Космическа надпревара: Кой ще е пръв - Брансън или Безос

На 11-и или 20 юли ще е първият пилотиран полет в космическия пътнически транспорт

Обратно в новината

Коментари - Космическа надпревара: Кой ще е пръв - Брансън или Безос | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къв космос ве, скапаняци - никой от вас (нито аз) никога не е помирисвал космос - нито ще стане някога, поне този век.

И двамата са назад, ракетите им са нищо впечатляващо пред Starship на Мъск. Но поне надпреварата е интересна. Интересно ме е какво става с европейската космическа агенция, тъжно е, че ЕС е толкова назад.

Китайците са

Мъск е вече пръв …. Какво го обсъждате изобщо

Илон Мъск много дръпна в резултата. Безос и Брансън вече играят вабанк, всички в атака, залагат собствените си животи, за да останат в играта.

Ако руснаците искат да останат във висшата лига, трябва да изпратят Путин горе и да го снимат как язди кон гол до кръста в открития космос.

_stankow

Първо Безос и Бренсън да влязат във "висшата лига". Щото единствените, досега, които имат 7 космически туристи са руснаците. Досега са летяли с тяхната туристическа програма 5-ма американци, 1 канадец и 1 от ЮАР. Всичките летели със Съюз. Всеки платил от 20 до 35 милиона долара. Дай боже, стискаме палци и двата полета да се успешни. Но дори и тогава Безос и Бренсън ще са в "Б" групата. Щото и Спесйшип и Blue Origin не са космически апарати, а суборбитални. Лек подскок, 5 минути безтегловност и към земята. Нещо като голям лунапарк, неизживяно детство. Не е истински космос.

Предлагам да излетят заедно. Да вземат и Бил Гейтс, Сорос, Мъск, Байдън, Борката Джонсън, Меркелица и още "световни лидери" и милиардери. И най- важното: после да не се връщат!!!

Ти кой си? Минчо с 20-те лева в джоба ли? Като им станеш равен на парите, тогава ще предлагаш. Дотогава наглеждай овцете.

Ако се плаща за ПРОСТОТИЯ , България ще е с май-много милиардери ......

И без да се плаща за простотия в България по времето на мазната дебелата крадлива банкянска комунделска пършива свиня, а.к.а. лойко методиев, са се пръкнали 48 нови милионера само за периода 2016-2019! А пък по време на "ковид-кризата" имаме още 23 нови само за 1 година! Забележете, това са физически лица с депозит НАД 1МЛН валутни единици! Без офшорките и т.н. И което е още по-интересното - 4 лица са държавни служители!

А при Жан Виденов колко милионери се появиха?

Не е на добре таз раУта.Досега се е*авахме само със Земята,сега навлизаме свободно и в Космоса - безвъзвратно ще объркаме и там нещата.Скоро може да ядосаме "зелените човечета".

Какво па толкова си объркал? Стига си се самообвинявал. Човек е толкова незначителен, че даже и да обърка, най-много да настъпи собственото си говно. Ама това за вселената няма никакво значение.

Елон Муск?

Илон Мъск явно не смята лично да се качва в космоса. Прати само колата и кредитната си карта там.

А кредитната карта блокирал ли я е преди това? Щото ако не е и аз отивам в космоса!

а дано си останат ф космоса

А найлон муск, тази древноафриканска маймуна, КОГА?

A ти?

Аз какво? Аз не съм африканска маймуна, нито ултрамилиардер... пия си узото и си се кефя на земните благинки. Трябва да има и такива, които да останат в люлката на човечеството. Ще отбележа само, че първите заселници в нови земи, дай Боже скоро и на нови планети, са били предимно утайката на обществото. фащ и аустралята са нагледен пример за това.

Безос и Брансън не спират да си рекламират корабите, а през това време Мъск не спира да изстрелва ракета след ракета и да подобрява дизайна.

И как го сметна? Що не са на пето място след Боко и Сие маймуни

Пръв ша ѝ Рагозин - подготвил нова безаналоговая частушка!

((.))

На 11-ти хората отиват в космоса , а ние ще си избираме, коя утрепка да ни върне в каменната ера.

Предлагаш ли нещо? Отивай и ти в космоса. Някой те спира или ти забранява ли? Що мрънкаш?

Ми да изберем тебе, та поне ти да ни закараш в космоса.

Твоята грамотност напълно съответства на каменната ера.

Тия богатите се чудят как най-ефектно да се самоубият.

Напротив. Саможертвата се за да вземат парите.

Няма значение кой ще е от посочемните двама, зад тях стои/стоят и пари на американското правителство, така че първо е то.

Е те точно за тези пари е състезанието де. Няма пари за всички. Който е първи - той взима парата. Другият ръкопляска. Така че има значение.

Първият, който лети в космоса, е руснак, космонавт Юрий Алексеевич Гагарин на 12 април 1961 г.

Частен полет? На частна компания?

Какво значение има това?! Тогава обществено-политическият строй не е позволявал съществуването на частни компании. Но хората са намерили начин и са осъществили такъв полет. Той е достояние е успех на човечеството.

А защо го убиха после на Гагарин?

Така е руснаците са първи на старта в някои отношения, а днес вече дори не са на световната технологична карта. Като космическа сила се борят не за челно място, а за топ 3.

в повечето отношения. Спутник, Гагарин, станциите Луна, първата де-факто орбитална станция. Тези неща са преходни, както е преходен и сегашния американски триумф. После ще е ред на Китай.

няма 'частна' корпорация (а това не са някакви компанийки а точно корпорации). Пък и Мъск е толкова частен, колкото и НАСА. Тези двамата са реалните частници, без далавери и спонсорство от държавата.