Коментари - Експерти предвиждат свят без пароли | IT.dir.bg
назад

Експерти предвиждат свят без пароли

Целта на учени от международния център по биометрия към университета "Пърдю" е в бъдеще хората да не трябва да се притесняват да запомнят пароли. Биометричните технологии са по-сигурни и по-лесни за употреба, твърдят експертите.

Обратно в новината

Коментари - Експерти предвиждат свят без пароли | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това означава свят на тотално следене!!!

Глупости на търкалета, като почнат да режат пръсти за да вземат отпечатъка , ще добавят и парола към пръстовия отпечатък ... олигофрения най-страшна.

Alex

а слепите хора как ще ги разпознават и тези без краиници :)

Това последното го има по много ресторанти, голяма новина няма що! :)

val55

Парола = тайна = само, когато я знае един субект, но когато я знаят повече от един, то вече не е тайна. При положение, че трябва да я научат, то ще я научат на всяка цена, но не от субекта. Така, че бъдещето няма да е по различно от настоящето. Когато се спре да няма тайни, тогава няма да има необходимост от пароли. Това е почти утопия, но в друг свят, или поне време.... е напълно възможно.... В бъдеще, ще Ви сканират дистанционно, и мислите .... кои ли, ще са тези щастливци.... един за всички, всички за един.... За оръжейните системи на този принцип е малко по сложно, но не е хипотетично...задава се едно бъдеще, където на нас ни се струва фантастика, но не е за следващите, ако все още ги има... Така, че да внимаваме в мисленето, защото всичко е измислено и документирано. Само въпрос на време е, да се реализира, но последствията в една или друга посока......

Подготовката за слагането на чипа продължава с пълна пара. И всичко ще е за наше "удобство".

НЕ БЛАГОДАРЯ. Препочитам да си ползвам паролите. :-)

Колко отрезани пръсти и извадени очи ще има ....

Ми тогава как ще си сменям паролата всяка седмица, като имам само две очи и десет пръста? Всички ще ми я знаят!

Таман ще знаят всичко за тебе вече и сам ще го снасяш навсякъде. Няма нужда да търсят по IP , карти за gsm и т.н.

мене ме интересува каква част от несигурността в света и откровената престъпност се създава от корпорациите, че да можем да се харчим за физическа сигурност, кибер - сигурност, синя сигурност, пемпяна сигурност ...

На този въпрос, е крайно време да си изясним този свят от кого е създаден и с каква цел! Отговорът на този въпрос е отговорът на всички останали!...

А що не с анализ на биологични отпадъци? Хем после ще предават данните за здравословното състояние на хората директно на задължителните медицински услуги, които ще осигурят. Там ще те "излекуват" периодично от наличните пари и за по-лесно можеш да си сложиш въжето. Ако имаш точки в чипа за да си вземеш такова. Апропо, идентификацията при грешка на разпознаването на ирис и отпечатък вероятно наистина ще включва бъркен по вътрешностите, най-малко ДНК тест. Дано не ги доживеем тези "улесняващи хората" технологии.

То ест, ще ти събират ирисови и пръстови отпечатъци. А ако паролата е обща за няколко човека?

Тогава това не е парола... а клюка разпространена между няколко хора.

На сървър паролите се знаят често от повече от един човек, като те обикновенно са няколко - административна (root), други юзери за хостинги (през SSH) и/или FTP, за бази, за имейли, дори може за директория. А тук каквото и да свалят, то накрая го превръщат в код. А този код може да се използва, ако не се добави ключ, хеш или както се нарича. Но дори и тогава, ако го хванат попътно при предаване, ще могат да го ползват дори без да ти вадят окото. ;) Единствената разлика е, че кода е еднакъв, което е и недостатък. Ако се доберат до него на едно място, ще могат да го ползват и на други. Трябва задължителен SSL.

Това съвсем ще улесни крадците....вадят ти очите и готово. ;()

А какво правим с хора, като мен, които имат пъстри очи, които си сменят оттенъка при различна светлина и атмосферни условия?

ocmpuemo@

Споко, цвета въобще не участва в разпознаването. Проблемни обаче ще са кръвоизливите в очите, най-вече получени от висенето по безмислени форуми ;)

ами да, с пароли или без, все ще подслушват.

Пък аз си помислих, че няма да има смисъл от пароли, просто защото няма да имаме тайни...

И какви тайни си мислиш, че ще имаш, ако вместо въвеждане на парола се сканира ириса на окото ти?! Ми нали като си издаваш документи същия тоя ирис ще бъде сканиран от правителството.. демек за тях ти ще бъдеш една отворена книга...