Къде се е намирал твоят град преди 750 милиона години

От около 50 милиона години София се намира далеч от морето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не точно описано какво се вижда всъщност на изображенията. 1. Вижда се , какъв плейт- тектоничен скален ФУНДАМЕНТ се е намирал на тези географски координати, които съответсват на местоположението на съответния град сега. Тектоничния скален фундамент! Това, което е над него , по- младо образувалите се след означеното време скали, релефа на повърхността, почвения слой и т.н., всичко това сега е РАЗЛИЧНО. Например, за координатите на София, за преди 50 милиона години, от тогава на това място са се образували някои нови скали над фундамента, почва, релефа е друг и т.н. 2. За тези 50 милиона години, фундамента се и придвижил в определена посока със средно няколко см на година, т.е. имаме преместване от около 500 км.

Ехаа, излиза, че сме били остров. А проливът, който е бил заличен съвпада приблизително с течението на Дунав.

Всъщност южната част на България е част от Африканската литосферна плоча. При сблъсъка ѝ с Евроазиатската литосферна плоча се образуват планини като Алпите, Стара планина и мисля че продължават на югоизток с планините в Турция и Иран. На север от контакта на двете плочи е останала ниска част и логично Дунав се спуска по тази част.

Шумен - някога дъно на море с трилобити, а сега полукотловина с гигантски хлебарки...

Потвърждавам! Бях там в казармата. През нощта давах караул. Около кухненското се чуваше хрупане от настъпаните хлебарки... :)))

Преди 750 милиона години, моят град се е намирал... в бъдещето...

За какво да гледам някакви карти с нясна достоверност? Мога просто да питам Лили Иванова.

Не става . Тогава тя си е била в Кубрат.

Ама поне за Топчии може да каже.

Стоенчооо ... преди 50 милиона години София се е намирала на баба ти у хвърчилото

Мухахаахахаха , и аз мога да направя такива предсказания ... ама верни ли са, само аз мога да кажа... :-)

Едва ли някой е толкова умен като теб, за да се сети да провери изчисленията на компютъра...

Затова няма изровен нито 1 скелет на динозавър. Но пък от дете, когато скитахме целодневно из околностите на Казанлък, ми беше естественно да събираме морски раковини от преди милиони години - амонити, от разораните ниви. Както и да се шляем между скелети и керамика в току що разкопаващите се могили от археолозите. ТОЧНО срещу къщата в която живеех имаше разкопки на селищтна могила. Археолозите бяха поставили в самият център, на наполовина разкопаната могила, вертикален дървен маркер висок над 15 метра с разграфени черти на вековете и хилядолетията. За нас, тогава деца, това беше напълно нормално- да живееш сред исторически и геологически останки.

наще градове за на по 2 3 хиляди години ама ще видя моя град преди 750 милиона години,поне се научета да пишете заглавия бе

Естествено, че няма да видиш самия град, а локацията му! А ти се научи да пишеш на български!

Пише че е било населено с мозазаври по нашите краиша. Като гледам са оставили пряк потомък.