17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мхмм, на Ибрикчи Гогов бляновете, хахах! Стоене, халката ти се влачи вече по земята, за 300лв за резил ставаш. Истината за жълтите инвестиции: https://money.bg/politics/adska-mizeriya-istinata-za-kitayskite-obeshtaniya-v-sarbiya.html?utm_campaign=nativedynamic

Китайските леки коли в Ловеч н- какво стана там ? юнещо правят ли?

направил карамбол на американския спътник и Ф 35 паднаааа у моретооо

ОТНОВО МОЩНА И ЗВУЧНА ПЛЕСНИЦА В ЗУРЛИТЕ НА ОШАШАВЕНИТЕ РОШКОВЦИ.......

С какъв акъл, родителите ти, са те кръстили Рошко?

коментари от американски IP адреси

"супер-гробищна дрифт орбита". такива орбити съществуват само в главите на кухите журналя. Космическия боклук си е такъв независимо къде в космоса се намира.

Не само велики вирусолози, но и велики астрономи и космически инженери сте! Браво!

Гогов е "реадактора". Ти какво очакваш? Иначе си прав - "гробищната дрифт" орбита избива мозъчни клетки!

това е по-правилно, вместо да го гърмят с черешово топче като руския

Защо "черешово топче". "Алмаз" си имаше съвсем нормално 14.5 мм оръдие, система Нуделман-Рихтер. Същата система, както 23 мм авиационните. Да се разстреля един спътник е много по-лесно, отколкото да се влачи на друга орбита. Последното изисква много гориво. Което е по-добре да се употреби за маневри до друга жертва.

И как си го представяш да гърмиш в околоземна орбита с едно такова оръдие? Че това си е един доста мощен допълнителен двигател, който ще отпрати стрелящия кой знае къде. В космоса да стреляш с оръдие си е направо авантюра. След всеки изстрел ще трябва да коригираш и възстановиш първоначалното положение и скорост на апарата. А пък ако е и автоматично или система "Гатлинг"... ще се въртиш като пумпал :)

Ало, инженер Станков, пак ли се мъчиш, да даваш акъл? Колко пъти да ти се повтаря, че не можеш да даваш нещо, което го нямаш?

Невероятно тъп си. Честно. А отломките какво ще ги правиш бе, разбирач? Щял да стреля...

Тия китайци отдавна трябваше да ги нюкнат, за да си знаят мястото в света - елфи на дядо Коледа. А сега нещо много се пънат да стават световен лидер.

Споко, те се нюкнаха сами. Демография, екология, международни отношения - златният век на Китай беше малко по-дълъг от българския (30 години).

_stankow

Това Спейс шатъла не можеше ли също да го прави ? Имаше и механична ръка за целта. Преди 30 г. още ... ?

Първоначално са имали такива идеи за совалката, но е отпаднало. Трудна работа е да закрепиш нещо масивно и пълно с токсични и запалими химикали и да го приземиш. Легендата, че се готвили да откраднат Салют-7 е само... легенда.

всъщност совалките редовно бяха използвани за това да хванат някой сателит, да го ремонтират / презаредят и да го пуснат да си пърха в орбита или да го приберат на земята. За първи път далечната 1980 г. Дори и Хъбъл е сервизиран цели 6 пъти със совалка. Ето листа на всички изпълнени подобни мисии: https://rammb.cira.colostate.edu/dev/hillger/shuttle-related.htm

През 2030 година на трибуната на мавзолея на Ленин ще има само китайци. Руснаците ще маршируват отдолу

А ти ще строиш , новата китайска стена ... за купичка ориз .

Американците също имат, но засега го ползват за "граждански" цели - обслужва стари сателити като им инсталира малки задвиждващи модули. Прави ги известната "гражданска" компания Northrop Grumman :))) https://www.youtube.com/watch?v=hieqTEaEBQo Космическите войни бързо дърпат напред!