Коментари - Учени контролират съзнанието на плъх | IT.dir.bg
назад

Учени контролират съзнанието на плъх

Учени от Калифорнийския университет в Бъркли са в състояние да контролират съзнанието на животни чрез промяна на активността на мозъчните им клетки.

Обратно в новината

Коментари - Учени контролират съзнанието на плъх | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плъхове и съзнание - якоо!

Всяко живо същество притежава съзнание (да не се бърка със самосъзнание, две различни неща са). Може би и цялата ни парадигма е грешна - може би съзнанието е самото ядро на реалността и се разгръща под различни форми и нива... и всичко всъщност е съзнание. Но едва ли тези учени в случая са чак толкова широко скроени. За тях е важно да се погаврят малко с природата и да го отчетат в академичния протокол. А това, че на практика не обогатяват с нищо науката, не е от значение.

Ако опитът е успешен, скоро ще им дадат право на глас на изборите ;)

А то мишките отдавна контролират съзнанието на учените ...

Новина е, че плъховете имат съзнание ! Хахаха.

Малко са им хората, та вече и плъховете взеха да препрограмират.

Господ направил Адам съавтор в създаването на творението - Адам дал имена на животните и растенията. Наследниците на Адам се бъркат в работата на Господ без позволение, което ще има много лоши последствия.

Ама много ококорена тая мишка на снимката бе...

И на тебе да ти ударят една клизма и ти ще си така.

Скептикът 8184, за да си поотвориш хоризонтите имай предвид, че няма научно откритие, за което да съобщят в пресата преди да е било изпробвано в течение на години, първо от военните. Така че, по-леко с иронията.

Това, за което ти съобщават в момента, се върти над десетилетие в пресата и все е на ниво мишки. Единственото нещо, което въпросните са постигнали, е да потормозят малко животинчето. Четеш заглавие "На крачка от дигиталното клониране!", пък то какво се оказва... че просто кметът на село Куртево е събрал пари за копирна машина.

Dobromir Dimitrow

Достигащата до нас информация според мен е тази, на която с позволили да стигне до нас. А информацията често се обърква допълнително с дезинформация и е трудно да се различи истина от лъжа!!!

Ти американски военен ли си, че знаеш това? Или го научи от пресата.

Ми кво чакаш? Слагай алуминиевото фолио на главата за защита и ще ги надхитриш всичките!

е те това правят и руснаци и американци от космоса с цялото човечество -пускат им мощни лазери от които хората изперкват и се случват убийства конфликти и побоища и още много други неща -депресии лудости и каквото се сетите

Цитирам "......се случват убийства конфликти и побоища и още много други неща -депресии лудости и каквото се сетите" Значи според теб преди хората да завладеят космоса и да изобретят лазера, такива не ща не са се случвали?

Па не се, ја! Ние сме освоиле вселената и сме откриле ласерот пред многу многу милениуми!

Ти знаеш ли, какво значи лазер? :D

лазер е нещо мощно което се пуска от космоса и кара хората да изперкват разбира се, що за въпрос

Тоя си мисли, че това Лазар скачащ с парашут от космоса и кара хората да изперкват като им шепне в ухото.

И не се казва лазер, а Лазар.