Израелска фирма представи въоръжен робот-граничар

Това е вторият боен робот, който се използва от армията на страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам границите на ЕС да се охраняват от подобни роботи

Акцентът е върху високотехнологичното наблюдение и възможността само да избира пътя си. От това следва че при несложни и повторяеми терени този робот може сам да покрива сериозен периметър и с помощта на оператор да отразява нападения. Вероятно управляемите ракети ще са за експортните модели, защото срещу палестинци с прашки са неприложими.

Аз искам два такива за вилата! Къде мога да поръчам?

Българска роботизирана картечница от 60-те в колесен вариант. Имаше ги и по границата ни, имаше и по берлинската стена. С демокрацията ни разпънаха на кръст, колко антихуманно било това. А за тия - може, нали?

BajMihal

М да, и дрон разузнавач е имало... Не знам откъде ви изравят. Пич, когато в е бил соца явно не си бил плануван още за да пишеш подобни простотии.

_stankow

Имаше дронове разузнавачи, разбира се ! С фотоапаратура. Снимаха на лента, връщаха се, имаше си отдел към армията за разчитане на снимките. Още през 70-те. Имаше и дронове - летящи мишени. Доскоро се произвеждаха в България.

BajMihal

Станков, много добре знаеш какво искам да кажа. по времето на соца не е имало автономни роботи като този, които предават информация в реално време, хеле пък в БГ. За лентата, ами ще я има ако робота се върне в базата. Сега хващаш ли МАЛКАТА разлика? Другата малка разлика е че дрончето е ВЪВ този робот.