DxOMark е най-престижната организация, оценяваща камерите на модерните смартфони с много тестове и солидни критерии. Всеки модел се стреми да спечели първото място в класацията за мобилни камери, но рядко успява. Представеният преди седмица нов iPhone 13 Pro бе тестван от специалистите в сайта, но не успя да вземе първото място или дори да влезе в Топ 3. Флагманският модел на Apple бе поставен на 4-о място.

Вижте какви снимки прави iPhone 13 Pro >> >> >>

От DxOMark оценят високо системата за оптична стабилизация с движеща се леща и способностите на ултраширокоъгълната камера. За сметка на това Apple изостава в телефото възможностите си.

iPhone 13 Pro, сравнен с фото възможностите на други телефони

Снимка: DXOMARK

Добрият автофокус е компрометиран от по-слаби възможности за нощни снимки - изображенията имат повече шум от очакваното за премиум смартфон. Динамичният обхват също е по-малък и снимките "прегарят" по-лесно. Селфи камерата обаче се представя на много високо ниво.

iPhone 13 Pro, сравнен с фото възможностите на други телефони

Снимка: DXOMARK

Тройната камера е съставена от:

Основен сензор: 12 MP сензор, 1.9µm пиксели, с 26 мм еквивалентен обектив и f/1.5 бленда, оптична стабилизация, Dual Pixel AF

Ултраширок сензор: 12MP сензор, с 13 мм еквивалентен обектив и f/1,8 бленда, PDAF, 2 см макро

Телефото сензор: 12 MP сензор, със 77 мм еквивалентен обектив и f/2,8 бленда, оптична стабилизация

Този сет и възможностите му получават 137 точки, като над новия iPhone 13 Pro стоят Huawei P50 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra и Huawei Mate 40 Pro+. Те имат съответно 144, 143 и 139 точки.

iPhone 13 Pro, сравнен с фото възможностите на други телефони

Снимка: DXOMARK

iPhone 13 Pro може да прави много качествено 4К HDR видео с Dolby Vision. Това кара специалистите от DxOMark да оценят новия флагман на Apple като най-добрият телефон за снимане на филми и клипове. iPhone 13 Pro  изпреварва Huawei P50 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra и Huawei Mate 40 Pro+ по своите видео способности.