Коментари - ФБР арестува човека, спрял вируса WannaCry | IT.dir.bg
назад

ФБР арестува човека, спрял вируса WannaCry

ФБР арестува експерта, спрял разпространението на WannaCry.

Обратно в новината

Коментари - ФБР арестува човека, спрял вируса WannaCry | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви са тези проститии. Арестували го, защото продавал вирус, който не е пускал сам. Те и американците продават оръжия, с които други убиват, но това е позволено??

Е как ще спира вируса на ФБР той нормален ли е Такива вируси ги правят големите държави

Той не е спирал никакъв вирус на ФБР. (Между другото, ФБР не пише вируси; те понякога използват несаморазмножаващи се програми за шпионаж, но не и вируси - поради редица причини, на които сега няма да се спирам.) Той е спрял червея WannaCry, който е писан от някой, свързан със Северна Корея. Във всеки случай, човекът, който го е писал, очевидно е имал достъп до сорс кода на хакерските инструменти, използвани от т.нар. група Лазарус, която в миналото често пъти е хаквала в полза на Северна Корея. Нейна работа са, например, хаковете на Сони, на Централната банка на Бангладеш, на редица банки във Виетнам и др. Макар че лично аз смятам, че този червей е "частен" проект на някой от групата - т.е., този път зад него не стои Северна Корея.

Разбирам че северна Корея ви е новата опорна точка но те не са толкова силни в разработката какъвто и да е софтуер и за ваше съжаление доказателствата за участието на ФБР за доста.

Не са ти ясни нещата. Седни си!

Русия е единствената страна където хакерите дишат свободно ..

Хакерите са свободни в Русия само когато не пипат никого в Русия. Ако почнат да го правят, бързо-бързо ги прибират и там. Преди по-малко от година руснаците арестуваха 150 души от руската хакерска група, стояща зад банковия троянец Лурк, както и зад редица мрежи ботове и експлоатационни комплекти. Направиха го, защото онези съвсем обнагляха и почнаха да крадат пари и от руски граждани.

Тоя да не е от руските хакери? Или ЦРУ е решило да му сложи ръка, та да работи за тях..След като изгубиха Сноудън"_)

Само едно - кой и къде е създал вируса и съответно е понесъл небивали загуби, далеч от очаквания ефект.

Тази статия не е вярна сигурно е писано от Путин.Не може хакерът да не е руски пияница и убиец.Руски хакери са го направили и след това са сменили външния си вид и са станали англичани.Нека САЩ да им пуснат нови санкции.

Поредното доказателство че хората занимаващи се с защита от вируси са и създатели на същите.

Или че същите хора са спрели не точно оня вирус, който е трябвало? За това нямаше акъл да се сетиш, щото ти иначе много ги разбираш нещата, нали?

Тези обвинения срещу него са пълни глуости, вероятно резултат от работата на някой некадърен бюрократ във ФБР, комбинирани с клевета от страна на другия обвиняем (този, чието име се пази в тайна - така се прави, когато той е доносник). Едно от обвиненията (те са 6 на брой) е, че е писал част от кода на Kronos. Технически погледнато, това е така, но на практика са пълни глупости. Той е писал демонстрационен код, показващ как, по принцип, една вредителска програма може да прихване системни функции. Този код е open source и се намира на GitHub: https://link/MalwareTech/FstHook За негова голяма изненада, по-късно той открива, че някой е използвал този негов код в Kronos. Той самият не е автор на Kronos, разбира се; всъщност, документирано е, че през 2014 той самият е търсил екземпляр от него за изследване (нещо, от което авторът му очевидно не се нуждае).

сичко е наред. сега ще го наемат тихомълком да бачка за фбр и това е... майче не само руснацити крадяли банкови данни, а също и пари от банкови сметки я?

Маркъс отдавна сътрудничи на ФБР и на GCHQ (това е английската версия на NSA), въпреки че не работи за тях. Просто им предава сведения за активността на мрежите ботове по света (ИП адреси и т.н.). Даже е кандидатствал за работа в GCHQ, но не са го приели. Така че, ако онези искаха да го вебуват, нямаше да правят такива глупости, ами просто щяха да го помолят учтиво.

При все този акъл, тия си остават големи глупаци - да се събират в САЩ, на хакерски конференции... Ами елате тук, спокойно на някой планински курорт или на приятно морско местенце. Тук бандитизма е изключително популярен и гарантира издигане до примиерско кресло

Там са парите и клиентите. Това е причината да се трупат там. :-)

За него този арест беше огромна изненада. Той не го е очаквал, защото не е правил нищо лошо. Иначе нямаше и да стъпи в САЩ, разбира се.

Хайде сега, или ще работиш за нас или пандела. Май този избор ще му бъде предоставен.

то такива кат него бол, по-скоро пандела :)))

Бол са многознайковците тука... А това си е пример за много агресивно вербуване...

Пишете пълни глупости и въобще не познавате човека. Маркъс е гений и въпреки младата си възраст (той е само на 23), е един от водещите кибер експерти на Англия. Де да имаше повече такива като него... Ама не - "повече" са само простаците и завистниците, които пишат коментари по блоговете.