17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 1965г. братята руснаци дадоха на братята виетнамци ЗРК С-75 - едни никакви ракети, с които братята виетнамци свалиха 1046 !!!!!! (хиляда четиридесет и шест) самолета на братята американци! От тях 37парчета B52! Та тогава, американският министър на отбраната Риберт Макнамара каза - ако продължава така, след седмица САЩ ще останат без стратегическа авиация! И спряха полетите на Б52....

САЩ ще бъхтят Расия

на стар ръждясал чайник

В52 летят на голяма височина далече от конфликтните зони където могат да бъдат свалени и пущат ракети или клъстърни бомби които се насочват от сателити или имат някакви други насочвания.Като знаем за тоталната информационна и военна хегемонния на САЩ едва ли прехвалените хиперзвукови ракети на Русия и Китай биха били проблем за американската армия.

Напоследък след като Владимир Путин предупреди САЩ, в мрежата се появиха няколко видея за руските хиперзвукови летателни апарати: Тук: youtu.be/hOEWmgTwtfk се вижда как три броя такива апарата преминават покрай МКС със скорост от около 50 000 км./с. Има коментари, че на единия се вижда даже георгиевата лента характерна за военната техника на руската федерация. Има мнения, че с тези летателни средства Русия вече разполага адрени оръжия в космоса. Тук: youtu.be/8E4wTYRhwXA се вижда тестване на такова оръжие с цел преодоляване на американската противоракетна отбрана и имитация за нанасане на ядрен удар по американския град "Кливланд". В последния момент летателното средство се саморазрушава. Тук: youtube.com/watch?v=rfc6qCurBPE може да видите новия команден център на руските космически сили!

да , наистина....на втория апарат ясно се вижда георгиевският кръст. А новият им команден център е впечатляващ........а,да....и в Кливланд има недостиг на тоалетна хартия , даже чета , че почнали да използват стари вестници.

Те напоследък САЩ без да предупреждават пуснаха много голям боен дрон произведен по технология стелт който може да изпълнява много функции между които и унищожване на руски ракети,самолети ,кораби и сухопътна армия и то наистина ,а не на анимация както ,,показва"и ,,предупреждава" Путин в безсилието си

Убийствени са!

че не държи на Ц-300. Пък от Ц-400 се посира прав направо!

В-52 е ракетоносец и въобще не навлиза в райони, контролирани от ПВО! За какви лепила бълнуваш или мечтаеш? И за да ти секне окончателно русофилския ентусиазъм, потърси и прочети за AARGM-ER (Advanced Anti-Radiation Guided Missile-Extended Range), в Jane’s 360. Вече е приета на въоръжение и са я нарекли... убиец на всички безаналогови С-100 - 200 - 300 - 400 - 500 - ... - 1500... и т.н., доколкото ти стигат мераците :)))

к'во знаеш пък ве , червен бастун. Я кажи като толкова "знаеш" колко такива има свалени от Ц-300 и къде ? А от Ц-400 всички се посират,ама от смях. Не ви ли писна да дъвчете едни и същи митове и легенди за безаналогови руски тенекии - ПВО-то не е проверено в реална бойна обстановка , а самальотите им са пребивани от западни образци дето ги хванат. Виж Израел 50 години как ги прави на кайма , единствено 1973 год. е била няк'ъв успех за новите руски ПВО ракети ама за 2-3 дена и после всички пак са яли дървото - и сирийци , и египтяни ( армии,танкове...всичко на прах и пепел ). Я попрочети малко за битката между сирийските и израелските ВВС 1982 год. ( или 83-та ) - по 100+ изтребитела сбиват , загубите са нещо от сорта 1-2 на 80-90 бр. познай за кого.

Много крила много нещо, фърчи машината. Абе, троловете, кво ви прай кеф да пишете ту за този, ту за онзи? Тва не е политическа статия, ама едните, ама другите, спете спокойно. И Руските и Американските самолети летят. Един ден, като влязат в реален бой, с модерната си техника, тогава си ги коментирайте кой къв го вади. Сега оставете машините да фърчат и плюйте на тролския си живот...

Ами те всеки ден руски и американски самолети и ПВО системи влизат в бой!Винаги руските ПВО средства се оказват слепи и глухи в Сирия за израелските атаки,а руските модели и съветски такива на Сирия,Ирак,Либия,бивша Югославия биваха поразявани дълго преди да видят на радарите си своите противници

Става да лети над Африка или Афганистан, но не и над страни със качествена ПВО. Като всяко американско оръжие!

е ти превъртя последното ниво на ТЪПОТИЯ. Това е тежък бомбардировач , бавен и неманеврен , естествено че ПВО-то, дори и старо , ще го опраска. За борба срещу ПВО има си други самолети . Питай иракското ПВО , какво им се случи в две войни. Или пък сирийците , че израелците се разхождат като у дома си....е, врабчетата не летят в Сирия щото се уплашиха от една изречена заплаха. Но какво да обяснявам на будала , с мозъче промито от непрестанно облъчване с новини за поредното руско безаналогово чудо , то не бяха хиперзвукови ракети , такива с ядрен двигател дето обикаляли с дни , подводен дрон със 100 мгт , чудеса , остава само да почнат да ги произвеждат.....щото специално за мегаторпедото още не са произведени подводниците дето ЕВЕНТУАЛНО ще можели да го носят , но няма значение , то е ВЕЧЕ на бойно дежурство.

Е ово йе стандарт!Поради високото качество дълготрайност и тадеждност е хубаво да закупуваме американската гехника и веднъж и завинаги да се отървем от ограбващата ни и съсипваща армията и държавата ни Пусия!

тея самолети са налетели стотици, ако не и хиляди километри.. малко е съмнително в какво състояние ще са след още някоя друга година.

Краварите, могат само да си мечтаят за ТУ-160.

B1A и B1B са успели не само да измечатаят, но и да направят ПРЕДИ руската цървулоноса грозотия.

Е къде са тези измечтани B1A и B1B съега?

Във ВВС - над 90 броя на активна служба.

B52 е любимата мишена на руснаците. Десетки свалени над Виетнам. Това е самолет, който скоро ще направи почти един век.

Нищо ново не казваш... бомбардировачите винаги са били лесни мишени. За това и не се праща един а цели ята.

И на ята са любима мишена ...

'трудна мишена' са били руските разчети на зенитните комплекси, но... немалък брой посмъртно наградени 'герои на СССР' са си намерили майстора.

От хиляди полета на Б52 над Виетнам само 19 самолета са свалени от бойни действия на противника. Ако това е любимата мишена на ватенките, направо не мога да си представя колко са свалили от най-нелюбимите им мишени. Първият полет на Стратофортрес е през 52-ра, как ще стане скоро на 100 години. Освен това е в пъти по-добър от расейското недоразумение Ту-95, който му се явява аналог някакъв.

Между другото поддръжката е евтина сега. За времето си този самолет също е бил много скъп спрямо конкурентите си. И има пръст в прекратяване на войната във Виетнам. Американците някак си проспиват появата на нови ракети и загубват бройки Б-52. Бързо намират решение срещу ракетите и загубата не е била кой знае каква от военна гледна точка, но финансово ги е ударила зле.

Аха, най-после някаква новина за оръжия не само от Русия, а и от другата идиотска държава!

Б52 е новина? В кой век живееш? Просто е добра стара машина.

Нищо интересно няма в тази статия за Б-52, като конструкция. Нпаример, че има отрицателна V-образност на крилото от около -20 градуса когато е на пистата , като в полет тя се променя на положителна от около +5 градуса. Вижда се това и на някои от снимките тук. Или че може да си откачва двигателите по време на полет при пожар например за да предпази конструкцията от пожара....

А да не ви разпраам ние къв самальот имаме!

Б 52 е над 50 годишен и продължава да служи в САЩ, а нашите посерковци (по заповед отгоре) искаха нови самолети! Румъния си закупи 2 ескадрили Ф16 , ремонтира ги и те вече летят!

То по тази логика, руснаците подариха на Сърбия две ескадрили МИГ-29, в момента им ги поправят и ще тръгнат да летят преди американците да са направили и една бройка (поне тестова) на F-16 BLOCK 70... Казано по друг начин излиза по-евтино да си приятел с руснаците - те поне си подаряват старата техника, а не карат като американците да си я плащаш... Престанете вече да плещите глупости.... Стари самолети от рода на тези F-16, които са си купили Румънците ние имаме и те си летят, отделно бракувахме около 120 МИГ-а, които спокойно можехме да модернизираме до ниво сходно, а дори и по-високо от това на румънските фантоми, за половината от парите, които Румънците са дали ... Проблема не е в това да имаш едни самолети, а да знаеш за какво ти трябват тези самолети и да можеш да ги подържаш..... като цяло, проблема не е в това, че самолетите ги няма, или дори не и в това, че може да не можем да ги подържаме, проблема е тотална липса на държавна политика и то не само в сферата на отбраната!

Нашите F-16 BLOCK 70 направо ще метат пода със сръбските МиГ29 - каквито Алжир върна обратно на руснаците заради лошо качество.

Глупостите ги плещиш ти. Питай сърбите какво им се случи на техните мигове при срещите им с Ф-те. Руснаците не са прости. Подариха си старото желязо прекрасно знаейки, че сърбите ще изсипят един куп пари за ремонтите им в руски заводи.

По принцип не искам да влизам в глупави полемики, но с глупави хора, няма как да говориш по друг начин! Я Вие двамката ми обяснете... сърбите ще имат 2 ескадрили МИГ-29! По време на войната в Сърбия, НАТО беше осигурили на пилотите си числено превъзходство 24:1, неи колко ексадрили F-16 ще купим, че да "попилеем сръбските миго-ве? 48 ескадрили ли????? Алжир имат притенции към руските МИГ-29, не заради нещо друго, а защото са платили нови самолети, а част от предоставените им са рециклирани смаолети от руския резерв и няма нищо общо с характеристиките на смаите машини. Виж Индийците от друга страна връщат 30 Рафала заради безотговорно ниско качество на изработката! От Ф-16 са произведени над 4000 бройки, към момнета активни са малко под 800 и то при положение че досега никоя армия не ги е свалила от въоръжение..... къде са другите 3200???? Така... доволни ли сте? Накрая ще кажа само, че никъде в моя коментар не съм правил сравнение между едните и другите самолети, казах само, че на държавата ни липсва ясна и последователна политика и тази липса не се ограничава в сферата на отбраната.... Не искаме руснаците да ни ремонтират миг-овете, а поляците, после ама те поляците не мжели, хайде украиците, ама и те не можели , хайде пак русаците-- аууу ама цената много висока.... 30 Години почваме и спираме АЕЦ Белене..., 15 години се чудим ще строим ли газопровод или няма да строим...И хайде .. това са големи и скъпи проекти, които са зависими от чужди партньори.... Последно, решиха ли как ще се пенсиорат хората или и за това още нямаме ясна държавна политика.....

Не влизай в 'глупави полемики' само попрочети малко това онова преди пишеш (остави ТВ Звездата, РТ, Сделано В Расии и пр.) Не