Коментари - Кръстникът на AI: Ще се нуждаем от универсален базов доход | IT.dir.bg
назад

Кръстникът на AI: Ще се нуждаем от универсален базов доход

Скоро изкуствения интелект за военни цели ще започне да взема автономно решение за убиване на хора

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Кръстникът на AI: Ще се нуждаем от универсален базов доход | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой не се ли замисли че на практика затворниците са на ББД :-) Ето това е ББД - плавно и планомерно намаляване/унищожаване на популацията. След като веднъж е въведен ББД като правило, както и критериите му за прилагане то корекции на това какво трябва да изпълните за да го получите или за да подобрите статуса си ще бъдат добавяни според необходимостта. Примерно ако сте на ББД ще трябва да се ваксинирате редовно за да не ползвате скъпо лечение защото не можете да си го позволите. Или пък ще трябва да взимате медикаменти за временен стерилитет. Или пък ще се поощряват участия в определени "хепънинги" за подкрепа на дадена идея. Все хубави методи за контрол... А ако ви трябва нещо над нормалното - ще работите. ОК ама какво след като защото сте на ББД е нямало нужда да научите каквото и да е? Е винаги може да се проституира.... било физически било то духовно. Също и винаги може да се злоупотреби с насилие спрямо по-слабият за да се получи нещо което иначе няма как да имате защото сте на ББД. Комунизма срещу който толкова ревете по същество е основан на идеята заложена в ББД. :-) Е добре дошли в "прекрасният нов свят".

изкуствения интелект е създаден поради една единствена причина и тя е: "Защото мога"! А това е същото мислене както това на 3 годишната ми внучка! Аз можах и стигнах до котлона и той ме опари! Но тука "опарването" може да ни изгори, изцяло! Та който разбрал разбрал!

ББД е СВОБОДА, а не робство. Това е свобода да учиш, да твориш, да спортуваш. Да правиш това което искаш. А не да рОботиш, ако мога да заимствам от Карел Чапек.Това толкова неразбрано от Аин Рандовчетата продължение на развитието на обществото, предсказано от Маркс.

Роб, убеден, че робството е свобода. Ти си стока и дори не го осъзнаваш.

и кое му е свободата ве умник? утре като не искаш да се ваксинираш или кажеш нещо срещу партията и ти спрат парите и блокират сметките, оставаш на улицата, а може и в затвора да те вкарат

нали това им3е идеята от години - универсален базов доход, чипиране и ваксиниране на овцете и пълен контрол/робство, ама едно време хората като предупреждаваха за това всички им се смееха

Аз и сега ти се смея. :)

пффф

Ако богатите, разкарат всичките си работници и ги заменят с ИИ и роботи, имам един въпрос? Кой ще им купува продуктите и услугите? Роботите няма да имат нужда от нови уплътнения, но тоя път в син цвят преди старите уплътнения да се скапят...

Човекът най-вероятно е продукт на ИИ, иначе няма как за 200к години да претърпи еволюция с пъти по-голяма, от тази примерно на костенурките за 200 милиона години. Нормално е този, който ни е създал да има и ексклузивното право да ни унищожи.

Сега много удобно всичко негативно, което се готви за в бъдеще да се приписва на ИИ.

Всичко е толкова просто, но ние, хората, го усложняваме до ниво, в което да унищожим не само себе си, но и всичко останало. Преди да се пръкнем като вид, всичко живо е било самодостатъчно. Животните не са се избивали по релилгиозни причини, нито е имало вид, който да причини масово истребление, за да може няколко индивида да си мислят, че всички ресурси на тази планета им принадлежат! Не! Няма такова нещо! Никой не си тръгва с нищо от този свят и той не е създаден за Рокфелер, Ротшилд, Мъск и всякакви Евреи, Руснаци, Американци, Араби, политици, мафии и тем подобни. Планетата е на над 4 милиарда години, а ние се търкаляме по нея от по-малко от 200 хиляди години насам. И едва през последните 100-200 години избиваме и унищожаваме масово видове , в това число и самите нас, в чудовищни мащаби с една единствена цел - свръх печалба на няколко човека! Това е толкова извратено и неестествено, че обезсилва правото на собственост на тези хора, върху това, което те смятат че притежават!

Направи услуга на всички ни - ходи да се гръмнеш. Бахти мрънкача си.

Глупости за гои са това. Банкерите ционисти си бутат Дистопичният фашистки ред. Това е. Уърлд АЙДИ, Сидибиси, социален рейтинг, тн. А относно това ИИ, нещата са съвсем различни в реалността. Извън вижън моделите, които ползват военните, тоя хайп с ЛЛМ (Лардж Ленгуидж Моделс-дир излагате се с тая забрана на латиница) е от ден до пладне. Има лимит на растежа на статистическите предиктив функции, текстовите калкулатори халюцинират мощно и не може да им се има доверие за критични операции. Нямате ли айти специалисти в тоя дир? Или и те толкова знаят колкото неосведомените маси?

Всъщност си се пообъркал – теорията казва, че няма лимит на "растежа"... Докато има грешка за смаляване, натрупване на тренировучните данни и мегдан за по-големи модели, ще има и растеж.

За това се говори от няколко години вече. Някои богати държави като Норвегия може би ще могат да си го позволят. Освен тях не мисля че някой друг би могъл да го направи... може би САЩ ако отвори още една две печатници и то до време. За места като Африка, Арабския свят (минус петролните гиганити), Южна Америка и тн е абсурд. Същото важи и за нас даже и да има някаква директива от ЕС. Но реалността е че много професии няма да ги има до 3-5 години ако не и по-скоро. Професия преводач отива в миналото например, Съпорт в Кол центара вече е в небитието направо ако не си от евтина държава. Някой ще каже марш на село да гледаш домати и жито... само дето и те вече се оправляват от автоматични трактори и дронове подбират и берат ягоди например....

Спри да гледаш телевизия. Излез от Фейса и Туитъро. Огледай се. Хората си работят. Това бъдеще неопределено го слушаме от 10 години. Тогава ни казаха от Гугъл - Уеймо, че до година две и всички коли ще са самоуправляващи се роботи. Десет години по-късно, уволняват персонал като луди, а такситата обикалят в два квартала на кръст.

Бай Ганю си е Ганю , след като гледал жирафа в зоопарка 5 минути накрая заключил, те такова животно нема.