Илон Мъск отново се обяви срещу Facebook

Известният aĸтьop Caшa Бapън Koeн нapeчe Fасеbооk "нaй-гoлямaтa пpoпaгaнднa мaшинa в иcтopиятa нa чoвeчecтвoтo"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще се окаже че през цялото време Caшa Бapън Koeн се е правил на Илон Мъск - такъв човек няма.

Мъск се е правил на Борат?!

аз па смятам, че не е удачно един човек да изстрелва 70% от сателитите в космоса. Е не може така. Да се приватизира веднага Спейската.

Никога не съм имал, нямам и никога няма да имам фейсбук. Не мога да го туитна на Мъск, че и туитър нямам.

Завистта май не е само характерна българска черта :) :) :)

Да, и аз съм така!

имах акаунт за няколко дена и го закрих Преди доста години И внимателно чета когато разни сайтове, включително самият Google, а също банки и застрахователни дружества ми искат разрешение, да ми обработват личната информация Защото обикновенно искат много повече отколкото им е нужно за да съ свършат работа Четете какво подписвате хора

Нужен си ми жив, здрав и работещ.

Хаха, сетили се те, че един човек контролира.. Ами Гугъл, "търсачката", не е ли един друг такъв човек, и по-скоро не контролира ли тя доста по-отдавна новините и информацията;)

Аз имам акаунт, но не влизам често, В годината 1-2 пъти, да потърся познат, ако съм му изгубил телефона. Нито чета, нито публикувам, а ако прочета някъде нещо, не вярвам на глупости... Та кое не е пропаганда в днешно време? Навсякъде ти промиват мозъка, налагат ти стериотипи и се опитват да моделират поколенията... Та глупака вярва на глупости даже и по телевизията, та все едно с фейс или без

Хмм фейсбук и гмайл са двете неща които не ползвам, няма и да ползвам Гуугъл не е по добър от фейс и двете са продукт на американските служби Мъск е напушен но все пак му е останало нещо в главата

и аз вече нямам фейсбук. закриха ми и 15-те акаунта

Им го туряше направо в the Face?

И като четеш какво? Като не ти харесва каква и колко информация събират за теб какво правиш? Не се съгласяваш ли? Хе! Ами тогава няма да ползваш услугата, няма да ти открием сметка, няма да ти сключим застраховка. А на теб ти трябва тази услуга: компютърът ти забозил - трябва ти решение от някой форум, ще купуваш жилище - трябва ти кредит, трябва ти кола - държавата те задължава да имаш застраховка. Ще отидеш при друг? Ха! Няма други или и техните условия са същата набутация. Та какво точно променяш като ги четеш тия условия?!? Купил си си смартфон с Андроид или пък iOS- без регистрация и съгласие за личните данни си е просто много скъпа лампичка. Щеш не щеш трябва да се съгласиш да ти го набутат. Аз спрях да ги чета тия общи условия, за да не се ядосвам какъв ми го вкарват с тая лична информация.

Значи, когато му трябваха платформи за реклама, Фейса беше добър?!?!? А сега, незнайно защо стана лош!!! Защо ли? На всичките си познати винаги съм казвал, че социалнитe мрежи и облачнитe услуги са разузнавателни инструменти и рупори на платени идеи - да внимават какво и ского споделят и на кого да се доверяват. Безплатно е само "сиренцето" в капана. Моя акаунт ми служи единствено за срещите на випуска - някои от съучениците нямат друг познат начин на комуникация:)

Мен ми направи впечатление, че се оплакват от Facebook в Twitter. Все едно да пишеш по мухлясалите плочки в банята, че графитите по плочките в тоалетната са правени с л-йна.

Социалните мрежи са забъркани в престъпления системна злоупотреба със лични данни на потребители,безучастно предоставиха платформите си в продължение на няколко години като инструмент за вербуване на нови членове на алкайда,ислямски халифат и сродните им террористични организации,цензуриране на информация,предоставяне на конкретен контент към конкретни потребители скандалът със Кеймбридж Аналитика участвали във няколко предизборни кампании в САЩ и референдумът за БРЕКЗИТ...........и резултата глоби които те плащат и продължават в същия дух.Браво на Илън Мъск сигурен съм че още известни и публични личности ще последват примерът му.

Е не бе, как ще си трия профила.. а как да си снимам пържолата в ресторанта, ако нямам фейс? Зарежи ти... са.. друго си е.

ползваш ли? Службите се интересуват, ако има защо. Дреме им за някой без значение.

Мъск да не знае много, че като му спрат кранчето ще бута теслата с палетна количка. Да не ходи да се моли на Марк да го вземе на работа тогава