Илон Мъск прави военна версия на Starlink за Пентагона

Военните на САЩ ще имат свое съзвездие от хиляди спътници

Обратно в новината

Коментари - Илон Мъск прави военна версия на Starlink за Пентагона | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета коментарите, виждам че мнозина не правят разлика между сателити за комуникация и сателити за навигация.

Който знае английски и иска да получи точната информация, да чете в блумбърг. 70 милиона долара плащат за комуникационна услуга, а не да имат свои лични сателити, чукча не читател, чукча писател...

За какво по-напред ? То толкова струва едно изстрелване на Фалкона ?

Да разбираме, че за 70 милиона долара Пентагона вече ще си има StarShield, пък ако ще Мъск да не дава на Украйна StarLink, StarShield е нещо друго и за него имат думата само военните. на кого дали и кога да дават достъп За фантазьорите, че Русия има топки или възможности да сваля спътници..Техните (руските) спътници ще бъдат свалени до един за 1 час - малко са, големи са и са лесни мишени....през това време я са успели да свалят 100-200 от StarLink, я не а вече като нямат нито един спътник няма и да моагт да насочват никакви оръжия към останалите американски спътници....Не са заблуждавайте не са чак толкова глупави руснаците, макар и да не пращят от интелект...

Атомен взрив в ниска орбита и старлинк капут!

Глупендерите така и не осъзнахте че при използването на първата ядрена бомба ще се получи отговор от множество такива по обратният път. Мисленето не ви е сила.

На изрожденеца само от бомби, взривове и разруха са му сънищата. Той нищо градивно не може да каже.

Едно време се говореше за графитни бомби за блокиране на отбранителния щит на рейгън. Руснаците имат евтини решения за блокиране/унищожаване на сложни системи.

Че ако започне такава глупост със сваляне на сателити - цялата околоземна орбита ще стане неизползваема заради парчетата от сателити. Гледай пак "Gravity".

а на кой да обикалят сателитите...на джуджето ли? дано да доживееме красивия миг в който нямаме нищо общо с братушките, комунистите...и техните крадливи деца...

Нали вече нямаш ! - я си виж правителството - до един американски верни кучета ! Изгониха руските дипломати, поповете - всичко точно ! Какво още ти пречи ?

Има достъп до тези сателити отдавна. Само умствено изостанал, може да мисли, че ще позволят на мъск да направи нещо такова без достъп за тях. Мъски е само лице за пред светът. Как намери пари за космическите програми. Една бърза проверка и ще се види, че той работи с пари на правителството и ВПК. Безплатен обяд няма.

"Пентагона има достъп до тези сателити отдавна" е едно, "Пентагона има свой собствени сателити които само те ползват" съвсем друго!

Ще получи терминали. Сателитите ще са с двойно предназначение. Поне така е написано. Ти как си го разбрал е друго. Никъде не пише, че ще правят изцяло нова нова мрежа. Аз написах, че те и сега правят същото. Само го съобщават официално.

Той още роудсръра не е пуснал щял да прави

Дрънчи по руските глави в Украйна и сега и то как. Доказа се като концепция, сега ще получи за това, което вече има и пари от военните - в замяна няма да може да му хрумне пак да регулира достъпа им.

САТЕЛИТОСФЕРА.............НЕМА ЗАКОНИ МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО КОЙТО ПРЪВ НАСЕРЕ У КОСМОСА ОСТАНАЛИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ........ОСИРАНЕ БЕЗ ПРАВО НА ПОЧИСТВАНЕ КОЛКО ХИЛЯДИ САТЕЛИТА ИМА В КОСМОСА ЕБИ МУ МАЙКАТА ГА ПОЧНАТ ДА ПАДАТ ВРЪЗ ГЛАВИТЕ ИМ ТОГАВА ЩЕ ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА НА ТИЯ АЛЧНИ СОДОМИТИ,СЕКВИ ИЗРОДИ КИТАЙ,ИНДИЯ,РУСИЯ.......ПЪЛЕН БАТАЛ У КОСМОСА ХАОС ДЪРЖАВНО КОРПОРАТИВНА МЕШАВИЦА....КОСМИЧЕСКИ МИШ МАШТ ЕМА ЗАКОНИ НЕМА НИЩО КОЙТО МУ СКИМНЕ .......СЕРЕ

От далеч си личи, че си поредният трол, лаладжия. Сателитите на Мъск с изчерпване на горивото си падат в атмосферата и изгарят.

А другите сатрлити ко праат да чуйме

Кои други сателити, говедо? Обсъжданата новина е за сателитната мрежа на Мъск. Трудно ти е да разбираш, какво четеш ли? Не мога да ти помогна, нямам ценз да се занимавам с умствено изостанали индивиди.

Малко сателити имат гориво....повечето са военни....сателитите не се движат с гориво мозък...чети малко за физика и тогава дрънкай глупости....сателитите които имат гориво го използват само за да си коригират курса ако се наложи...повечето сателити са на геостационарна орбита...а прочети и за нея какво е...а сателитите на Мъскинина са ниска орбита практическив атмосферата и свалянето им няма да засегне военни сателити най-мнго граждански да засегне...

Спътниците Starlink са снабдени с електростатични двигатели, работещи чрез ефекта на Хол, с използване на криптон. Собствените двигатели позволяват на спътниците да повдигат орбитата си, да маневрират в космоса и да слизат от орбитата в края на техния полезен срок на действие. Теглото на спътника е около 260 kg, формата е във вид на плосък панел. Спътниците Starlink използват данните от системата за следене на космическия боклук на Министерство на отбраната на САЩ за автономно изпълнение на маневри, с цел да се избягват стълкновения с космически отпадъци и други космически апарати. На всеки апарат са монтирани 1 слънчева батарея, 4 фазирани антенни решетки, датчици за ориентация по звездите.[10] Да не се информираш не е проблем. Но да не се информираш и да даваш авторитетно акъл, това вече е голям проблем. Също така показва и голямата ти простотия.

И стават военна цел...

Като училищата и детските градини.

Да, ако можеш да им направиш нещо. Те и сега са, в Украйна вършат добра работа. Кой от хилядите ще удариш първо и колко трябва да свалиш, за да постигнеш някаква цел. Интернет е създаден с DARPA финансиране точно за да няма една цел, която да поразичш и да прекъснеш комуникациите. Колкото и малко да са останали ако има някакво трасе трафикът може да бъде пренасочен.

не ти трябва да удряш кой знае колко - само трябва да ги удариш в орбиталната им сфера - боклука ще повреди над половината за няколко седмици. Последният път китай като изтряска собствен сателит - космическият боклук се удвои . И понеже Старлинк са на ниска орбита- ще е късмет ако след това успееш да изведеш по-високообикалящи сателити....

Какви отломки бе, човек? Старлинк е на ниска орбита. Като им се изчерпи горивото падат и изгарят в атмосферата. И да взривиш един, два, парчетата ще паднат, няма да останат в орбита. И ти гарантирам, че Пентагона ще пуска в пъти по бързо малки евтини сателити, от колкото някой би могъл да ги сваля. Единственият вариант да е рентабилно свалянето е с някакво лазерно или електромагнитно оръдие, но това все още е в сферата на фантастиката.

За тези пари по-скоро пентагона си купува годишен абонамент за интернет а не спътници. Евентуално доработка на приемника.

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами----- https://urlis.net/biocom

Така е - сега сестра ти не иска да си ходи.