17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците също имат, но засега го ползват за "граждански" цели - обслужва стари сателити като им инсталира малки задвиждващи модули. Прави ги известната "гражданска" компания Northrop Grumman :))) https://www.youtube.com/watch?v=hieqTEaEBQo Космическите войни бързо дърпат напред!

През 2030 година на трибуната на мавзолея на Ленин ще има само китайци. Руснаците ще маршируват отдолу

_stankow

Това Спейс шатъла не можеше ли също да го прави ? Имаше и механична ръка за целта. Преди 30 г. още ... ?

Първоначално са имали такива идеи за совалката, но е отпаднало. Трудна работа е да закрепиш нещо масивно и пълно с токсични и запалими химикали и да го приземиш. Легендата, че се готвили да откраднат Салют-7 е само... легенда.

Тия китайци отдавна трябваше да ги нюкнат, за да си знаят мястото в света - елфи на дядо Коледа. А сега нещо много се пънат да стават световен лидер.

всъщност совалките редовно бяха използвани за това да хванат някой сателит, да го ремонтират / презаредят и да го пуснат да си пърха в орбита или да го приберат на земята. За първи път далечната 1980 г. Дори и Хъбъл е сервизиран цели 6 пъти със совалка. Ето листа на всички изпълнени подобни мисии: https://rammb.cira.colostate.edu/dev/hillger/shuttle-related.htm

това е по-правилно, вместо да го гърмят с черешово топче като руския

Защо "черешово топче". "Алмаз" си имаше съвсем нормално 14.5 мм оръдие, система Нуделман-Рихтер. Същата система, както 23 мм авиационните. Да се разстреля един спътник е много по-лесно, отколкото да се влачи на друга орбита. Последното изисква много гориво. Което е по-добре да се употреби за маневри до друга жертва.

"супер-гробищна дрифт орбита". такива орбити съществуват само в главите на кухите журналя. Космическия боклук си е такъв независимо къде в космоса се намира.

И как си го представяш да гърмиш в околоземна орбита с едно такова оръдие? Че това си е един доста мощен допълнителен двигател, който ще отпрати стрелящия кой знае къде. В космоса да стреляш с оръдие си е направо авантюра. След всеки изстрел ще трябва да коригираш и възстановиш първоначалното положение и скорост на апарата. А пък ако е и автоматично или система "Гатлинг"... ще се въртиш като пумпал :)

Не само велики вирусолози, но и велики астрономи и космически инженери сте! Браво!

коментари от американски IP адреси

Гогов е "реадактора". Ти какво очакваш? Иначе си прав - "гробищната дрифт" орбита избива мозъчни клетки!

Споко, те се нюкнаха сами. Демография, екология, международни отношения - златният век на Китай беше малко по-дълъг от българския (30 години).

А ти ще строиш , новата китайска стена ... за купичка ориз .

ОТНОВО МОЩНА И ЗВУЧНА ПЛЕСНИЦА В ЗУРЛИТЕ НА ОШАШАВЕНИТЕ РОШКОВЦИ.......

С какъв акъл, родителите ти, са те кръстили Рошко?

Ало, инженер Станков, пак ли се мъчиш, да даваш акъл? Колко пъти да ти се повтаря, че не можеш да даваш нещо, което го нямаш?

направил карамбол на американския спътник и Ф 35 паднаааа у моретооо

Мхмм, на Ибрикчи Гогов бляновете, хахах! Стоене, халката ти се влачи вече по земята, за 300лв за резил ставаш. Истината за жълтите инвестиции: https://money.bg/politics/adska-mizeriya-istinata-za-kitayskite-obeshtaniya-v-sarbiya.html?utm_campaign=nativedynamic

Невероятно тъп си. Честно. А отломките какво ще ги правиш бе, разбирач? Щял да стреля...

Китайските леки коли в Ловеч н- какво стана там ? юнещо правят ли?