EС: Всички устройства ще са с USB-C

Промяната би спестила 250 милиона евро годишно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как е буксата на андроида, носите ли я на ремонт? :) Не съм чувал Lightning порт да се повреди.

как е лайтнинг порта? Носите ли го на ремонт. Не съм чувал usb-c да се повреди

Е то всички по-нови модели са с type - C Какво точно ще регулират?

При Айфон type-c е само единия край, а другият е Лайтнинг. Като потребител на Апъл не искам скапаните кабели на андроид, чувал съм че се клатят, прекъсват и трябва да се ремонтират.

По тая логика, да уеднаквим също: Колите Гащите … и други Олеее колко ще спестим. а е кво пушат тия в европа?

ЕС колко милиарда харчи годишно за идиотски регулации ? В коя област Европа е водеща в света (самостоятелно, без американски технологии)

набутани са жителите му, пт група самозабравили се политичета с десетки хиляди евра заплата, които не мислят за обикновения човек, а напротив, как да го смачкат и да му бръкнат по-дъбоко в джоба с идиотски регулации.

В много неща ЕС е водещ, ама галфон като теб няма откъде да го знае.

Дай примери, тъпчо!

Байер купи американското Монсанто, сука блядь.

Ама с кривите краставици какво правим? Тях ще ги стандартизираме ли, или всичките трябва да отидат за обелки за прасетата?

Ами за кривите пениси, и тях ли да забраним. Ха, ха....

След неприятния удар на Австралия, САЩ и Англия.... ЕС , трябва да помисли за себе си. Австралия няма да спечели нищо с ядрени подводници,само главоболия и зависимост

САЩ, Австралия, Канада и Англия ще помислят за Европа, като се изпълчат срещу Китай, защото се вижда, че китайските комунисти са превзели Европа, в комбина с съветските, които си имат троянски коне в ЕС.

С китайче съм,Хуалей...доволна съм,300лв вече 2-3години. Не мисля,че Апъл за 1,5К лева е ОК. Мислете за България,ЕС и Околната среда.

Добре де, аз съм Апъл юзер, ама защо сте нацъкали минуси на момичето? Казва, че ползва телефон от 300лв и ѝ върши работа и не и се дават 1500 за айфон. Тва нещо лошо ли е? И тая тема не е въобще за войната м/у Апъл и Андроид! Пълно е с всякакви безмислени коментари…

Биляна не знае че за айфон правят вибратори а за китайчето не

Огризките да духат супата и прочее.

Елементарен коментар, на елементарно дребно човече….и прочие

Съжалиа свидетелти на жобс, ощи 20 лета моаха да си карат с 5 ватууту си зарядну за 300 леа.

С MagSafe зареждам с 25 вата, а със стандартното с 50. Защо лъжеш като комунист?

Баш 50 вата, като оригиналното дет не е в кутийката е 20В. Да вземеш по тая схема да пуснеш малко ефтин ток.

Написали на китайската кутийка 50 дата и свидетеля фярва.Фъшкия.

Зарядното е 20 вата, а магсейфа е 15 вата. Предоволно ми стигат на мене. Не ща да зареждам за 20мин и да си убия батерията за 6 месеца….

Чичко президент (USA) ще скръцне със зъбки и ще има изключение за ...

да хванеш бика не за рогата, не за опашката, а за.....мъдете!

усб с като стандарт за слушалките... 3.5 мм жак да няма... и радио тунерите на телефоните в премиум класа нарочно ги заглушаваме, за да ползват същите радио само през интернет... да им е по-евтино... да плащат повече данни на мобилните оператори... щото не може просто да слушат радио през ефир, те са си платили за премиум телефони. Демагози жалки!

Ей сега Апъл ще си промени цялата архитектура заради китайското лоби в ЕС.

Те вече го промениха. iPhone 13 е с USB-C.

Не е, не че тва е нещо лошо де. Usb C е само към чарджъра, телефона си е лайтънинг. Аз лично предпочитам л порта щото е вечен. Нищо не може да му се счупи. Е, освен да почистваш мъх от джоба ти от време на време си е супер!

По-добре да имаш резервно зарядно и да него ползваш, отколкото да нямаш и да ти трябва ! Това Зелените не могат да го разберат.

Какви зарядни вече, ползвам само USB to Lightning кабел.

Аз имам един кашон резервни зарядни, но уви все с различни букси. Идеята е чудесна, няма да даваме пари за зарядно и кабел като си купуваме нова джаджа.

Не се радвай, цената няма да намалее!

Бу-ха-ха-хах, бал съм ги сичките! Извадих си от мазето стара нафтофа печка и пробах - работи! Въобще не ме интересува, братчеда е тираджия, аверчето - тракторист, нафтата ми е напрао без пари, ша си горим и ша ми прай топло!

Интересно писарушките в Брюсел как са се спрели на usb-c? Някой знае ли дали е най-подходящо?

Да, най-подходящия е. Освен това всички го могат и ако не го правят то е защото се халосват.

Говори се, че една китайска комунистическа партия инвестирала здраво в Европа. Например учителката по съветски език купувала само китайски автобуси за града си.

След това трябва да наложи правилото,че батериите на мобилни телефони,таблети, лаптопи трябва да са сменяеми и да определи няколко варианта.Това би спестило милиарди.

Няма дядо Мраз, така че да се радваме и на това постижение.

И какъв е смисъла адапторите от едната страна да са еднкави, когато от другата където се включат в контакта са различни????? Горе долу е същото да кажем, че автомобилните гуми ще бъдат само с дебелина на профила 60 мм, пък нищо че джантите за 13, 14, 15, 16, 17 ..... и прочие цола. ПП между другото това с автомобилните гуми е крайно време да се стнадартизира в ЕС :) :) :)

"Европейската комисия ПРЕДЛОЖИ...." А в заглавието е ЩЕ. Аз мога да предложа на комшията да скочи от 5-я етаж. А тощ ЩЕ скочи ли?

Е ако Европейската комисия му предложи, що да не скочи. И на мен вече ми се иска да скоча, като им слушам тъпоумните предложения за щяло и нещяло. Язък че живея на първия етаж.

Това как ще се съвместява с чиповете от ваксините?

Идеален е. Може да достави и клетка мозък случайно.

да попитам,на кой ще стести 250 милиона?Аз като имам поне 5 чисто нови епълски зарядни по 100лв какво да ги правя?А , сетих се,Епъл ще си ги сложат на "дръжката" тия педали от Брюксел и ще продължа да си ги ползвам!

Гризи си ябълките сам!

А кой ти пречи да ги ползваш. Ей големи сте шемети. Това е стандарт за нови устройства.

Усещам любител на самотни ласки си ти.

Че те са си usb, а новите са usb-c…. Никой не казва какво кабелче да има между зарядното и устройството май

Щом наръпаната ябълка врещи против, значи добре е. Тия гнусни тарикати много мърсотии направиха срещу развитието на технологиите в полза на потребителите. Много са алчни.

Ти си побъркан. Апъл от 40 години развиват технологиите!

И какво точно са развили рекламата и патентните тролове? Съдят всеки с повод и без повод и яко реклама.

Какво мислиш за НРБ?

Апъл ти дадоха персонален компютър, дадоха ти графичен интерфейс, показаха ти мишка, иконки, менюта, направиха ти смарт фон.

Мъ верну ли? Графичнию интерфейс не гу ли украдуха от Ксерокс, с мишката барабар?

Неее човек, Епъл са лоши! Мерцедес са най-добри, всичко е черно е бяло и никой не може да ме убеди друго, защото аз съм най-прав.

Ъъъъъ? Нищо от тези неща не е възникнало при тях.

Точно те ги въвеждат, а разработката е на цялата държава, в лицето на изследователсски център PARC, създаден със служители на военните, прочети в Уикипедия. Не помниш ли, че интернет и всякакви високотехнологични неща при тях са се контролирали от военните? На Апъл се пада честта да въведе тези изобретения сред масите. Не на Майкрософт, не на IBM, какво остава за Хуавей и другите жълти комунисти, които по това време са яли ориз и ще не са мечтали, че американците ще им дадат работи. Това че сте привърженици на Сесесере и респективно Китай не означава, че трябва да отричате реалностите.

Одобрявам, но е добре да се въведе един стандарт за захранващите контакти, че в момента са няколко в някаква степен съвместими. Дали ще е шоко, дали ще е френският стандарт, но е редно да се уеднаквят

Един смислен пост

Това не е разлика в стандартите, а инструмент за разделяне на потребителите на две: по-силни в ръцете и по-съобразителни.

Е, убу, ама за новите жилища само!

Работи се по въпроса.

евродупетати с десетки хиляди евро месечна заплата стигнаха до това "гениално" решение, което индустрията не го бръсне за слива... и което ще поевтини живота на жителите на ес точно с нула цента.

защо от ЕС си мислят, че всичко се спазва? Една "велика" на деня американска марка мобилни телефони, вече толкова години продава телефони в България без меню на български език, без инструкция на български език и дори без кирилица. И като гледам нищо не ги притеснява...

Нали има на руски, тебе какво те притеснява?

Браво, господине, тъпотията нема да ти мине, ама поне главата ми да си почине... Тъпунгерите от ЕС решиха много по-важните проблеми с цената на газта, въглищата, колите и фосилните горива, местенето на часовниковото време, социалните пришълци, та стигнаха до едната букса... няма такива олигофрени. Къщата им се разпада от основите, те седнали да боядисват едно кьоше в банята...

Аби вие тъпаците се имате за много умни, бе! Какво му е лошото на стандартизацията. Много интересно когато на тъпака се разпада мозъка, той винаги си мисли че нещо друго се разпада.

първо контактите, а има френски, английски и евро стандарт, глупако?! Щото толкова им е капацитета на тях и на такива като тебе, на които покрива ше им се сгромоляса на тиквата празна, ама те си лъскат ъгъла в банята, да се намират на работа...

Те тия с напълно несъвместимите контакти напуснаха ЕС. На останалите малките устройства без зануляване пасват на всички. За другите се работи.

Това го казаха преди години и за Micro USB, но не стана баш...

Я си погледни телефона и после провери как се нарича този тип на буксата.

Нарича се Lightning.

много други опции има освен USB и пак са избрали възможно най-смотаната. 3.1 върши работа също за връзка с други устройства и зареждане и е съвместимо с по-старите версии на юесби драйверите на Windows-а. Не се ли намери някой да ги избъзика че по Lana информацията се предава по-бързо? Та да искат да сложат и Ethernet букса?

Масов съвременен стандарт с големи възможности, леснодостъпен за производство, евтин и ползван из целия свят, ама ти знаеш по-добре как е "възможно най-смотаната опция". За драйвери за съвместимост с Уин през УНИВЕРСАЛНИЯ сериен бус и етернет буксата даже няма да коментирам. Веднага си личи като някой кух се опитва да каже нещо да изглежда оригинален.

глей ся, затова е избрано USB за да може да се използва едновременно за зареждане и за обмен на данни с персонален компютър и в по-общ план с друго устройство. В този ред на мисли USB-C не присъстват на персоналните компютри и следователно европейската директива тук се явява пречка - някой бюрократ в желанието си лесно да си зареди телефона прецаква потребителите, които използват порта за обмен на данни. Това първо. Второ би следвало да ти се подигравам, че никога не ти се е случвало компютърът да ти даде неразпознато устройство но ще си замълча. Някои хора имаме възпитание да не се подиграваме с човешките недостатъци. В днешния свят е напълно възможно да не си пипал персонален компютър изобщо. Трето за локалната мрежа беше майтап, помисли си защо се налага изрично да ти го казвам. Сам трябваше да се сетиш.

Kak USB C не присъства на персоналните компютри? На моя има и такова

Глей ся, лапе, хе хе хе! USB присъства и още как на персоналните компютри, и то от има-няма четвърт век насам. Познай що сегашният стандарт е версия 3 точка 2. Подсказка - имало е версия 1 и 2, ама ти явно не си виждал с очите си предишните УСБ версии, и за капак не правиш разлика между шина и оформлението на контактите в края на тая шина. УСБ спокойно може да завършва и със спойка върху дънната платка, а не с кабелче. На машината ѝ е абсолютно все тая как ще закачиш "потребителския" край на интерфейса. Да добавя, за да е максимално ясно, че "С" буксата и "В" буксата и двете могат да са на УСБ 3 стандарт, тъй както могат да бъдат и на УСБ2 стандарт, ако някой си даде труда да оформи УСБ2 с букса С. Бъркаш и че C буксата (включително и УСБ3, тъй както, както вече видях, не правиш разлика) не присъстват на персоналните компове. Всичките съвременни машини от 4-5 години насам имат УСБ версия 3 и нагоре, във вариант "С". Ябълките и те май вече клекнаха, но те там ще дърпат до последно именно защото е УСБ е универсален, а по този начин губят ексклузивния си монопо над кабелчета за по 50 кинта. А когато компютърът ти даде "неразпознато устройство", проблемът съвсем не е в драйверите на ЮСБ интерфейса, а в драйверите за устройството, което току-що си закачил. Не че УСБ контролерите нямат нужда от драйвери, но в наши дни те са по стандарт част от всички операционни системи (изключая някои специфични Линукс дистрибуции, с които масовият потребител така или иначе няма досег). От много, много години насам. Със същия успех можеш да се оплачеш, че като си монтираш нова видеокарта примерно и компът я разпознае като Generic VGA, а не като последен модел изчислителен звяр директно от поточната линия на нВидия примерно, нямаш драйвери за PCIx интерфейса. Глейаш ли са? Ама ако ти се иска, подигравай ми се на воля от гледна точка на твоето лишено от недостатъци, пипало персонален компютър мнение за причините за неразпознато устройство, закачено към дадена операционна система. Без да слагам в сметката, че да ползваш УСБ порта на телефона си за обмен на данни в наши дни е абсолютно пренебрежируемо. Вярно, че до голяма степен е индивидуално, но народът масово ползва безжичния интерфейс и облака. Язък ти за тирадата с опити да звучиш назидателно-снизходително как "не съм пипал персонален компютър изобщо", като бъркаш или въобще не знаеш базови и масови в наши дни понятия за работата на компютъризираните системи. Да те светна от невежата си позиция, която "не може да се сети" какво си искал да кажеш с RJ-45 буксата като те гледа как бъркаш целия интерфейс с буксата, че "персонален компютър" също е стандарт и ябълките примерно не се водят такива. Сървърите още по-малко, с по-голямо основание. Тия с RISC процесорите и те (мобилните телефони и всичкото с намалени инструкции на процесора). Тъй че даже да "не бях пипал" PC, пак щях да съм пипал доста много компютри.

Всяка Свобода, ВИНАГИ в края на краищата се превръща в Тоталитаризъм ...

ЕС когато стандаризира всички букси да са сегашното УСБ, че да не търсиш за всяко устройство неговото си зарядно, направо убиха ЕС от тоталитъризъм. На всички много им липсват фразите "Трябва ми зарядно за Нокия/Самсунг/LG/Моторола/малката букса/голямаа букса" и за всичко на батерия да мъкнеш неговото си зарядно.

Стандарти има във всякакви области, ама за тъпака това било комунизъм!!!!

Но всички стандарти се налагат така. Тия от Apple не налагат ли така своите стандарти. Нека се борят щом искат.

USB type C - OK, но стандартите за зареждане вече са толкова много, че ако имаш няколко устройства, вероятността да са ти необходими няколко зарядни (за да се възползваш от ефективността на бързото зареждане), е твърде голяма. Аз имам два телефона (стар и по-нов) от една марка с USB-C, но ако ползвам старото зарядно, новият телефон се зарежда 2 пъти по-бавно. Имам два поялника на USB-C, на единият му е все тая с какво зарядно е (но е слаб), а по-мощният не харесва и двете зарядни на телефоните, иска си друго. Имам външшна батерия с USB-C, която зарежда бързо стария и бавно новия телефон, а мощният поялник работи на половин мощност с нея ... и т.н. На практика, ако в семейството се ползват телефони на Google (Pixel), Samsung, Huawei и Nokia (примерно), ако зарядното е едно, вероятността половината членове на фамилията да са прецакани е силно вероятна. Пък ако се ползват и други устройства, които се зареждат през USB - съвсем!

Ми в момента се рестандартизират бе, льольо. До няколко години вече всички зарядни ще са адаптирани за новите нужди/технологии в устройствата и няма да е така. То затова се прави.

Как се "рестандартизират"? Като се добавят нови стандарти и всеки е с по няколко поколения? Когато се появи USB type C имаше бързо и бавно зареждане, сега има не знам вече колко варианта на бързо зареждане. Като си закача телефона на C-то на настолния ми пише "fast charging" и ми остават 7 часа да напълни батерията от 20 до 100%, на лаптопа - "fast charging" и 3 часа, на старото зарядно - "fast charging" и 4 часа, на новото - "fast charging" и час и половина, на външната батерия - "slow charging" или само "charging" (според кабела) и независимо какво пише се зарежда за два часа и половина ... Значи стандартите са яко объркани. А на зарядното, което ползвам за поялника изобщо не смея да закача телефона, че не знам дали (и кое!) няма да изпуши ... Отделна тема е зареждането през Thunderbolt, което по принцип (по стандарт) е до 100W, но Dell примерно дават 130W за техните устройства с Thunderbolt.

Взимаш едно мощно и всички го ползват, по-маломощното остава в резерв или за по маловажни зареждания. Защо трябва някой да е прецакан?

Мощно от кои? PowerIQ ... Power Delivery 2.0, 3.0 ... Quick Charge 3, 4, 4+, 5 ... И колко вата? Щото преди година стандартите (PD/QC...) бяха две поколения назад, преди две години 18W си бяха много, а сега има зарядни по 65 и повече вата, но пък поддържат само някои стандарти ... Така че какво значи "едно мощно за всички"?

Ама мощното тежи повече и е в пъти по-голямо бе, байно, Да ти дам да си носиш в чантата адаптера на моя Dell (130W), че да си зареждаш Nokia-та с фенерчето, когато дотрябва?

Ще е задължително за всички Power Delivery (PD). Гледаш само ватовете и ако стигат трябва да работи. Китайския QC постепенно излиза от употреба, оттам също казаха че QC4.0 ще е "съвместим" с PD, т.е. ще е абсолютно същото ама жълтурите ще се направят на ударени за едни пари.

Къде е сега Паси да се похвали, че го е предложил.

Молете се да не забранят китасйките телефони в България.

Моля се да ги забранят.

И аз, днес една държава даде пример.

Това никак не е лошо. Ако имаше такава унификациа и за електрическите автомобили, щях да си купя.

Що бе, те всичките имат кабел с Шуко. За другите се работи по въпроса.

ако ще е така - по-добре всички да бъдат с безжично зареждане. аре стига тия кабели

Джендърите на, Сатурн!

Заминавай, какво ми пука.

Сега ще ви сложа на всичките минуси,че се правите,че много ги разбирате тия работи,а?

След 2 години ще са USB-D

Нормално, времето тече.

краставиците да са се прави и еднакви ехеее колко ще спестим от това ахахахаха изобретено от ес-диот!

Аааа някои ги предпочутат дебели и криви.

Тъпите бюрократи налагат промишлен стандарт, когато този може да се налага само от индустрията. Едно време чиповете в СИв бяха задължително с милиметрова стъпка от 2.5 мм и реглетата (интерфейса) задължително по ГОСТ. Докато не се затлачи дотолкова електрониката и компютрите че самия СИВ и варшавския договор не бяха издухани на боклука. И електрониката и информатиката не бяха секториете без значение за този крах. Сега ЕО се вързва със стандарт, чийто край вече се вижда. Как пък ще ги настигнем китайците, като трябва да вървим даже и след нагризаната ябълка от Калифорния, дето не е способна да си произведе собствената разработка в Калифорния.

ЕС беше хубаво нещо, докато не го превзеха комунистите с троянските си коне, а от скоро и Китайската комунистическа партия си развява коня в Европа.

милиметровата хартия и реглетите ви виновни, че нищо не можахте да направите като хората и го ударихте на крадене

Ползвам всякакви смарт-устройства според неодходимостта, но основен апарат за мобилна телефония ми е Нокиа 1208, добро покритие, силен и качествен звук, зареждане на батерия през 10 дни. Има и екстри като фенерче, будилник, хронометър и келкулатор. Така че драмите в рефорните на високо технологичните еврогейзери ми идват лекинко в стил в-к "Стършел", имитация на дейност в стил другарката Кунева-Пръмова. Приятен ден.

Минус-цъкащите само потвърждават теорията за 80-те %, дето само че са 95%.

Голем!

Не мога да накарам сина ми да разебере, че телефона е средство за комуникация, не играчка. Има смартфон и не го носи за да не го счупи... Е аз как да му се обадя? А Нокийката е точно за такива като него, нова струва 50 кинта. Чупиш я и айде слдващата.

1208 е по предишния стандарт (USB Micro-B), пак наложен от ЕС

Май само Епъл протестира. Всички останали отдавна са на С.

Кои всички, Андроид и кой още?

Всички нови лаптопи излизат само със C зарядно. Повечето от тях имат и такъв отделен порт.

Епъл с лаптопите са на С, но се дръвчат за телефоните. 13 не е ли вече със С ?

Apple бяха едни от първите да сложат само USB-C на лаптопите си и всички ореваха света. Сега били се дърпали... P.S.: Новите модели iPad са с USB-C, а не с Lightning.

Брюксел слуша и изпълнява!

Ай фоните докога ще са над закона? Нали уж в Европа имало било върховенство на закона???

"Европейската комисия предложи днес занапред " предложи предложи предложи занапред занапред занапред

Досега законът беше за задължително Микро USD за мобилните устройства, а сега го местят за USB-C. Досега айфоните изобщо не го зачитаха, а уж в Европа имало върховенство на закона. Дрън-дрън.

Около 50 кинта на устройство им струва "правото" да ползват свои кабели.

Наистина ЕС е превзет от китайските комунисти. Споко, Апъл по-скоро ще махне кабела, отколкото да падне на нивото на куче-марките.

Какво да му мислят това е стар и умрял стандарт. В момента актуалният е Thunderbolt.. и е съвместим с USB-C

Що пишеш като нищо не разбираш

За зарядното ОК, ами кога iPhone ще е на български език. Не ме притеснява, че е на английски, но на хърватски го има, а на български не. Оправяй се на руски или английски както искаш. До кога?

"Докога" се пише слято. Не знам, но на айфона ми пише "четвъртък, 23 септември" В никакъв случай не искам менюта на български език, много ще падне нивото, като при андроидите - там преводите са любителски и ти пречат да вършиш работа.

Все тая

Нивото ще падне :D Накъде повече, бе? Накъде? То до ушите се орило в кал от копане на дъното, ама за нивото се притеснява. Мъка! Мъка!

Плюеш по родният си език, робе на една нахапана и безвкусна ябълка. Майка ти те е научила на него. Нямаш ли поне малко срам пред другите!?!?!?

Тези освен да сътворяват технически идиотизми и да се чудят как да уредят пе.... пардон ГЕЙОВЕТЕ с законни бракове не намират никакви други проблеми за решаване в тъй наречения ЕС.

Ходи си земи пенсията от пощата , недей писа тука като акъла ти е отпреди 60 години

Много хора не могат да възприемат ,че това не се случва за първи път. Стари уреди от соца бяха на същия принцип. Кабела отделно ,защото всичките бяха с един тип накрайник към уреда (голям с керамично покритие). Ако имате стари уреди от епохата ,сигурно ги помните. Тип С коенктора решава супер много проблеми. Прекалено много идиоти има които чупят усб портовте ,защото не гледат в коя посока слагат кабела. При тип С няма значение , конектора е по средата и е двуполюсен. За тези от нас които работим с компютри в момента е ад. На бюрото ми имам 10 кабела ,защото едното устройство е тип ц ,другото А ,третото Б , после Мини и накрая мид ранге телефон с мирко... стига вече глупости. Само кабели купувам , отделно зарядни и преходници. Да не говорим ако ползвате Апъл продукти с техните боклуци.

Глупако. За пенсията има банка , а пред пощата се редят само идиоти, като теб. Техническата ти грамотност е близка до абсолютната НУЛА по Келвин. Къде си видял кретени избрани в парламент да решават технически проблеми. За това има стандарти, които не се правят с гласуване от малоумници като теб по политически причини. Точно както Тиквоний Еднокнижний проверява качеството на изпълнение на асфалта на магистралата - с почукване с пръст. Това за теб е "стандарт". Неграмотността ти не извинение за глупостите които пишеш.

Эврапэйскый Союз, пак ли Стандартизация и Регулация?! Обаче, знаете ли, че те са Врагът на Иновацията! По същият начин, както Повторението е Бащата на Затъпяването!!

може и да е Майка на Затъпяването, в Брюксел и ЕС, половете са относителни, може и така и така---

Ябълките да му мислят.

Никой не ме спира да си купя АМЕРИКАНСКИ айфон.

Дошъл от фабриката в Индия

Проектиран в Америка, от американски архитекти.

Apple ни е клиент. С много интелигентни индийци работим. Но иначе китайчетата, които работят за продуктите им всичките са с iPhone. Шир потреба.

На днешно време, ако не е китайско не е оригинално. И това не е мантра, а за съжаление факт. Изоставате. "Американски" айфон....

Да бе, ще правят отделно за Америка.