Какво знаем за летящия танк на САЩ

Самолетът A-10 е способен да се справи сам с цяла танкова бригада

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

знаем, че е танк, щот не може да лети.

По време на Първата война в Залива А-10 се справя феноменално със задачите си, като в своята сметка щурмовикът има унищожени 900 иракски танка, 2000 бойни машини и 1200 артилерийски установки. Самолетът дори успял да унищожи два хеликоптера, използвайки своето "Гатлинг" оръдие. По време на цялата война били изгубени едва 4 бройки от А-10. Какво да коментираме повече?

Хей, тъпи и неграмотни във военно отношение журналисти, не пишете глупости! Имате ли си представа колко танка и друга бронирана и не бронирана техника има в една танкова бригада?! Това не са наредени една до друга мишени, а са бойни единици които никак не са безобидни и безопасни, дори към летящи "танкове"! Това че повелителят ви сега е в щатите не означава че трябва да пишете глупости и да превъзнасяте този самолет, защото ЕДИН

След като измъкнаха от ръцете на руснаците титана какво им пречи сега да модернизират този самолет и да го направят изцяло от титан и волфрам?!

От доста време Дир е американски пропаганден сайт... Само едно ще ви кажа - при война с Русия - американците ще се насерат на третия ден и ще се предадат - за нищо не става на война.... А като се насерат - ще има храна за техните фенове за една година ;)

За американците не знам, ама ти още отсега си се насрал...

единственият пряк конкурент на щурмовика е Су-25, който обаче няма "Гатлинг" оръдие и носи двойно по-малко количество въоръжение....Да де...Само дето Су-25 е по-бърз...по-маневрен...ИМА 30мм двуцевно оръдие ГШ-30-2, което е по-леко като маса, и по-надеждно от краварския гатлинг, и не на последно място руския Су-25 е един истински тежко брониран "летящ танк". Във Афганистан и не само там, има доста случаи случаи когато след попадение на ПЗРК Стингър в Су-25 той спокойно си се връща в базата, дорис си и с един работещ двигател. Да не говорим, че А-10 лети само докато не срещне нещо като ЗСУ Шилка, Тунгуска, Панцир М, Оса или Тор...Срещне ли ги, пада като тухла 4 ка.

Много глупаво дете си. Бил по-бърз. С кой ще се състезава? С танковете? Все едно да кажаш - да.. Камаза е боклук, ама е по-бърз от ТИР. Ти идя имаш ли се за какво се ползва всяка машина? ГШ-30-2 е пълен боклук със скоротс на стрелба от 300 до 2600 в докато Гатлинга е 3900. Не те знам къде се те учили да сравняваш. Ето какво пишат руснаците за нея - GAU-8 — одна из наиболее мощных авиационных пушек данного калибра. По некоторым данным, GAU-8 уступает советской/российской ГШ-6-30 А ти лапе ми сравняваш с кирлив ГШ-30-2.... само си го представи.....

Да бе, те танковете са много бързи и маневрени. На самолета не му трябва да лети бързо и да е маневрен, това не е изтребител. Самолета лети единствено под прикритие на изтребители или при пълно въздушно превъзходство, както и СУ-то. Колкото до Афганистан на СУ-25 се падат 25 процента от съветските въздушни загуби, като само веднъж се е случило уцелен в двигателя самолет да успее да се спаси от разбиване. Почти всички съвременни двумоторни самолети могат да летят само с един двигател, дори пътническите, затова не ми го привеждай, като довод. Сравнението между Гатлинг и ГШ-то е смешно. Няма по-надежна оръжейна система от ГАУ-то, единственият и проблем е, как да обучат пилотите да изстрелват всичките амуниции наведнъж.

Виждам вие сте изключително йерудирана и всестранно развита личност. Ще се осмеля да попитам - има ли поне едно западно военно изделие, което да е по-добро от руски аналог?

Моля ви, напишете ми името само на един съветски-руски палубен изтребител от ВСВ, войната в Корея или войната във Виетнам!

Страничен ефект от използването на обеднен уран е на 100 до 500 км- поява на хора с обеднен мозък.

Ти си примерът.

Още един прекалил с руската пропаганда. убеднениа уран не е онова което си мислиш че е. Ама с прости путлерасти как да прави диалог човек

Допълнение: Попадения от Стрела 2 в моторите .

Много хвалби, но се пропуска фактът, че роторното оръдие стреля с урановите бронебойни снаряди използвани в Югославия. Онова лято листата на лозята пожълтяха през юни и реколтата никаква. Особено в кюстендилския край, засегнати бяха и хора, някои станаха депутати и нагоре. А10 когато е с малък товар или без, може да лети и с един мотор, което го прави много устойчив в боя. В Ирак има случай А10 с 4 попадения да прелети 300 км с 1 двиагтел и успешно да кацне.. Бронировката му може да издържи на шрапнел от 57 мм зенитно оръдие, но не и на пряко попадение, което ще му отпори дюшемето. А10 е лешояд-напада там където няма силно ПВО или когато противникът бяга или е глупав. За 3 сек изстрелва 200 снаряда които на разст 900 м влизат в кръг с Диамет 12 м. Поради малката скорост е лесна мишена- барака за 57 мм автомат, Стрела 10М и беззащитен за атака отгоре от класическите изстребители. Вагнер бяха избити от Херкулес Ганшип с 57 мм оръдие и спец кумулат управ бомби.

има документирани случай на прибрали се и кацнали успешно самолети с по един отнесен от пряко попадение на ракета двигател...без да се броят отделно пробойни в тялото...

си остава номер 1. 104 победи има и 0 загуби !!!!

Що да ги побеждават, като те прекрасно си падат и сами: "As of 8 January 2014, 123 USAF F-15 aircraft had been destroyed in mishaps, with 52 fatalities. This was a lifetime average of 2.93 aircraft destroyed per year." Оше поне 28 са загубени от други страни. Например тази година: "5 April 2018: F-15K Slam Eagle crashed in the Yuhak mountain range in Chilgok, Gyeongsangbuk-do, on its way back to the Daegu Air Base after an hour-long mission. Two F-15K pilots killed in plane crash." "On Monday, January 8, 2018 Saudi Arabia’s state media reported that a twin-seater fighter jet of the Royal Saudi Air Force was lost over Yemen. While the variant of F-15 downed remains unconfirmed, it was most likely an F-15SA strike fighter" "March-23rd-2018 The Royal Saudi Air Force has reportedly lost one if its heavy F-15 Eagle fighters over Yemen's Sa'da Province in the country's north west."

имаш ли идея какво означава думата ПОБЕДА? Та с/у КОЙ е ЗАГУБИЛ?

Гогингов... я кажи сега за руските стрели и спартанските копия. После за секирите на викингите.

Страхотен самолет, да не забравяме че у нас имаме неговия съветски еквивалент, който е не по-малко ефективен и също толкова сигурна машина. Дано не стане жертва на силните на деня. Защото може да ни служи още доста дълго!

на цената на ескадрила нови Ф/16

Не е вярно.

Махнете ги тея американци бе. По - добре напишете за някоя от простотиите на любимия ви и "Велик" Путю.

Поредната новина в ИТ рубриката която буди възхищение!!! Много ИТ много нещо. Машаала г-н гогов.

Жалка работа са матрьошките.

Между другото в Германия пуснаха влак на водородни клетки... Верно не е оръжие, ама ако го засилиш срещу противников влак става.

очистиха Вагнеровците.Пата кюта и за 15мин. сите в земята ги набута.

Най-добрият американски самолет, заедно с F15 и F14. Но докато времето на Tomcat-a беше безвъзвратно отминало, когато го свалиха от въоръжение, този го махат насила, за да освободи място за недоразумението F35. В армията вият на умряло, но никой не ги пита.

Двата самолета нямат нищо общо бе Оли.

Ти изобщо схващаш ли, че освен това, че са самолети, Ф-35 и А-10 нямат друго общо?

Че A10 и F35 нямат нищо общо е ясно за всеки лаик. Което не пречи на генералите на хранилка на ВПК да заменят А10 с F35 за ролята на close air support. Оплакванията ги отнесете към тях, не съм го измислил аз.

CAS вече има съвсем друго измерение Ф35 има уникални сензори и интеграция с дронове и пр асети - умни боеприпаси които получават целеуказание в полети и реално време. Това е 5 тото поколение, мадафака ;)

'В армията вият на умряло' - в коя руската ли? Щото американската вече обяви че спира закупуването на 4то поколение самолети, т.е. вече само Ф35 + модернизация за Ф22 с нови системи и оръжия. Недоразумението си ти.

Ами в статията ясно си пише коя армия, бе тъпак! "Слуховете за неговото пенсиониране често предизвикват гняв сред армията, а през 2017 година американският конгрес реши, че ще продължи да експлоатира самолета още неопределено дълго време". Ама тролът не чете, щото бърза да се натегне пред началството.

Schilo

Става за сувенир.

но едно е сигурно-свалят го от въоръжение и нашите тикви могат да вземат една ескадрила на цената на две нови руски ескадрили су 30.

Така като гледам - почти нищо не знаете за А 10, а като цяло и за Су 25.

И как така се е промъкнала тази статия в дира?! Сега чакам всичкото ватенка да се пеняви под написаното.

нещо за прогнилото желязо вместо да кльопаш фъшкии!

бе тавариштчштч... какво да ви пиша, като и без това сте зомбирани и файда, никаква?! А кльопането на фъщкии съм го оставил на теб и такива като теб. Като гледам, не закъснявате, както съм и предположил.

много хубав и обичан самолет. Предназначен е да убива

Народа е доволен от президента Първанов който подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна Украйна

Второ поколение ли? Добра мишена.