Илон Мъск: SpaceX ще кацне на Марс това десетилетие

Ракетата Starship стои в основата на създаване на база и колония на Червената планета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че ми кацне на уиййооо...

Пожелавам му да кацне в компания с останалата върхушка, с ония неговите ракети, които се разбиват при кацане. И нашите юнаци да не забравят да вземат....

Матрьошките си лаят, прогресът си върви...

Заглавието е подвеждащо и ГРЕШНО! Трябва да се чете: Мъски ще кацне на Марс...ТОВА СТОЛЕТИЕ, някога...ЩЕ..ЩЕ..ЩЕ..Може БИ! И по вероятно никога! То той трябваше да е на Марс още преди близо десетина години...На Луната да беше кацнал още преди 4-5 години....А все каца там само в полюциите и мокрите сънища на БГ козацките помии! Факт!

Гроздето е кисело а?

Викаш не било кисело а! Как да не е! Ей всеки бидон за зеле на Мъски за Марс нещо все не каца и не каца..Та ко рече? Че гроздето НЕ било кисело а?

Заглавието, тъпако, е цитат на Илон Мъск. Съответно няма как да е грешно. Никога не е трябвало да бъде на Марс преди десетина години, нито да каца на Луната преди 4-5 години. Това са твои малоумни фантазии.

Най-важната компонента не са двигателите, а здравият разум - тук тотално липсва и е изместен от PR-a.

Много съм притеснен за саксиите с мечо ухо, които трябва да се закарат до Марс и там да се пресадят, защото тоалетна хартия, вода за външния нужник и за подмиване надали ще има.

Ако инвестираха тези пари в изкуствен интелект отдавна роботите да са построили всичко

Недей очаква креативност от изкуствен интелект. Човек не може да създаде нещо по висше от него самия.

не се изисква - просто строежи по шаблон, без човешко участие. Отиваш на Марс - квартирата ти готова! :)

На африканчето пак му се обаждат старите болести.

Къде е лудата Гретхе, да спре това разхищение на ресурси?

Очаквано не ти се размина олигавянето и тоя път. Гълтай лекарствата и кротвай да не отиде пак работата и до преобуване.

А! Ето я лудата Гретхен от БГ!

Бат Илончо си осигури парички за още 10 години.

Доколкото съм информиран, Луната ще бъде трамплинът, от който ще продължат за Марс. Искам да кажа на американската перална на пари, който скоро писаха, че бил забогатял с още 100 млрд.$ за 2020 - та - нека първо си създаде база на Луната, пък тогава нека мисли за Марс. Кацането на “Аполо-17” на Луната бележи края на полетите до естествения ни спътник. От онзи 11 декември на 1972 година повече не сме посещавали Луната ?! Какво им пречи вече 49 год. да забравят за Луната, а господин милиардере ? Нещо ви плаши ли и какво е то ?!

Защо не отидат на Лунат? На три дена път е.

Ами те и да идат първата ти работа е да кажеш че е измама :) и фотошоп слава богу света не се интересува от мнението ти.

Нека идат! Ще видим какво, ще кажа!

e dobre che se interesuva ot tvoeto mnenie .

Как една фирма като Тесла, работи 17 години на загуба? Дада си прави фирма. Купува един гвоздей за 100 000 лева. Как се излиза на загуба? Продава гвоздея за 90 000 лева. И така 17 години.

Това че си кукурузен тъпак обяснява всичко. Объркал си нещата, а заводите никнат от нищото за теб. На загуба е сче-то-вод-но, То и аз съм на загуба 17 години, щото си купих апартамент преди 17 години. Ама сега като го продаодох, какво стана бе идиоте?

Има едни парички в бюджета на НАСА , дето трябва да се усвоят Те пък са част от бюджета на САЩ. Той пък се формира от данъци. Данъци плащат военните фирми проидводители. Ние плащаме прадварително на тези фирми.

ми иди и ти зобай от НАСА ... :) ... или от РОСКОМИКС ... ? нали е лесно

Ходих. Казаха, че не съм поканен! Ха ха ха ха!

Отрицанието на русофилите явно за всичко,което е ново и напред от Русия. Стига бе мужици,разпадате се . План Рейгън 2 ще довърши Р Ф, както План Регън 1 Скапа СССР и СОЦА!!!!!

До един с право изнервен насаджия по-долу: Сельо, знаеш ли колко е смешно нисша форма на живот като теб да говори за нормалност? Гледа ли срутването на Кулите преди 20 години точно? Видя ли, че бяха взривени? Ако не - значи имаш нулева интелигентност. Същото и с абсолютно грозно и смешно фалшифицираните клипове на Аполо "от Луната". Ако можеш да го гледаш това и да му вярваш, значи просто не ти е писано да си умен и преуспял в този живот - какъвто съм аз. Ти си жалка масовка - и тъп дори на фона на масовката, щото у нас поне 50% инстинктвино знаят истината. Аз вярвам само и единствено на очите си.

Трябват му повече инвестиции, за това е цялата олелия. То беше 2023, .... виж след 5-6 години казали 2040-2050.

Същите коментари се опитвахте да пробутвате и преди няколко години - за Тесла! Ама ядохте теслата там и млъкнахте по тази тема, сега пък за SpaceX сте се загрижили!

Пикаят газ от мъка и грачат, нека си грачат. Светът си върви напред а те лаят подире му, съдба.

ta ne te razbrah za teslata?kakvo kazvash che e samo 1(edin) % ot vsichki prodadeni koli v USA,dali zanesh tova be momchentze.

Некъв идиот в съседната марсианска тема: Само един въпрос. От къде знаеш, каквото и да е за Марс? От спътниците и сондите на НАСА? Ми нали лъжат. Може пък на Марс да си има и облаци и реки и треви и всичко останало. Няма как да знаеш, щом информацията идва единствено от лъжливата НАСА.... Моят отговор: Баси колко нагли и смешни стават в неграмотността си НАСА зомбитата... :) А да си чувал за Галилей, още през 17ти век? А за телескопа, още преди това? До средата на 20ти век - много преди да се пръкне гнусната еврейско-престъпна НАСА организация - вече се знаеше абсолютно всичко за Марс! Откъде мислиш, че те, НАСА, ВЗЕМАТ информацията, която да наподобяват във фалшифицираните си клипове и снимки? А за Луната? И за там ли разчитаме само на некадърната НАСА - а не на очите си? :) Защо във всички "документи" на НАСА Луната е сребристо бяла (хахаха пълни загубеняци и нещастници насаджии), а чак когато наскоро китайците реално стъпиха там, се видя, че е КАФЯВА? Подсказка: защото насаджиирте, също като всички други, които не са били там - са гадаели само по наличното инфо. Около Марс в момента знаеш ли колко държави имат наблюдателни апарати в орбита? Но просто нито една от тях не е достатъчно нагла да лъже, че може да ги приземи успешно... само и единствено вечните еврейски лъжци НАСА, които са горди и се хвалят, че от рождението си лъжат и мажат и че нито една лъжа не е достатъчно голяма за тях.

Я да си гълташ лекарствата и да не вряскаш все същите идиотщини бе.

Ей, ако ти плащат на дума, добре си заработил този път - стига работодателите ти да плащат и за некадърно написани глупости, на които никой няма да се върже! НАСА лъжат - добре, щом така смяташ: всеки има право на мнение. Ама и ти живееш в голяма лъжа да знаеш: не им вярвай на тези, които се опитват да те убедят, че си нормален - лъжат те!

Сельо, знаеш ли колко е смешно нисша форма на живот като теб да говори за нормалност? Гледа ли срутването на Кулите преди 20 години точно? Видя ли, че бяха взривени? Ако не - значи имаш нулева интелигентност. Същото и с абсолютно грозно и смешно фалшифицираните клипове на Аполо "от Луната". Ако можеш да го гледаш това и да му вярваш, значи просто не ти е писано да си умен и преуспял в този живот - какъвто съм аз. Ти си жалка масовка - и тъп дори на фона на масовката, щото у нас поне 50% инстинктвино знаят истината. Аз вярвам само и единствено на очите си.

abe Krasune mlukni ,che si smeshen ,po dobre si izburshi byaloto okolo ustata.

Боклуко. Всеки може с просто око да види че Луната е сива. Дали това става от 400 000 км или от 1 метър цветът е един и същ. Само малоумен идиот може да твърди че е кафява. Друг е въпроса че няма нито една китайска снимка с кафява Луна. Напротив китайските снимки дава един и същ сив цвят на Луната, като тези от Аполо. Дори снимките от кацаният са идентични. Няма нито един документ на НАСА, в който Луната да е описана като сребристо бяла.

Дообре. Аме съгъ, бай Пън кат спре финансирането, щот това е мечтата на Обама, не неговата? И кво ше прави на Марс? Ше сади дръвчета? Или ше тепе конкурентни апаратес?

Илон Мъск няма нужда от финансиране. Той е богат като елитна държава. 160 милиарда долара. Той финансира.

моля? има само дългове! НЕ Е ИЗКАРАЛ ЕДНА ФИРМА ДЕТ Е НАПРАВИЛ НА ПЕЧАЛБА! Той е новия енрон. Избегват грешката да го фалират, като разпростират в различви зейности. колите са на загуба: пише се за кацането на марс. НАСА реже парите за марсианците - почва се шуми осоло успешната продажба на въглеродни емисии. АКО ГО ОСТАВЯТ БЕЗ СУБСИДИИ И ГО МАХНАТ КАТО РЕКЛАМНО ЛИЦЕ НА "ПРОГРАМИТЕ" ИМ - ШЕ ИМА ЕДНО 300 МИЛИАРДА ДЪЛГ И ФАЛИТ НА ВСИЧКИТЕ МУ ИНВЕСТИТОРИ. НАЙ-ГОЛЕМИЯ МУШЕВИК НА НАШЕТО ВРЕМЕ.

Колкото кацнахте на Луната, толкова и до Марс ще стигнете, пускай те Холивуд пикчърс през НАСА и да се знае, може на кой да ви върже

да ходят и да кацат на Луната! Защо спряха?

Съветският трол ще се пръсне от завист. Мъск да вземе 2-3 рушняка на спейса, че да се успокоят и да си пият водката без да нервничат.

нали не си мислиш, че руснаците, не сте проверили следите от кацанията на Луната?

Как се проверяват несъществуващи следи:)

Модерен крадец, ще ще ще Има ли будали да му вярват?

вие алкашите сте по ЩЕтата

Не вряскай а си гълтай лекарствата.

колко трябва да си прост и необразован че да вярваш на тоя мошеник. На Марс няма атмосфера, пътува се около 8 месеца....и ква в края на краищата ще прави там.кво ще ядат тия пътници, кво ще дишат, къде ще серат. колко гориво требе. ми за обратно? НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ПРОЗЗЗЗ.

чукча писател, чукча не е читател. Вземи и прочети новината преди да постваш глупави коментари.

Schilo

Товари ястребите на янките и заминавайте

Абе стига сте показвали тоя ненормалник, дръжте си го там в америка и му се радвайте.

Показвайте ни само гения Путин с дрехи прилепнали като на гей. Черна завист, бе Митрофанова. Ще ти се спука жлъчката.

Кому е нужно... Имаме страхотна синя планетка, която страда единствено от човека.

Така е, планетата страда заради такива идиоти като тоя и оня другия бил Гей.

Имали сме страхотни коне и каруци, кому е било нужно да измисля парна машина, ДВГ, ел двигаатели

Може и на моя да кацнете. ....То колко вече ,,са кацали,,!

става по-зле след всяка изминала година по образователен, морален, финансов и какъвто се сетите показател... Цигани и джоревци са половината от младото население в държавата, висшистите бягат дори по време на лок-даун, тези които си остават тук се наркоманизират, чалгализират или алкохолизират, спорта ни е в покъртително дъно. Една добра новина няма от новините в България, само траги-комедии. Не знам какво повече да кажа.

следиш грешните "новини" и си паднал жертва на хибридната война

Ами, да ти кажа не гледам детски сериали, фантастични филми, музикални канали и не чета жълти вестници, би ли ми споделил каквато и да е положителна и същевременно важна новина от България?

Всеки ден излизат наистина важни и добри новини за България. Тях обаче няма да ги намериш по хибридните сайтове.

Това не е отговор на въпроса ми, а са празни приказки... Освен това само излез навън за малко, без да гледаш или четеш каквото и да е и погледни реалността малко, мизерия, мизерия и още мизерия. Ти ако живееш извън България, може би не вдяваш за какво ти говоря.

ма мисли ли някой за това. чакат ни страшни дни.мангалите са нечовеци

Принципно кацането не е невъзможно, но ще трябват много по-големи субсидии от досегашните. Колонизацията на Марс обаче е невъзможна, тези които отидат там или трябва спешно да си намерят дълбоки пещери, или ще умрат от лъчева болест до няколко месеца.

Българската нация е селска, управлявана от един голям кривоглав селянин.

не ни дреме за мисловните напъни на рушлямските терористи

Передай в москву - "Батута работи!"

е американски педал.

хахахахаха

По-добре американски педал отколкото азиатска ватенка...

По-точно е южноафрикански.

България е една селска нация.

Не са само селска, а и откровено проста!

много зависи от нивото на троловете, делегирани към този руски гибриден сайт.

Очевидно над 90% от коментарите - които не съм и поглеждал - са на наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър, Мъск е отключващ фактор на обсесивно-компулсивното му разстройство. Не знам доколко е практично да се правят заключения за цяла нация на базата на един пациент на психиатрията.

Натовари всички наивни овце и да ви няма... С еднопосочен билет...

Те и да искат няма да може да се върнат...

Спейс Хикс ще ми кацне на хуя..

руските тролове вече дори не се криете

Кво да се крият,педалите на путьо...

Омраза към успелите.

това са руски тролове

Вярвам ти. Българинът се радва на космически успехи. Руският трол заработва копейки за вечерната водка.

При реконструкцията на центъра на Роскосмос са откраднати милиард рубли Главната прокуратура разкри мащабни присвояване по време на реконструкцията на стендовете на Научно-изпитателния център на ракетно-космическата индустрия (SRC RCP), главен център на Роскосмос за изпитване на тестове с ракетни двигатели с течно гориво. Кражбата на около милиард рубли, отпуснати за изпълнение на заповедта за отбрана, е била открита при проверка на изпълнението на договора между RCP RPC и изпълнителя, който е бил „Москапстрой“ LLC, съобщиха пред „Комерсант“ източници в правоприлагащите органи. Инспекторите установиха, че изпълнителният директор на Роскосмос за строителство Алексей Бородин и директорът на отдела за организиране на строителството на държавната корпорация Владимир Мешков, които бяха назначени на длъжности през 2017 г., се съгласиха да осигурят победата на Москапстрой в затворен конкурс за реконструкция и техническо преоборудване на базата на пейката на SIC RCP. За тази цел през март 2017 г. Бородин подписа споразумение с генералния директор на RCP RCP Олег Галайда, прехвърляйки правомощията на RCP RPC да сключва и изпълнява договори от името на държавната корпорация при извършване на бюджетни инвестиции в това съоръжение. Няколко месеца по-късно те подписват друго споразумение, съгласно условията на което Роскосмос поема правомощието да проведе конкурс за избор на изпълнител за тези произведения.

Така става като се държат по шкафчетата.

Алкаша хванал да държи сметка на Мъск, къде си харчи парите! Хахахахаха

Муск хахахаха

а бе пак ще наблюдаваме поредния взрив на мъскобидона, и пак ще има Columbia Pictures представя - До Марс и обратно .

Мъск да заминава с първия курс и ИЧ да се не връща :D

По света има милиони умиращи от глад и още повече живеещи в мизерия. Мъск разпространяви химерични идеи от които нито една няма да се осъществи, а и да стане, ползата за човечеството ще е нулева. Целта му е да прави пари от безумните американски инвеститури, лакоми за бързи печалби.

КОЙ си ти, да казваш на някого как да си харчи парите?

Бедняк, има ли кинти за баничка?

и да нахраниш няколко африкански циганина не е от полза, по-добре ги научи да ловят риба.

Прототипът на "марсианската ракета" на SpaceX експлодира при кацане (видео) баси стигна до марс и гръмна

За това са тестовете.

руски боклук недоклатен

Ганьовци, не се притеснявайте за Мъск! Мислете за изравнителните си сметки, които съвсем скоро ще ви дойдат. Това е вашата житейска грижа и проблем! Хахахаха!

Кирльо, прибирай се в кашона на топло, че замириса. хахахахахахаха

Хахахахаха, слушам Андрешко! А ти плати ли си данъка на бракмата, че до 5-ти Април имаш 5% отстъпка, хахахаха. Да не рИвеш после. А, и да не пропуснеш предаването на Славчо по 7/8 ТV! Малко да развеселиш черната душица от битовите си драми. Утре да 'идеш за газчица да сипеш в бутилката, че и тя поскъпна, мъка, мъка, мъкааааа :DDDD

Кашон, тъжно и празно ли е в душата ти? МУУУХАХАХАХАХАХАХАХАХА

Въй, остави сА! Рошко, за мое щастие, последните 20 години се постарах да ми е доста широко около врата и колкото повече свобода на душата и бита съм си направил, толкова по-жалко изглеждате като Ви погледне човек. Тъжен е живота на 80% от българските душици, но то им е глупостта и невежеството, не от друго! АйдИ бЕгай да лЕгаш при шопаро

Хаха,евала...

И какво ще правят на Марс? Да пратят кораба в Сахара или в Антарктида. Огромни територии в които поне има въздух за дишане, а и ще могат бързо да се приберат, като се поосвестят от еуфорията.

Поредният ненормалник като Бил Гейтс, ояден боклук, който диктува и променя природата, докато ни затрива. Все филантропи: Сорос, Гейтс, Мъск, Безос...

Променя ти простата необразована кратуна, която срича пред конспиративните сайтове за заблудените Овце

Единственото нещо за което го харесвам Илон е че натри носа на самозабравилите се Мурзилки и им показа че живеят в каменната ера и са тъпи пияници!

Скоро тоя луд ще ти докара на крака каменната ера и ще й се насладиш... С неговите побъркани опити...

Не са пияници а алкохолици!

аве те едно време и със совалките уж им бяха натрили носа и кво? де са им совалките ве цървул безмозъчен и тъп трол... хахаха

То вече са кацали и разбивали неща на Марс, така че това едва ли е проблем. След като го зафичиш от земната гравитация, нататък е уж във вакум и ще си лети докато не бъде прихванато от нещо, като гравитация или/и се забие. Дори трябва да е по-лесно кацане там, че гравитацията била 38%, но трябват разни изчисления и преценки. Хора изобщо не трябва да се пращат. Някои изобщо не осъзнават, що за ужас е това. Ако сте сега на Марс, какво ще правите там, освен да се борите за оцеляване и при първото непредвидено нещо умирате. От студа може да ви се наложи да си режете сами крайници, както режат на алпинисти. Какво ще дишаш, пиеш, ядеш, та дори къпеш. Предполага се, че и могат да се побъркат хора там.

_stankow

Хората се побъркват още при полета към Марс. Няколко пъти го тестваха. Затворено пространство колкото космически кораб, 4-6 човека. За 6 месеца. Накрая се изпотрепват или психиката им става на парцали.

Всичко това е така. До Марс може да се ходи много по-бързо, технологията я има. С нашите технологии в момента ще пътуваме много време.

Ненормален педал, който може да съществува само в ненормална държава.

А междувременно дачата на Рогозин удвоила размерите си. Хахахахах

Хахахахаха - горчиво ще плачкат тази вечер тукашните насаджийчета и мъскчета... :) Не знам защо така лошо им го зач*каха... Те миличките си бяха повярвали че аха-аха ДОГОДИНА ще стъпят и на Луната, и на Марс! А сега какво се оказва - най-рано след десет години! А то където десет години - там и двайсет. А след двайсет години няма да са живи повечето от тях, или ако са - Марс ще им последната грижа... ;)

Край на Малдивите и Занзибар Марсиянско кафе със ски и плаж на сухо + снимка със Земята в кадър за последно преди Галактическото погребение!

Те с покачването на океаните Малдивите може да си изчезнат, че най-високата им точка била 2.3 метра над водата.

_stankow

При най-лошият сценарий на затопляне океанът ще повиши нивото си с 1 метър до 2100-та година. Повече от достатъчно време да се донасипят малко дигите. Гретенчето да се плаши, Малдивите ще се оправят ! Холандците - още повече !

И кво като кацнеш на марс? Х-я ли ще ми търсиш там?

що да не кацне? Вече си изпрати и колата там.

И като я изпрати тя да не би да стигна?

Супер! Засега там не са открили вируси нали? Може ли и аз да се кандидатирам за заселник? Ако трябва, ще си направя пет отрицателни PCR теста и ще живея един месец под карантина, само и само да ме вземат в космическия кораб за Марс! Не ми се живее с маска повече на Земята, а ако на Марс направят кислородна атмосфера няма да ми трябва скафандър!

Заминавай!