Коментари - Нов iPhone има ”срок годност” само 3 години | IT.dir.bg
назад

Нов iPhone има ”срок годност” само 3 години

Apple официално съобщи, че дава 3 години потребителски живот на своите смартфони, таблети и смартчасовници.

Обратно в новината

Коментари - Нов iPhone има ”срок годност” само 3 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте момчета и момичета.Нямам претенции да разбирам много от новите технологии понеже съм от по старо поколение,но само искам да споделя че от 3г ползвам Аифон 5s. Живея в Щатите и работата ми свързана с постояннотому ползване. Повярвайтеми работи перфектно.дори и сбатерията няма проблем все още...!

Имам ноте4,след ъпдайтване,на другия ден заспа след зареждане,в сервиз го включиха,днес пак след зареждане не мога да го включа!Може ли за съвет!

да това е много тъжната истина - по старите телефони са притискани да ъпгрейдват до новият софтуер, който е оптимизиран за по-нови и мощни устройства. Това е безсмислено, по същия начин по, който е безсмислено да сложиш фарове на порше на лада - единственият смисъл е хората да се принуждават да купуват отново и отново нови телефони. Ясно, че техниката се износва и морално остарява но със сигурност не е за 3 години. А на всичкото отгоре като си помислим за целият боклук който се генерира от изхвърлянето на телефони и таблети превръща апъл просто в един абсолютен боклук. И това го казвам като потребител от дълги години на апъл.

Края на 2010г. си взех Айфон 4. Оставям на страна, че на два пъти смених хоум бутон, един път дисплей и един път лентов кабел за три години. Ъпдейт след ъпдейт идваха и аз доверчиво и наивно смятах, че всеки следващ ъпдейт подобрява телефона. Apple не ме предупредиха, че след еди кой си ъпдейт телефона става бавен и тромав. Така, с откровена измама повредиха софтуерно телефона, който стана непоносимо бавен. Не дават никакъв начин да се върнеш към стара версия. За да им купувам новите боклуци естествено. Изводи: некачествен хардуер, който се разваля постоянно. Некачествено софтуерно обслужване с цел измама да хвърляш стария телефон и да купуваш нов. Следващите айфони се очукват, драскат и олюпват само след дни употреба. Никога повече айфони, да не говорим за смешните им цени. Всички американски неща са измамни, некачествени и като ейпълските глупости.

Май никой не се замисля, че дори човешкият организъм е с "планирано остаряване". Проблемът не е, че се случва, по-скоро е неизбежно. Проблемът са сроковете, които компаниите залагат и доводите за това. Специално за тази статия, "признанието" на Apple е за 3/4 години за ПЪРВИ потребител. Но, пазарът за втора ръка Apple устройства е доста голям. Дори самите Apple имат планове да атакуват индийските пазари с втора ръка устройства. От пазари втора ръка компания печели нови потребители, които иначе не биха дали пари за нови техни продукти. Процент от тези потребители са потенциални купувачи на нови устройства, на по-късен етап. Но, ако си купят 3-годишен апарат, който не работи, едва ли ще имат високо мнение за компанията. Хората купуващи втора ръка техника, имат по-големи очаквания. Пример са колите купувани в България - 7-9-годишни, карат ги до 20-25г - двойно по-дълго от първия собственик. От всичко това следва изводът, че Apple по-скоро планират далеч повече от 3 години за смартфон. Всъщност, статията на Independent е препис от Business Insider. Самите BI са добре познати с негативните и неадекватни статии срещу Apple. Нормално е да правят малоумни изводи.

Гъз глава затрива ще стане най накрая.

Направихте ли си сметката? Ако телефона струва 1600 лева за 3 години плащате по 44.5 лева на месец. В този ред на мисли предпочитам да си взема китайски със сходни параметри но за око 500 лева... пък и може и да издържи евентуално повече.

Пак добре, че са си признали...

Печалбата и алчността преди всичко! И после защо имало замърсяване, глобално затопляне, и защо сме щели да изчезнем в крайна сметка като вид.

Да видим сега, колко панелни таласъма ми завиждат за Айфона,айпада и епъл уоча? Нямате пари за едно кафе по брега на Сена, седнали да обсъждат технологии, които са гледали само на клипчета в интернет. Даже на вашите сапунерки не можете и клипа за изгледате като хората!

Се се чудя как мое да си толкоз тъп! Ама да зема да та ориентирам с един такъв въпрос който ако не можеш да разбереш то няма да се занимавам повече с тебе щото я работата е ясна! Та мислиш ли, че собствениците на Samsung, Sony, Google и др. са хора които не могат да си позволят да си купят едно кафе или пък даже и някой дворец по протежението на сена? И сега въпроса за един милион долара, мислиш ли че точно тия хора използват iPhone iPad и други такива shits? Ако можеш отговори ако ли не то пак е ясна работата!

Колкото повече се зариваш с джаджи , толкова повече се отдалечаваш от своята същност. Ако не беше фалшивото образование, фалшивото възпитание, фалшивата храна, които служат само и само да отклоняват човека от неговата същност, сега може би щяхме да комуникираме телепатично.

Това е тенденция при всички телефони, да си кажем истината, особено ако човек държи и ползва много и нови приложения( не че от 99% от тях има смисъл)

не мори, а мъчи... накрая айшита ще си спести и производството и само ще дава устройствата под наем, вместо да ги продава

С 4s можеш да правиш всичко, без някои игри. Интернет, социалките и програмите за комуникации си работят екстра.

СЪВРЕМЕННАТА ИКОНОМИКА ПРИ НАС Е БАЗИРАНА НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО .... КОЛКОТО ПОВЕЧЕ КУПУВАШ , ТОЛКОВА ПО-БОГАТИ СТАВАТ ХИЕНИТЕ :)) .... ЗАТОВА ФИЛОСОФИЯТА Е ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЧУПЕЩИ СЕ НЕЩА ... ОТ ТЕНИСКИ ДО КОМПЮТРИ .. КАТО СЕ СЧУПИ СЛЕД 1 ГОДИНА ОТИВАШ И КУПУВАШ НОВО :))

А колко Айфона не са се събудили след смяна на батерията? Доста!

Един - Твоят!!! Ха ха ха ха

Всички минали през официалните или оторизирани сервизи на Apple са се събудили. Apple не са ти виновни за некадърността на бай х*й от кварталното жисием (GSM) магазинче, нито че вярваш на псевдо-технократи.

Много сте зле Андроид фенбойс.. Имам iPhone 3GS.. Телефона като телефон си работи перфектно. Ползвам и интернет на него - да бавен е но работи без проблем. Всички оригинални приложения на Апъл които идват фабрично с телефона - работят. 90% от останалите - не. Това обаче не е проблем на Апъл а на "девелопърите", те просто решават кои устройства (операционни системи) да не "съпортват".... А и не ги виня.. Апъл се славят с процента (80-90) на потребители които използват последните версии на операционните им системи.. А Андроид се славят с.... с..... с..... А да - Точно така - с нищо... 80-90 Андроиди са с поне три или четри версии по-назад.. Току що си продадох 2011 Macbook Air-a на един приятел и той го ползва без проблем.. Така че Андроид имат още много хляб да ядат преди да стигнат Апъл.. Наздраве А за тези които ще коментират за 3gs-a ми. Спокойно имам и iPhone 6 ;)

НАЙ-ТЪПОТО Е ДА СИ КУПИШ ГЕЙФОН НА ЦЕНАТА НА 2 ЛАПТОПА И ДА СЕ ОПИТВАШ ДА ГО ИЗПОЛЗВАШ КАТО ЛАПТОП :))

Явно в Детройт всички имате гейфони... Моля осветли ни какви са точно тези гейфони.. Някакви праметри нещо? В смисъл явно са хит при вас а ти си най-големият им фен...

Пич, много си зле! И провери ли си жълтото в дъното на гащичките ти дали не е ако...

Не си прав за разработчиците, не е съвсем техен избор. iOS 7.0 е минималната версия, която могат в момента да поддържат. Което ще рече iPhone 4 от 2010г. Малоумието на статията е, че атакува една от компаниите, чиито продукти са с най-дълъг живот на пазарите, които заемат.

"Предполагаемите години ... от ПЪРВИ собственик" Че тия устройства ако се развалят за 3 години, защо въобще ще имат втори собственик?! Още по-интересно, защо втора ръка iPhone,който според статията не би трябвало да работи, струва повече от чисто нови Android устройства? Излиза, че неработещ iPhone има по-голяма стойност от работещ Android :D Задръжте си коментарите за iPhone и гъзарията Все едно всичките фендроиди не си въобразявате, че ще изпъкнете като "технически грамотни". Уви, същите мухльовци сте, че и по-големи.

Лаф ли каза, или по "умен" начин г*за си показа?

Право в целта братле. Много добре казано.

Не знам колко време ще работи продукт на Ейпъл, но със сигурност 99% от Андроид базираните устройства не могат да изкарат и година без да започнат драмите! То разговори прекъсват, звука започва да накъсва и качеството на комуникация значително пада! Грешно отчитане на батерията и всички следствия от това и куп досади причинени от недъгавата Линукс дистрибуция! Оставете Епъл на мира! Може да са три години, но за това пък достатъчно продуктивни!

Абе защо аз не помня такива неща не от първата година, а от нито една от 3 1/2 години откакто ползвам телефон с Андроид? И не съм само аз, иначе Андроид нямаше да има дял над 85% в световен мащаб. Хората с две леви ръце - не ползвайте нищо друго освен нагризаната ябълка. Като решите да ползвате нещо друго, освен фактора 2 л. р. се включват и навиците за работа със суровината за мармалад, а за андроид се изисква критичен минимум IQ по-високо от нужното за работа с IOS, т.е. критичния минимум е съвсем малко по-високо от това на полумъртъв макак. С 2 думи: ползвайте си мармалада и не се пънете да доказвате техническата си неграмотност. Вярваме ви за нея.

От 2012 имам Самсунг Note2. През 2014г Sprint ме изгониха като клиент, защото съм имал много роуминг на интернета? А офертата е unlimited. Както и да е. Даваха ми $70.00 за телефонът да го купят обратно. Теглих им майната и в момента имам Note2 таблет, който се ъпдейтва софтуерно през акаунтът ми в Гугъл. Имам и Note 3 който от 2014 г. ползвам във Verizon като телефон. И двата апарата са перфектни. Непрекъснато ги ползвам в работата ми като собственник на транспортна компания при работата ми с брокери в мобилните приложения. Почти не ползвам лаптоп, а самите Андроид приложения ми дават повече опции и бърз достъп при работата ми, отколкото лаптоп. Имам инсталиран платен Касперски на всички устройства и влизам в нета без претеснения. Работата на батериите е изключително добра за размера на екрана и почти непрекъснатия режим на WiFi излъчване за Note 3. Бренда на Самсунг е разработил софтуер, позволяващ Самсунг устройства да комуникират помежду си. Така нямам нужда при принтерането от принтерите ми Самсунг да ползвам мрежа за връзка с таблетите ми Note. Пълна мобилна съвместимост offline. Да, освен за телефонният сървис и Интернет бизопастноста на Касперски....за друго не съм плащал от години. Приложенията са безплатни при Андроид.

имам едно НТС 1 вече кара 4-та година, верно купих го за 750 долара, но нито се е развалял, нито е отказвал, нито е забивал нито нещо да не се чува или вижда, било разговор с чубина или със село или по скайп или вайбър, и все още се ъпдейтва до дупка...

Братчед, признавам ви, че сте продуктивни. Докато имах фейсбук, най-много коментари, постове и снимки генерираха собствениците на i-нещоситам. Ние, останалите си имаме достатъчно неща на главата, за да мислим и какъв по-по-най-гейски телефон да си купим и какво да изключа, за да ми изкара батерията до края на деня. Който си няма достатъчно работа, Епъл му я намират... Не, мерси, добре съм си с Андроид (5.1) и телефоните на Самсунг и Леново. А тия митове и градски легенди си ги пъхнете някъде. Знаеш ли какво пише на Леново-то ми (с постоянно включен WiFi): Last charge:2016/04/11 07:05:15 (8d 3h), Battery level 48%, Estimated remaining time:7d 12h, Up time: 3833:09:04h (това са над 159 дни, телефона е рестартиран, когато инсталира последното обновление на софтуера). Айде, със здраве!

Е, нормално. То всичко произведено в китай е с такова качество. Утре ще ви кажат че не било три години, а три месеца.

Че те толкова издържат ли, че чак и гаранция ще дават?!

някой е писал някакви неща тук но аз познавам доста хора със стари айфони и си работят без проблем може би не ги ъпдейтват до най-новата ОС

повечето са си инсталирали допълнителен "хоум бутон" понеже стария отдавна не работи и проклинат деня в който са си направили последните ъпдейти

През 2011 си взех MacBook Air и до сега единствено капацитетът на батерията е намалял, но пак държи околко 3 часа. Мисля, че спокойно ще изкара още 5 години. За толкова време си стува инвестицията.

Зомбитата не могат да четат: Apple официално съобщи, че дава 3 години потребителски живот на своите смартфони, таблети и смартчасовници. 6итбук и ай6ит в категотрия смартчасовници ли влизат, зомби ле?

Имам иМак на 7 години, работи си като пушка. Нов беше с 4ГБ рам, сложил съм още 8, т.е. с общо 12. Ползва се за офиси уеб и няма никакви грижи. Защо за го сменям? Имам и 2 Айпад 2 на 4 и 5 години, също работещи нормално. Ъпгрейд на 3 години - да ама не!

пич, в статията се говори за смартфони, таблети и часовници, за какъв иМак говориш...

''.....години на употреба от първи собственик са 4 за устройства с OS X (операционната система на лаптопите Mac) и tvOS (операционната система на Apple TV). За устройствата, работещи с iOS и watchOS (iPhone, iPad и Apple Watch) са предвидени 3 години", съобщават от компанията, цитирани от в. "Индипендънт" и БГНЕС."

Чети статиите които коментираш!

На зомбитата не им пука. Те затова са зомбита. :)

Софтуера и хардуера си вървят ръка за ръка, никой не чака другия. А при корпорация, която прави и двете всичко е планирано за години напред. Файда от "вечни" неща за тях няма. Телефона не беше бързо оборотна стока, но с малко зомбиране стана.

Софтуера и хардуера си вървят ръка за ръка, никой не чака другия-браво бе умнико.....значи и хардуера е на огризката или чакат умните да направят нещо ново та те да пишат софта след това?

Глупав съм да обяснявам, или ти си умен да разбереш, не знам. Пиесата е от типа "вечен кеф": пускат ново устройство, за което трябва нова ОС, която пък не върви на по-старите устройства. Обновават се донякъде, колкото да ти стане ясно, че ти трябва най-новия продукт.

Само 3 години! А колко години има самсуняка с дървоид дето струва 1500 евро! 10 години сигурно! БУХАХАХАХАХА

Аз съм със Самсунг Галакси Нот2, Произведен във Виетнам през октомври 2012 година, с оригиналната батерия. Работи като пушка и за сега не виждам защо и с какво да го сменявам.

Абсолютно съгласен и аз имам същия, даже по стар, с оригиналната батерия съм, идеално работи. Вече ми омръзна, ама не виждам смисъл да го сменям, работи си перфектно.

И аз имам Note 2, сглобен във Виетнам през 2012-а. Отлежава в шкафа, след като взех Note 4, въпреки, че все още си работеше перфектно. Този телефон просто няма умиране, какво ли не е преживял, включително падане на плочки, цимент, асфалт. Само писалката смених (22лв), но тя е консуматив така или иначе. Определено Note серията е правилния модел телефон на Samsung. Galaxy S-ките не стават...

Ноут1 с ....четвърта батерия...не помня точно бройката ;) Никакви грижи с каквито и да е приложения, клавиатури, драйвери. И си свири флак без грешка ;)

Имам моторола на 13 години, работи перфектно. Е няма интернет ама това е телефон...

С тоя зомбиран мозък и за ефрейтор не ставаш...

Ооо, майоре, закъсняваш с коментарите за Андроид (под новина за Apple, ама...) Как са фирмите, работят ли? Гледам пак ти е останало време да пишеш глупости в дир-а ....

Какви фирми бе девятка, тоя "майор" го изритаха без почести от топспорт (изяде модераторската баница), щото кълнеше наред като сиганка. Простотиите към съответните статии бяха бонус. Сега тук се е намърдал и си мисли, че никой не го познава. Каквото му помага... Може и да си повярва... Кашонения таласъм от левия бряг на Сена...

Аз се чудех защо 4S стана много бавен. Имало си обяснение. Поне да бяха ме оставили да си стоя на IOS 6.1.3 а те зор да го пенсионират. Някой знае ли как стоят нещата с андроид? Замислил съм се за един ефтин ZTE, че така или иначе 3 годинки...

Ти какво очакваш, аз също съм с 4s, малко по-бавен но пак работи прилично. Това е телефон от 2011 година

аз съм с 5ца от 2013, работи супер, никакви намерения да го сменям

Нека го кажа така: Проблемът е, че телефонът ти работи по-бавно от деня, в който си го купил. За това не си виновен ти, изминалите години или извънземните. Виновни са Епъл. Важи за всички джаджи и производители между другото.

"ЕФТИН" ли си търсиш неграмотник...ами за такива като теб има Нокиа с фенерче да ти свети като учиш граматиката

Изчакай месец-два да излезе и потърси vernee apollo lite в гугъл. Ако не ти се чака си вземи xiaomi redmi note 2 - в момента са около 140$ без мито. Ще забравиш за проблеми, нека епъл и самсунг да се мачкат помежду си, отдавна има други играчи на пазара, даже и в нашия умрял еврогейски пазар се промъкнаха. Говорим за качество и цена, не само за цена.

Благодаря за препоръката. Ще ги прегледам.

А оловната каска с телефона ли върви вече, или трябва да се купува отделно. Xiaomi ги е срам да си публикуват SAR нивата, че сигурно са по-високи дори от тези на Apple...

Кукумицина 7/8. за тебе моторола. Стар так. Да си я навреш отзад махниси гласовата да звъни по дълго ! Че тука с колегите ти четем поста и решихме че си незадоволен отзад. А отпред. Си с катенарче. Аи сега наведи сё и с твоя Аи телефон. Без вазелиин. Право в дупката. Със стар софтуер но с дълак живот на батерията. Да сё задоволиш с. Аи сектир телефона

Незнам дали статията е превеждана или нещо по трасето от щатите е придобило друг смисъл но нещо са сбъркали цифрите. Пример: за iPhone 4 който е закупен от БГ оператор с iOS 4.1.2 има официален упдейт до iOS 7.1.2 това са 4 основни версии. Нека някой направи справка iPhone 5 който е тръгнал с iOS 5 дали има официален ъпдейт до ios 8. Това не са 3 а 4 год. което е оптимален срок. След това позлваш интернет и слушалка или нови хилядарки (ако ги имаш) :)

Петицата си се ъпдейтва до последната версия няма проблем. Аз съм с такава.

Нали iOS била безплатна и можеш да си ъпгрейднеш старата щайга от преди 10 години.

Хитро! Навремето със скрити хардуеърни дефекти го докарваха, а сега явно са набрали смелост направо да си ни го кажат в лицето 3 години! После забрави Пак много са ни дали

Не са само те. Не купувайте уреди от този род с вградена батерия.

Епъл е ясен-само зомбираните се радват на ъпдейти, които ги принуждавт да си хвърлят работещите до вчера играчки. Лошото е, че всеки продукт с несменяема батерия е на същия хал. Странно как болшинството потребители са съгласни да използват телефон срещу 300€ на година такса амортизация

Смешен, батерията се сменя за 10мин. с една отвертка...аман от разбирачи!

За 10 минути (!!!!), с отверка (!!!). За сравнение на телефонът ми с Андроид се сменя за по-малко от 30 секунди и само със собствените ми пръсти, без инструменти. Аман от специалисти!

Ти май никога не си имал продукт на Apple... Всичко е възможно най-усложнено. Това, което ти трябва не е отверка, а инструмент със специална формa, нещо като цвете с 5 листа. Всякакви извратении бях виждал като винтове през годините, ама Apple избиха рибата с тази...