Коментари - Астрономи откриха скрит воден лед на Меркурий | IT.dir.bg
назад

Астрономи откриха скрит воден лед на Меркурий

Космически апарат на НАСА изпрати първите оптични снимки на воден лед в потънали в сянка кратери на Меркурий.

Обратно в новината

Коментари - Астрономи откриха скрит воден лед на Меркурий | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако бяха открили бакър да видиш как щеше да се насели Меркурий :)

Казват, че ..."Едно от обясненията може да е, че депозитите на Меркурий са по-скорошни". Те добре са по-скорошни, ама да не са в КТБ, че няма да може да си ги прибере скоро, и то само гарантираните. А за другите Меркурий ще пие една студена вода, и без друго има доста воден лед, доколкото разбрах!;-)

Сътворението не според законите на природата, които имат само поддържаща за сътвореното функция. Самите градивни частици на материята имат информационен канал и Твореца може по негова воля да променя характеристиките и законите на които се подчиняват локално или глобално. Толкова фино настроени физични закони не се появяват от случайността. Може би си хазартна личност и си мислиш че тези неща стават по случайност. Но случайността никога не работи целенасочено. Тя не създава подредени в структурна и функционална йерархия физични системи. Информацията в системата не се създава от нищото. Веднъж вложена винаги е константа докато висшият разум който е извън нея не внесе корекции по негова воля и замисъл. Вселената, Земята и човека са създадени с цел. А не от случайността, която води до безсмислието. Кажи ми има ли астроном който е видял формирането на поне една звезда от газов облак? А има ли такъв, който може да отговори защо има изобилие на леки елементи в космоса, след като в наши дни имаме второ и трето поколение звезди според еволюционистите? Защо най-отдалечените от нас галактики, които би трябвало да са стари почти колкото вселената според официалната теория, имат същата регулярна форма и химичен състав, като най-близките до нас галактики? Изглежда са забравили да еволюират. Имаш въпроси за размисъл.

Ами всъщност, наблюдават се региони на активно звездообразуване. Естествено, понеже самият процес прдължава милиони години, никой не го е изглеждал от начало до край. Но пък виждаме на различни места различни стадии от него. Изобилието на леки елементи се дължи на факта, че не всички са били част от звезда. И дори и тогава звездата на изразходва цялото гориво. Регулярната форма се дължи на физичните закони - явно за толкова време творецът не му се е налагола да ги променя. А за възрастта на една галактика всъщност се съди точно по химичния й състав. Струва ми се, че някой трябва първо да почете малко.

Разсъжденията ти са меко казано детски. А въпросите, които задаваш само показват, че действително нищо не разбираш и вероятно не си чел по астрофизика както по-долу си написал. Преди да задаваш претенциозни въпроси първо се замисли дали те няма да са смешни и научно необосновани. А преди всичко задай на себе си въпроса- защо персонализираш тази "сила", която според тебе е сътворила вселената и я изкарваш за нещо като същество пък било то и висшо! Защо я/го приемаш като субект на който да се кланяш или пък в чието име нещо да вършиш! Опитай се да проумееш това и може и да освободиш съзнанието си от капана в който се намира и в крайна сметка да спреш да пишеш глупости из форумите и да се излагаш.

Истината освобождава, но тя е голям дразнител защото руши света на илюзиите в които съществуват повечето хора. Тя ги правокира, разголва и ги кара да се чувстват неподготвени за реалността. Прави ги свободни и им дава сила, но силата и свободата изискват отговорност, висши цели и активност. Тя отричат посредствеността и движението по течението на живота без съпротива. Колко хора в действителност искат да са свободни или имат куража да станат господари на живота си и да носят отговорност за своите решения и постъпки? Повечето не искат това. Искат да живеят по инерция, намират си една ниша в която да им е удобно и от там никаква промяна. Те не искат да отговарят за действията си пред висш авторитет, защото това изисква усилия и отговорност. Всяка красива лъжа, която предлага консуматорското безсмислие, удобството на моралният релативизъм и отричат нуждата от активност, промяна и отговорно отношение към света и себе си, се приема веднага на сляпо доверие, без нужда от доказателства. Всяка истина която руши удобството, създава тревожност в съзнанието ти и необходимост да полагаш усилия и да се развиваш към по-добро, среща съпротивата на посредствеността и невежеството. Те възнегодуват срещу нея и са готови да я хулят, подиграват и отричат яростно не поради фактите и логиката, а заради емоциите и непосилните изискваният към слабите духом за промяна и активност. Ето защо еволюционните теории за космоса и живота, които са тясно свързани поради общата им научна слабост и безумните идеи които постулират поява на всичко от нищото и създаване на порядък от хаоса, срещат такъв топъл прием сред масите. Невежеството, глупостта, липсата на критично мислене и грях са техният фундамент.

Този който владее ресурсите има нужда от нея за да държи хората под контрол . Затова рядко ще намерите различно мнение в масовите медии и научните среди. Почти всички новини в масовите медии свързани с космоса или биологията някъде в изложението споменават, че преди милиони или милиарди години станало еди какво си. Това никога никъде от никой не е доказвано, но се повтаря до втръсване и със самочувствие, сякаш е неоспорим факт. Тука не се предлагат качествени идеи базирани на факти и трезва логика, които да заинтригуват мислещият човек и скептика, а метода на усърдното повторение за програмиране на съзнанието. Повечето хора не се занимават с наука и приемат такива идеи за истина, едно защото са им удобни и второ защото са свикнали да вярват на сложни думи и на авторитети. Колкото по-сложна е научната терминология, толкова повече се приема за достоверна, макар че може да бъде една логическа безсмислица. И се получава смешната ситуация учени установили някой факти които поставят под съмнение масовата догма, да измислят всякакви шантави идеи за да се придържат към нея. Така се гради анти науката, която наблюдаваме днес и която продуцира повече проблеми отколкото решения. Тази новина показва нагледно това. Изглеждали им сравнително млади структури тези вледенени субстанции, но как така като Меркурий бил на милиарди години. Но като забравиш за милиардите години всичко си идва на мястото.

маи на некои му се иска да продава парцели на меркурии. даваите, 1-те печелят. на луната са на изчерпване

Преди много много време абстрактният етер или първичният вакуум флуктуирал и от нищото изкочила внезапно една много малка много гореща и много плътна палава точица, която започнала рязко да се разширява. О нея се появили пространството, материята, времето и стройната система от физични закони, които по един чуден начин накарали хаоса характерен за всеки взрив да се превърне в порядък. Да се появят организираните в йерархия космически структури. От нищото се появява съвсем случайно цялата вселена, но затова много добре подредена с прецизно настроени физични закони, които да поддържат този порядък. Така започват всички приказки за непораснали деца. Във всяка приказка има лоши герои и тази не прави изключение. Появили се тъмната материя и енергия, които за наша неприятна изненада превзели цялата вселена и сега държат контролният пакет или 95 % акциите. Но лошото не свърша с това защото вселената упорито отказва да спре да се разширява , а дори ускорява този темп.Което е лоша новина за бъдещите междузвездни пътешественици и космически изследователи. Порасналите обаче знаят че хаоса не обича да създава порядък и понеже вярват в причинно следствените връзки знаят, че този порядък е създаден изначално с идея и цел и човек има мисия на тази планета.

Това каква връзка има с темата за водния лед на Меркурий?

Очевидно е. На изследователите им изгледали млади тези замръзнали формирования, но се чудели юдали да вярват на биг банк теорията или на фактите. Принципно е трудно да обясняваш на човек който е далеч от астрономия и физика.

Пак помаци се опитват да нападат християнската църква.А колкото до 6-те дни, за които е създаден светът, ето отговора и го запомни:6 дни е условно понятие, то може да бъде например 6 милиарда години!Анадъмо?

На древен иврит думата за "ден" означава и "период от време".

Цялата митология около големият взрив се заключава в грешната интерпретация на червеното отместване като причинено от допреровият ефект от хипотетично разбягващите се галактики. Според него най-далечните видими галактики се отдалечават от нас със скорост близко до тази на светлината. Ясно е за тези които са запознати с теория на относителността, че подобна скорост ма такъв обект изисква колосална енергия за поддържане на такова движение. Тогава изобретяват невидимата тъмна енергия и разтягащото се към неизвестното пространство, което е само една фриволна спекулация. Та според тази хипотеза не материята се движи в пространството, а самото пространство разтягайки се по чуден начин пренася материята заобикаляйки познатите ни физични закони, но не и допреровият ефект, който важи за статично пространство. Още Едуин Хъбъл е посочил някой аномалии в това отместване при съседни гравитационно свързани галактики при които червеното отместване е много различно, а би трябвали да е много близко. В действителност то се дължи на умора на светлината и гравитационни ефекти върху електромагнитните вълни. Самите свойства на космическият вакуум също не са добре изучени и ефекта му върху електромагнитните вълни на дълги разстояния. Затова когато прочета че преди милиарди години се случило еди какво си веднага се сещам за Алиса в страната на чудесата. Явно учените имат основание да смятат че тази вледенена течност има скорошен произход, но го казват плахо за да не им се скарат че нарушават официалната догма.

всеки луд с номера си

Предложи някой не луда хипотеза за да ни демонстрираш трезвата си мисъл.

"...грешната интерпретация на червеното отместване като причинено от допЛеровият ефект от хипотетично разбягващите се галактики..." Някой наслагал цветни филтри из Вселената за да ни баламосва ли?

Доплеровият ефект се отнася за движение на тяло в статично пространство, а не за хипотетично разширяващо се каквото никой никъде не е установил и изследвал. Причината за отместване на спектъра на светлината е причинен от гравитационни ефекти и взаимодействие на лъчите с свободните атоми в космическото пространство. И в двата случая светлинната вълна губи енергия. От тук нямаме разширяваща се вселена и съответно биг банг. Не е сложно.

А, ааа Допрер, те такова жувотно нема. Да не би да искаш да кажеш Доплер?

Язе га маам боП, после иде гоУемио фздриф !

Чудя се на магарешкото упорство с което някой научни среди продължават да настояват и да го представят като факт в масовите медии въпреки че е само хипотеза, че планетите в слънчевата система са на милиарди години. Когато всички преки и косвени белези говорят за една млада слънчева система. Често се забавлявам на умозаключенията в подобни статии. Обикновено правят някакви невероятни хипотези не защото са логични, за защото изхождат от идеята че имаме милиарди години история.

Колко млада бе Данчо? На 6000 години ли? Сличайно да твърдиш и че е създадена за шест дена?

Ти предполагам твърдиш че е за повече. Имам факти, а ти имаш гола вяра.

Вие вярвате ли в? Ако вярвате в приказката за големият взрив мога да ви препоръчам нещо подходящо от братя Грим.

184, ето косвено на въпроса ти "...водният лед е покрит от тънък слой тъмна материя с голямо съдържание на органични молекули." Ако не е печатна грешка (молекулите да са НЕорганични), това означава откриване на органик на друга планета, което си е направо адскисвръхновина!!!

" че воден лед може да е уловен като в капан в сенчести райони .." Думичката УЛОВЕН предполага за 2 страни - ЛОВЕЦ и УЛОВ..Улова е ясен - ЛЕДА...А ловеца кой ще да е?

... Зелените човечета