Коментари - Учен: Да не бързаме с комуникацията с извънземни | IT.dir.bg
назад

Учен: Да не бързаме с комуникацията с извънземни

Австралийски учен, който търси сигнали от интелигентен живот на други планети, предупреди, че ще трябва да се помисли, преди да се отговори на такъв сигнал.

Обратно в новината

Коментари - Учен: Да не бързаме с комуникацията с извънземни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търсене на друга цивилизация-търсим си белята,вместо да гледаме да подобрим живота на Земята!!!

Какво ще стане ли? Няма нужда да се ходи много далеч, за да се разбере. Вижте какво правят високотехнологичните САЩ с африканците, с арабите, със съюзниците си и ще разберете какво ще ни се случи! Просто ще ни "демократизират", както ние направихме с маймуните.

Че "Историите за слабо развити цивилизации, които осъществяват контакти с по-напреднали цивилизации, не са с щастлив край" , не винаги е вярно. Примери за обратното много. Азиатските нашествия и чумата поразила България и цяла Европа; завладяването на Америка заразило индианциате с шарка и други болести, но в Европа се появил опасен сифилис. Сегашното нашествие от Близкия Изток и Африка също може да погуби високоразвитата цивилизация, ако не организира защитата си.

Всички тия "търсения на контакт" ми приличат на приключенията на безумците, които участват в уличните кориди - авантюристите първо се чудят как да привлекат интереса на 500кг буци с мускули, а после се чудят как да се измъкнат живи. Мога да разбера екстремалите, но да правиш тия номера с цялото човечество си е голяма тъпанарщина. Толкова работа има за вършене по собствената ни колибка наречена Земя, толкова проблеми има за решаване, толкова идиотщини, цининизъм, цивилизовано варварство - пък се изразходват луди човекочасове за да привлечем погледите на бика

Много са ми смешни с тази евтина пропаганда,организирана от службите.Те са тук много отдавна,много преди нас и някои ги наричат Бог.Човек трябва да е пълен дебил,(а явно расата ни е такава)да се прави,че не вижда хилядите доказателства.

"Учен: Да не бързаме ..." - Koнкретен пример как на базата на фантастичните романи от 80-те вече има пръкнали се "УЧЕНИ" по съответните науки, които вече са полуфантастични, след като и политиците се включат с "Партия на извънземните" вече може да се приеме че света е тотално заблуден и полудял. В Библията , да питам, пише ли нещо за срещи с извънземни??? Май не . А това което свети и се движи по небето е ясно кой е - Светлина-Илюминация- Илюмина ти- Луцифер , връзката е ясна , но много ще бъдат заблудени и повлечени по наклонената плоскост.

Закона на "джунглата" - природата , по-силния , по-развития оцелява и неговия вид надделява . Така и трябва да е . , за да се запази живота под всякаква форма !

Молете се те да не ни открият

теб и без това никой не иска да те търси

"Историите за слабо развити цивилизации, които осъществяват контакти с по-напреднали цивилизации, не са с щастлив край" Може ли някой да ми опресни паметта, какъв точно опит притежаваме в междупланетарната комуникация ? При положения, че попаднем на по-развит технологично свят и той се окаже по-агресивен вид от нашия, човека вече няма да е на върха на хранителната пирамида !

Помисли малко и после се изходи. Примерно какво се случва по времето на великите географски открития с коренното население на Америка и Австралия?

г-н Лозановъ, Вие или не можете да четете или просто си дрънкате. Въпроса ми беше отправен към междупланетарния ни опит, който имаме или нямаме зависи, кой с какви исторически данни работи, а не за ограничения ни подход към себеподобните.

В една невъобразимо голяма и разнообразна Вселена няма как да не съществува извънземен живот. До две-три десетилетия ще сме го открили, може би първо в примитивен вид на някоя от 'нашите' планети/спътници.

А дали въобще искаме, или всичко е прах в очите?

"Историите за слабо развити цивилизации, които осъществяват контакти с по-напреднали цивилизации, не са с щастлив край", поясни той. Това не е съвсем верно, историята познава доста примерни за обратното. даже прабългарите са били по назаднала цивилизация от Византия и пак сме им спукали гьондерите. Ще ни нападнат, само ако има кво да вземат от тук, а то няма.

"По-напреднала" се има предвид в технологично отношение и най-вече във военно!!! Моля обясни Византия в какво точно е била по-напред от прабългарите???

Считам, че българите са допринесли за развитието не само на Византия и държавите от съвременна Европа, а и за тези от Азия. За твоя информация България е била държава и е имала писменост и култура много преди Византия. Ние сме били империя по-равита от Римската !

Византия и Римската империя не са различни империи. Четете малкооо повечкооо! Да.

Ако цивилизацията с която се установи контакт е по напреднала от земната, не можем да я победим, ако е на по ниско ниво, тя е безопасна. Така, че нищо не зависи от нас. Но има нещо друго. Този Милнер изпълнява някаква поръчка. Вероятно задачата му е да заеме време на телескопите, за да не видят нещо друго. Или ще създава някаква разузнавателна мрежа, но тук на Земята.

Като те виждам къв инжинер си, да ме е страх да ида на доктор. Кажи ми по принцип какво може да видят с радиотелескоп ? :) (да ти подскажа, това е онова с сателитната чиния, а не онова с големия бинокъл)

Защо трябва да ги побеждаваме и на какво? На междупланетен шах, космическа икебана, свободен бой . . . Инженер си станал, а още мислиш като ученик в 3-ти клас: "Ще викна батко, щото той се бие добре"

Ако получим сигнал и му отговорим, те ще получат нашия отговор след хиляди години, а дотогава човешката цивилизация ще е много високо развита, така че няма кво да се крием.

А ако са зад ъгъла.....на саседната звездЪ? ;)

Искаш да кажеш по скоро, че отдавна ще сме се затрили. Като гледам какви интелигентни люде ръководят държавите и света, не вярвам да изкараме много дълго като цивилизация, ако може да се каже така на днешната свинщина.

Извънземни със сигурност съществуват. Светите отци ги наричат "поднебесните духове на злобата". Когато някой много силно иска да бъде излъган - Бог допуска това. Tака че, който изоставя здравото учение и много настойчиво търси друго - ще "намери"! По божие допущение, демоните биха могли да се въплътят в какво ли не. Дякон Андрей Кураев има интересни предположения за среща с извънземните: "Христос ли ? Той беше един от нас - при това - не най-добрия! Той ходеше по вода ? Е, ние пък летим ! Той нахрани с пет хляба 5000 души ? Ние ще нахраним 5млн !" И ето ти - дошъл някой в свое име и хората го припознали като месия. За разлика от Оня, Който не в Свое име говореше и вършеше...

Леле...а колко такива истории познаваме.....?????!!!!!

Включете тв на "Кракра ТВ" и ще установите контакт с извънземни :)

Нашата цивилизация е едва на няколко хиляди години. По-сериозен технологичен напредък има от едва двеста години. А там някъде може да има цивилизации на няколко десетки милиона години.

Наистина имаме сериозен напредък даже не от 200 а от 120 години заради електричеството. Според мен това е източника на енергия, който трябва да ни води напред.

Парната машина.

ако ме питаш, от както сме взели дървото и сме прибили оня мамут, все си вървим напред с леки забавяния заради религиозни кратуни като по горния субект

Животът е висока степен на порядък. Съществуващите физически закони не създават порядък. Те само поддържат първаначално установеният порядък за известно време. Няма механизъм в природата който да води до постепено повишаване на информацията във една физическа система и усложняване на нейната структура и функционалност. Нащият ежедневен емпиричен опит ни казва точно обратното. Постепен упадък на порядъка и нарастване на хаоса във всички физичекси системи благодарение на случайнит ефактори на средата. На този естесвен процес може да противодейства единствено разумно същество което да реализира своите идеи за увеличаване на порядъка във визическата реалност чрез контролирано използване на материя и енергия съгласно съществуващите физични закони и предварително обмислен технологичен план. Аз съм сигурен че има много разлчини извънземни същества във вселената, но те не същестуват благодарение на митологичната еволюция, а на съзнателните действия на Творецът. Да търсим от Земята извънземни е предварително провалена кауза. на човекът не му е позволено да узнае фундаменталните механизми на физичексат реалност зашото благодарение на грешнат аму нагласа би застрашил не само собсвнеото си същестуване но и на животът във вселената. Защото силата значи отгворност. Никое морално и разумно същество няма даде на невръстно дете оръжия за масово унищожение. В тази вселена познаията и възмобностите съотвестват на духовното развитие.

Скучен пълнеж от НФ роман... Дай ми факти, човече... ФАКТИ. До утре можем да си говорим за ентропия и "физическа реалност", но освен да ни пресъхнат езиците нищо няма да постигнем. Защо ни е : "увеличаване на порядъка във физическата реалност чрез контролирано използване на материя и енергия съгласно съществуващите физични закони и предварително обмислен технологичен план..." След като: "на човекът не му е позволено да узнае фундаменталните механизми на физичексат реалност". Кака да се случи първото, след като имаме на лице второто... ? Или ставаме самите ние Творци (реално и сега сме такива според някой теории), или просто лягаме в калта и изчезваме. Няма друг път. Ти цитираш Спайдърмен - за силата и отговорността, но аз ще ти цитирам Супермен - Напред и нагоре!

Фактите са навсякъде около вас. Изходът както винаги е следване на пътят на животът - Божият закон и принципи. Тогава ще се открият необятните хоризонти пред нас за които е създаден човекът като образ и подобие на Създателят. Създадени сме за да се развиваме напред и да градим справедливо общество. Но Творецът ни е поставил строги условия и изисквания. За хората които не ги спазват, вратата към бъдешето ще остане затворена завинаги. Защото да има живот във вселената не трябва да има беззаконие което руши Божият поредък, който поддръжа животът в нея. .Грешоиците които не търсят покаяние и промяна в живота си към по-добро няма да се радват на бъдещето. Бъдеще ще има, но не за всчики, а само за тези които обичат и ценят животът и истината. Това са хората които могат обичат - истинските творци в този свят.

Съгласен съм с коментара ти, но ти говориш за съществуващите физически закони, а имаш предвид познатите такива. Защо изключваш непознатите? Това, че са непознати за нас и нашето разбиране не значи, че не съществуват, нали?

Струва ми се безсмислено занимание да доказваме че нещо което не е открито чрез наблюдения и експерименти не същестува. истинскат наука не работи по този начин. Тя се съобразява с физическата реалност. Законите които са ни познати в момента противоречът на комунистическата митология за самоорганизацията на материята. Не може едни физически закони да пртотивречът на такъв въображаем процес , а друг и несивестни нею,. в реалността няма такива противоречи. Всичко силови взаимодействия и физически константи са много прецизно настроени.

Вашита молитва още не е разгледана, но се надяваме в скоро време да бъде одобрена. Мозък ще ви бъде инжектиран, бъдете спокойни!

Някакви научни аргумети ще предложите или само кръчмарска изява?

val55

Контакти, посещения, и вмешателство на Земята е имало преди даже и сега. Докато не се усвой Слънчевата система най добре е да не се установява контакт с извънземни цивилизации, а само да се слуша и анализира. Все, още има толкова неоткрити, и неразбрани неща, и намерени или, все още неоткрити артефакти на Земята, а за Слънчевата система да не говорим Така, че всяко избързване може да ни докара голяма беда. Даже , и всяка индивидуална стъпка в тази насока може да ни коства доста скъпо. Когато това време настъпи то, ще се разбере от всички. Има, над какво да се замислим, защото има хипотези, а може и да не са, че и ние не сме от Земята..... Даже, и да сме от Земята има толкава неясноти, и артефакти от предишни цивилизации, които са изчезнали или оставили следи, за които все още неможе да се установи със сигурност, за какво точно става дума. Една грешна стъпка и отиде коньо у реката. Така, че умната, и много много внимателно преди да се вземе някакво световно решение в това отношение. Всеки индивидуален контакта крие много повече рискове за всички. Мисълта, че може да има други извънземн цивилизации е привлекателна, но и доста плашеща за едва проходила цивилизация, като нашата. Ако правилно се анализират, някои процеси в мисленето и напредъка в технологиите, но и изоставането в духовната сфера може да се направят, някои изводи, които могат да възбудят опасения или радост, но дали това важи и за други, които не са от Земята или вече са тук под прикритие под една или друга форма, и си служат с такива средства били те еволюционно естествени или технически....... Който скача от раз в длибокото почти винаги се дави.....

да се поддържа интереса! "Номера" с инвънземните върви вече десетилетия. Изчезват хиляди хора, крави, коне, деца и минават в графата Х-файлове!

Всичко ще бъде наред... Агент Мълдър се завръща през 2016-та :)

Вселената е пълна с живот благодарение на Творецът. Но ние няма да имаме достъп до тези същества. Никой е не иска да контактува с такива греховни същества като нас.Греха е еквивалент на хаоса, а хаоса на смъртта. Затова ни отбягват.

А ти предполагам си Неговия пророк! А? Егаси твърдия електорат... Пали там една свещ, ароматни пръчици или килимче си постели, но не се натрапвай с подобни крайни обобщения.

А такива, като теб, до скоро твърдяха, че земята е плоска и слънцето обикаля около нея

да вземе Хъбъл да снима тогава, хората от Южното полукълбо, как вървят с главата на долу!

На пожелателно мислене ли базирате своето предположение. Имате ли нужните познания по микробиология и физика за да се аргументирате с факти? Бог иска хората да изучват физическатареалност защото това е един от начините да до неговото чудно дело. тези които подтискат развитието на фундаменталната науката са материалистите атеисти. Благодарение на тях, днес сме отново във втоторо средновековие. Но вие от къде ще знаете следка нямате интерес към науката.

понеже можело нещо си, било по-умно да си останеш с главата в пясъка !?? ...звучи като профилактично облъчвне със спамовете на поредният малоумен трол който си е повярвал, че е учен

Пример за това какво се случва когато се срещнат по-развити с по-слабо развити са индианците в Северна Америка. Разбира се, такава е природата на хората - животинска. Не е ясно извънземните дали няма да са доста по развити.

Да. Това обаче, приматите няма как да го знаят още по-малко да се сетят. Но пък понеже са мнозинство, твоята теза не важи. По същата "логика" земята е била плоска в продължение на векове.

България -Византия .... ето ти примерни за по слаби да бият по силни :) По скоро причината е друга, даже комплект от фактори. индианците са изгърбени заради земята, а не щото европейците са били по развити... то и при нас това е била причината де :)

и скептицизма по-долу. Просто нз какво пощуряха всички отведнъж, че едва ли не вече сме технологично и всякакси готови да открием, да разберем и т.н. извънземен контакт. Първо - 100% съм сигурен че извънземни има, даже съм почти сигурен че има почти еднакви с нас, размера на вселената и всичко са такива, че е вероятно. Второ - обаче ми се струва, че на този етап от нашето развитие контакта е невъзможен. Радиовълни??? Мухахах (камооон), би казало някое извънземно. И трето - да пращаш радиовълни насам натам (а ние го правим от десетилетия) е все едно да пратиш в 15тия век от америка през атлантика малка сладка хоумейд щайгичка с тютюнец, картофки и царевичка, и надпис: Елате повече, ние сме замузани, задръстени и примитивни и си плачем да ни е....

Основателите на природните закони и науката физика както винаги пишат у Дира, а не преподават лекции в Кеймбридж. Абе, физици, а замисляли ли сте се някога, колко много неща не знаете и може и никога да не разберете, откриете? И някъде там, в тези неща, може да се крие ключа, с чиято помощ бързото пътуване в космоса на огромни разтояния да се превърне във факт. Тъпо е да се изказвате от последна инстанция по въпроси, които вие самите и човешката наука не разбирате добре! Имайте предвид, че само Земята е на 4-5 милиарда години, което ще рече, че там някъде може да има цивилизации, които са с милиарди години по-напреднали...

а може и да няма.. представяш ли си ние да сме първите, а ? :)

Аз предлагам да ги напсуваме на майка още в началото, за да се знае с кого се захващат...

Те и без това може да нямат майки, тъй че няма да се сърдят..

Каква комуникация кви 5 лева ?Отлично знае,че там където вероятно има извънземни е толкова далеч,че дори и извънземните да са докарали ниво на технологията светлинна скорост което е крайно невероятно за всеки учил физика в училище ще им трябват 20 века за да дойдат до слънчевата система.Тоест все едно да пусне листче с надраскан химикал и псувни на китайски в Черно море и да чака отговор.Във вторият случай отговорът еняколко милиона пъти по вероятно да дойде.Тия дали имат представа наистина какво разстояние са 10000 светлинни години?Това е все едно милиметър наложен на размерите на Атлантическият океан.

ти си стигнал само до законите на Нютон, явно

ама не забравяй че има такива дето са учили физика у университет :) да си чувал за понятия като изкривяване на пространството и т.н.т ?

Снимката към статията е откровен сатанизъм . То и търсенето на извънземни се организира най-вече от такива хора. Да си докажат на себе си е не са сбъркали в избора. Но няма как.

Няма никакви извънземни! Разбирам, че Земята вече е изследвана и ви е скучно, но извънземни няма. Сори пичове.

Искаш да кажеш, че при наличието на милиарди слънчеви системи подобни на нашата, ние сме единствената форма на живот? По скоро си идиот отколкото скептик

Интересно учените с кого смятат, че ще осъществят контакт ТОЧНО по този начин?? С някакви още по-залюхани и от нас. Защото ако са дори малко по-напреднали, ТЕ вече ще са осъществили контакт с нас, а не да чакат ние да осъществим с тях...

Е как с кои, то се знае с Вулканците ! Спок, ще им бъде посланник :)

Схванах те :)...

Де ке ни тражите бре еййй. Ние сме си веке тука и си играме шах , като ви ползуваме за фигури.

Този проект е малко като да нагазиш в рибарник и да си хвърлиш въдицата на брега. 100 млн. на вятъра за глупости. От столетия извънземни посещават Земята, да насочат тия средства към изследване, намиране и доказване на НЛО, вместо да ги дават за зяпане в космоса на стотици св. г. Ама 100 млн. са твърде малко, за да се поблазни някоя велика сила да признае истината за НЛО. Вместо това - дай да хвърлим малко прах в очите, да загубим още 20-30 г. (като СЕТИ) и да се молим извънземните да не поискат официален контакт, че тогава мафията ще го втаса. И моля ви се - да чакаш радиосигнал от същества, които са 1000 пъти по-развити от нас и комуникират на съвсем друго ниво.

И спекулациите не зная греаници. Едни даават непровержими доказателства за съществуване на извънземни и коинтакти с тях, други ще си счупят краката да ги опровергават. Например има материали, според които американците се отказаха за други поилети до луната, защотот тм имало извънземни бази, обитателите на които предупредили, че луната е техен запазен периметър. Има материали според които Гагарин не е първият излетял в космоса, а е послужил само за отвличане на вним. от истинските факти. И пр. и т.н. Да се пора вим , че всичко това е измислица, е признак на слаб ум и невежество. Нещата никога не са били такива, каквито изглеждат. ПС. Вижте коя е истинската причина американците да спрат подводните ядрени опити. Случаят с подводницата Курск също спада към тази категория събития.

Ама ти изобщо не си в час! Ако се интересуваш от Истината - питай колегата Дада - той е най-напред и най-светнат в тези неща...

Аз я па вчера видох един мармот, ама не завиваше шоколад в станиол както е редно, а решаваше су доку...

бегат от радиационните пръстени около земята гадините...иначе ще има аутопсия:)) плюс това като ходите в зоологическата градина не отивате да стискате лапата на лъва и да му показвате екстрите на новия си телефон защото той има други интереси.

Вероятността да попаднем на гладни мечки е също толкова вероятна колкото и на мравки а напълно е вероятно и да попаднем на комуникативно настроени извънземни. Вероятноста е еднаква за трите възможности. Незнам да сме стигнали до луната или марс докато ни е било страх. Или пък АЕЦ докато сме се страхували да не отворим черна дупка

Ал

По интересен е въпроса с мотива на една цивилизация да изпраща сигнали и да търси контакти. Както е посочил petrovito, ако една цивилизация си е щастлива от настоящото си положение, въобще няма нито да търси контакти, нито да отговаря на такива. Просто не я интересуват. Нека обаче да погледнем мотивите зад "великите" географски открития... Пренаселване, експанзия, алчност, заграбване на земите и поробване. Та, ако някой търси контакт, редно е да се запитаме защо го прави?

Дори да прихванат нещо /може дори да си измислят нещо, като в ЦЕРН например/, то какво? Ние все още едвам пращаме човек до Луната, камо ли до Марс, но иначе търсим извънземен разум на минимум десетки светлинни години! Ако го открием, то това ще постави под съмнение съществуването и всичко останало свързано с религиите, а това ще се отрази някак на нас земните хора :)

технически са търсели по кратък път към Индия .... основната прчина е била търговийката. другото ти твърдение също не важи :) някак си го изсмука ... тоест според теб европейсците са били нещастни и за това са почнали да изследват. Обратното, само щстливите общества залагат на наука и изследванията, щото това е смисъла на живота ни като вид.

Съществува и парадокса на Мравката. Ето ги до нас, ние ги изследваме, наблюдаваме и т.н.т., те ни регистрират като присъствие, но не им пука за нас. Вървят си по своя път, без да се интересуват от нас, а имат развита цивилизация - език, правила, индустрия, селско стопанство и военно дело. Хем са ни близки, но са далечни. Представете си извънземен, колко е далечен, даже пренебрежението на мравките може да е незначително. Но може и да се попадне на гладни мечки...които да се поинтересуват от нас.

Примера ти с мравките е Супер. Какво ще направиш ако има мравуняк на место на което искаш да си построиш къща?!? 1. Ще го преместиш ли? 2. Ще спреш строежа? 3. Ще започнеш с багера да си копаеш основите?

И твоите въпроси са супер ... но да питам и аз Ако искаш да си строиш къща, къде ще си избереш място след като можеш да идеш на всякъде. 1. върху мравуняк, че после останалите мравките да те хапя 2. където си искаш по Земята, където няма мравки, но пък ти можеш да идеш без проблем.

Късно е за предупреждения, мен отдавна ми го говорят!

....не са с щаслив край. Точно така това са истории а не реалност. Реалността може да е всякаква но ако заради "деня на независимоста" трябва да прекратим възможен контакт то това е фобия. Та ако ще сравняваме реалността с филми защо да не е с "алф"

Какви филми? Той има пред вид човешката история. Има достатъчно реални примери за това.

в човешката история има примери и за обратното ... и то не един. Но те всички са от доста отдавна... в Сегашно време, ако някой пребие едно куче и го пишат в новините (а в западни държави и в затвора ще лежи), а кво остава за извънземни които имат технологията да дойдат до тук... някак си би трябвало да са еволюирали като общество

Това имах предвид и аз . човешката история . нима сте сигурни че извънземните мислят като нас?

А нима сме сигурни, че мислят то друг начин. Само може да се надяваме, че имат "Министерство по опазване на недоразвитите форми на живот". Единствените реални примери за зблъсък на цевилизации са от нашата история и те "...не са с щаслив край" за по малко развитата.

Ето един разумен довод, че трябва да се внимава в еуфорията. Въпроса защо точно да търсим радиосигнали, пък гложди мен. Съществуват и други по-модерни способи на комуникация, на квантово ниво, чиито следи може да се търсят. Да не говорим за срещите тук на земята от Втори и Трети вид с прословутите НЛО.

Напълно те подкрепям за другите способи на комуникация /на квантово ниво/. Освен това по-развитите цивилизации едва ли изпращат сигнали /радио сигнали/, за да ги прихванем. Ако пък тези радио сигнали са изпратени от цивилизции намиращи се на 1000 светлинни години например /сиреч са изпратени много отдавна, за да дойдат сега/ и идват чак сега, аз съм скептичен, че за това разстояние сигнала ще запази автентичността си пеминавайки през магнитни полета с различен интензитет и сила. Малко е недомислено ми се струва, но е едно прогресивно начинание, още повече, че някой е готов да отдели подобна сума за такова нещо.

Иван Петров

има и нещо друго - секретната наука. където нещата не се оповестяват...възможно е това да е първа стъпка към някакво разсекретяване