Коментари - Какво знаем за V-бомбардировачите? | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за V-бомбардировачите?

През 50-те и 60-те години на миналия век се раждат 3 самолета, останали в историята като последните британски стратегически бомбардировачи. Какво знаем за тях?

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за V-бомбардировачите? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Отчасти" и "впоследствие" се пишат като една дума. Глаголът след САЩ е в множествено, а не в единствено число.

Егати статията! "умиращата островна империя", "...спомагат за по-бързата гибел, на страдащата от паричен недостиг Великобритания". Това дори в руските медии не го пишат.

смисъл, че в руските медии не пишат факти ??

Имало е малко рубли към Dir-a...за свети валентин

В статията е пропуснато да се спомене нещо много важно и интересно - единствената бойна мисия на Avro Vulcan в края на експлоатацията им, а именно по време на Фолклендската война в началото на 80-те години. Тогава, когато окупират островите, аржентинците са се надявали, че бившата вече империя няма сили с които ефективно да се противопостави, на такова разстояние от метрополията и без база наблизо. До голяма степен е било основателно да мислят така, но са подценили ината на Тачър и това че британците могат да бъдат доста изобретателни когато са принудени. Когато изпращат флотата си към островите, основния проблем е бил че няма как да осигурят въздушна подкрепа, докато аржентинците вече са били базирали самолети на островите. И измислят ювелирна схема - преоборудват голяма част от Вулканите като самолети цистерни, за да може да се осъществи директен полет от Великобритания до Фолклендските острови и да се разбомби пистата и самолетите там. Било е нещо от сорта излитат 8 самолета Вулкан, по някое време 4 от тях дозареждат останалите 4 и се връщат, след това по-нататък 2 от 4-те дозареждат последните 2 и накрая единия от двойката дозарежда още малко последния който единствен носи бомби и успява да осъществи нощен рейд над пистата, бомбардира я точно преди пристигането на армадата и така лишава аржентинците от въздушна подкрепа, защото континента е достатъчно далеч за да нямат ефективна такава от там. Малко след това ги пенсионират тези самолети, но така да се каже са си заслужили почетно пенсиониране.

Тоя последният където е Фърлял бомбите как се е връщал?!? Птички са го теглили или въздушните течения на обратно са благоприятни?!?

То и за предните важи. След като са зареждали другите.

Тия първите след като са преточили горивото на другите се връщат, пълнят цистерните и пак навлизат над океана да чакат връщащите се бомбардировачи.

исмислили на баба си фърчилката рижавите пъпчивци че те ако не им бяха дали бази краварите даже корабите н\ямаше да стигнат до там читави кво да говорим за фърчилата им ...ама те пусто нали се си мислят че кралица Виктория е още жива та те така....

Освен това рейдът над летището в Порт Стенли има много важна стратегическа стойност. Аржентинците се уверяват, че британската стратегическа авиация може да нанася удари на огромни разстояния (12 000 мили) и изтеглят повече от половината от ВВС за отбрана на Буенос Айрес и други големи градове. Така в оперативната зона британците се сблъскват с далеч по-малоброен противник. Това хич не е без значение, тъй като двата британски самолетоносача не са ударни, а ескортни и носят сравнително малко самолети на борда.

а памперси има ли в самолетите, важно да знаете, питайте американските наср..ани специалци

руский памперси не носи, ака направо в гащите.

Срането в гащите е приоритет на лудите говеда! Все пак тия луди крави оот Доналд дък осраха цялото Черно море, първо се насраха в гащите а след това осраха и черноморието ни! Говеда гоу хоум!

Памперс на руски е "подгузник"! Учете руския език доброволно, за да не се наложи да идват при Вас руснаците и да Ви учат принудително, то после да се жалите: "Що ми требаше от жива руска мечка ремичка!"! Бьют! Больно!

Няма да се класираш за пилот така или иначе, не са нужни.