Коментари - Араби иска да построят мегаполис... на Марс | IT.dir.bg
назад

Араби иска да построят мегаполис... на Марс

Обединените арабски емирства планират да построят град с размерите на Чикаго на Марс.

Обратно в новината

Коментари - Араби иска да построят мегаполис... на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто реклама за отвличане на вниманието от основната тревога на петролните магнати. А тя е, че нефтът им се изчерпва скоро. До 2-3 десетилетия... Това е и основната причина арабските принцове да се правят на вечни баровци. Защото хората, осъзнаят ли изцяло какво им предстои, ще се обърнат бясно към другите източници на енергия, изоставяйки още по-рано нефта и цената му ще се срине съвсем. До сега, само умните държави бързат да си преориентират енергийния профил. Останалите се правят на щрауси и горят нефт на поразия.

ако оае не са решили, не са построили....щом са решили значи, че ще се получи и доста сполучливо ......направили са си държава з чудо и приказ и хора от цял свят се натискат да живеят в държавата им,....и не е само да пари.....разбира се, че се изисква много дух и способни лидери....а, те ги имат......невероятна държава......не мога да им се начудя и до ден днешен....

Тази новина е пример как парите омайват главите на хората и ги карат да си мечтаят за някакви фантастики. Това няма да се случи в близко време по ред причини като първата е пределно ясна - няма сигурност за хората пътуващи до Марс тъй като съществува един неприятен слънчев радиационен пояс по пътя.

Не си прав колега, щом американците стъпиха на Луната минавайки през радиацията, значи и на Марс ще могат. Това американската ламарина (щото на снимките от Аполо това се вижда) радиация не я лови.

И дано да се преселят там завинаги.

"Всъщност, според шейхът основната задача на планът е да насърчи...." Абе вашите журналисти и преводачи учили ли са български език?! Пълен и непълен член знаете ли какво е, а и как се използва?!

"Арабия иска" или "Араби искат" е вярното? Щото "Араби иска" ми звучи малко... по арабски :)

А да можеше да вземат със себе си Иран,Ирак,Сирия,дубай,Катар,Саудитска Арабия Пакистан,Афганистан,палестинците и всички останали мюсюлмани....къв кеф.а?

Ако арабите се заселят на Марс, същата ще се казва планетата на маймуните.

А накъде ще се обръщат като дойде време за молитва? Нали трябва към Мека да се обръщат, как ще знаят, като там изобщо няма Мека??? Просто питам?

Мисля, че ще е по-лесно и евтино вместо да се колонизира Марс, да се от воюват обратно пустините, които в момента се разрастват и да се стабилизира климата тук. Ако това не могат да направят на Земята, значи не са и на 1% готови за Марс.

хората малко си дават сметка колко реално е непригоден Марс за обитаване от хора (особено след като Холивуд се намеси с "Марсианеца") Краткия отговор - безкрайно непригоден. Удължен кратък отговор - няма и един жизненоважен за съществуванането на човека показател, който на Марс да е в необходимите граници. С сруги думи мога да предложа няколко отвратителни места за колонизиране на Земята, които в сравнение с условията на Марс са си направо рай - пустинята Сахара, Антарктика, на дъното на Марианската падина, на самия връх Еверест ...

Вярно е, че на Земята има много по-малко негостоприемни от Марс места, които никой не заселва просто защото има и по-добри от тях. Но меракът да се колонизира нов свят съдържа нещо, което вече е неизпълнимо на Земята: откъсване от други хора, друго ниво на свобода. С много (несравнимо?) повече рискове и мъки за оцеляване но човек - поне една част от хората, орките не ги броим за баш такива - е готов на какви ли не жертви в името на свободата си. "Свободата, Санчо..." :-).

Правилна забележка, но точно тези от ОАЕ знаят много добре как от пустиня се прави рай. И работят усърдно. Също като евреите в Израел - произвеждат повече селскостопанска продукция от България...

Ъъъъ как точно работят? Като разпространяват глупостите дето бълва принца ли?

Ще построя мегаполис по голям от Токйо на една екзо планета на 150000000 светлинни години от Земята. За целта ще ми трябват двеста трилиона долара. За сега съм събрал четири лева и петдесет стотинки, щом събера останалите започвам веднага :)

Ама дай и точна дата на реализация на проекта - 3115 година, до тогава технологично сигурно с 4 лева ще успееш : )

Не ставаш за тая работа момче. Учи се от Илон Мъск - най-важното е да поискаш да те спонсорират, пък ти точно това си забравил в твоето предложение. От теб милиардер не става.

пред да градат градови, Арапите треба да охладат Марс

Пълни фантасмагории! Точно на това му казват "лъжливи новини"! Нищо общо с реалноста!

абе тея държави бензиностанции не разбраха ли че царството им свърши??? +това арабин нищо не може да построи пак ще викат хора от англия германия и сащ

ми да те викнат тебе да им построиш кенеф,да те видим що за майстор си на кенефи

един път да се съглася с теб

като запре нефта и почнат масово да карат ел коли арабелите ще си построят гробниците в пустинята,ама тръгнали на марс да ходят,те още клекат в пясъка по нужда ама...........

араби...строят...смех.

Арабите могат да искат, но всъщност ще го построят индийци. На арабин две клечки да му дадеш но може да си избоде очите.

Чикаго хахахах да пробват първо с размерите на Злокучене... що па Чикаго интересно...

Много добра идея! Ето къде ще се пращат всички бежанци мюслита и проблема ще е решен завинаги!

Защо в сеприала Стар Трек няма араби. Защото действиет се развива в бъдещето

Араби и Марс, това виц ли е? До 100години, ако оцелеем, никой няма да си спомня за нефт.

Те на земята не ги искат мюслитата, че на Марс ми тръгнали. Болни мозъци.

А бе и аз искам цялата управническа сган в България да ги депортираме на луната, ама уви май можем само да ги избием тук!

Задачата далеч надхвърля умствените възможности на камиларите.

Те затова само дават пари. Тия и задника не могат да си избършат сами и всичко им се крепи на чужденци.

И да не се връщат...

.... ами ако направят горивото 5лв защо да не е възможно.

Господиииии..>Само това остава! Мюслита на Марс! Не ни стигат 5 000 000 в Гейсъюза....А сега ще плъзнат и на Марс! Въпреки че ако можеше да ги пратим всичките там, може би нямаше да е зле!

Никога не съм се съмнявал, че си член на Гейсъюза! Пукат ли ти бузките?

Тц, не! Но твойте яко ги разпарят резаните дюнери на мюслитата, които ти като истински еврогейски толераст толкова много обичаш...И на тебе яко ти харесва, нали Кончи?:)

5 милиона на 500 милиона е добре, ти гледай Путлеристан, че там вече са над 20 милиона.

Дам ама в Русия са по ниски от тревата, защото има ред и закон...А в тая кочина Гейсъюза, мюслитата яко ви клатят отзад вас евротолерастите, колят ви, мушкат ви, опват ви отзаде, обират ви и вие искате още и още!:) Абе муньо, 5 000 000 са само тея които дойдоха в ГЕЙСЪЮЗА!! А В ГЕРМАНИЯ СИ ИМА 7 МИЛИОНА ТУРЦИ!!! ВЪВ БРИТАНИЯ НЯКОЛКО МИЛИОНА ПАКИТА, ВЪВ ФРАНЦИЯ НЯКОЛКО МИЛИОНА АФРИКАНЦИ И Т>Н!!!!