Коментари - Qualcomm плаща близо $1 млрд. глоба в Китай | IT.dir.bg
назад

Qualcomm плаща близо $1 млрд. глоба в Китай

Qualcomm ще плати огромна глоба от почти 1 милиард долара на Китай. Решението е взето след държавно разследване срещу компанията за анти-конкурентни практики.

Обратно в новината

Коментари - Qualcomm плаща близо $1 млрд. глоба в Китай | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За информация на Путлерастията ЕС глоби няколко американски фирми, вкл и Microsoft с по 1 милиард долара

Жълтурите като най-безпомощен ход - дайте да глобим лошата американска фирма, която дава работа на десетки хиляди гладни въшки...ама после да копираме, да плагиатстваме безнаказано. Абе Азия, майката си трака.

нарушили местните закони за защита на конкуренцията ... Това че местните закони са несъвместими със законите на другите страни няма значение. Ама така е, като искаш да търгуваш в Китай ще се съобразяваш с тяхните закони.

Много ясно, че ще се съобразяват с местните закони, е, може и икономически санкции да наложат американските убитости, ама знаят, че няма да им излезе сметката в случая :)

добре, че не работят в Би-Джи, защото ние, гражданите трябваше да плащаме 2 милиарда на компанията заради това, че иска да оперира на наша територия :) хихихи

Идея си нямаш за какво говориш. QC от години изнудват всички производители на телефони - така и така имате да ни плащате royalties, можем да ви поприспаднем, ако си направите телефона с нашия SoC/WiFI/Baseband... И така, от 25% от пазара, стигнаха почти 60%. А TI, Freescale, Broadcom и куп други си затвориха мобилните дивизии. Време е да си изядат *ура, дето го набутаха на другите. Въпрос на време (по-скоро на алтернатива) е да го отнесат и в Щатите, ама за много повече.

как смеят, Меркел не смее!!

Гнусно! Да глобяват американски фирми!

Ми глобяват, но новите цени ще са с $2 отгоре на чип и ще спечели 2милиарда... бахаха къде отивате виии

Цените ще са високи, колкото може, независимо от глобата. Така, че 1 000 000 000 $ загуба фирмата си я инкасира!