Как снима камерата на iPhone 13 Pro

Новият телефон на Apple не успя да триумфира в класацията за мобилна фотография на DxOMark

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не може да се опъне на Пиксела като цена/качество.

Такаа, отварям гуугъл и първите резултати: - iPhone 13 alleged benchmarks just blew away all Android phones, справка timsguide.com - iPhone 13 Benchmarks: Apple's A15 Chip Crushes Qualcomm, справка pcmag.com - Early iPhone 13 Pro benchmarks destroy every Android phone. Справка bgr.com Айде ще спра, който иска да си потърси повече резултати Айфончето 13 е трепач, много е удобен като дизайн и пасва много добре в ръката

И извън click-bait заглавието четем по-надолу в статията: "At a glance, the iPhone 13's new A15 processor doesn't bringing much new to the table." Айде, моля ти се...

Това е защото 12 ката също ги бие всички нови андроиди

Ти щот си го слагал в ръка . . . .

"Оценявам" звучи и изглежда много по-добре от "оценям".

Егати и платената статия на Xiaomi. Нямам iPhone но сравнението сами с тях и то само по определени параметри е пълна срамота. Сори, ама по отношение на софтуер на камерата Apple, Google и Самсунг са доста по-добри. Още повече dxomark оценяват сензора, което е крайно недостатъчно. Най-елементарния пример е Google Pixel. От 3а до Pixel 5 ползват един и същи сензор на Сони, който е отдавна отстарял, но благодарения на софтуера измъкват най-доброто от него и разбиват в определени тестове конкуренти с пъти по-добър хардуер. Apple имат също уникално добра камера ап. Шаоми е нормално да си плащат за реклами. а Шаоми и Хуауей като софтуер са горе долу еднакви

Телефоните с много добри камери са за хора, които разбират от фотография и обработка. За кифлите и мутрите и 5 мп са им много.

Така е, като сравнявате телефони как снимат. Като да равнявате коли колко шум вдигат. Не, че не може, ама не им е това основната мисия в живота. Понеже да говориш по телефона стана нещо толкова тривиално, а качеството на звука е доста трудно да се сравни от масата, производителите наблягат на камерата. Сякаш това е най-важното в един телефон. Но понеже за всеки влак си има пътници, те целят тези, които постоянно пълнят паметта на телефоните си със снимки, които никога няма да бъдат отворени на 4К монитор или отпечатани на хартия. За гледането на телефонско екранче, всеки телефон прави що-годе прилични снимки. Но понеже ще пиксел пийпваме, Никъде не се упоменава при какви настройки. Шаомитата си праскат две експозиции, едната тъмна, другата светла, и така от две снимки правят един грозно и неестествено експониран кадър, на който се вижда хем небето, хем лицето на жената. Реално това няма как да стане в един кадър. А айфона си прави един кадър, фокусирайкисе върху лицето. Т.е. няма сравнение между двата сценария. На нощната снимка, положението е същото. СОФТУЕРА на Шаоми открива много тъмен и много светъл обект, прави две снимки - една за тъмния една на светлия и ги усреднява. Резултата е грозна, неестествена снимка, на която се вижда всичко (дори това, което не трябва). На тази с шума, Хуауей-я натиска толкова силно шумоподтискането, че при по-детайлен обект, снимката би изглеждала "анимационна" заради това шумоподтискане. Извода е: телефоните са с почти еднакви сензори, защото физиката не позволява по-големи в толкова тънки телефони, и компаниите си мерят софтуера. Т.е. мажат с разни трикове по снимката, анализират, ако има трева, задължително я правят отровно зелена, ако има небе, то цялото е свръх синьо, а облаците се открояват като снимани с филтър. В днешно време фотографията е порнография. Няма красота, няма стремеж към хубав кадър. Има само мегапиксели, софтуерни мацаници и некадърни телефонни фотографи.

Имаше възможност да си запишеш снимката в обикновен формат пиксел по пиксел, за последваща обработка, май bmp се наричаше. Сега някой телефон прави ли това?

защо сравняват с Iphone 13 pro, а не Iphone 13 pro max? Все пак Iphone 13 pro max е телефона на Apple с най-големи претенции по въпроса!

Защото тази година разликата между двата е само размера на дисплея.

"DxOMark е най-престижната организация, оценяваща камерите на модерните смартфони с много тестове и солидни критерии. Всеки модел се стреми да спечели първото място в класацията за мобилни камери, но рядко успява." - Стоян Дупедавев още с първото изречение показва колко не е в час! Ама така е, като слуша само каквото кажат от жълтото посолство:))) DxOMark беше някакъв фактор от 2008-10-та, до към 2012-та. След това изобщо не са релевантни, ама грам! Още с провала да не включат Lumia 1020 в тяхната т.нар. класация:))) Така, че, Джони, гледай си там Ковид-19 спонсорите и подавай гъзица за 300лв на дописка, другото не е за тебе:)

Предимството на комунистически Китай и комунистическите стоки е очевидно!

А как сканира за педофилия или политически некоректни снимчици? Тайно засега, след един два автоматични ъпдейта и явно:)

до следващия ъпдейт на софтуера..

Как снима? Като натиснеш копчето естествено... Иначе по отношение на качеството на снимките и видеото, положението е трагично. HDR нанайци, видеото отвън, докато спре да трепти парапета минаха 3 секунди. Видеото вътре кадрите прескачат... Страшен премиум телефон, думи нямам...

Статията кърти мивки. Очевиден е агресивния денойзинг на китайците, да не говорим за псевдо HDRа и софтуерното наслагване на кадри...

Платена реклама от китайците, с нагласени резултати. Хората казват кое предпочитат с портфейла са - в развитите страни това е Айфон, в бедните е Хуавей.

В развитите страни просто има огромни реклами на айфона, където това е станало синоним за телефон и всяка сервитьорка в крайпътно заведение има такъв.

Грешиш, даже скитниците са с iphone. То просто това си ползват хората - шир потреба.

Хора от въпросните развити страни, които не разбират от техника са ме питали какъв телефон да си вземат. Казват ми: "Тези 5 телефона миги дават на 1€, кой да взема?" И телефоните са iPhone, Galaxy Note, топ модели на xiaomi, Sony, Motorola, LG. Та... там като цяло не си купуваш телефон, а си вземащ този, който ти се побира в джоба или ти харесва цвета му. Малцина дават безумните цифри, които се искат тук, за парче пластмаса с батерия и дисплей.

По-зле от всички останали с цена 2 до 3 пъти по-малка. :))) Юруууш, балъцииии!

интересно твърдение, дали е вярно?... В деня на пускане на пазара цените са били както следва Xiaomi 11 ultra pro - 1280 $ Huawei P50 pro - 1299 $ Iphone 13 pro - 999 $ (обаче без ДДС, цената в България е еквивалент на 1200 $) Телефоните са на приблизително еднаква цена, но ако трябва да бъдем точни Iphone 13 pro е най-евтиния от тях. ... май не е.