Изостанала ли е Европа в надпреварата с квантовите изчисления

Мащабът на прехода в един постквантов свят вероятно ще засегне всеки потребител на интернет

Обратно в новината

Коментари - Изостанала ли е Европа в надпреварата с квантовите изчисления | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Европа пишат статии и смята колко ще са им пенсиите, ако има....

ЕС стремително върви назад и надолу. Социалният инженеринг е неуспешен. В близко бъдеще предстои война на религиозна и джендър основа.

Е поредната измама

Ако криптирането защитава данните защо тогава САЩ записват всичко, след като не могат да го разкодират? Ясно е че те могат след като записват. Обаче дори и да могат да разкодирват всичко като нямат достъп до данните няма и какво да се разкодирва. Прави ми впечатление че от известно време гардовете на тора са само в САЩ, явно защото иначе нито могат да записват нито да разкодирват и тора от сега вече не е сугурен Аз смятам че и в момента е възможно да се разкодирват данните и без задни вратички и квантови компютри защото самите принципи на криптиране са малоумни. Получат ли достъп до данните ти на който му трябва той ще намери начин да ги разкодира. Да не говориме че в повечето случаи данните въобще не се разкодирват а се намират начини за директното им получаване в разкодиран вид. Най дебилният пример е оператор който има достъп да копне данните в разкодиран вид с копирай-вмъкни на флашката

Дори и с нормално компютри можеш да го счупиш

Абе хората вече едва свързват двата края. Пенсионерите си броят стотинките за лекарства и хляб, за да оцелеят. Какви квантови изчисления ви гонят. Дайте пари на бедните.

Българина все чака някой друг да му оправи мизерния живот, то и за това сме този хал. На вълка врата му е дебел защото сам си върши работата.

учи и стани богат бе мързел неграмоте' Аз не искам да ти давам защото те мързи.

Квантовия компютинг е в рамките на абстракцията, тука има тука нема. Иде ми дойде ми, женския мозък работи така :)

Пълни глупости. Няма никакъв напредък в тази област, понеже е измишльотина, да се наливат пари в "разработки"

Не вярно. В основата на квантовата механика е погрешното вярване, че Планк бил извел формулата за излъчването на абсолютно черно тяло, въз основа на някаква си квантова хипотеза. Нищо подобно Макс Планк не е извел, а е представил една несмаслена бъркотия, измамно възнаградена с Нобелова награда. Колкото до “математическия” апарат на квантовата механика, той колабира фатално още в постулатите си. Нито едно от постулираните уравнения на собствените функции няма решение в дефинираното Хилбертово пространство. От това следва, че делта-функциите приети за решения са невъзможни, а от това пък следва, че онова, което масажират като някакво си “quantum entanglement” не е нищо друго освен чиста глупост. Но, нали трябва да крадат от народите грантове, изкусни измамници лъжат през зъби правителствата, че квантовата механика уж била някаква голяма работа. Нищо, нека империите се смозаблуждават и взаимно изтощават ресурсите си за глупости. От това малките народи като българския само печелят.

Точно така, срещу криптографията квантовите компютри изобщо не са толкова страшни, колкото ги изкарват.

каква статия само в Дира.... Направо раздира... Колко ли са хората - от живите - проумяли квантовата физика? Която в основата си е математически уравнения и модели. Не че класическата физика не е де... И защо такова яко "сплитане" в статията между квантов компютър и квантов интернет? Да и двете използват принципа за неопределеността на Хайзенберг, но в компютъра имаме кюбитова изчислителна мощ, а в квантовия интернет имаме квантово сплитане. Квантов интернет вече има - виж за справка експеримента със сплетените фотони изпратени от Канарските острови Тенерифе и Ла Палма още през 2010г. Китайците днес са водещи в квантовия интернет. И да непробиваем е. И да няма нищо общо с криптирането. Самия принцип на квантовата сплетеност го прави невъзможен за прихващане, хакване подслушване или каквото там се налага за да има криптиране изобщо. И тук е страхът от квантовия интернет - абсолютно сигурен е и няма как фащ да си подслушват на воля. Виж с квантовият компютър нещата са много по сложни. Но за това в друга такава разбиваща статия на Дира ще ви го разкажа... Така е то....

Едно "Да" щеше да свърши същата работа.

"Теорията" на относителността е нахален абсурд. Абсурдът е глупост, а не частен случай на нещо. От абсурд, от глупост, не следва абсолютно нищо, нито риба, нито рак. Глупостта се изхвърля без остатък най-вече от науката, нежели от техниката.

Теорията на относителността поначало дрънчи на кухо. Явява се частен случай. Но като няма риба и рака става за риба.

Тука пише за що-годе грамотни хора. За дрбилите има други сайтове.

Квантовата механика е абсурд, натрапен на света чрез измама. Ерго, квантовите компютри са нещо невъзможно в собствен смисъл на въпросния термин. Онова, което се пробутва за квантови компютри е в най-добрия случай постижение на програмирането, но това е нещо предвидимо и тривиално и няма нищо общо с някакви си неочаквани свойства на физичния свят. Квантовата механика и най-вече така наречената "теория" на относителността символизират погрома над когнитивната същност на човечеството, погром, заченат в началото на ХХ-ти век, довел до нечуваните извращения над здравия разум днес.

На това във Филиповци ви учат.

Войната показва до каква степен са зависими. Също като нас

Още не им назначават правителствата от посолствата

Айде бе !! Верваш ли го това ?