Коментари - Нов чип прави компютрите 1000 пъти по-бързи | IT.dir.bg
назад

Нов чип прави компютрите 1000 пъти по-бързи

Чипове от нов материал и с нова архитектура обещават да направят компютрите 1000 пъти по-бързи.

Обратно в новината

Коментари - Нов чип прави компютрите 1000 пъти по-бързи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кога това? през 2030-та ли?

Тъй и не се каза в статията, кой е този пич, дето прави новите бързи компютри ....

Е, сега остана да променят архитектурата и да съберат всичките бурми в една поничка, и готово... А суперкомпютрите ще станат с големината на лаптоп ...

Не виждам БАШ американците кво са измислили...може би единствено Бил Гейтс е измислил нещо. Другото всичко е измислено от коренни американци от азиатски произход като ЗаКура МаФани, Яко Шиба На Кушетка и такива с дръпнати очи. Така, че не ми ги хвалете хамериканците...

ПОЛОВИН ВЕК, "нанотръбички", "карбон", дрън-мрън, кватово, всичко е мноо квантово ш' знайш, бе сипи парички, ха още милиардче, хората да плащат за картинки, ние ще им пишем "сензации" и ... ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО НОВО!!! А, забравих и "термоядрената сензация" - ма пак 50 години НИЩО НОВО!!! Обаче сензации да има и милиарди за костюмарчета :)))

Радвайте се,радвайте се на "великите" нови технологии...ще дойде време,децата и внуците ви ще ви проклинат,че сте аплодирали раждането на техните робовладелци-роботи,андроиди,световни правителства от изкуствен интелект и свъхкомпютъризирани диктатури...радвайте се!!!

Ех тези американци, пак са откраднали технология от чебурашките!

Много разбирачи тук, бе! Направо непризнати гении.

Щом има поне един гений/умник да дадеш мнение за всички останали всичко е наред.

Дрън дрън глупости. Въглеродните нанотръби са нетехнологични. Може да се направи ама за единични бройки. А тясното място на компютрите е обмена на данни между процесор и запаметяващи устройства. Е ако направят ногоканална памети процесор, памет, хард и видеокарта, както и останалите устройства могатда комуникират помежду си на ралични канали и едновременно, ще отпадне необходимостта от по- бързи процесори, щото и сега са достатъчно бързи. А как да стане - и за това има начин, ама няма да ви го кажа. И още нещо - ОС трябва да се промени, щото съвременните ОС не са замислени за работа с многоядрени процесори или много процесори.

Бях почнал да се чудя дали еволюционната ни роля не е да прехвърлим живота върху силиций, че най-много от него има на Земята. А те сега глей ги, на въглеродна основа 3D конструкции ще правят подобно на тия дето ошетахме планетата бая вече. Нищо чудно това да е пътят, знае ли човек какво и разписанието на еволюцията. Същата технология като в нас но разбрана и осъзната.... То и въглерод има достатъчно.

Силициевата долина (както и 14 щата) отдавна искат да се отделят от фалиралата територия. Но най-демократично не им позволяват.

няма ли някой, технически грамотен в този сайт, който да ви пише/преписва статиите в раздела! Под средното ниво дае, но поне мъничко да чува петлите! Преди време, бяхте по-интересни и разнообразни в инфото.

Ужас, колко некадърно е написана тая статия...

Нищо ново...работят в щатен режим: смятат траекторията и водят балистичните ракети в условия на радиация и спрян GPS. Портативният вариант е с 2 процесора вградени в шлема на пилота на Т-50. По този начин самолета реагира интуитивно на движенията на главата на пилота . Заедно с управляемият вектор на тягата на двигателите, правят самолета акробат в небето и способстват за поражения на цели извън вектора на полета. При F-35 поражението е само във вектора на полета. Т.е. самолета е сляп в другите посоки. Затова на американският самолет "помага" пълната роботизация и изключватето на фактора човек.

Как се казва този филм ?

'управляемият вектор на тягата на двигателите' - кои двигатели? ;) Ракетите въздух-въздух са още по-големи акробати, и след като Т50 не е никакъв Стелт (S-shaped intakes?) ..Вечная памят !

+++

Рядка тъпня сте написали.

Статията се доближава до моите диагнози - 1000 пъти в Силикона.

"...миниатюрни цилиндрични молекули от въглерод, които ефективно провеждат топлина и електричество. " ?I

+++

Това си е съвсем точно, нанотръбичката е една макромолекула (когато е едностенна)

вие си мислите че сега живеете в техническа революция стойте и гледайте само и се дръжте здраво!

Ма ти не знаеш ли, че на тези ще им фалира държавата и съвсем скоро в Ню Йорк ще папкат само ако си плащат в рубли? Бахти портофелите трябва да имат за да поберат парите за една пица.

Силиция е само подложка, върху която се нанасят различни материали и се ецва самия чип. Самата подложка няма отношение към производителносттан а на чипа, както и чинията към вкуса на сервираното ястие.

Разбирач, а?

Силицият е полупроводников материал и неговите физически свойства имат пряко отношение към функционалналнотта на интегралните схеми.

Не се притеснявайте, съществуващите и всички бъдещи програми ще бъдат 1000 пъти забавени, за да се възстанови баланса!

Виж, в това нямам никакви съмнения.

Ама кви Станкофорски университети, Карнеги пъпеш и Объркали? Оная гоуемата ракета дето могла да порази от всяка точка друга видяхте ли? Те това кат думне кравария и нищо няма да остане ни от чипове ни от мъск, зукер, мукер гейс и нз си кой там, и интернета ще взривим да не лъжат по него и луната най-накрая, че оттам ни тръгна изнанадолното...

Това на Български ли е написано ?

селски идиот,и тук ли си компетентен с тия ракети....то на село друго и не сте чували а това за нанотехнологиите при руснаците започва да ства от ключ по-малък от 42......айде налей си парцуцата и разтягай лакардиите в хоремага на овчарите и краварките

Трябва да приемеш нещата в цялостния им изглед и така ще хванеш, че това е което е написал човека е "ирония".

А какво става със силикона в Силиконовата долина?

Има нови попълнения в Пайнер... там е нашата Силиконова долина ;)