"Дракон" на SpaceX се скачи с МКС

Скоро ще полети и пилотиран вариант на кораба

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отивам до кенефа да плета спесимени.

дир, научете български: спесимен = образец

веднъж и бате мъск да не направи фойерверк!

Много си изостанал! Корабите Мъск имат десетки полети. Наскоро една заблудена овца като тебе не вярваше, но като изброих първите 10 по дати и мисии, остана без думи. Вместо да пишеш глупости, по-добре чети само!

Аз пък се радвам на успехите и на Руснаците, и на Американците, и на Китайците. Скоро Индия и други страни ще изпратят хора в космоса. Просто се радвам на прогреса на човечеството като цяло. Вие сте толкова жалки с коментарите си в полза на едните, или другите... дребни балкански субекти. Уви, заради такива като вас като държава сме на последните места в почти всичко с изключение на тъпотия, завист и корупция.

Така трябва да е! Успеха е за цялото човечество, не за отделна нация. Руснаци, американци, японци, европейци, всички работят заедно на МКС и взаимно си помагат. Само че тука няколко трола се надлъгват един друг, коя нация е най-велика. А не осъзнават, че това е само в техните глави!

Частната компания на Маск - с екип от само 7 000 души. Роскосмос - от 240 000 души - 34 пъти в повече!!!, 1. Частната компания на Маск от началото на годината изстреля 14 тежки ракети и една свръх-тежка ракета със своите собствени двигатело. И с екип от само 7 000 души 2. Русия с екип на Роскосмос от 240 000 души - 34 пъти в повече!!!, успя да направи и пусне само 10 ракети, от които само 2 тежки 3. На практика всички търговски клиенти избягаха от ватенките при Mask, а руските двигатели загубиха напълно икономическата конкуренция с двигателите „Мерлин“ на Маск . Това е всичко, което трябва да знаят ватните „патриоти“ за руските двигатели и астронавтиката..

В космическата индустрия са заети милиони хора и няма никакво значение колко души се водят към една фирма.

Разликата между Ракетите на Маск и Рогозин е много малка. 1. Ракетите на Маск се приземяват като балерина в океана на платформа с кръг 10 метра. 2. Ракетите на Рогозин се приземяват като боклук в океана с кръг от 1000 колометра… и поемат към дъното. Elons Tour of SpaceX HD https://www.youtube.com/watch?v=TQ6tZtGrShg Илон Маск: интервью с генерал-лейтенантом ВВС США . На русском. https://www.youtube.com/watch?v=GIT-ZdqT6Ao

Сrеw Drаgоn щe cъбиpa 7 дyши eĸипaж или чeтиpи дyши и пoлeзeн тoвap. Сrеw Drаgоn нe caмo щe ocигypи нeзaвиcимocттa нa CAЩ oт Pycия, нo и щe нaмaли цeнaтa oт днeшнитe $80 милиoнa нa $20 милиoнa зa eднo мяcтo. Πpи тoвa c възмoжнocт зa oщe пo-гoлямo нaмaлявaнe нa цeнaтa.( Ватният сАюз –до 3 човека) Споразумението между НАСА и "Роскосмос" за доставката на астронавтите до Союз изтича след година- през есента на 2019 г. За изпращане на хора до МКС, SpaceX и Boeing, създадоха космическия кораб Dragon 2 и Starliner съответно. Скоро ватния батут рАскосмос будет конец… Гледайте сравнение между мястото в съюз и Драгон на 3-тата мин. и 13 сек.. В „съюз“ са се натъпкали едва трима като сардини в консерва…Това е разликата – миналото на изостаналата с 80 години руска консерва и съвременните модерни космически кораби. https://www.youtube.com/watch?v=GlIaIrffcGg SpaceX показала замену «Союзу» https://lenta.ru/news/2018/05/22/spacex/

В цената на руснаците влизат и разходите за обучението на космонавтите.

Разходите за кое? Да пилотират "Союз" за скачване ли? Капсулата на SpaceX това ще го прави автоматично и ще може да вози туристи, без да има нужда от специфично обучение...

Уау, спейс кекс е невероятен, уау Та коя година ще качи хора? Хммм 2055?

Тези червени изроди като теб така заглушаваха преди 90-те години гласа на свободните радиостанции. За да не разбере народа в комунистическия концлагер в каква реалност се намира. Тогава не успяха, няма да успеят и сега. Както комунистите викаха през миналия век, ние ще настигнем и изпреварихме Америка, така че в Русия те догонват сега, те забравиха да ни помолят да спрем и да чакаме, вместо да викаме за радиоактивен пепел и можем да повторим ... После те позорно фалираха и се разпаднаха и се разбра че не изпреварвали Велика Америка, за да не се видят скъсаните им гащи и гол задник. - Mask стартира пускането на глобален интернет от космоса. -Ватенките започват да забраняват интернет, това е разликата между двата свята - Свободен и комунистически - като Руската помиина дупка и Сев. Корея.

За пояснение на русофобите и антикомунистите: МКС е Международната космическа станция (МКС) (на английски: International Space Station, ISS, на руски: Междунаро́дная косми́ческая ста́нция; на руски: МКС) е съвместен проект на пет космически агенции: Националното управление на САЩ по въздухоплаване и изследване на космическото пространство, (НАСА); Федералната космическа агенция на Русия (ФКА); Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA); Канадската космическа агенция (CSA/ASC); Европейската космическа агенция (ЕКА). Бразилската космическа агенция (AEB), участва чрез отделно споразумение с НАСА. Италианската космическа агенция, която е част от ЕКА, също участва чрез отделни споразумения и извършва ранообразна дейност, която обаче е отделна от работата свършена от ЕКА по МКС (Италия членува и в ЕКА). Китай изявява голям интерес към проекта, особено ако има възможност да работи с ФКА. Но страната няма участие, а вместо това строи собствена станция Тиегун. Изграждането на МКС започва през 1998 г. Сами си направете извод дали е комунистическа. Станцията е обслужвана основно от руските космически кораби Союз и Прогрес и от американската космическа совалка. На 9 март 2008 г. ЕКА изстрелва с ракета-носител Ариана 5 първият Автономен товарен кораб, наречен Жул Верн ATV с товар над 8000 kg.[9] Корабът се скачва успешно със станцията. На 10 септември 2009 година прави дебют и японския непилотиран Товарен кораб H-II. Оттогава европейските и японските снабдителни кораби извършват полети средно по веднъж годишно. След отстраняването на космическата совалка през 2011 година, НАСА планира да използва услугите на частни компании и космически кораби за снабдяване на американския сегмент на станцията. Космическият кораб Дракон вече има успешни тестови полети. Официалният език на борда на МКС е английският език. МКС е най-скъпоструващият обект, построен от човечеството.

Интересно, кои са тези, дето не са съгласни с Уикипедия!?!

Преди ми се сърдеха в коментари, като казвам, че го закачат с "ръката" ("пипало") на станцията. ;)

Нищо ново. 80% от коментиращите са идиоти!

Не, бе! Един-двама са, ама пишат с различни никове!

Питам аз за един преател: - С какво смятат да се върнат на земята тримата от станцията? Аз моето магаре няма да си го пратя. - Ако все пак си дойдат всичките и в станцията не остане човек, роботизираната ръка ще им покаже само среден пръст и ... пак при бакшишите отивамеее ...

комунягите пак ще гледат отдолу с бинокли хахах.....

За твое съжаление, драконът се е закачил точно за станцията на комунягите.

Станцията на комунягите? МКС?

Велика Русия ще умре от смях от това допотоно технологично нищо на Мъск и НАСА. Добре че в НАСА има наченки на разум та си купиха места за стока и багаж в руските капсули Съюз. Няма и независими доказателсва че хамерика може да праща товари, кораби и ракети в Космоса - самите те го твърдят, но нито Русия нито Китай са го потвърдили това. А Русия и Китай са новите велики сили и единствено тяхната дума тежи

А храната и другите неща астронавтите и космонавтите сами си ги произвеждат в космоса... Садят картофи и си отглеждат пилета на МКС... Чакай си Русия да ти даде отчет на тебе! Много ѝ е важно едно нищожно тролче да има информация кой, къде и какво качва на станцията! По-тъп коментар можеш ли да измислиш?!?

Сганта пак пише простотии. Огромните совалки няма как да се скачват автоматично. Няма такива шлюзове. Затова се скачваха с помощта на роботизирана ръка. Инак американците правят първото скачване в космоса преди повече от 50 години. Автоматично. Спейс Х правят товарните си кораби за скачване по метода на совалките. Някои от тези кораби, както и този, се скачват с МКС по 3 пъти и са строени преди 7 години. Новите кораби, които ще се ползват за хора, ще се ползват и само за товари. Вече демонстрираха автоматично скачване и то странично, а не лесното с догонваме отзад, като руснаците. Та тези стари кораби може да не се скачват автоматично, но свалят от космоса до 3 тона. Нещо непосилно за руслямсите вече 60 години. Ползват се по няколко пъти, нещо също непосилно за руслямсите.

Кратко и ясно си обяснил материята, но надали русофилчетата имат и малко мозък за проумеят за какво става въпрос...

Всеки може да обясни защо не може да свърши една и съща работа два пъти-)

В руските сайтове пише следното: Опасен неуправляем космически "мусор" беше прихвант от автоматизираната ръка на станцията и обезвреден.

Също така пише, че работят услиелно по конкурент на тоя смотан дракон, който щял да е готов някъде около 2024-та... Ама какво значение има това, нали пръчката се скачва с чужда помощ, нали?

Отде ви изравят бе.

От Русия - този неизчерпаем извор на идиотщина!! Неслучайно Достоевски е написал “Идиот” за тях

Със сигурност не си чел "Идиот". Филмът на Куросава за японските идиоти ли е?

Добре е.... ще им слагат системи за автоматично скачване... стъпка в правилната посока.... Е да, вярно е, руснаците ги скачват автоматично от 40 години, ама нищо.. както казах посоката е вярна... Е, да, вярно, руснаците летят до МКС за 6 часа, а не за 2 дена, но пак .. То пък не може всичко наведнъж.... Значи първо автоматичното скачване, после другите неща....

Ми то няма проблем, тези който имат пари за да качват неща на МКС си определят с какво да ги качват и за колко време. Разбира се, определящо е съотношението цена/качество. Та тия хора не са прости и ще изберът по-изгодния вариант. Как мислиш, дали ще е руския (предполагам, схващаш, че въпроса е риторичен и намека, че ватниците за пореден път изостават в развитието си)?

Защо бе другаре, биете минусчета? Я вижде тоя цитата Cлeд пeт гoдини Pycия щe paзпoлaгa c тoвapeн ĸocмичecĸи ĸopaб зa мнoгoĸpaтнo изпoлзвaнe. Toй щe бъдe диpeĸтeн ĸoнĸypeнт нa ЅрасеХ Drаgоn, ĸoйтo oтдaвнa лeти дo MKC. Pocĸocмoc щe изгpaждa cвoя ĸopaб cъвмecтнo cъc cпeциaлиcтитe oт ĸoмпaниятa Ѕ7, ĸъдeтo oтидoxa няĸoи вoдeщи инжeнepи нa pycĸaтa дъpжaвнa ĸoмпaния. Ceгa тe ce зaвpъщaт в Pocĸocмoc. Kъм 2024 гoдинa Pycия възнaмepявa дa пpeдcтaви пpeд cвeтa cвoя тoвapeн ĸocмичecĸи ĸopaб зa мнoгoĸpaтнo изпoлзвaнe c имe Apгo. Toвa e aнaлoг нa ЅрасеХ Drаgоn, нo мoжe дa нocи пo-мaлĸo тoвap. Kopaбът ce пpoeĸтиpa зaeднo c чacтнaтa ĸoмпaния MTKC, ĸoятo бe ocнoвaнa oт бившия pъĸoвoдитeл нa Ѕ7 Ѕрасе Cepгeй Coпoв. Колкото и "изостанал" да е тоя дракон, май Русия още няма негов конкурент, що така? И мани, че няма, ама смята да пусне нещо което да му е конкурент след колко догини другаре? 4 ли? Ама той, тоя дракон излизал в пенсия, та дори и плановете на ватниците да се сбъднат (смях в залата), то те ще са "конкурент" на отдавна пенсиониран кораб. Айсе сега, пак цъкайте минусчета за да се поуспокоите малко...

Що няма да ти платят ли ако имаш повече минуси.... Да ти кажа защо ти слагат минусите. Не можеш да кажеш че руснаците изостават като в момента единствени ТЕ могат да качват и да свалят хора!!!! А това че някой направил много сложен дрон не нищо важно. ВАЖНА е ЖОВОТОПОДРЪЖКАТА!!!!!!

Ами какво да ти кажа, "могат да качват хора" е определение което се дава от САЩ на компании които използват за да качват астронавти (колко пъти в годината?). Та не са решили, не са казали още утре, че спейсекс може да качва хора. А като го направят, на ватниците им отива и последния шанс да изкарат някакви пари от тая работа с космоса. Та стискай палци това положение да продължи, но едва ли ще измате дори още една година... А за минусите не бери грижа, те са мерило за простотията на червения боклук.

Дано са доставили и тоалетна хартия за да могат руските алконавти да запушват дупките във варела си по наскоро пантентованата си православна безаналогова технология!

Като ти гледам снимката, ясно защо за тоалетна хартия си мислиш! Ако не можеш да напишеш нещо смислено, по-добре не пиши нищо!

По принцип си прав... Важно е да доставят тоалетна хартия на борда, защото стана ясно ще руснаците даже и с тоалетна хартия могат да поправят космически апарат... за разлика от тях, американците с цялата си космическа техногия една тоалетна немогат да направят.... затова за астронавтите.... памперсчета... и пудра за бебешки дупета!!!!

Последно покрай счупената им тоалетна в американският модул, били използвали американците всичките си салфетки.

ЗАКАЧИХА ГО !!! сам не може да се скачи...

Чети текстан не само заглавията! И не бързай да пишеш!

Чудо голямо, закачили го... Ама се качи горе с 2 тона, нали?

а колко удобно се поднася новината,излетял оня ден и се скачил със мкс,и чак днес гогов баговолява да ни я съобщи,явно е изчакал тактично човека всичко да мине гладко и без заря,ако беше за някоя руска ракета да е пуснал досега 5 статии,ама за мъсковите се бави нарочно,а те си гърмят и без друго така че и да гръмне няма да е новина

Гърмят ти бушоните на тебе! При нито един реален полет не е гръмнал нито един кораб! Ама ти си писател, не читател...

качват хора вече хора бе,нали всичко е реално при мъск,даже и аномалиите дето думкат и те са реални,ама със реално хора май не смеят а

Чакат лиценз, за да е официално. Всички тестове са изпълнени. Миналата година качиха манекен със сензори, за да се тестват и животоподдържащите системи и всичко е ОК. Пак повтарям - ти си писател, не читател!

Е какво е това допотопно скачване с ръка? От панти века никой не го прави, освен изостаналите технологично и с примитивни технологии американци. Дори руснаците от зората на усвояването на космоса, правят скачванията директно към космически кораб или станция. Това с тая ръка си е чиста отживелица, която продължава вече близо десетилетие. Дотук с успеха на Спейс Х и Мъск.

и това се случи...

Че не се взривил ли? Да това е успех. Или че се скачва чрез влачене от роботизирана ръка поради ненадеждните американски технологии на Спейс Х.

Никакъв пилотиран вариант няма да има тази и поне следващите 5 години. НАСА купува усилено места в руските капсули, нещо няма доверие на Мъск май...

Много фирми разчитат на няколко доставчика за едно и също. И НАСА така прави. Ама ти освен от Лади и копейки, от друго нищо не разбираш... Та няма смисъл да ти обяснявам!

Ти сам ли си поставяш плюсчетата, щото никой нормален участник в този форум не би ти поставил и един плюс! Мухи, бръмбари и Лади витаят в празната ти кратуна!

Нещо ми изчезна коментара! Не разбрах, как се слагат плюсчета. Само едно може. А ти как си слагаш повече? Колко разбираш от бизнес е очевидно. Ще е загуба на време да ти обяснявам. С какво точно се занимаваш, когато не тролиш?

Ето това вече е постижение,!

Обикновено така става. Ама треторазрядните тролове няма как да го знаете! Чули сте, че нещо някъде накога се е взривило и под всяка статия започвате да пишете едно и също! Чак вече станахте банални. Не знам, да ви се смея ли или да ви съжаля!

Силоза за кукуруз на Спейс Х който се взриви ДВА ПОРЕДНИ ПЪТИ......Е ПЛОД НА ФАНТАЗИЯ А? ИЛИ РЕДОВНО ДАВЕЩИТЕ СЕ В ОКЕАНА ФАЛКЪНИ, И ТЕ СА ИЗМИСЛЕНИ А? БРАВО! ЖИВЕЙ В ИЗМИСЛЕНИЯ СИ СВЯТ.

Тези редовно давещи се фалкъни, дето ги ползват по 4-5 пъти ли? Или тестовия модел, дето го тестваха до колко ще издържи, преди да се пръсне? Ам ти верно си много зле! Не различаваш тест от реален полет...

Айде бре ,къде е модула за автоматично скачване, кое време стана.

Пише си го. Този модел не е проектиран за автоматично скачване. Следващите кораби ще го имат.

ще видим

ОК

Скачването е странично бе, дъмпи! Освен това автоматично скачване бе реализирано, но с другия "Дракон", който е за полети с хора. Шлюзът за скачване на МКС е проектиран за совалка, поради което е поставен странично, за разлика от този на Союз, който е по оста. Неграмотен ватен трол си ти.

с нетърпение очакваме пилотирания вариант да полети