днешните България и Гърция са люлката на съвременната цивилизация, каквото и да пишат руски, латвийски, полски, чешки и т.н. нагаждачи на историята.

Искам да обърна внимание на всички четящи тази тема че този дето се именува с точка/./ е безогледен лъжец!Относно предишния ми пост за хотел и ресторант "Славянска беседа" решително заявявам че той ЛЪЖЕ защото основаването им е през 1889 год и през 1934 година за което той говори се построяват НОВИТЕ сгради на хотела.Да ми отговори защо Иван Вазов,Алеко Константинов,Елин Пелин,Чудомир,Йордан Йовков...в статиите и мемоарите си на ДЕСЕТКИ места говорят за своите посещения в Славянска беседа,след като според него е от 1934 година.Мръсни фашизирани антиславянски копелдаши на бивши легионери,ратници и всевъзможни размазани от съюзниците нацистки изчадия!Моят дядо,член НЕ на БКП а на Радикалната партия е загинал от тяхния терор и аз не мога да премълца лъжите им!!!

Не те знам Барни-коптер ли си или Фредолет, ама "." НЕРЕГИСТРИРАН се ползва от всеки, дето поиска, особено когато не му се занимава да измисля някакви никове. Същността е в посланието, а не как ще се назове автора им. И за да си спокоен - не аз съм "фашиста", дето ти е настъпвал мазолите по темите, дето са те вълнували. Пий сега една ракия с мезе и спри да врякаш.

Учените ги изследват, а полицията ги разследва...

Дрънканици. Просто се чудят как със съвременни средства да продължат да повтарят като развален грамофон старите си глупости. Ние имаме някаква славянска кръв, но не сме славяни, а българи, разберете го вече и стига със стъкмистиките. Ние сме претопили тях, не те нас. Затова и се различаваме външно от западните и др. славяни. А колкото до това колко са славяни руснаците, освен угрофинските съставки нека само кажем, че Мосха, на когото е кръстена Москва, е българин. Интересно дали е бил САМ, а? И какви славянски езици, та даже руснаците днес говорят поизменен старобългарски, взет от църковната книжнина, която им е доставена от Гр. Цамблак. А той може да се проследи доста до преди времето на поява на каквито и да е славяни.

УГРО-ФИНСКИ, да! Няма такова нещо като фино-угорски в българския език. Който е превеждал, сигурно си няма понятие

това е на руски, в ДИРа не са професори, ти като имаш понятие кажи как е на български? (uralic?)

въртят,сучат-накрая пак нищо.тази тема се дъвчи ли дъвчииииии. няма ли вече нещо по-конкретно толкова години? учени казвате......емиииииии.....

Имаме ли у4ени?

Странотна логика за снодство на днешните българи с иранцити! 3 общи думи! И 100 да са! Ами останалите почти всички са славянски. Какво да мислим?!

Страхотна дума е "снодство", независимо дали е умишлена или печатна грешка. Ще трябва да означава нещо като сходство в следствие от онождане ...

И последно аз какъв съм? Баси! Чувствам само, че съм Шоп с главно Ш и си искам всички територии до които са се докоснали "генно" предците ми - от Иран до Хърватско и Литва!

Най-накрая и руснаците да признаят,че нямаме нищо общо с тях.Голяма жертва от тяхна страна! Те винаги са смятали себе си за най-великите славяни,макар че се появяват на картата на Европа почти последни от всички славяни. А това,че Българите не са славяни е много отдавна ясно на науката: Българите са посочени като един от 22-та Библейски народи още в Стария Завет(доста преди Новата Ера), а за първите славяни се срещат данни чак през 4-5 век от новата Ера...

РУСНАЦИТЕ СА КАТО РОМИТЕ-ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СОЦИАЛИЗИРАТ И ЦИВИЛИЗОВАТ.

Той Радой Ралин го е направил генетичният анализ бе: Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка. Цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури. Хем е*ливи, хем крадливи, но най-вече завистливи.

Орфей и Евридика .., липсват ако трябва да сме точни (40%).

Славяни, иранци, дъра-дъра. Не съм видял из Европа по-разнообразна генетично нация от българите, тотална смесица сме. Имаме ги от светли като шведи до тъмни като индийци. Пълна безсмислица е да се говори за произход от тук или от там, очевидно произходът е отвсякъде. А и какво значение има за индивида, тия теории ги пробутват единствено за да подкарат група хора под бяйряка си.

Имаме и руси и черни, така е и червендалести, но винаги се различаваме. Така е защото сме от тези споменати, като най-стари народи в библията. Много от тях вече ги няма, може би затова, че не са били като нас.

гени, гени... род история прилики, разлики делене делене хора сме бе. хора и сме много и сме различни ако не сме такива, няма да оцелеем в лош момент - просто е разнообразието, смесването е инструмент на природата

jingiby

В това комплексно изследване се подчертава, че южните славяни са обменили много повече генетичен материал с предславянското балканско население, отколкото източните и западните славяни със заварените популации и затова се различават от тях. Също така македонците и българите заедно с шопите в Източна Сърбия образуват отделна група в южнославянския клъстър. Подчертава се, че в тази връзка българите са по-сходни с румънци и гърци отколкото с руснаци. Защо са добавени глупостите за иранци, за шевици на черги и за татаро-монголи на разни самозвани нашенски учЕни и други олигофрени.

Първо да поздравя нашите учЕни за дейното им участие в изследването и второ да питам още ли се чудите защо чеп за зеле не става от нас българите? Ще дойде деня в който ще ни натирят да си се върнам там от където сме, защото загрозяваме континента, с гадния си азиатски манталитет.

Първо ти не си българин и второ наближава времето да те натирим и да те върнем там откъдето си, защото загрозяваш страната ни с гадния си азиатски манталитет.

Килимчета и тебеширчета нашарени с малко ДНК, да ви таковам в учените.

Кви иранци, кви пет лева бе господа учени. Иранците са с нашите гени а не ние с тяхните. Ако бяхте чели поне малко история за Александър Македонски щяхте да знаете, че той е женил войници от армията си за место население точно с тази цел. Ето ви и цитат от един от многото източници: "Той вземал и специални мерки за сближаване на неговите македонски и гръцки войни с местното население. В Суза бил организиран пищен брачен празник, по време на който били направени 10 000 сватби на македонски войни с персийки и жени от другите местни народности. Самият Александър също се оженил, а на своите велможи и пълководци заповядал да се оженят за знатни персийски, бактрийки и согдийки. Висшите длъжности в неговата държава заемали представители както на македонската, така и на местна аристокрация." Бахти НЕГРАМОТНОСТА на тези "учени" все едно да кажат, че аз нося гените на сина си :(:(:(

Не са неграмотни, не са и учени, ами са долни тарикати, които се правят на умрели лисици и си пробутват лъжите на баламите, с геополитически цели. "Нашият" Иречек, е блестящ образец за такъв "неграмотен" "учен".

Пеко Таки, Мако Даки и малко траки.

Генетично не сме славяни, но по език, дух и култура сме такива.

История Славна Болгарская с едно леко изменение става славяноболгарская; Словени срещу немци = хората със слово срещу хората без слово, неми или немци; И да, ние сме тези, дето носят Словото , но по отношение на етническа принадлежност ние имаме определено количество славянска кръв, но сме българи, а не славяни.

Статията спира да преразказва научната разбаротка точно като описва кои са южните славяни. По-натам следва явно лъжлива измислица, как не сме славяни.

да ги изследват; те са уникален и изчезващ вид..

Истинските българи сме наследници на местното палеолитно население.

А бе езикът може да прилича, ама това не е аргумент, гените са аргумент, ега ти учените! Много смешно това, дето българите били славяни, "генетично сходни с неславяни"???? Ами щом генетично се различаваме от славяните, НЕ СМЕ СЛАВЯНИ, ТЪПАЦИ СЪВЕТСКИ! Всички досегашни изследвания са доказали, че гърците имат повече славянски гени от българите, а българите имат основно тракийски, гръцки и турски гени, много по-малко славянски, и абсолютно никакви гени от уногундурите на Аспарух.

Нямаме турски гени, но останалите тук "дунавски турци" имат наши. За това дължим благодарност на "светеца", дето ни изби елита и на оня загубеняк, дето изгони богомилите в Европа, а нас ни засили в пропастта без тях. Да изгониш хора, дето са били наричани "добрите християни" и то два века след като си пратил елита си в отвъдното - просто когато вместо държавна глава има поставен задник, това е резултата.

Всичките ми предшественици са от северозапада - не са се местили и преселвали, и доколкото знам нито са се мешали с турци (каквито почти не е имало по нашия край), нито с власи или някакви други. Не вярвам че (поне моя род) принадлежи към славяните или иранските народи - ние сме чисти траки - най-вероятно трибали.

Аз съм от Врачанско и съм забелязал, че хората от Северозапада имат прилики с румънците. Оказа се, че преди Освобождението е имало доста власи по нашия край. Туй се е отразило и в местния фолклор. Отделно моят род е от Македония преселил се във Врачанско преди 2 века.

няма лошо - има влашки села, които имат и специфични носии и специфичен диалект и странно звучащи имена - не сме от тях, даже да са ни съседи, ни изглеждат като извънземни. А румънски не знам бъкел.

Щом казваш, че си трак - трак си, лошо няма. Човек е такъв, какъвто се чувства. Само утре да не си поискаш Панагюрското съкровище, маската на Сефт и т.н. ;)

Я па съм бабун , що баба ме е гледала :)

Споко и шопите също са траки !

///// да се опазим от зaпада и севера /////

AAA, какъв идиот трябва да си, за да доказваш произход по думата "тебешир". Но дори и така да е. Не е ли по-нормално думата да е дошла от турски. А това с "на-не" е просто... Понеже в другите славянски езици е много различно.

Руските угри пак се търсят да се изкарат славяни! Не сте, бе - угри сте си и угри ще си останете! А българите не са нито пра-българи, нито славяни... СА траки смесени с араби и елини! Е по цял ден се оглеждам за славянка - руса и синеока и трудно се виждат такива, все са мургавки и тъмнооки.

Много си прост

А ти си много остър

jizast

Арабите откъде ги изкопа само не разбрах.

някой арап със серсемска мания, като неговата!?За него, българите са в основата на човешката цивилизация, а за арапа арабите пък били в тази основа!?

Путин търси чиста славянска раса също както Хитлер е търсил арийска раса. Да им и на двамата в те.

И все пак 500 години " турско присъствие " не са минали без последствие . Бях поразен преди години , когато за първи път отидох в Истамбул и видях колко много европейските турци приличат на нас . Отделно ,че всеки втори местен знае български .Европейските турци са половин българи .

Да турците са убогатили гена си с бългасрски а българите не са приели турски гени, а последствието е било намаляване на населението, според специалисти някъде с около 9 млн за тези 500 години. Логично е, а и го доказват няколкото генетични проучвания .........

jizast

Така е щото еничарите са български, сръбски,гръцки и др. произходи. В някои векове достигат до 200 000 на служба в Османската империя. Отделно негодните за служба взети чрез кръвен данък също са били потурчвани. Отвлечените също са ставали турци. Също така и естествената асимилиация има важно място за трансформацията на тюрките в сегашните много близки до европеидите турци.

Славяни няма. Това име беше въведено от руснаците, за да доминират и оглавят народите с близки езици. Такава е политиката на Русия - вмешателство и диктат. Един с мустаци, който на времето живееше в Кремъл даже се нарече баща на народите и изби милиони в името на някакви откачени идеи.

Такава неграмотност и политически комплекси не съм срещал.Обясни ми ако обичаш на кого са наречени народите словаци и словенци,защо след освобождението от турско робство за,което ти сигурно не си чувал,първите ни културно-цивилизаторски помощници чехите /Шкорпил,Иречек.../са нарекли един от първите хотели в паланката София "Славянска беседа"?Защото са били агенти на Сталин ли?

Недей да лъжеш. При вас, руснаците е типично да се лъже и дезинформира. Хотел Славянска беседа е построен 1935 г. от Г. Киселинчев. Като служител в руското посолство, место Иречек, защо не напишеш Иван Грозни или Петър Първи

Иречек и дядо му Шафарик изнасят всички ценни ръкописи от Манастирите на България, като интересното е че са ги носели в Русия. Понеже президента Първанов е историк и знае тази подробност, няколко пъти моли Путин да ни ги върне ........... ама надали !? Иречек и Златарски са фалшифицирали и подменили цялата Българска история за да не се разбере огромното културно наследство което носи Русия от България ( Език, писменост религия и т.н.) , на всеки логично мислещ човек му е чсно че е така !!!!!

Тракийският произход на българите не трябва да учудва никого. Ако не бяха укрити и манипулирани определени извори, всички ние щяхме да знаем истината. Квинт Курций Руф съобщава за народът балагрии живял по времето на Александър Велики IV-ти век преди Христа. В новите издания на Руф обаче, а и в новите лексикони и речници балагриите са просто изтрити...

В учебниците по история, която се изучава в Иран и в техни изследвания се счита, че протобългарите разселвайки се през територията им са създали основите за иранската държава. Самите протобългари са доста размита смесица с индо-монголски, тюркси и с арийски произход групи, населявали един много обширен район. При по-нататъшното си преселение достигат до Кавказ, Крим, Украйна, Бесарабия, Унгария и др. и както е известно и до Дунав.

Ти ще доподлудиш и най-тежките случаи в Карлуковската психиатрия!?

С гърците най-много си приличаме на външен вид. Фолклорът на Северна Гърция си е досъщ като нашия, подобни носии, неравноделни тактове, подобни музикални инструмнети, като нас играят хора и танци и отвреме на време викат "опа". Освен това имат узо, а ние жулим мастика. Наздраве.

Съгласен съм но донякъде. Повече си приличаме с гърците, докато нашите българки са по-хубави от гъркините - страшни грозотии. Имат две-три хубави по телевизията само.

Абе, аланкоулу, в северна Гърция са българи, не по-малко от "македонците" в Македония. Самите гърци си го признавата това, че има 1млн. българи там. Приличали сме си с гърците! Егати и олегифренизмът и невежеството, и тъпотията и юродията!!!

Ами да, сложи един грък, българин, сърбин и руснак и кажи с кого си приличаме най-много. Всеки случай не с руснаците. Те по-скоро си приличат с финландците, същите мутри са.

Трябва да сме смес. Спомням си едни изследвания по ДНК. Най-много ни свързваха с траки 42%. 17% с някакви пеласги, които били най-старото племе на Балканите. И изненада, 17% келти. Някога 3-4 век преди Христа били стигали до тук. Около толкова се твърди и за хървати и сърби. Другото бе по 12% прабългари и пак 12% славяни. Например при сърбите слъвянската кръв бе 30%, а при хърватите 21%. Но те бяха още някакви илирийски, тевтонски, финикийци и подобни.

не противоречи на статията, щото си е местно старо население. Виждали ли сте грък с ония стари черти от статуите на хиляди години? Аз да. На много носовете им са както на древните предци. Е и тех са ги таковали славяни, българи, араби, и турци векове наред, пък са се запазили. В тоя ред на мисли ние защо да нямаме от населението, което е живяло преди хиляди години по тия земи. Звучи правдоподобно.

На тебе и на оня "някой" отгоре ти!?Куцо и сакато на тоя свят взе да вади "генетични теории"!?

П/Белазгите също се смятат за траки, отговори си сам на въпроса защо е необходимо да се разделят. И другото е всички изброени от Иречек и Златарски имена на славянски племена са траки като се злоупутребява с името Склави които са на 100 % Траки, а на латински склав значи роб. Та къде са всъщност тези славяни, къде са им артефактите и културните остатъци !?

Отвори си Уики и виж какво пише за келти - че са тракийски племена по средиземноморието. Такива са и т.нар. "етруски", основателите на Рим. В Испания що свирят на гайда, тези "келти". Ами в Шотландия. А, крал Артур къкъв е, че не е "келт".