"Хъбъл" засне смесващи се галактики

Според учените 25% от галактиките във Вселената са в процес на сливане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, тези американци, навсякъде се врат носовете. Не оставят галактиките да се "оправят" насаме. И галактика да си пак няма да те оставят намира.

Нима още има невярващи в сътворенията на Аллах. Аллах е най-велик.

Здравейте! Абе Катаджии няма ли там бе ! Винетки имат ли тез Галактики! А че и ще се блъскат! Голяма глоба! Тука цифрата ще е Милиадди! Веднага се обадете на Бойко Борисов!

Новина от преди месец, Гогов сега се сетил да я пусне.

Което отхвърля теорията за големия взрив

Не я отхвърля. Всички тези сливания са в локалните групи от по няколко десетки галактики, както е и с нашата галактика. Част е от локална група от около 50 галактики, повечето от тях са т. нар. галактики-джуджета. В по-голям мащаб Вселената се разширява , защото на тези разстояния скоростта на разширение с константата на Хабъл , която е за мегапарсек е по-голяма от взаимните скорости на галактиките една спрямо друга в локалните групи.

Малийй, само след няколко милиарда години Млечният път и Андромеда ще се слеят.!Значи веднага питам ще поевтинеят ли панелките у нашенско тогава?

Нещото, което не знаят учените е, че нищо не знаят!

_stankow

Та сливащи, та смесващи. Точният превод на български е "сблъскващи се галактики". Но както и да е. Красиво е !

Това е спорно. Реално, сблъскване не може да има защото разстоянията между звездите в галактиките са толкова големи, че сблъсък между тях трудно може да се случи в класическия смисъл на това понятие.

Малей, Гогов, колко неграмотно си я написал тази статия... Точно в твой стил...

Еййй измислил го руснака :)