Коментари - Топ 10 на инцидентите с ядрени оръжия | IT.dir.bg
назад

Топ 10 на инцидентите с ядрени оръжия

Грешен дизайн, аварии, немърливост и дори изнудване са причина за най-големите инцидентите с ядрени оръжия. Вижте кои са те.

Обратно в новината

Коментари - Топ 10 на инцидентите с ядрени оръжия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди години, ми попадна една статия с инциденти в подводници във Wikipedia.За руските освен големите К-19, К219, Курск, имаше поне 50 случая в които говори нещо от рода "пожар на борда, двама загинали". За САЩ освена USS Thresher и USS Scorpion, нищо не се споменаваше, все едно никога не е имало нещастни случаи. Като гледам как е написана статията, тук принципът е същият, признават само защото не могат да го скрият.

щом е от уикипедия знами си на прав път естествено се само "руски инциденти е имало " ,нищо че чак наскоро признават в САЩ за само 10 случая на радиаця и теч от АЕЦ в САЩ.За останалите както казва един журналист няма време да се признае

В САЩ има 99 реактора, а в Русия 34. При това в САЩ има няколко затворени и утилизирани, а в Русия половината са сравнително нови. В уикипедия на английски има всички инциденти, тъпчо, това че руските са повече е ясно.

Едни матрялчега, по "медиите", напоследък, ме навеждат на мисълта дали не е решено ТСВ да започне "случайно", по "погрешка".

Скапани, неграмотни журналисти - пише се "немарливост", а не "нимЪрливост", глупави свине!!!

на първо четене - курск я няма в списъка от това което чета радиация е имало само при руските инциденти

сега, че нали американският картонен слон е най здравият слон почти от шпертплат.Има си хас да има повече от 1 амерк.инцидент че те са страната на неограничените фантазии .Там всичко е фантазии.

при курск няма изтичане на радячия грамна торпедо в нея а не реактора и русначите си я изтеглиха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не можаха да си я изтеглят и трябваше да им помагат от Скандинавия.

Ядрена бомба, няма как да се взриви, при разбиране на самолет или взрив близо до нея, защото докато не се активира, в нея не протича ядрена реакция. Така че в точки 3 и 5, няма никаква опасност. При реакторите вече е друго, при тях протича контролирана ядрена реакция, която при експлозия може да стане неконтролируема и да причини ядрена експлозия.

Къде си видял ядрена бомба.

За ядрените бомби не съм сигурен дали не могат да се взривят при някакъв инцидент. В тях има обикновени експлозиви, чиято цел е да съберат парчетата плутоний в критична маса, за да се получи ядрен взрив. Ако по някакви причини тези експлозиви се задействат едновременно (например при случаен електрически сигнал към детонаторите им) ще се получи ядрен взрив, ако само част от тях се задействат, взривът ще бъде като на обикновена бомба, която ще разпръсне радиация (плутоний и уран). Предполагам, че ядрените бойни глави имат някакви защити, за да не стане това. Иначе за ядрените реактори, те не могат да се превърнат в ядрени бомби. Да, могат да избухнат (ако охлаждането им не е достатъчно), но взривът ще е като на обикновена бомба с мощност няколко килограма тротил, и не може да се сравнява с този от атомна бомба. Иначе неприятното е, че при взрив и разрушение на ядрен реактор огромно количество радиоактивни материали ще бъдат разпръснати в околната среда, и доста хора могат да пострадат от радиацията!

Направо се чудя човечеството как е преживяло 60те години. Колкото до дир-а - Spartan в първия коментар ви го е написал много правилно, но сте го цензурирали понеже истината боли.

Цитат: "Похитителите летят след това до Куба, но Фидел Кастро ги арестува и връща парите и самолета на САЩ." Това за лошият Кастро, за когото ЦРУ признава, че са правили 638 опита за покушение срещу него.

ЦРУ не признава такова нещо. Ако са искали да го убият са щели да го направят без проблем.

хмм , чернобил къде го ? Той също е инцидент ... странна статия.

където е още по големият инцидент Фукушима ,и поне още 15 инцидента на радиация от американски АЕЦ от 70-те години до сега, умело прикривани но излезли на яве чак сега.

Фукушима е по-малкият инцидент. Просто е съчета с цунами и огромни разрушения от цунамито.

"Чукча писатель...". Заглавието ясно казва "Топ 10 на инцидентите с ядрени оръжия". Да повторя? - "ядрени ОРЪЖИЯ". Освен ако не считате Чернобил и Фукушима за такива, което автоматично добавя и Козлодуй...