Коментари - Индия триумфира с първата си мисия до Марс | IT.dir.bg
назад

Индия триумфира с първата си мисия до Марс

Индия успя да изведе успешно в орбита около Марс космическата сонда "Мангалиан", съобщиха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Индия триумфира с първата си мисия до Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мангал на индийски означава късметлия и щастливец.а циганите произлизат от племе което идва от днешния щат Раджастан в северна Индия

След успешната мисия "Мангалиан" следва "Циганиян" ;) А иначе - евала на индийците!

Ша омиришат Марс на къри.

Всички тези мисии развиващи технологията на съответната страна имат една цел - военно превъзходство и присъствие на световната сцена. Днес Индия, утре Пакистан и т.н. като се наредят ядрени, ракетни държави една до друга и ще чакаме коя първа ще натисне бутона.

Само като видиш името на сондата и става ясно -Мангалиан :))

Къф метан ше търсят, жилезо, жилезо да търсят.

Ма там има много джилязу! Виж - целият Марс е червен от ръждата! Току-виж - избледнял след Мангалиан...

Сега по "мангалиански" ще има 3 дена и 3 нощи триумф!

Сигурно скоро циганите, няма да искат да ги наричат роми (което е индиска секта с нисък статут), а мангали. И ще викат: - О юроде, що се срамиш да се наречеш мангал! ;) А аз се чудех от къде идва това название, а то си било тяхно.

Какво се е случило с водата на Марс, която е съществувала преди милиони години. Тези съвременните алхимици и алфизици често ме изумяват. От къде ще знаеш какво е било преди милион години? По косени улики не можеш да уточниш условията има прекалено много неизвестни в уравненията. Разбирам че трябва да заработват заплати и да разчитат на финансиране по програми, но поне малко по-скромно да се изказват, а не хипотезите да ги представят като факти. Те не знаят Марс и слънчевата система на колко години са, обаче смело правят изводи и градят хипотези като стой та гледай.

"Големи" мисли на "голям" мозък.... Те така хората могат да ти кажат и дали си глътнал бастун без да ти режат корема. Даже могат да ти измерят и кръвното налягане без да ти режат вените и слагат манометър на тях. Изобщо методите за датиране са много но ако си учил природни науки, щеше да знаеш поне няколко. Иначе си прав по-добре парите да се дават за чалга от колкото за наука. Така поне няма да се явяват хора с еретични мисли, като как е направено това или онова.

Методите са датиране са толкова ненадеждни, че не вършат никаква полезна работа. Ако разгледаме тези свързани с изотопите (около 300 вида), проблема на всички тях е че не знаеш първоначалните условия и съотношения на различните изотопи в изследваната проба. От там на сетне резултатите са грешни. Имаше случай в който на един мамут му бяха определили тъкат от кожата на 26000 години, а една от костите на 43000. Толкова за методите за датиране, една несбъдната фантастична мечта на изследователите. И бъди по учтив към коментаторите във форума. Непредизвиканата агресия не е признак на дълбока мисъл.

След като си мислител, да беше си обмислил по-добре примерите. Те касаят настоящето, което може да се провери веднага с подходяща апаратура. Имаш всички фактори и преки улики налице. А в предният пост аз споменах за липсата на качествени възможности за определяне на събития в миналото с каквато и техника да разполагаш. Защото много от уликите са изветрели с времето обран казано и са се случили толкова трудно проследими събития междувременно.

Опитваш се и да манипулираш. Къде съм писал че искам пари за чалга вместо за наука? Четеш поста ми като дявола евангелието. А съм за сериозната наука, ако имаш изобщо идея как се прави. А не за хвърчащи хипотези без покритие.

Е, то за това интересно, колега, защото не се знае и може всичко да се окаже.

Точно за водата на Марс не си прав! На най-високият връх на Марс - Олимп, има открит надпис на древен македонски, в който специално пише какво са направили с водата - взели са я като са тръгвали за Земята.

Това е голям успех, но не се казва никъде, че НАСА участва съществено в проекта, затова е от първия път.

Сега ще започнат хилядите коментари относно името на сондата. Познайте обаче, какво ... едва ли на Индийците им пука за вашето мнение?

Абе и на мен не ми пука за тяхнотото мнение, но много ме изнервят когато вдигна телефона и отсреща е някакъв индустан.Като цяло не са кой знае колко интелигентни като се има в предвид колко са като население....може би дори в момента са повече от китайците.

Херкулес

Ми да, но изпратиха собствена сонда до Марс, нали? И на мен ми се налага да работя с индийци .. някой са ужас .. други са по-добре, а има и наистина добри..

Браво на индийците. Първата страна пратила сонда в орбита край Марс от първия път. Няма САЩ, няма Русия/СССР. А днес очаквам коментарите на свръхинтелигентните българи за това колко са тъпи индийците и руснаците (макар и да не са споменати в статията, ама всички знаем, че ако в коментар под научна новина не се напсуват руснаците в 50-60 поста - не е интересно) и как се пръскат от смях заради името на сондата.

Времето когато я пращат е значително по-развито технологично от това на първите сонди на Русия и Сащ. Навремето дотигането на Колумб до америка е било голяма работа. Сега Атлантика го плуват с лодки, даже околосветско пътеществие правят. Иначе да браво. Уважавам всеки успех на човечеството без значение от коя раса е. Интересно е ако наистина всички държави успеят дадат достатъчно от себе си за общ проект докъде ще стигне човечеството.

Херкулес

Интересен въпрос, но си мисля, че няма как да се случи това. Прекалено алчни и високомерни са някой страни и ако не е нещо супер важно и належащо(като спасението на човечеството... :) ) няма да могат да се обединят. Дано да бъркам и станем свидетели на това в близките години..

Добре са го измислили! Отива "мангалиана" до Марс, търси метан и зарежда газовата бутилка. След това закача 2 вагона джелезо и се връща до планетата Мангалия. Прицелва се и пада директно в пункт за вторични суровини. Очаквам червената планета скоро да не е толкова червена. :):)

Да ама че и цинагините вече имат успешна космическа програма - вече наистина сме прости "гяури" българите щом и те ни задминаха...

Хайде стига с този мазохистичен национален нихилизъм, култивиран успешно от "благопожелателите" ни още по време на соца. Ти българин ли си?

Онези там са някой милиард. След като са над 100 пъти повече от нас, могат и да съберат над 100 пъти повече пари, учени, инжинери и други.

Язе можем да кажем следното: 1. Те това е сериозен успех за Индийската космическа програма. 2. Името на сондата е избрано много удачно...ама все пак за да не звучи дискриминизационно, нека от БХК да препоръчат да се4 преименува на "Ромалиан"!