Коментари - Бъдещето на ”кометата на века” изглежда мрачно | IT.dir.bg
назад

Бъдещето на ”кометата на века” изглежда мрачно

Астрономите, които тази седмица се събират, за да обсъдят плановете за наблюдение на ISON, може и да няма за какво да си говорят. Обектът, наречен "кометата на века", вероятно вече е достигнал "безславния си край".

Обратно в новината

Коментари - Бъдещето на ”кометата на века” изглежда мрачно | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднага! Водата ще изчезне далеч по-рано, така че при 2700 ник'ва вода няма да се изпарява :D

какво се е случило, останах с впечатление, че нещо тревожно ще става, нищо не видях, какво като са открили комета, какво като ще изчезне ...???

ще ни липсва :)

"с приближаването към централната ни звезда" Ъъъъ това ще рече, че имаме и друга звезда ли?

Възможно е да се разпадне разбира се. Но, да не забравяме, че според други теории - Electric Universe theory например, яркоста на кометите се определя от активноста на слънцето или по-точно казано, от сблъсъка на електроните в полето на кометата със слънчев вятър наситен с високоенергийни протони. Едно е сигурно. Почти нищо не знаем за кометите.. а това, което си мислим, че знаем има непрятно свойство да ни опровергава.

явно ФЗФ си е изиграл ролята:) успех в живота колега

За моя радост, ФЗФ не е изиграла никаква роля в живота ми и се надявам така да си остане и в бъдеще. На този етап, ако и да не може да се мери с ФЗФ, ще си остана с това, което ми е дал University of Chicago, пък дори това и да ме лишава от възможноста да бъда ваш колега. Както и да е, ще си позволя и аз да ви пожелая същото - успех в живота!

Има ли създадена екоорганизация по спасяването на кометата?

Убий звезда, спаси комета!

2700 градуса по Целзий са ПPЕдостатъчни, за разтопят олово.

При 2700 градуса не само оловото но и доста други метали ще се разтопят , оловото се топи на 220 градуса , желязото на около 1500 , само фолфрама ще остане.

Всъщност в коя част на кометата ще се развие тази температура - най-вероятно в газовото хало?!

Волфрам, не Фолфрам :)

Е, айде сега - прах от котешка тоалетна - на комета.

Аз веднага си спомних, че като малки топяхме олово за тежести за "дънни" въдици, и само като си помисля какви температури сме развивали ..... :-) :-) :-)

Хехехе,много си прав ! И аз на това обърнах внимание при прочита на новината. Ама то тоя Целзий ,може да е друг.Не оня ,дето познаваме от деца. Новите журналисти учат по друг учебен план и там нищо не става така лесно,като в нашето детство. Хехехехе.

Убихте кометите с тия температури, ей! Хванахте ли риба поне? :)

+++

Оловото се топи при 327оС

Да, работа за 30 сек. е да гуугълнеш и да установиш, че при тази температура почти няма елемент, който да не се топи ;-)

A титана се топи при 2300C :-)... а един мармот увива шоколада в станиол.

а представи си при цялата тая температура да видиш нeko да ти маха от кометата

Даже си представих какво маха :)