Коментари - Колонизираме планети като се ”принтираме” там? | IT.dir.bg
назад

Колонизираме планети като се ”принтираме” там?

За да изпратим хора на далечни планети имаме 2 възможности – скокове във времето и пространството или да преосмислим фундаменталната идея за себе си.

Обратно в новината

Коментари - Колонизираме планети като се ”принтираме” там? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еей тия мъртвородни изроди така и не се научиха значи.

То и обратното е странно ,но нищо чудно да е вярно !

Така казано това звучи като една мега изсмукана от пръстите глупост. Като как точно този генетичен материал, пренесен в бактериите ще се развие до човешки индивид? При какви условия? Откога нашите гени се "само-произвеждат и развиват" и то във всякаква среда? Ако там няма приемник и подходящи условия, нито този генетичен код може да се развие в обозримо бъдещте нито можем да знаем, ако се развие в какво ще се развие. Т.е. ако се надяваме да "посеем" нашия генетичен код и след 500 млн. години еволюция да се появи човек...това е просто смешно. Ако след толкова време изобщо нещо са развие, то нито е практично от сегашна гледна точка, нито е ясно дали изобщо ще може да се нарече човек. Гламава идея. Я да се хващат да измислят читав енергиен източник, което е най-реалната обозрима перспектива за колонизация, а да не си изсмукват генетични небивалици от пръстите.

Отивам да вкарам малко код в Марчето и след 9 месеца ще си чакам разпечатката.

Побързай някой да не те е изпреварил вече !

тъпи джурналя си измислят новинки! не може нещо създавано от еволюцията да се копира!!! може нещо материално но не живо!

Свали капаците, земята не е плоска.

Изпратете двама циганина, като видят колко желязо има там всичките ще се преселят и ще я колонизират.

Принтирайте Сатанишев!

Айде, пак с глупостите.

я си кажи ти умнотите, умньо ?

Ми принтирай се бе, умник :D

Много се шмърка белото в тая НАСА! Така и звезди посред пладне ще види тоя Стелтцер!

Всъщност от как ги излъгахме инопланетяните с оная плоча на Вояджър, че на земята има само два пола, няма коли с които де се самоизтрепваме, не сме спрели с войните, наркотиците, тютюна и пиячката ни удариха черни печати за пътуване между галактиките.

Вече "принтиране" ли му викат?

Всеедно сценарии от филм пръkва се извънземното -в слyчая -човеk и отkрива че е на неизвестна планета -опитен заеk -горkото то!

Калитkо, нещо си обърkал езиkа на "k"-то, мой чиляk..

Зле си с българския.

Питър Пан (на английски: Peter Pan) е измислен герой, създаден от Сър Джеймс Матю Бари през 1904 г., както и театрална пиеса, книга за деца и други вариации. Самият Питър Пан е малко момче, което отказва да порасне и прекарва времето си в магически приключения. Do you speak Bulgarian ?

Ян Бибиян е първият български фантастичен роман за деца от българския писател Елин Пелин. Романът се състои от две части - Ян Бибиян. Невероятни приключения на едно хлапе (1933) и Ян Бибиян на Луната" (1934).

"За да изпратим хора на далечни планети имаме 2 възможности скокове във времето и пространството или да преосмислим фундаменталната идея за себе си. Такова е мнението на Адам Стелтцер, водещият инженер за мисията на марсохода "Кюриосити" на НАСА, пише Motherboard, цитиран от "Фокус". "Марсоходът "Кюриосити" е голям успех на САЩ и аз като скромен инженер , работил в един институт по роботика у нас в едно облужващо звено , не мога да не изразя възхищение. Не знам защо ми изтриха коментар в този дух. Елон Мъск , като стъпи на идеи от Сатурн 5 успя да намали или обещава да намали транспортните разходи поне на порядък със своя Фалкон Хеви. Ако и разходите при роботите се намалят 10 пъти би било отлично.

О боже,те едвам докретаха до Марс.Вселената тръгнали да заселват със клетъчно принтиране.Все едно 90 годишен старец да се запише на курсове за командоси.Става ама някак си няма смисъл.

покраи интернета,дори и учените взеха да си мислят че всичко е в ръцете им и могат да направят каквото си пожелаят,... да ама не,трябва не само акъл,но и интелект,а не просто мания за завладяване

Кир Буличов навремето имаше един такъв разказ. Седяли си на брега на езерото във Велики Гусляр героите на разказа, когато дошла една летяща чиния и изсипала нещо във езерото и хвърлила една метална капсула. След като отворили капсулата, вътре, написано с математически символи местния гении разчел, че всъщност веществото са обикновени водорасли, летящата чиния намира сходни по екосистема планети и я "засява" с водорасли, основата на живота. Пишело още, че ако се развие живот да им се обадят след 2 милиарда години :)))

Тогава един от героите се учудил: "А къде ли е първата капсула" :)))

То aко хорaтa не успявaт дa си знaят родния език, кaк дa се спрaвят с вселенските познaния? В този случaй коментaрът е нaписaн много негрaмотно. Мисъл горе долу имa.

"Вселенските познания" са общо взето познания , които се учат и практикуват на земята. Става дума за "високо" мотивирани учени в областта на квантовата механика, генетика, компютърни технологи, астрономия, авангардни материали и т.н.т. , които работят в екип за решаване революционни проблеми на човечество в овладяването на космоса. Та тези личности по принцип не се занимават с популярна наука. Има си други специалисти за тази цел. Но сензационната журналистика търси авагардни и често пъти фантастични теории и хипотези за да печели популярност не само сред полуграмотните , но и сред всезнайковците.

чудесно! значи ще задръстим и други планети с планини от боклуци... това ще е началото на края на наща вселена. най-ниско интелигентото животно от планетата зема, ще тръгне да се размножава и по други планети... печален край я очаква наща вселена в такъв сценарий...

Какви боклуци? Не се надценявай. Нищо ново не си донесъл или произвел от нищото. Всичко си е било тук и преди Адам и Ева.

Мисля , че усилията би трябвало да са насочени към създаване на евтини роботи , защото една цена от над 2 милиарда долара за Curiosity не стимулира овладяването на Марс нито с роботи , нито с пилотирани полети. Създаване на порядък по евтин робот, вероятно е необходимо условие за овладяване на Марс. Един такъв робот може да има изкуствен интелект , позволяващ по висока скорост на движение и автономност. Друг робот способен да сондира на голяма дълбочина и да търси вода или лед е много необходим. Робот който е способен да извършва транспортни дейности също е от голямо значение. Робот способен да извършва изкопни работи също попада в необходимите роботи . И накрая рзлични манипулатори извършващи различни строителни и ремонтни дейности. Създаването на изкуствен интелект за автономната работа има определено и земно използуване. Та една колония от роботи би могла да построи или вкопае в марсинския грунд едно обежище за бъдещите обитатели, даващо минимални битови условия за да могат бъдещите "колониалисти"да не се борят за оцеляване , а да работят и жевеят на планетата. Мисля , че това са сегашните възможности на хората и ако човек винаги трябва да гледа в бъдещето , защото то няма да дойде , ако не го търсим, това не означава да загърбим реалното настояще , без което няма бъдеще.

Абе вие първо си излекувайте трипера, който хванахте от новите си приятелки от циганската махала, пък после заразявайте микроби с гените си... Иначе да не стане като кръстоската между муха и телевизор от "Семейство Мейзга"!

Значи ето как работи: 1: Усъваршенстваме телепортирането чрез свързани квантови двойки. 2: чрез червячна дупка пренасяме на другия край на на космоса нужната апаратура (заедно с половината двойки). 3: Телепортираме!!! ТОЧКА "серГЕЙ"

Сега ако не можем за момента да пренесем личноста то можем да изследваме планетите пак чрез аватари със връзка базирана на квантовите връзки. Ако ще и на 30 милиярда светлини години да е.

Пич, прекаляваш с фантастиката. Наблягай върху сериозната литература.

Абе дира, понякога прекалявате с трансхуманистката помия, не мислите ли? Разбирам, че искате да привличате вниманието на читателите си с нещо, ама... Въпреки, че като гледам, много от тях се връзват, че даже започват да развиват и техни си идеи.

Джейн, принтирай ме!

Ей, измислил го руснака

Предполагам ако идеята беше дошла от руски учени ти пък щеше да си от първите дето да почнат да цвилят за пияните руски учени?

Човека е на хапчета, но лошото е че не ги взима редовно.

Интересни идеи , но те сега не са технически реализуеми и по тази причина не са актуални. Едно колониазиране на Марс е техническо възможно сега. Дали обаче хората биха могли да живеят там. Това е въпросът , който би трябвало да се провери. Но две три години вероятно е възможно. Основни пречки за колонизацията на Марс са по - скоро от организационен характер . В смисъл икономично използуване на големи , но все пак ограничени финансови средства. Съществува една лоша традиция скъпи транспортни системи да се заменят от още по - скъпи такива и да не остават средства за много важни апарати поддържащи живота и служещи за овладяване на тази планета. Транспортните системи са само средство , а техническите средства обезпечаващи живота на бъдещите "колониалисти" би трябвало да е цел , която би имала и земно приложение.

"иползУване" е вече в историята!

Въпроса е - кой ще достави принтера на планетата :)

като се има впредвид, че тонерът свършва в най-неподходящия момент ... какво ли няма да се доотпечати? Може би жената не е направена от реброто Адамово, а е плод на забавена доставка на мастило?!

Вие тука всичката мара втасала, че ще се и принтирате другаде

Тебе ще принтираме.

Нови планети? Предполагам и там ще се опитваме да създадем НАТО, Г8, СБ, ЕС и т.н... Айде няма нужда ;)

много си прав,но алчнотията и простотията,нямат краи

Прекалено фантастично ми звучи ... не само от технологична, но и от морална гледна точка. Принтирането дори и да е 100% успешно, ще копира само тялото на човек. Все пак активен, мислещ човек и човек във вегетативно състояние имат еднаква структура на биологично и на химично ниво. А разликата между двете състояния, тя как ще се принтира, това ми е по-интерсно. Все пак "хардуерът" на човек може да се пипне, да се изследва, да се види под микроскоп, да се анализира на ниво протеини и след съответното количество опити да може да се синтезира някак си (изкуствено или чрез бактерии). Ама "софтуерът", там нещата са проблемни и мъгляви. Освен да гледаме "графичния интерфейс" и тук таме някое "съобщение за грешка", по-навътре в "софтуера" засега не можем да влезем. Не казвам, че никога няма да стане, само казвам, че проблемите да стане не са предимно технологични.

Прав си, проблемите са теоретични. Писали сме много пъти няколко човека тука, че мозъкът и неговата дейност не могат да реализират мисълта. Но дори при въпросното създаване на изкуствено тяло също има теоретични пречки - в противен случай, досега щеше да гъмжи от подобни тела. Вдействителност обаче, биохимичните процеси, което наблюдаваме в живата природа са само един много повърхностен слой на нещата - те не могат да разгърнат завършения организъм в целия му пространствен капацитет. Или с други думи, съществува една информационна пропаст, която може да се запълни само от наличието на някаква матрица/ конструктивен план/ схема - нещо, което да оформи дадения организъм. И тази матрица, тъй като гради нещо силно разнородно и несиметрично, очевидно трябва да се насочва от своеобразен център... който, отново, стои извън обсега на нашето познание.

Е, така някои милиони години по-напред от нас са се принтирали на Земята: къде с мутации (динозаврите)... и накрая са успели с "Хомо сапиенс", а може и да не са и да следва нов опит :)

Това въобще не е възможно от бактерията да стане човек. По-реалистично е да се родят бебета в изкуствена среда. Само че оцеляването ще е много трудно ще трябва някакъв хуманоиден робот който да играе ролята на родител и учител.

Едно време македонскиот бацил е заразил Земята, сите земни твари са македонски чада. Македонскиот динозавр е би най-големия гущер у целата вселена !

Се пише: Македонскиот диносаурус бил наголемиот гуштер во целата вселена :)

Аз искам да се принтирам в САЩ! Даже направо да се телепортирам!

BaiK

А да ми го фанеш не искаш ли , или да се телепотираш връз него?

"Стелтцер е само инженер" , ти къв си....треньор по синхронно плуване:))))))))))))))))))))

Няма как да стане тази работа. По никакъв начин не можем да напуснем планетата си. Защото всички живи организми (многоклетъчни имам предвид) имат резонансни честоти, кратни на резонансната честота на Земята (виж Резонанс на Шуман). Освен ако другата планета не е абсолютно точно копие на Земята - няма как да оцелеем в дългосрочен план там. С други думи - може и да има начин да отидем там, да стъпим там, но след известно време, прекарано там, ще започнем да измираме. Или ще трябва да мутираме, да се настроим на честотата на другата планета. Така че, мисля, е по-добре да си оправим нашата планета, вместо да гледаме как да разрушим други.

Първо ще принтират земята ;)

с правилния резонанс, моля!

Не си прав, че всички не можем. Само изродите не могат, да напуснат земята. За истинските хора не е никакъв проблем при добър транспорт естествено.

За скоковете в пространството може да се съглася, но принтирането на живи същества е висша глуост, която не подхожда да е изказана от интелигентен човек! Е, все пак Стелтцер е само инженер, макар и на висок пост и едва ли има познания по другите фундаментални въпроси на човешкото познание. Въпросите за скокове във времето и пространството ме занимаваха, като бях малък, а сега на средна възраст предпочитам да насочим усилията на човечеството към решаването на вътрешните си проблеми - мир, енергия, храна за всички!!! И др.

Ами да, то това ни е бъдещето. Това е единственият ни шанс да оцелеем. Да се превърнем в единици и нули. Да си качим разума на компютър. После завземането на космоса е лесно. Изтрелваме флашка с хора и готово :)

тогава няма да ни трябват жени просто ще принтираме няма да правим секс

Ахаааа и като се възпроизведе клонинга, бутат му една божествена частица в гъзъ и става човек :-)

Ахаа! Хигс Бозон или Игрег Бизон?

Този ,който е заселил Земята , той вече е заселил и други подходящи за живот планети. Така , че нема нужда да се хабиме.

Какво ще дишат тези микроби в открития космос?

Предсставете се , че други могат да ни копират и да ни принтират заедна с цялата ни планета и всичко...а после и да апокалиптират предната версия....а въобрази си че се е случило сега...

Първо принтираните няма да сме ние. Второ, няма никаква гаранция, че ще се получи точно принтиране и няма да има мутации. Може да се получи като във филми на ужаси.

...и става бъг в системата и после Dead Space.

Дааа Майкрософт вече са написали Windows 9.2 SP1 Enterprise Printed Edition със междугалактически лиценз.

Аха някой е гледал 2 епизод: "Клонираните атакуват".