Илон Мъск показа "марсианския" Starship

След шест месеца космическиият кораб излита в орбита, а малко по-късно – към Червената планета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да това ви е стартъп и няколко тона шитни в гитхъб-а и етусиасти с изцъглени очи които да припадат от подобни презентации хахахахахахахахахахах...

Q2 - официални данни Тесла е на минус 408 милиона Всичките му начинания са на минус, добре че харчи парите на Наса и данъкоплатеца Шарлатанин, без визия.

На робите пак им завря на трибуквеника... Чудя се защо ли? Нали ракетите му бяха "втора употреба" Една американска фирма навря ...... великия Роскосмос ... Велик, велик... колко да е велик? Айде ся лаенето да започне, с нетърпение очаквам минусчета и коментари...

Не е ли по-лесно да се изстрелват автомобили - изглеждат по-истински и удобни - седалки, стъкло, астронавт вътре държи кормилото. Сигурно автомобилите са по-скъпи и решиха да изстрелват криво наредени ламарини, АМА ЛЪСКАВИ ! След 6 месеца! Този път дали ще спазят срока, или пак ще се учат от грешките си? Бая трябва да са се понаучили от тия грешки - преди 50 години ходиха до луната без грешка, сега решиха, че грешките са по-полезни от ходенето на луната. Жалко за старото поколение, което правеше нещата наистина.

най новата тенджера под налягане

СТига бе, тая алпака! Мен ще ме е срам да викна камерите да го снимат това нещо - изглежда като ракетата на ТинТин в Дисниленд! Брутално e просто - явно всички зрители са от самата фирма и са задължени да ходят и да ръкопляскан на началника си, че иначе няма да им даде премии в края на годината. Ако това стигне до космоса след 6 месеца - напарво отивам да работя в тая фирма - че сегашната ми прави ментета на мляко - що да не правя ментета на космически кораби!

Безсрамна пародия!

Безсрамна пародия са Роскомикс, които се мъчат да подражават на Мъск, който ги изрита мощно от бизнеса със сателити.

Докато не се измисли някакъв революционен двигател няма да има нищо съществено в мисиите до планетите. Така че никакъв междупланетен вид не може да има. Това е утопия.

Шарлатанин

Започна да произвежда електрически автомобили преди 5-6 годдини .Чак сега почти всички големи прозиводители на автомобили обявиха че се отказват от разработка на двигатели с вътрепно горене и бързат да преанстроят линиите си на електрически автомобили. Същото е и със пътвия Айфон преди около 12 години. Общо взето това са хора с визия които другите следват със леко закънение .....

Глупости НЕ започна а разрешиха му. Ако се разровиш в миналото ще установиш че през 80те години Дженерал Моотърс пуска на пазара 500 електрички и ДВЕ седмици по късно ги изтегля от пазара като изкупува обратно и продадените автомобили......... КАК така 35 години никой не се сеща да ги пройззвежда и изведнъж бум прави Мъск????

И кой му е разрешил? Пак някакви тъпи конспирации, а? Нещата са съвсем прозаични. Доскоро нямаше подходящи батерии издържащи на сравнително бърз заряд, с много цикли заряд-разряд, със сравнително компактни размери. Първата литиево йонна батерия илиза през 1991 г, а в Дженерал Мотърс не ползват такива батерии. И не е вярно че са били изтеглени 2 седмици по-късно. Изтеглени са години по-късно заради проблеми със зареждането и възникнали пожари. Освен това, за избягване на бъдещите разходи (за поддържане, части и инфраструктура за доставка и услуги в срок от минимум 15 години, изискван от щата Калифорния) се налага, съществуващите договори за наем да не бъдат продължени, а всички коли е трябвало да бъдат върнати в притежание на GM. Тойота Приус е също от това време и става доста разпространена в САЩ. Но електромобилите са имали твърде много негативи и за производителите и за клиентите, затова продажбите и производството са ограничени. Мъск обръща представите за електромобилите - те вече не са само градски коли, а със строежите на зарядни из цяла Америка те вече стават и междуградски коли, ускорения, пробег и издръжлвот показват съизмеримост, а някъде и по-добро отпревъзходство спрямо колите с вътрешно горене. Мъск показва на всички производители, че при добра кола електромобила дори вече е предпочитан от клиентите и че мащабни инвестиции са изплатими, ефективни и печеливши.

Абе Дада ти луд ли си занчи сам си противоречиш в поста обаче убеждаваш другите колко си прав ПЪРВО Мотокарите през 80те години батериите им издържаха на много заряди!!!!! ВТОРО Не му били позволили а.... АМА сегда през 2016 година започнаха да изграждат масово станции за зареждане не преди това нали. ТРЕТО предишният път в една друга тема ме убеждаваше че електричиките на Дж. М. била градцка легенда а сега започна факти да вадиш. Не си интересен в лъжите си!!!!!

Не става дума за разрешение . всичко зависи от технологичните натрупвания и хора с визия да ги осъществят. Много ясно че са правени коли с елктрически двигатели преди него както и тъч скриинове доста преди Аифон. Въпросът е да комбинираш технологиите и да го напрвиш масово и да промениш света.

ама ти май не прочете коментара ми от кой технологии зависи след като те са ги ПРОИЗВЕЛИ и ПУСНАЛИ на пазара и хората са си КУПИЛИ. кой точно технологини натрупвания липсват. Същото в момента е и бума с тротинетките има снимка на жена караща ел. тротинетка от 1913 години и единствената разлика е в размера на батериите. П.П. от 2008 година Тойота е изобретила кола с водороден двигател защо я няма на пазара(понеже говорим за промяна на света)

Ми има я на пазара. Тойота Мирай. Освен Тойотата в продажба са Honda Clarity и Hyundai Tucson

Дада ВЕРНО ЛИ Я ИМА НА ПАЗАРА. а нещо станции за зареждане където пишеш по горе ИЛИ и тук не става въпрос за разрешение (може би защото е Японска и ако утре МЪск реши да я произвежда може и навсякъде в Америка да се появят зарядни) или ти си я купи колата пък ше ти седи пред вас за красота. Ей обърка се вече.

Преди 35 гр България беше на първо място в света по производство на електрокари в света

Който продавше на загуба за да се сдобие с доларчета )))

Тва тенеке неръждавейка ли е? Много лъскаво! Ами дупка за прозорец никъде на се вижда.Откъде ще зяпат хората пушилката при взрива?

Ко Е туй КюМбе еее???

Ако тоя силоз за покорн, изобщо излети и не се взриви, ще си е цяло чудо. Внимателно му слушах речта на трози вълшебник Мъск, но това което обясняваше си беше чиста проба фантастика! Това нещо не е нито ракета нито е совалка, демек нито орел нито рак нито щука! Щяло да има криле които да му помагат при полета и управлението в атмосферата и щял да има много ефективно термопокритие....Оки, но какъв е смисъла?! Защо няма решетчести рули или реактивни сопла за контрол при полета в атмосферата и космоса...Ако беше совалка щеше да има нужда от крилете за създаване на подемна сила, при полета в атмосферата.Но понеже е ракета тия криле са допаълнителна маса и допълнителна усложняват конструкцията, защото и те трябва да имат термопокритие.. каквото и до ден днешен Спейс Х не с а демонстрирали, както и не обясняват как ще го прикрепят към стоманения корпус..а да не говорим че на тези криле, ще трябва да каца като опори на шаси. Значи тази ракета има криле които не могат да и създават подемна сила, но пък не е и совалка за да има нужда от тях. Какво, толкова ли не са чели разработките за носещ корпус като на руския проект Спирал или БОР-4, и техните краварски копия Дриим Чейсър? Просто можеха да направят целия корпус на ракетата по схемата носещ корпус., без цялата тази ретрофантастика....

Ами както навря Роскомикс в кучи... Така пак ще го навре. Та глупавия Мъски остави на Роскомикс само 4% от бизнеса със товари към космоса... ама му се смееха. А сега плачат. рИват, а такива като тебе се опитват да им вдигнат.... гордоста. Фактите са тези - Мъск преби цяла могъща Русия в ракетния бизнес - ФАКТ.

Изстрелването на ракетата става по изчислена балистична орбита, не и трябват тогава направляващи сопла.Тези перки предотвратяват ракетата да не се завърти като свредел и да стане като куршум, те служат за направляване на полета, както и всяка бойна ракета.Относно дизайна не бери грижа, там по този въпрос работят хиляди учени събрани от цял свят( сред които не си ти).Още в началото инженерите заявиха че това тестови макети, ест. че се гледат само аеродинамични и подемни характеристики.Бъди сигурен че като построят реалната ракета ще изглежда зашеметяващо.За всичките ти глупави въпроси, учените по проекта са се погрижили отдавна.Благодарение на хора като Мъск, след 15 години ще започнат да изчезват ДвГ и земята ще стане по-чиста.Ако не му се случи нещо на този човек, такива като него и Безос които харчат натрупаното за такива проекти и мечти, тези хора ще направят света по-добър, а ти все ще си задаваш глупавите въпроси като папагал.

Страхотен коментар само не съм съгласен че като изчезне ДВГто планетата ще стане по чиста, по вероятно да сане по мръсна. Защото едно е ДВгто да гори бензин или нафта а съвсем друго е централите да изгарят въглища. А за рециклирането на батериите там въобще е друга тема.

Ак 47 както по надолу си писал в един пост "Не съм ракетен инженер ..." което смятам изчерпва въпроса. Остави мисленето какво и как ще лети на ракетните инженери, седни удобно пред монитора и се наслаждавай на успехите/неуспехите. всичко останало с което пълниш форума е просто тролски бълвоч.

Ами ако спре да троли, няма да има копейки! Сигурно почти е събрал за нова Лада...

Троловете си лаят, на Мъск ракетите си летят... те това е...

а ракетите на Мъск се взривяват ли взривяват.Само колко красиво се взриви малката АНОМАЛИЙКА на Драгън Крю. После не можеха да съберат парчетата един месец.И въпреки че се опитаха да прикрият всичко, като изтрият записа от туба, пак не успяха да излъжат нормалните хората.

Е и? Ракетите пак летят, кораба се променя и пак лети... човека върви напред. Не може всички да вървят назад, като вас и господарите ви....

За разлика от Мъск, руснаците никога не се лялят глупости за балъците. Я сега кажи какво обясняваше Мъск през 2003г, а? Че до ДЕСЕТ ГОДИНИ, ЩЕ Е КАЧИЛ САМ ЧОВЕК НА ОРБИТА, А до 15 години ще е на Марс. Е НЕ Е НАПРАВИЛ НИТО ЕДНОТО НИТО ДРУГОТО ОТ ДВЕТЕ. Нещо да кажеш по въпроса?

Ами ще кажа - човека работи и постига успехи. Бавно, бързо - постига. Твоите господари, с какво ще се похвалят? С кораб на 70 години? С "Ще"? С какво?

Мухахахахахахахахаха...Ракетите му се взривяват през една! И ако не е Пентагона и НАСА да финансират "ЧАСТНАТА" Спейс Х да беше фалирала до сега 100 пъти.

Тъй, тъй. Взривяват се даже не през една, ами всичките до една. Сега удари един боярщник, изпей интернационала и лягай да спиш, че утре пак трябва да заработваш копейките :)

BajMihal

М да, затова сега Роскомикс искат да правят алтернатива точно на Драгон, щото се взривявал... Леле, колко си заблуден!!!

Това е тестов макет,не се коркайте.

Честно казано не виждам как това тенеке може ли литневн космоса а дизайна на това нещо е като дизайна на ракетите от комиксите за флаш Гордън от 20-те и 30-те години на миналия век. Един бог знае как si Родина миката при условие че целия корпус изглежда като кърпен с всичките тези некачествени заварки а да не говорим че няма никаква термална защита нито животоподдържащи системи нищо това е просто една бака с гориво която дори да стигне до космоса след това няма как да се върне.според мене това е поредната измислица на Мъск с която да вземе парите на глупаците които вярват в приказките от 1001 нощ. За какво са тези огромни стабилизатори които само добавят с допълнителна маса към конструкцията която и без това не е лека с използването на стомана както и за какво е това оперение тип патица в носа на кораба все пак това не е истинска совалка няма достатъчно голяма площ за да поддържа тази ракета в хоризонтален полет а за управлението да се използват толкова примитивни кормила за управление си е чиста проба неефективно.

Илон направи чудеса, ама това ми прилича на изработено от целофан.

показвате ни не калайдисан силоз

Руснаците правеха по добри трактори 50 години. Изглежда като детски модел от алуминиево фо лио

И що сега ползват само германски и американски трактори?

балона и рекламата е много дебела тук. до марс на този етап не може да се иде поради една камара все още нерешени технически въпроси - не финансови, а технически. Въпроса е колко народ вярва на тези глупости на мъск, като чета явно е много и то основно от по-младото поколение. За което няма разлика между кръг и паралелепипед примерно и все от този род. Ама карай акциите трябва да се продават

още ли не е литнал,те рашките вдигнаха техния през 57а

много стпътници дето щеше да прави нов интернет, или оня дето щеше да прави реклами вечерно време в небето?

До "Дада": Знаеш ли навремето в този форум се подвизаваше едно недоразумение с ник "Пъстър свят" и всички й се смеехме... Тя отдавна си подви опашката и си би шута, а сега ти зае мястото й. :)))

Колко много ракетни специалисти има тука, типично за България, чудя се само защо все още не сме построили своя космическа орбитална станция.

Яко! Колко ли фураж събира тоя силоз? :)

Ти колко можеш да изядеш?

Колкото кухата ти кратуна.

Тролската надувка "Дада" почна да хленчи след като за пореден път беше хваната в лъжа! И друг път съм ти казвал... и е време вече да го запомниш: На лъжата краката са къси!

Хванал си нещо друго и се кефиш, но така е при педеруските подлоги. И понеже беше разобличен като долен лъжец пак пуска нов пост за да замажеш лъжите си. И понеже си нагъл лъжец предполагам, че задника ти се удря всеки път като слизаш от бордюра.

Хахахахаха, че даже и се обиди, а?

Илонка Тунберг. Земята не се върти и не е „кълбо“. От какво се притеснява Грета, след като сестра ѝ Илонка скоро праща хората в „космическия вакуум“, където Слънце не огрява? ДИР.БГ ТРИЯТ КОМЕНТАРИТЕ МИ!!! -- ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО -- https://www.facebook.com/EagleAndWhiteDove 1000 лева награда за този, който ми покаже, че греша! Публично с много свидетели и лайв по фейс, тубата и където пожелаете. Може и по новините, но по-скоро Илонка ще кацне на к*ра на Марс, отколкото да допуснат мен по телевизията...

и кой нормален ще седне в това тенеке?

за филм от 50-те години по роман на Жул Верн, :)))))))))))

Таква бутафория не е имало още от времето на нямото кино. Така е като се стискаш и вместо дизайнер от Пиксар вземеш някой русувал само комикси за Батман.

Успех на Илон Муск и екипите му! Но пък от друга страна погледнато колко много проблеми има за решаване (от решението на които може да се спечелят даже сериозни приходи) на самата Земя, пък сме тръгнали да колонизираме Луна-та и Марс.

Прилича на реквизит от филмов декор от 50-те. Дано да лети.

Ама надали.

Ако този силоз за кукуруз, излети...качи се на орбита...маневрира и след това навлезе в земната атмосфера и се приземи и то без да се взриви докато излита или да пламне като клада и да се размаже докато каца....Тогава ще обявя най официално Илън Мъск, за най големия гении на всички времена и народи!

Тоя точно силоз няма да иде на орбита, защото ще лети първо на 20 километра височина, както е обявено и в статията, затова ли лицемерничиш? Другия "силоз" ще направи това което си написал, а той изглежда почти по същия начин (да, "силозите" са 2) но пак тогава ще плюеш на воля, щото инак няма да има копейки

Ако другия силоз е същия като този технологично каква ще бъде разликата е точно никаква една кръгла нула какъвто ще бъде и резултата

Каквото и да ти чета тъпите козяци до момента този бойлер е най-ниско технологичния и най античния кораб създаван от кравите и Мъск , и равнището на технологиите в този бойлер са на нивото на Фау 2 от втората световна война, ако не и по зле. Фабриката за спукани балони не спира да работи а балъците вярват и вярват

е имат напредък все пак . този е доста по лъскав и доста по-малко гюмоподобен

отивам аз на марс със празен силоз кукуруз да си набера

Относно безкрайните лъжите на "Дада": Според прогнозите приходите на Tesla може да достигнат до 6,4 млрд. долара през третото тримесечие, което е понижение от отчетените 6,8 млрд. долара година по-рано. Инвеститорите ще трябва да изчакат до следващия месец, когато Tesla ще обяви пълните си резултати за тримесечието. Трябва да се отбележи, че акциите на компанията поскъпнаха значително след обявяването на рекордния брой доставки през юли, като малко по-късно същия месец цените им се сринаха, след като Tesla отчете нетна загуба от 408 млн. долара. Според анализатори резултатите на компанията може да се окажат сходни и през това тримесечие. Според прогнозите приходите на Tesla може да достигнат до 6,4 млрд. долара през третото тримесечие, което е понижение от отчетените 6,8 млрд. долара година по-рано. Е? Пак те хванах в лъжа, а?

Лъжата и демагогията са твоят стил който е точно копие на тъпата съветска пропаганда която Путин възроди!

ХАХАХАХАХАХАХА! Разсмя ме от сърце, благодаря ти!

Колко пъти го хващах в лъжа не е истина. Дада е платен трол който пише глупости за да може да се трупа трафик. А по темата много ми се иска Мъск да успее за да има пак надпревара и развитие в космическите изследвания. Обаче както казах по рано дано да вземе да завърши едно нещо и тогава да ни поднася друго.

Съгласен съм за "Дада", слабоефективен трол е! А Мъск е принуден непрекъснато да жонглира с гръмки проекти, за да се държи на повърхността, в противен случай мошеничествата му нямат шанс и ще се отправи към дъното....

И къде е лъжата, лъжецо? Пак нещо фантазираш. Написал съм че приходите на Тесла за 2019 г се очаква да надхвърлят 25 милиарда долара, кое от това което си написал противоречи и опровергава това което съм написал? Ппросто си много тъпо парче и трудно схващаш написаното. И поради малоумие и незнание лъжеш нагло. Колкото до загубите то те се дължат основно на капиталови разходи от 2,5 млрд годишно. Обаче тъпаците явно си нямате понятие какво е това. И в момента Тесла продължава да строи и да довършва завода в Шанхай, закупиха фирмата "Максуел текнолоджи" работеща върху развитието на Суперкондензатори за 220 милиона долара и т.н. Тесла има имущество в терени, сгради, техника и др за над 25 милиарда долара при дългове от около 10 милиарда. След като завода в Шанхай бъде завършен тези капиталови разходи рязко ще спаднат, поне докато не почнат завода в Европа. Само че тогава вече ще има два завода бълващи автомобили и е много вероятно печалбите да покриват тези капиталови разходи

Хахахаха, говориш ми в бъдеще време "ще", "се очаква" "ще спаднат".... Аз ти давам реалнити цифри за тримесечието! Е??? Като ти казвам, че си просто слабоефективна тролска надувка съм до болка прав.... :)))

Ма пак не казваш къде е лъжата, лъжецо. Почна пак да пишеш тъпотии. Естествено, че ще говоря в бъдеще време за края на 2019 г. Освен ако при тебе не е дошъл вече. Че при путлерастската сган всичко е имагинерно, най-вече мозъците.

Дада Пак ще пробвам да водя спор с теб да кажем че си прав за тези прословути "Тесли" я кажи с колко км. се увеличи пробега на една електричка за последните 2 години. Да Мъск пройзвежда заводи и коли ама в този бизнес или си на върха с иновации или някой друг ще ти отнеме първото място.

От 300 на 400 мили се увеличи пробега примерно на Тесла S. Други въпроси?

Айде започна се с УВЪРТАНИЯТА иначе много обичаш да цитираш факти. 300 на 400 от кой модел до кой от коя година до сега??????????

на тегло тамън колкото да се сбере в силоза на мъск

Имаш късмет. Ако го събираше в руските силози "Съюз" ти трябваха поне стотина

ползваш ли старшипа по предназначение на перона

Руските силози съюз летят а краварски те бараки гърмят той затова НАСА праща своите астронавти с руските космически кораби съюз а не гърмящите бойлери на мъск

Руските падат редовно всяка година по 2-3-4 падания, гърмежа изследвания на океанското дъно. НАСА праща астронавтите с руските кораби за по евтино, докато се занимава с други работи. Преди месец-два пак изтрепаха куп инженери с гърмящи руски силози.

По-надолу един друг "гений" като тебе обяснява на какво му прилича кораба (на това, дето жените и джендърите ползвали), та си представих как рониш царевицата... Не те ли боли?!?

роня я,а вие с ваште меки неща и за това не ставате,само да надувате балони май ставате

Да, от село съм и се гордея с това, но очевидно знам кое от къде идва! А ти, като си гражданче, поне да беше завършил осми клас!!!

продавам балончета със дървени свирки за панаира на марс

много идиоти-специалисти в космическата техника се изявават в този форум, чо човек си задава логичния въпрос защо сме най-бедната страна в Европа при толкова много сиво вещество....Ами защото не е сиво, а...кафяво, съдейки по експертните мнения за едно уникално постижение на човешката мисъл!

уникално така е,ама не е дело сивото вещество на найлоня,а той само плаща за това,така че нека редакторчето да се поразрови и да спомене истинските мозъци зад тая ракета,а не само името на балонджията да споменава,дето спонсор му е наса

Е ти какво очакваш от дебилни идивиди, които дори качествени капачки за буркани не могат да направят! Завист, простотия! Ганьо Балкански!

малко известен факт от историята: в разгара на надпреварата към Луната между СССР и САЩ, една друга горда държава застава напъчва гърди и заявява смело: "Не ние ще сме първи на Луната". Тази горда, току що получила независимост държава, е Замбия дори иска от Юнеско (незнайно защо именно от Юнеско) 7 мил замбийски паунда за ракетна програма за да отиде на Марс. Строи сграда за обучение на афронафти, като тренировките включват търкаляне в барел от хълма за да симулират сложно кацане и въртене на въртелешка за симулация на безтегловност ... но най-страшен проблем се оказа че предвижданата за първа афронафтка в хода на тренировка забременява и родителите и я прибират... забавна история, та май и ние сме тръгнали по пътя на замбийците

Ние, българите?!... И защо? Или просто лаф-мохабет да става, а? Ако става въпрос за "ние, россияните", то тогава съм съгласен. Наистина росскомикс смело е поел по пътя на замбийската космонавтика.

в тоя силоз кукуруз ли ша сбират

Не знам за тоя силоз но твоя силоз със сигурност е празен и такъв ще си остане до смият ти край...... просто си безполезен и безмислен

Мъск си е Мъск! Ако имаше още 50 като него на планетата, до сега щяхме да ходим на уикенди на луната! Да е жив, здрав и успешен до дълбока старост му пожелавам от сърце!

че напоследък фариката за балони яко работи

прилича на дно друго нещо доста използвано от жени и новите модни жендъре

Че коя ракета не прилича? Особено на елементи като теб доста добре запознати с използването на тези другите неща.

веднага се лепна на нещото, нали чичо милиционер

Пимат, щото не е хубаво да ходи пеша в Америка човекът!

Не се е върнала. Но води с няколко обиколки ладата, дето руснаците я "изтреляха" с балон... :)

Аз пък много се "гордея". Толко много специалисти има в България!!! Гюм, кюнец! Добре, че сме ни, та да отворим очите на хората! И най-важното - няма област в която да не сме специалисти и винаги ...ама вингаи посочваме грешките на глупците. А сме построили...то космически кораби, то ракети, автомобили, реактори ...всичко сме направили и всичко ни е ясно и затова ни остава само на плюваме! :-)

Да го пълнят с CO2 и да го пращат към Марс. Хем тука да захладни, хем там да се постопли малко.

Пълнят го с метан, а не с СО2.

Не съм ракетен инженер но и най-простия и кух като лейка балък може да погледне дизайна на този кораб и на предходните ракети на Мъск ясно се вижда огромната разлика между Фалкъните и това произведение на бойлерната промишленост. Ако не друго фалкъните поне изглеждат все пак като високотехнологични продукти докато това нещо изглежда като ерзац ракета която има само една цел да хвърли прах в очите на хората , показвай ти че ето ние правим нещо и за пореден път да привлече балъци инвеститори които се хвърлят парите на вятъра само и само да спасят за пореден път от фалит Тесла и Спейс Х. Разгледайте по-внимателно снимките дори за някой любител е безкрайно ясно че това просто един кюнец пълен с гориво с прикачен към него двигатели няма нищо високотехнологично в него , дори няма прибиращо се шаси, а перките са като руските Катюши от Втората световна, и това нещо като цяло е на равнището на немските ракети Фау 2 от времето на фон браун който и създаде целата краварска космическа програма на НАСА.никъде не е обявено какъв полезен товар ще носи това нещо какви са животоподдържащите системи навигационната система има ли изобщо такова нещо като радиационни щитове защото един път излезе ли извън магнитното поле на земята всичките краварски астронавти ще светнат като коледна елха от космическата радиация.

АК 47: "никъде не е обявено какъв полезен товар ще носи това нещо..." В статията: "Височината (или дължината, в зависимост от позицията на Mk1) е почти 50 метра, а масата с пълно натоварване на горивото е 1400 тона. Корабът ще може да транспортира до 100 души при дълъг полет и да превозва около 100 тона полезен товар." Чукча писател, чукча НЕ читател... И да, едва ли са се сетили да сложат животоподдържащи системи! Добре че си ти, да мислиш вместо десетките учени и инженери, работещи в СпейсЕкс!!!

Чукче чукче и аз сега обясни дали тези 100 човека вече са летяли или май още не са защото едно е да казваш че ще отидеш на марс до 10 години както Мъски обяви през 2003г.и че до 2010 ще прати хора на орбита, и че ще отидеш на луната до 2019 година и е но е че ще прати хора на Марс до 2014 година и да не стане нищо от тях нали така чукча чукча писател но чукча не читател

Колко си на...акан ако знайш?!

Много точно си се описал как виждаш дизаина - най-простия и кух като лейка. И каква е разликата? Фалкъните са боядисани, а това е макет и като макет не е боядисан и лъснат. Защо да правят иделно изглеждащ макет за полет от 20 километра височина и дори за орбитален полет? Но както добре си се описал - най-простия и кух като лейка балък гледа дизаина, а не предназначението.

Прилича ми на макет, а не на действителен обект. С тези заварени листове е като тенекиения човек.

това е макет на гюм

Виж как ги разбираш тия работи, да бяха се сетили да те вземат тебе на работа да им покажеш верния път. Отде ви изравят бе.

Това Е макет. Само че дествйщ такъв за тестове. Този макет се очаква скоро да излети на над 20 км. За какво да го боядисват? За да ти зглежда лъскав ли? ТО и колите са заварявани, но като ги лъснат и боядисат изглеждат добре

Безкрайно безинтересна разработка!!!!! Да подкара първо Дракон-а с екипаж до МКС 2-3 пъти, да върне екипажите живи и здрави ... пък след това да ходи "след 6 месеца до Луната и Марс"!

да бе ! до Сатурн ша иде , да бере круши

Гениален човек! Мечтател и създател! Бъди жив и здрав!

нищо не създава . други хора са го занитвали и калайдисвали това

Добре че е родата ти, ейййй!!! Без нея Мъск е заникъде!

Все пак не мога да повярвам, че всичко ще се случи точно така. Или както се казва - А дано, ама надали !?

Защото си потомък на Бай Ганьо!

По добре на Бай Ганьо отколкото на фараоните с пирамидите ! :))

Защото си наследник на Ганьо Балкански, та за това!

Положението с "Тесла" е трагично и е нужен PR... и хоп ще летим в Космоса! :))

Това ли ти спуснаха като опорка? Тесла си върви прекрасно и вече почна производство в Китай. Приходите за 2018 са 21,5 милиарда долара, а за 2019 г. се очаква да са над 25 млрд. Като вече построи мощности за над 1 милион автомобила на година. И това било трагично!!!!????

Кога тръгва ?

когато го калайдисат цялото

Предполагам, че родата ти е приела поръчката! Бързайте затам, че пътя е поне 3-4 месеца с каруците... ;)