Коментари - Гигантски пречистватели срещу смога в Китай | IT.dir.bg
назад

Гигантски пречистватели срещу смога в Китай

Китай ще пречиства замърсения въздух в своите мегаполиси с гигантски 500-метрови кули.

Обратно в новината

Коментари - Гигантски пречистватели срещу смога в Китай | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега е моментът племето Шопи да си поръча и построи 2-3 такива кули и да спре да мрънка, че въздухът му мръсен!..

По-интересно е защо племето шопи не си измислят само нещо?

Пречистватели - дрън дрън. Поредната китайска шмекерия. Този комин просто ще изсмуква приземния мръсен въздух и ще го вдига на високо, където ветровете са много по-бурни. Китайците просто ще разхвърлят мръсотиите си на по-голяма територия.

Неприятно прав сте. Дано да грешите но се съмнявам ;(

Ти си по-умен от инженерите. Типичен Бай Ганьо.

..интересно, в кой ли китайски град има свободни от строежи 30 квадратни километра... И това е само за една кула, а за един голям град ще трябват много повече.

да четът и да се учат фандъкова и другите "умници" че така се прави реално постижение за пречистването на въздуха, а не зелени, сини и бембени зони, данък комин и т.н. нови вериги около врата на обикновенния гражданин

В Китай очевидно е голям проблем, като и в другите източноазиатски държави, като Южна Корея, Япония, Тайван и подобни. Ако сте попадали на техни филми, доста ходят с маски навън и явно е прието. Просто са много население набити на малко място. От където дейности на хората замърсява въздуха.

А кой ще почиства прниците

Китайците са номер 1, тези които не са го осъзнали още са тъпаци! Единствената цивилизация, която продължава да съществува и то на върха! Те имат азиатскотихоокеански ценности!

Краставицата съдържа 98% вода...

А защо просто не престанат да използват енергия от въглища и не сложат катализатори на всички МПС? След това да започнат да залесяват навсякъде покрай пътищата, сградите, паркингите и където другаде е възможно. Проблема на китайците е, че искаха да имат най-евтиното производство в целия свят, което изтрови природата и народа им.

Гледам, че двама тъпака са ти сложили минуси, но истината е, че в Китай екологичната катастрофа се е случила... В тубата има няколко клипа за "China's Ghost Cities" и "China's Empty Cities" показаното в тях плаши с мащабите си.

В тези градове никога не е живял никой! Новопостроени с непродадени имоти! Това е лош маркетинг, няма нищо общо с въздуха! Ти на какъв език го гледа клипа, намери субтитри!

Замърцяването не е от годенето на въглища в ТЕЦ-овете. Дори в България имат филтри и излиза основно пара от комините. Не е и от колите - повечето имат катализатори а много са на газ или метан. Но се горят много отпадъци в печки и на сметища. Освен това в населените места не се чисти. Зимата се ръси в какво ли не за да не се хлъзга, а лятото не се мие. Няколко поредни години няма достатъчно пролетни и есенни дъждове.

Не е ли по-лесно да слагат катализатори на колите, пречистватели на ТЕЦ-овете, заводските комини и т.н.

... и да спират четни/нечетни автомобили.

това са го измислили те

и къде в града ( кой да е град) ще има 30 кв км незастроена площ за парници ??????????

Източните и западните райони на София

A пречистеният въздух от върха на кулата ще се връща ли в ниското или ще го духа вятъра в съседната провинция?