Как снима телефонът с 5 камери

Възможностите на Nokia 9 PureView определено са на върхово ниво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как снима ли.Снима като телефон, по-зле от всеки фотоапарат за 100 лева.

Голям напън за не чак толкова голям резултат. Динамиката да кажем са я вдигнали, добре. Но който е способен да зажбележи ограниченията от динамика на снимки с телефон отдавна има фотоапарат с който никой телефон не може да се мери, просто няма място за толкова стъкло за обектива и т.н.. Случи ми се веднъж да не си нося апарата и да видя един черен кълвач, който на всичкото отгоре ме остави да го снимам с телефона от само метър. Снимките очевидно не ставаха човек да ги сложи във flickr, и понеже кълвачът беше черен ниската динамика личеше много. Едва ли заради еднократно преживяване което надали ще се повтори бих дал пари за по-добре снимащ телефон а не за нов апарат примерно. Да не говорим какъв е шансът пак да успея да се доближа на метър от кълвач пък бил той и не черен... в общата ситуация с по-малко от 600мм 35мм еквивалентно фокусно разстояние човек не може да се надява да ловува.

за качеството на снимките няма смисъл да дори да се повдига въпроса. все едно да кажа ама що на БМВ то ми дето е 250 коня не мога да натоваря 15 тона товар като на служебния камион Мерцедес който е дори с по-малко конски сили, че даже и струва по-малко. няма как да сравниш продукти в съвсем различни категории. въпроса е че явно ти си от хората които по принцип снимат с отделен фотоапарат, по изключение с телефон. докато болшинството от хората правят обратното, снимат по принцип с телефона по изключение с фотоапарат.

няма как да сравниш продукти в съвсем различни категории. Не си прав, човека говори единствено и само от една гледна точка - снимката! Тя е продукта на камерите. В твоят случай ти изместваш фокуса от конкретното - пренос на товари (различни товари!) до необозначеното и общо - пренос, защото и твоята бангия и камиона превозват нещо си. Та когато говорим за качествена фотография то тя се прави само и единствено с качествени механизми. Фотоапарати и обективи за тях. Това е. А какво били сложили на телефона е само проява на лош вкус и заиграване с биологичната маса. Виж само колко много "джаджи" можеш да накачиш на иначе конкретното устройство телефон. Можеш да му вържеш дори ви-фи вибратор. :)

Чакам телефон с 5 сим карти!

По-добре си назначи едно сигане да ти носи 5-те телефона и да върви до теб. Колкото и сим-карти да има едно устройство, то ползва поделено основните механизми на тялото споделено. Когато говориш или чатиш с една карта другите стоят неизползваеми...

За мен телефонът е аппле и всички останали. Те се говори че изостават от 10 години и пак са си номер 1. Аппле може да се ползва 5 години, сичките други таралясници на втората са капут.

За мен телефона е средство с копчета да се свържа с друг човек, нищо повече.За всичко друго си има други средства.

И е така и не е така. Понякога една фотка с непретенциозно качество казва 1000 пъти повече от един безсмислен разговор или редица смс-и. Краткостта е майката на мъдростта.

Е направо ми се зави свят бате пък моят телефон има само фенерче....

Много е добре качеството ще е убиецът на флагмани

Прилича ми на револвер май...

С 5 камери бил,ас имам една и докато снимам детето моя Синан ми направил още 8 чавета, кое първо да снимам,аман бее,то на нас ши ни трябва телефон с 56 камери,абе остайй...

Стояне, начи, да ти каем, начи, моето момче, не съм Фпечатлен. Тия снимки са малко афиф, начи, моето момче...

Телефонът с 5 камери е като телефона с една. Само, че е с пет камери.

И 20 камери да хакнат на телефоните пак няма да ме впечатлят. Ако искам хубави снимки ще си купя камера - не телефон! Няма да е зле обаче да поработят над наистина важните за сегашните смарфони неща - издръжливост на батерията, здравина на корпуса и дисплея, производителност

Какво трябва да произвежда един телефон? Слама, вълна, мазнина, свине-майки, мляко, сирене? Що разсипаха ТКЗСтата, а сега чакате на телефоно да имал производителност.

Никой телефон още не може да се сравни са качеството на снимките на Епъл. Не знам софтуера ли е, но нямат равни и то дори с една камера. Тука има някаво приближение на качеството. Затова се и купуват основно Епълски телефони, заради качеството на снимки и селфита.

sawo

Ако тези снимки са истински, айфоните могат да мечтаят за такива :) А да сравняваш с камера вече е повече от смешно :)

Явно никога не си виждал Епъл и никога не си снимал с такъв и ЛИЧНО да го сравниш със снимката на който и да е друг телефон.

Айфоните се купуват масово от кифли и козунаци за селфита, да... нормалните хора си купуваме марки дето няма да платим едни 500 лв само за логото. Да не забравяме все пак, че телефона не е само камера

Така е. Това е телефон и ако го ползваш само за това няма никакво значение марката. Ако го използваш за интернет, не можеш да направиш голяма разлика между телефоните д добри параметри, но ако го използваш за снимки, няма телефон дори за 1500 лева да се сравнява по снимки с Епълски телефон от 800-1000 лева (телефони от преди 2-3 години).

Доста отдавна Епъл бяха издухахани откъм камери. А и реално никога не са били кой знае какво като качество. Още преди години сума ти други марки дръпнаха напред технологично. Епъл продават много, щото хвърлят по 20 милиарда на година само за реклама и яко зомбират.

Точно това е интересното, че Епъл уж не са с най-върховите камери, но правят най-добрите снимки. Не става въпрос за зомбиране, а за факти. Всички плюем против кифлите, но те се насочват инстинктивно към телефоните с най-хубави снимки. Затова Епъл печели. Не виждам в България и грам реклама за Епъл, докато Хуавей примерно ни го навират от всякъде

Писах че Хуавей ни се рекламира отвсякъде и ме изтриха. А сега де? Инак само Гугъл Пиксел ги бие, ама той е бая тесла ценово.

Apple от 4 години за изоставащ компания във почви всички аспекти и особено в камерите, там са след: Google (Pixel), Samsung, Huawei, а може би и Sony (които реално произвеждат сензорите за повечето). Особенно очевидна е разликата при по слаба светлина - пълно e в интернет със сравнителни снимки.

Единствено Гугъл пиксел се със сравнимо и може би малко по-добро качество. Другите са големи само на думи. Всеки може сам да си поведе проучване и да сравни снимки от Епъл и от другите марки. Сони с новия флагман може и да е по-добре, но засега е само предположение.

За селфита от кенефа на дискотеката е важно каква марка е телефона. Добре че има глупаци да плащат, Епъл няма да пропадне. Разчита на тях.

Маркетинг трикове са тоза за да зарибяват хората да купуват телефоните ,че продажбите спадат.

Само на светло снимки ... такива и телефон за 100 кинта прави добри

Снимат,снимат,колко да снимат... Каквото и да правят физиката не може да излъжат,но с маркетинг и реклама може да ви залеят. Смартфонът е направен да прави хубави аматьорски снимки за през деня и толкоз. Ако искаш качествени професионални снимки,тогава отиваш на огледален или безогледален и то висок клас... Снимките от смартфоните са за ежедневието ви,за селфита и подобни...

а що не се каже направо камера с функции на телефон. С ХуйВей се изумиха вече.

Маркетингови трикове, да сте видели професионален апарат с 5 обектива?

абе не си прав. виж про камерите с които се снимат филми с колко обектива са. друг е въпроса че говорим за телефони уж. които са всъщност компютри с опция за телефониране.

Ти явно изобщо не си в час!

Камерите са били с няколко обектива преди да измислят променливото фокусно разстояние, но дори тогава образът е е проектирал само върху една лента или матрица. Много камери се използват само при специални ефекти, примерно кадър от различни ъгли на неподвижен обект.

е па фалшиво снима . тва са насложени ефекти