17-11-2017 20-11-2018

Коментари

докато нас са ни газили орките от Анадола хората са правили велики открития

2020-06-08 18:08:12 чекай да те разбия (нерегистриран) Сигурно за такива като тебе електрона все още е малка топчица, а не вълна. ----- ОПРЕДЕЛЕНИЕТО В УЧЕБНИЦИТЕ Е ГРЕШНО , ТАКА КАКТО Е НАПИСАНО. А ЗА "ЕЛ. ЗАРАДЯД" И ДУМА НА СТАВА, ЧЕ Е "ВЪЛНА" ... МНОГО НЕЩА НЕ СА "КАКТО ТРЯБВА" В УЧЕБНИЦИТЕ ...

Мешерето? Деба тоя "зареден" Трол!

1670 Г ТОЯ БАСТУН Е "ВИДЯЛ" ПРЕЗ ПРОСТ ТЕЛЕСКОП РАЗСТОЯНИЕТО МЕЖДУ ПРЪСТЕНИТЕ НА САТУРН ... ВЕРНО ЛИ ГИ Е ВИДЯЛ ?! НЕКОЙ ВЯРВА ЛИ НАИСТИНА, ЧЕ Е ВИДЯЛ НЕЩО , ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЧАК "ВОЯДЖЪР 2" ПОДТВЪРЖДАВА ТЕЗИ НЕГОВИ "ОТКРИТИЯ" ! ИМА ЛИ РАЗУМНА ЛОГИКА ПРЕДИ 400 ГОДИНИ, ГРУБО КАЗАНО С КОМПЛЕКТ ПРОСТИ ЛЕЩИ, НЯКОЙ ДА ВИДИ НЕЩО, КОЕТО ЧАК СЕГА СЕ ПОДТВЪРЖДАВА, ЧРЕЗ СНИМКА ОТ СПЪТНИК, ПРИБРИЖИЛ СЕ БЛИЗО ДО "НЕЩОТО"! НЕ МЕ РАЗСМИВАЙТЕ, БЕ ... ХИПОТЕЗИ, МОЖЕ ДА Е ИМАЛ, ДА... (ТОЙ И АЙНЩАЙН ИМА ХИПОТЕЗИ), АМА ДА СЕ ТРЪДВИ, ЧЕ Е "ОТКРИТИЕ" (КОЕТО НЕ Е МОЖЕЛ ФИЗИЧЕСКИ, ВИЗУАЛНО ДА ГО ДОКАЖЕ) Е ТВЪРДЕ ИЗСМУКАНО ОТ ПРЪСТИТЕ!

Баце, пусни го малко тоя Caps, че много плюнки баце, изтощиа са батериите

abe galfon ,i Mikel Anjelo e napravil nai -krasivite skulptori ot mramoroshte pre 15 vek ,asega takiva kato tebe i moderna tehnika ne uspyavat.tova ne dokazva li iastinata che prez posledniyat vek chovechestvotonyama nikakvo razvitie po otnoshenie na naukata ,edinstvenoto razvitie e v nadprevarata po alchnost i bezchvechnost.tupatzi kato tebe sa naistina ,AIDE BE.

Иванушка Касинов - откривателят на боярщника и действието му против въшките.

откривателя на лечебните свойства на белината

Не е Тръмп. Това е измислено от руслямците преди повече от 50 години. Тръмп е решил да им е последовател

СЪМ ИЗРАЗЯВАЛ СКЕПТИЦИЗЪМ, КЪМ ТЕЗИ "ВЕЛИКИ" АСТРОНОМИЧЕСКИ ОТКРИТИЯ "ЕДНО ВРЕМЕ"! ХАЙДЕ, ДА КЕЖЕМ , ЧЕ НЕ ИСКА ПОЧТИ НИКАКЪВ АКЪЛ, ЗА ДА ПРОУМЕЕШ, ЧЕ ТЯЛО ПОТОПЕНО ВЪВ ВОДА, ИЗМЕСТВА ВОДАТА СЪС СЪЩИЯТ ОБЕМ. ХАЙДЕ, ДА КАЖЕМ, ЧЕ НЕ СЕ ИСКА МНОГО АКЪЛ, ЗА ДА ПРОУМЕЕШ, ЧЕ ЕДНА ЯБЪЛКА КАТО ПАДА "НА ДОЛУ" ПАДА ЗАЩОТО НЕЩО Я "ДЪРПА" /СИЛАТА НА ТЕЖЕСТТА/ АМА КАК ЩЕ ВИДИШ ТИ "ПЛАНЕТИ, СПЪТНИЦИ , ПРЪСТЕНИ С РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ТЯХ С ДОПОТОПНАТА ТЕХНИКА ОТ 17-И ВЕК? ТО СЕГА НЕ МОГАТ ДА ГО ИДЯТ, АКО НЯМАТ СУПЕР-СЪВРЕМЕННА ТЕХНИКА, А КАКВО ОСТАВА ПРЕДИ 4 ВЕКА ? НЕ ВЯРВАМ МНОГО В АСТРОНОМИЧЕСКИТЕ ПОЗНАНИЯ В МИНАЛАТО ... МАЛКО НА МИТОВЕ МИ ПРИЛИЧАТ. ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ОТКРИТИЯ ИМА ПРАКТИЧЕСКА ЛОГИКА, НО ЗА АСТРОНОМИЯТА СЪМ СКЕПТИЧЕН! ПО-СКОРО СА БИЛИ ДОГАТКИ, ХИПОТЕЗИ, КОИТО СЕГА СЕ ВОДАТ "ОТКРИТИЯ", А ТЕ ЗА ВРЕМЕТО НЕ СА БИЛИ ТАКИВА.

да... не се изисква много акъл. Ама питай някое цигане дето никога не е ходило на училище и ще ти каже - "ми тъкъ е. пада". Ама колко вода измества - няма да ти каже. Това че някой го е открил преди 2200 години, а друг ти го е набил в главата като малък - ми не се изисква много акъл. Не се изисква и много акъл да се погледна и прочете, че първите телескопи са от 1600 година. Нормално е да си скептик. За това не се изисква много акъл. Отивай да обясняваш как земята е плоска, ваксините с живак, а 5Гто убива птици.

СИЛНИ СА БИЛИ ТИЯ ТОГАВАШНИ "ТЕЛЕСКОПИ" ? НАЛИ ТОЧНО В ТОВА СЕ ИЗРАЗЯВА СКЕПТИЦИЗМА МИ! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ИРОНИЯТА "НЕ СЕ ИСКА МНОГО АКЪЛ" ... АМИ В УЧИЛИШЕ НИ НАБИВАХА ЕДНО ВРЕМЕ, ЧЕ ЕЛ. ТОК Е НАСОЧЕНО ДВИЖЕНИЕ НА ЕЛ. ЗАРАДЯД /ЕЛЕКТРОН/ ОБАЧЕ ОЩЕ ТОГАВА ИМАХ СЪМНЕНИЯ ОТНОСНО ФИЗИЧЕСКАТА ЧАСТ НА ЯВЛЕНИЕТО. ЗАЩОТО АКО ЕДИН ПРОВОДНИК Е МНОГО ДЪЛЪГ - СТОТИЦИ, ХИЛЯДИ МЕТРИ, ТО ТОЙ 100% НЕ Е ИДЕАЛНО ПРАВ, А ЗНАЧИ, АКО ЕЛЕКТРОНА СЕ ДВИЖЕШЕ ФИЗИЧЕСКИ ОТ ЕДИНИЯТ КРАЙ НА ПРОВОДНИКА, ДО ДРУГИЯ, ТО ТОЙ НЕ БИ ЛИ ЗАГУБИЛ ИНЕРЦИЯ, ОТ НЕИЗБЕЖНИЯТ СБЛЪСЪК С КРИСТАЛНАТА РЕШЕТКА НА МЕТАЛА, В РЕЗУЛТАТА НА КОЕТО ПРОСТО БИ СПРЯЛ ДВИЖЕНИЕТО СИ?! М? А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ЕЛЕКТРОНА ФИЗИЧЕСКИ НИКЪДЕ НЕ СЕ ДВИЖИ, А ПРЕДАВА ЗАРЯДА СИ, ЧРЕЗ ИМПУЛС /ВИБРАЦИЯ, ТРЕПНЕТЕ ... КАКТО ИСКАШ ГО НАРЕЧИ/ НА СЪСЕДНИЯТ ЕЛЕКТРОН, ТОЙ НА СЛЕДВАЩИЯТ И ТАКА НА ПРИНЦИПА НА "МЕКСИКАНСАКТА ВЪЛНА" СЕ ПРЕДАВА ЗАРЯДА ОТ ЕДИНИЯТ КРАЙ НА ПРОВОДНИКА ДО ДРУГИЯ, БЕЗ САМИЯТ ЕЛЕКТРОН ДА СЕ ДВИЖИ ! ТОВА Е МНОГО ПО-ЛОГИЧНО ОТ ФИЗИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА, ОТ КОЛКОТО ЛЪЖЛИВОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ В УЧЕБНИЦИТЕ! ТАКА, ЧЕ НАИСТИНА НЕ СЕ ИСКА МНОГО АКЪЛ НЕ САМО ДА ВЯРВАШ НА "УЧЕБНИЦИТЕ", НО И ДА СЕ СЪМНЯВАШ В ТЯХ !

много силни. Вдигали са по 200 от лежанка. Почети малко - ще разбереш. Не става само с викане по форумите. ама чукча писател, не читател.

че ми стана интересно. значи според тебе електроните си стоят на мястото и само се движат по мексиканска вълна. Т.е. според тебе при всяко потичане на ток кабела трябва да се скъсява, щото дава електроните си на уреда? ха ха ха. Сигурно за такива като тебе електрона все още е малка топчица, а не вълна.

" АКО ЕЛЕКТРОНА СЕ ДВИЖЕШЕ ФИЗИЧЕСКИ ОТ ЕДИНИЯТ КРАЙ НА ПРОВОДНИКА, ДО ДРУГИЯ, ТО ТОЙ НЕ БИ ЛИ ЗАГУБИЛ ИНЕРЦИЯ, ОТ НЕИЗБЕЖНИЯТ СБЛЪСЪК С КРИСТАЛНАТА РЕШЕТКА НА МЕТАЛА, В РЕЗУЛТАТА НА КОЕТО ПРОСТО БИ СПРЯЛ ДВИЖЕНИЕТО СИ?! М? " Да, би спрял движението си. Точно с това се обяснява наличието на съпротивление при проводниците, което изисква наличието на напрежение, за да протича ток. Електричното поле, свързано с това напрежение, ускорява електроните, докато ударите с кристалната решетка ги спира (нещо като триене). В резултат се установява баланс и електроните се движат с постоянна скорост, токът е постоянен (при постоянно напрежение разбира се). Хубаво си започнал да мислиш, ама да беше и продължил вместо да се отдаваш на конспирации и псевдонаука.

"АМА КАК ЩЕ ВИДИШ ТИ "ПЛАНЕТИ, СПЪТНИЦИ , ПРЪСТЕНИ С РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ТЯХ С ДОПОТОПНАТА ТЕХНИКА ОТ 17-И ВЕК? ТО СЕГА НЕ МОГАТ ДА ГО ИДЯТ, АКО НЯМАТ СУПЕР-СЪВРЕМЕННА ТЕХНИКА, А КАКВО ОСТАВА ПРЕДИ 4 ВЕКА ?" Сега виждат планети на хиляди светлинни години. Виждат галактики на милиарди светлинни години. Всичко зависи от настройките на телескопа.

ВЧЕРА КАКВО ВИДЯ ? ХА ХА ... ТЕ НЕ ПОЗНАВАТ ЛУНАТА (ЕДИН ПЪТ СТЪПИЛИ НА НЕЯ), А Е НА 1 ХУЙ РАЗСТОЯНИЕ, НО ВИДИТЕ ЛИ ПОЗНАВАЛИ НЕЩО, КОЕТО Е ОТРАЖЕНИЕ НА НЕЩО СЛУЧИЛО СЕ ПРЕДИ МИЛИОНИ ГОДИНИ... ЧЕ И ХИМИЧЕСКИ СЪСТАВ МУ ОПРЕДЕЛЯТ НА ТУЙ, ДЕТО Е НА МИЛИАРДИ КИЛОМЕТРИ ОТ ТУК ... АКО ИЗОБЩО СЕГА ВЕЧЕ Е "ТАМ", КЪДЕТО ГО ВИЖДАТ, ЧЕ Е БИЛО ПРЕДИ МИЛИОНИ ГОДИНИ!

Един път??? Я пак в учебниците. Как да спориш с дървен философ с мексикански вълни в главата без грам познания, но КРЕЩЯЩ в изказа си.

Нанайси, ти ли си, бе тъпак?

ЗЕМЯТА Е "ПЛОСКА"!

Майкоооо.... изби всичките ми уреди и телескопи, микроскопи, мултицети и кантари с топ 1 изказването на десетилетието! Човек, наистина съм ти фен вече! Направи уебсайт, предаване, радиошоу и ютюб канал! Ще имаш милиони последователи. Също толкова тъпи, ограничени, лишени от интелект и разум на изсрана котка. Живея в изключителни времена!

Ти малоумник ли си? Или си просто идито?

И двете е. Съмнява ме, че вярва даже за първия iPhone да е произведен около 1544 година. Знае ли човек...

Това го е открила жена му, докато той е готвел в кухнята...

май жена ти ти е набила канчето със черпака

открил нещо за космоса не носи традиционно краварско име,а все имена на европейци

Това ако не е расизъм - здраве му кажи!

Бенйамин Баннекер - създателя на първия функциониращ часовник в САЩ Чарлс Дрю - създател на кръвната банка Ернест Джъст - инвитро фертилизацията - за всички дето си правят бебета Гарретт Морган - изобретателя на газовата маска и светофара - Patent No. 1,475,024

Това учени, открили нещо в космоса ли са?!

това ли си питал или сега го изкелиферчи? Ами те са 18. Проблем ли е да погледнеш в гооглето или не ти стиска от отговора на въпроса ти?

Седящият бик Гръмотевичния облак Дългата ръка Пиещият вода Орловият поглед Дивият кон ???? Аман от идиоти които си мислят, че американците не идват от Европа. Как пък всички руски учени правят откритията си в САЩ, а не в Русия?

обидило се на кравар,понеже той не се води европеец а нямакъв анадолски мангал дошъл тука с помоща на евреите

ето че утайката успя да изплува с поредния гнусен като него коментар.

Пропусна The Old Shatterhand и Vinnetou, любимите герои на нашенския "кравар" от любимата му единствена книжка!

Как пък няма една статия за космоса, без да се намеси някой дървен червен философ!

някой напушен мъсковиден теслар

Хъбъл

Тъпото червено путлераско тъпаче е добре да чете. Всички снимки в статията са на .... НАСА. Хъбъл е открил червеното отместване на галактиките. Кайпер предсказва кайперовия пояс Томбо открива Плутон Ливит (това е жена) открива Връзката период−светимост на цефеидите и отва позволява мерене на растоянията в космоса Мадър открива анизотропията на реликтовото лъчение Пейн ( и това е жена) , открива че звездите се състоят основно от водород и хелий. Пензиас - открива реликтовото лъчение Хол открива луните на Марс - Фобос и Деймос Пърлмутър открива ускореното разщиряване на Вселената Хълс открива първия двоен пулсар Ръсел открива зависимостта между мощност на излъчването и температурата на звездите Карл Сейгън" за него поне си чувал. Цвики открива тъмната материя. Кристи Открива спътника на Плутон - Харон Янски Открива космическите радиовълни и поставя началото на радиоастрономията Ван Алън* известен с поясите на Ван Алън Я кажи сега руслямски астрониму и какво важно нещо са открили

Цвъки и ,,тъмните асансьори".